Poniżej moja relacja z konferencji i zdjęcia.
W konferencji stacjonarnie wzięło udział około 30 osób - byli to przedstawiciele mediów, analitycy (byli na pewno z BOŚ i NS) oraz kilku inwestorów indywidualnych.
Pierwszy raz była to konferencja w całości po angielsku. Wszystko szło live, nie było nagranych fragmentów wypowiedzi jak w zeszłym roku.
Samej prezentacji omawiał nie będę bo wszyscy ją widzieli, chciałem tylko przestrzec przed nagłówkami prasowymi "P8 ma problemy", "P8 opóźniony" - spółka nigdy nie komunikowała oficjalnej daty premiery, a to, że projekt jest trudny komunikowane już było w zeszłym roku. Spółka nie zamierza także zmieniać strategii komunikacji z inwestorami - informacje będą pojawiać się wtedy, gdy będzie to marketingowy czas na nie. Okres promocji nowych tytułów raczej bliższy będzie 12m.
Co do FP2 i The Alters (moim zdaniem) są szansę na premierę obu tytułów w 2023 roku.
Projekt The Alters bardzo pozytywnie przyjęty, spółka jest zachwycona odbiorem projektu przez graczy, na pewno powyżej oczekiwań.
Dało się wyczuć dobry vibe między 11 oraz ST i Foolsami.
Premiery projektów zewnętrznych - moja estymacja:
SOTC - 2022, Vitriol i Niezwyciężony - 2023
Pozostałe dwa projekty - nie wiem, brak informacji i danych pozwalających przewidzieć, zapewne do 2025 roku.
Całe wydarzenie zorganizowane było bardzo profesjonalnie, były także ciasteczka i kawa :).
Poniżej zdjęcia jak to co wy widzieliście na ekranie wyglądało z naszej perspektywy.

kliknij, aby powiększyć
kliknij, aby powiększyć
kliknij, aby powiększyć