PARTNER SERWISU
gyuvtjtx
27 28 29 30 31
Robin_27
3
Wpisów: 31
Wysłane: 30 marca 2023 09:41:01 przy kursie: 29,755 zł
Rynek ocenił wyniki. Prezes przekonał rynek i zobaczymy co czas pokaże.

saga88
2
Wpisów: 21
Wysłane: 30 marca 2023 10:00:44 przy kursie: 29,755 zł
Wyniki nie sa zle, a fakt, ze planuja rowniez wejsc do Czech tez pomaga ;)

Robin_27
3
Wysłane: 30 marca 2023 10:01:30 przy kursie: 29,755 zł
Zysk na akcje -1,81pln. Zadłużenie 5,5 mld pln.
Certyfikat Bonusowy (EUR) na akcje Allegro.eu S.A. czy to może powodować chęć podbicia ceny .
30.03 - kończy się sprzedaż

Robin_27
3
Wysłane: 30 marca 2023 10:04:48 przy kursie: 29,755 zł
Już są w Czechach, a jak jest jak myślę to jutro jazda w drugą stronę.

daboo
34
Wpisów: 67
Wysłane: 30 marca 2023 11:09:52 przy kursie: 29,755 zł
Jak nie ma czym się pochwalić na poziomie zysku netto to wówczas czaruje się EBITDA. Co z tego, że rośnie po 20% rocznie wszystko, jak zysk nie rośnie. Co to jest 100 mln zł za IV najlepszy kwartał w ecommerce? 2-3 lata wcześniej robili setki milionów. Jedynym wyjściem na zysk dla allegro są stopy glapińskiego na 0?
Właśnie w allegro jest problem taki, że chodzi o literkę "I" w EBITDA. I jeszcze chodzi o zadłużenie powstałe na skutek zakupu Mall. Jak i kiedy zostanie spłacone 4 mld zł przy dochodach 30 mln miesięcznie?:D

Fajne dane wyjdą jakby policzyć koszt całkowity finansowania tej "inwestycji". Przy takich wynikach spłata tego zajmie allegro przynajmniej 10 lat :D

A dziś od rana na grupie sprzedawców wre, bo wywrócili trafność w niektórych kategoriach i oferty z topu poleciały na miejsca 40+. Sprzedawcy z logo czyli abonamenty Expert za 3k miesięcznie poleciały, bo może i sprzedają za miliony, ale nie mają SS. SS to domena drobnicy:D Drobnica wysyła szybko i dba o każdego klienta jakby był vipem, problem w tym że zwykle oddaje tanio, bez promowania i nie bardzo tak na prawdę ma co sprzedawać;)

No ale zobaczymy. Allegro wierci się i to mocno, bo ma kleksa w gaciach i nie wie co z tym zrobić. Z katalog odpowiada grupa dzieciaków, które na webinarze zachowują się jakby sobie z kumplami gadali. A są to przecież konsultacje ze sprzedawcami, z których wielu ma jednak na allegro spore interesy, które pokrywają się z interesami allegro, ale ono samo uważa chyba że nie. Wydaje mi się, że powinno to się odbywać na jakimś poziomie i z szacunkiem dla sprzedawców. Ale w allegro nie ma czegoś takiego. Poprzedni prezes narobił bajzlu i coś trzeba zrobić, a z obserwacji zmian trafności widzę, że już pomysły się kończą, skoro postawili dziś na SS..Zapachniało desperacją

TomekP
2
Wpisów: 226
Wysłane: 30 marca 2023 11:11:19 przy kursie: 29,755 zł
Robin_27 napisał(a):
Już są w Czechach, a jak jest jak myślę to jutro jazda w drugą stronę.

Musiałbyś mieć mocne argumenty, żeby wskazać lepszą okazję do zakupów. W poprzednim roku był marazm i oczekiwanie na wyniki, które właśnie widzimy.

"Wartość pożyczek przyznanych za pośrednictwem Allegro Pay wzrosła do 5,5 mld zł w 2022 r., czyli o ponad 3,7 raza w ujęciu rocznym, podało Allegro.".

Ludzie nie oszczędzali tylko wydawali pieniądze, które szybko tracą na wartości, a jeszcze chętniej te których nie mają. Jeszcze ta nagonka na łatwy zysk z dropshippingu napędza sprzedaż, a trend zarabiania z reflinków- jak dotrze do nas w tej skali którą idzie USA to będzie można pomarzyć o cenach akcji z 2022roku
Ulubione cytaty :::

- „Możesz postawić wszystko na jedną kartę, ale uważnie obserwuj, co się z nią dzieje.” /Warren Buffett
- „Jeżeli Twoja rzeczywistość zaczyna się od Twoich marzeń, to Twoje marzenia staną się Twoją rzeczywistością.” /Donald Trump
- „Bez pasji nie ma energii, a bez energii nie ma nic.”

Edytowany: 30 marca 2023 11:12

hukers
77
Wpisów: 329
Wysłane: 30 marca 2023 11:51:13 przy kursie: 29,755 zł
Tak gwałtowny odpał Alle to pewnie sprawka zamykania shortow. Wyniki nie były jakieś kosmiczne zeby tak lecieć, ale jak ktoś zagral pod słabe wyniki to musiał szybko uciekać, a na tym poziomie i przy niezlym sentymencie na rynkach chyba brakło chetnych do sprzedawania ;)

bernie
43
Wpisów: 603
Wysłane: 30 marca 2023 11:59:50 przy kursie: 29,755 zł
Alibaba też w ostatnich dniach szaleje a wiem że kiedyś jakąś tam korelacja była

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 30 marca 2023 12:15:19 przy kursie: 29,755 zł
Alibaba szaleję z innych powodów - nakarmili wilka (regulatora aka KPCh) i owcom (inwestorom) ulżyło

3143507680
22
Wpisów: 52
Wysłane: 30 marca 2023 12:51:31 przy kursie: 29,755 zł
A z jakich to powodów rośnie Allegro? Rośnie, bo jest popyt. Może to być zamykanie szortów albo podciągnięcie pod późniejszą dystrubycję.

Kiedyś obszernie się wypowiedziałem na temat Allegro i zdania nie zmieniam. Allegro na GPW to był majstersztyk przygotowany przez amerykańskie banki inwestycyjne już na wiele lat przed debiutem i dzisiejszy wzrost nie jest spowodowany żadnymi wynikami (notabene słabymi i przewidywanymi). To potwornie zadłużony (co istotne, głównie długiem oprocentowanym - ogromne odsetki do spłaty) gniot bez perspektyw (myślę, że to w miarę obiektywne stwierdzenie - proszę spojrzeć do sprawozdania finansowego, a także zainteresować się jak ta spółka jest zarządzana).

Kurs w długim terminie będzie zmierzał do wartości jednocyfrowych. To oczywiście tylko moje zdanie, ale jestem co do tego całkiem przekonany, tak jak byłem od samego debiutu. Na ten moment na to właśnie wygląda, bo trend w długim terminie jest jaki jest, a w samej spółce jest gorzej niż lepiej.

Pozdrawiam

daboo
34
Wysłane: 30 marca 2023 13:04:38 przy kursie: 29,755 zł
3143507680 napisał(a):
A z jakich to powodów rośnie Allegro? Rośnie, bo jest popyt. Może to być zamykanie szortów albo podciągnięcie pod późniejszą dystrubycję.

Kiedyś obszernie się wypowiedziałem na temat Allegro i zdania nie zmieniam. Allegro na GPW to był majstersztyk przygotowany przez amerykańskie banki inwestycyjne już na wiele lat przed debiutem i dzisiejszy wzrost nie jest spowodowany żadnymi wynikami (notabene słabymi i przewidywanymi). To potwornie zadłużony (co istotne, głównie długiem oprocentowanym - ogromne odsetki do spłaty) gniot bez perspektyw (myślę, że to w miarę obiektywne stwierdzenie - proszę spojrzeć do sprawozdania finansowego, a także zainteresować się jak ta spółka jest zarządzana).

Kurs w długim terminie będzie zmierzał do wartości jednocyfrowych. To oczywiście tylko moje zdanie, ale jestem co do tego całkiem przekonany, tak jak byłem od samego debiutu. Na ten moment na to właśnie wygląda, bo trend w długim terminie jest jaki jest, a w samej spółce jest gorzej niż lepiej.

Pozdrawiam

100% się podpisuję. Allegro to jest podobny motyw jak Amazon. Akcje tej padliny kupuje ulica, bo kieruje się markami które zna, a nie wynikami i perspektywami. Nie posiada żadnej wiedzy żeby pod tym kątem do sprawy podejść. Ale kupuje na amazon, inni też kupują, znaczy dobra firma nie? A jak staniała to tymbardziej trzeba dokupić, bo jak rynek zacznie rosnąć to allegro na pewno dojdzie do kursu z debiutu:D I wówczas dorówna do amazona w kwestii P/E:D

Allegro jest żałosne. Ludzie, którzy tam podejmują decyzje mają takie same kwalifikacje jak pisowscy nominaci do spawowania władzy. Kompetencje do bycia najwyżej radnym w gminie, ale władzę mają więc dlaczego taki ma nie być komisarzem w UE? Toć pula jest przydzielona i nie swoim nie będą dawać. W allegro jest inaczej. Chodzi o pieniądze jak zawsze. Allegro prawdziwych specjalistów nie zatrudni. A Ci którzy pracują ledwie potrafią to poskładać. Ja nie mogę z podziwu nad ich algorytmem wyjść. Nie wiem czy to się kwalifikuje na algorytm, bo to jest po prostu ręczna zmiana parametrów i obserwowanie przychodów.

jotek
2
Wpisów: 5
Wysłane: 30 marca 2023 13:48:51 przy kursie: 29,755 zł
Akcjonariusze Allegro historycznie są krótkowzroczni, tyle mi podpowiada doświadczenie.

Cieszymy się, że zwalniają ludzi? Hmm... a gdzie rozwój? O to jest pytanie. Według mnie nie są w stanie przenieść kosztów działalności na klientów, bo już jest inny rynek niz 10 lat temu. Teraz jest konkurencja.

Nikaja
45
Wpisów: 142
Wysłane: 30 marca 2023 14:10:19 przy kursie: 29,755 zł
daboo napisał(a):
3143507680 napisał(a):

Pozdrawiam

100% się podpisuję. Allegro to jest podobny motyw jak Amazon. Akcje tej padliny kupuje ulica, bo kieruje się markami które zna, a nie wynikami i perspektywami. Nie posiada żadnej wiedzy żeby pod tym kątem do sprawy podejść. Ale kupuje na amazon, inni też kupują, znaczy dobra firma nie? A jak staniała to tymbardziej trzeba dokupić, bo jak rynek zacznie rosnąć to allegro na pewno dojdzie do kursu z debiutu:D I wówczas dorówna do amazona w kwestii P/E:D

Allegro jest żałosne. Ludzie, którzy tam podejmują decyzje mają takie same kwalifikacje jak pisowscy nominaci do spawowania władzy. Kompetencje do bycia najwyżej radnym w gminie, ale władzę mają więc dlaczego taki ma nie być komisarzem w UE? Toć pula jest przydzielona i nie swoim nie będą dawać. W allegro jest inaczej. Chodzi o pieniądze jak zawsze. Allegro prawdziwych specjalistów nie zatrudni. A Ci którzy pracują ledwie potrafią to poskładać. Ja nie mogę z podziwu nad ich algorytmem wyjść. Nie wiem czy to się kwalifikuje na algorytm, bo to jest po prostu ręczna zmiana parametrów i obserwowanie przychodów.

Jaka ulica panie, popatrz na obroty, przecież to jest jedna z płynniejszych spółek na GPW. Z kapitałem ponad 100k możesz tu wejść/wyjść praktycznie w każdym momencie bez patyczkowania się ze zleceniami, Ile masz u nas takich spółek? W odpowiednim momencie wrzucasz kasę, łapiesz kilkanaście %, wychodzisz. Nikt przecież nie każe tu wchodzić na długi termin i nie widać też zbyt wielu osób zachwycających się fundamentami czy przyszłością. Ot spółka dobra do pogrania i tyle. A dlaczego jest warta dużo więcej i płynniejsza od wielu lepszych/ciekawszych spółek? Ot taki nasz prowincjonalny rynek -_-.

daboo
34
Wysłane: 30 marca 2023 18:24:30 przy kursie: 29,755 zł
Nikaja napisał(a):
daboo napisał(a):
3143507680 napisał(a):

Pozdrawiam

Jaka ulica panie, popatrz na obroty, przecież to jest jedna z płynniejszych spółek na GPW. Z kapitałem ponad 100k możesz tu wejść/wyjść praktycznie w każdym momencie bez patyczkowania się ze zleceniami, Ile masz u nas takich spółek? W odpowiednim momencie wrzucasz kasę, łapiesz kilkanaście %, wychodzisz. Nikt przecież nie każe tu wchodzić na długi termin i nie widać też zbyt wielu osób zachwycających się fundamentami czy przyszłością. Ot spółka dobra do pogrania i tyle. A dlaczego jest warta dużo więcej i płynniejsza od wielu lepszych/ciekawszych spółek? Ot taki nasz prowincjonalny rynek -_-.

Z takim podejściem to oczywiście, że tak:) Inaczej bym tego nie traktował, chociaż osobiście wyniki odbieram negatywnie. Spodziewałem się że za IV mają szansę na więcej. Z czego jest taka podnieta tymi wynikami to nie mam pojęcia. Kolejny duży wzrost przychodów? Co z tego, skoro to się nie przekłada na dodatkowy zysk? Chyba, że o czymś nie wiem i za chwilę nastąpi bezprecedensowy wzrost prowizji.

Dory
23
Wpisów: 168
Wysłane: 30 marca 2023 18:57:38 przy kursie: 29,755 zł
Cytat:
Cieszymy się, że zwalniają ludzi? Hmm... a gdzie rozwój? O to jest pytanie. Według mnie nie są w stanie przenieść kosztów działalności na klientów, bo już jest inny rynek niz 10 lat temu. Teraz jest konkurencja.

Allegro zatrudnia na ślepo, a nuż się nada, jest przerost zatrudnienia w niektórych działach. Tam po prostu nie znają słowa oszczędność

3143507680
22
Wpisów: 52
Wysłane: 31 marca 2023 03:27:53 przy kursie: 29,755 zł
Wyniki są słabe, bo jakie miały być? Podnieta kursem? Śmiem wątpić, żeby ktokolwiek z powodu wyników chciał to kupować. Dla mnie jest to kolejny dowód na to, że duży kapitał może robić co chce i manipulować kursem wedle uznania. Kiedyś akcje tej spółki kosztowały 100 zł, więc po takich spadkach przy zebraniu dostatecznie dużej liczby akcji można odwalać takie akcje, żeby później rozpocząć nowy impuls dystrybucji. Było to już wcześniej zresztą przerabiane na tej spółce, a śledzę to co się dzieje na kursie i wolumenach od samego początku.

Pozdrawiam

Kalif1321
1
Wpisów: 9
Wysłane: 1 kwietnia 2023 10:22:20 przy kursie: 29,305 zł
Sprawa jest prostsza niż Ci się wydaje. Spółki kolosy mocno zadłużone jak CCC i Allegro przy rosnących stopach procentowych musiały lecieć w dół, teraz kiedy pojawia się perspektywa wstrzymania podwyżek a nawet obniżek, trend się zmieni. Koszty obsługi długu będą spadać, szansa bankructwa zmaleje i o to toczy się gra. Nie trać czasu na śledzenie kursu, wolumenów i czarowanie się wynikami, teraz jest czas na zakupy i zapomnienie na 2 lata.

Robin_27
3
Wysłane: 1 kwietnia 2023 10:51:57 przy kursie: 29,305 zł
Teoretycznie - COMARCH zbiera sprzedawców. W czerwcu startuje Wszystko.pl, więc trzeba w odpowiednim momencie wyskoczyć z pociągu :) Znają warunki nasze i mogą być lepiej przygotowani niż SHOPEE.

Robin_27
3
Wysłane: 1 kwietnia 2023 11:12:50 przy kursie: 29,305 zł
Dodatkowe 2 mld podnosząc o 5 proc marże. Jeżeli obroty pozostaną na obecnym poziomie. Z punktu kupującego na Allegro trzeba się spieszyć zanim ceny wzrosną.

Przemtrad
10
Wpisów: 157
Wysłane: 1 kwietnia 2023 12:12:05 przy kursie: 29,305 zł
Na polskiej giełdzie jest masa spółek tanich, niedowartościowanych, perspektywicznych i przede wszystkim przynoszących dochody oraz dających dywidendy.
Po co więc inwestować w spółkę która nie umie zarobić choć jest monopolistą, nie daje dywidend a do tego w trudnych czasach jest mocno zadłużona?

Choć nie jakoś gigantycznie. Debt ratio jest w normie. Zadłużenie kapitału własnego i długoterminowe tez nie jest ekstremalne. Do zadłużenia CCC mają lata świetlne a i perspektywy znacznie lepsze.
Nie wiem na jakiej zasadzie będzie odbywać sie przejście na CBDC, co wtedy zrobia obywatele i jak to wpłynie na handel internetowy. Czy celowo przygotują nam zapaść i sytuacje rodem z Libanu czy przejście będzie dość gładkie jak w Nigerii gdy po prostu wprowadza to bez pytania.
Edytowany: 1 kwietnia 2023 12:20

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE ALLEGRO
  • Rynek czeka na ważne dane z amerykańskiego rynku pracy, w grze Allegro, Bumech i Bloober
    Rynek czeka na ważne dane z amerykańskiego rynku pracy, w grze Allegro, Bumech i Bloober

Giełda w Warszawie rozpoczęła piątkową sesję od wzrostów. Rano w centrum uwagi znalazły się m.in. spółki Allegro, Asseco Poland, Bumech, Bloober Team i Spyrosoft. To jednak tylko przygrywka do prawdziwych giełdowych emocji jakie czekają na inwestorów po południu. O losach dzisiejszej sesji rozstrzygną dane z amerykańskiego rynku pracy.

• Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

27 28 29 30 31

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,270 sek.

vvwcgccf
vtmshjxi
wptvscys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mtwssmuf
drfzyrqy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat