Space Cowboy napisał(a): Posiadam obecnie (bardzo) mały pakiet akcji i będę ją obserwować - zapowiedzi gry wyglądają intrygująco.
Pytanie o udział członków Rady Nadzorczej w programie motywacyjnym jest istotne, bo dotyczy ważnych standardów korporacyjnych i wiarygodności. A ja za długo żyję na tym świecie, żeby nie rozpoznać, kiedy ktoś nie chce albo nie może odpowiedzieć (tak, nie, nie wiem) na bardzo proste pytanie.
Cześć @Space Cowboy Fajnie, że na pokładzie choćby niewielkim pakietem.
Z chęcią udziele Ci odpowiedzi na Twoje pytanie, choć zdaję sobie sprawę, że nie jest to odpowiedź na jaką liczysz.
Ciesze się, że wspominasz o standardach korporacyjnych. Otóż wychodzę z założenia, że nie jest dobrym standardem korporacyjnym pisanie o jakichkolwiek uczestnikach PM, lub osobach nie uczestniczących w PM, na forum internetowym nie powiązanym bezpośrednio ze spółką i nie będąc jej oficjalnym przedstawicielem. Zwłaszcza występując pod pseudonimem ( choć akurat moja tożsamość jest znana ). To pytanie powinno być skierowane bezpośrednio do spółki i osobiście żałuję, że takowe nie padło przy okazji ostatniego WZA.
Ja zdecydowałem się pisać jakkolwiek o PM na forum z kilku powodów
- Padła tu sugestia, że głosowany będzie nowy Program Motywacyjny ( co nie odpowiada prawdzie )
- Padła sugestia, że akcje przyznawane będą z niego bez zachowania mechanizmu kontroli ( co nie odpowiada prawdzie )
- Zostałem osobiście przedstawiony jako osoba uczestnicząca w PM i zasugerowano bezpośrednio, że wynikiem tego będę zachowywał się nieetycznie. Co ponieważ tyczy się bezpośrednio mnie jestem w stanie zdementować - co też czynie
Wszystko to robię na bazie oficjalnie dostępnych i weryfikowalnych materiałów.
Co do całej reszty - jak piszę. Proszę zadać pytanie bezpośrednio przedstawicielom spółki oficjalnym kanałem.
Z rzeczy, które mogę jednak napisać, bo tyczą się bezpośrednio mnie lub zostały oficjalnie upublicznione, a mogą się okazać przydatne napiszę
1. O tym czy RN pobiera wynagrodzenie proponuję spróbować wyczytać z Raportu Rocznego
2. Ja nie zrezygnowałem z PM. Nigdy takowy nie został mi zaproponowany.
3. W przytoczonym tu na forum przykładzie spółki giełdowej, jest jasno wyszczególniona RN jako beneficjent Programu Motywacyjnego. RN nigdzie nie jest wyszczególniona jako beneficjent PM w spółce Starward Industries