PARTNER SERWISU
xyduscfo
7 8 9 10 11
technik
0
Wpisów: 147
Wysłane: 14 listopada 2009 07:51:06 przy kursie: 15,40 zł
technik napisał(a):

W ubiegłym tygodniu znalazłem w łódzkiej gazecie ogłoszenie Tritona dot. jego warszawskiego projektu. Było napisane o 60% sprzedanych mieszkań, atrakcyjnych warunkach finansowania, cenie brutto od 8900 zł, garażach, itd. Zastanowiły mnie dwie kwestie. Po pierwsze, w Łodzi atrakcyjne apartamenty kupuje się za 10 - 12 tys. zł za m2, więc trudno mi podejrzewać, że w Łodzi oferta Tritona wzbudzi zainteresowanie. Nie wiem, ale powinni może raczej pomyśleć o Trójmieście, Dolnym Śląsku, itp. Chyba że chodziło o geografię i bliskość Łodzi i Warszawy. Nie wiem. Po drugie, i przyznam, że to mnie już mocno zdziwiło. Piszą o 60% sprzedanych mieszkań i dodają, że lada moment zaprezentują mieszkanie wzorcowe. Pytam, jak to możliwie że przy tak dużym projekcie jeszcze jego (ich!) nie ma? Czy to nie jest obecnie standard? Dla mnie to trochę dziwne. Jakkolwiek, widzę, że notowania Tritona, jego siła względna, wykres,... są coraz lepsze. Może teraz zobaczymy 7 zł? Ile przetrzyma opór 2 zł niżej? Pozdrawiam,

Najchętniej zmieniłbym temat tego maila na: CZY MAMY PROBLEM? = CZY TRITON UPADNIE?
Chodzi o to, że znalazłem w tegotygodniowej łódzkiej prasie ogłoszenie kolejne Tritona (patrz wyżej). Problem w tym, że ogłaszają się, że cena m2 "od 7900 zł". Cóż, to o ponad 10 % (realnie!) mniej niż kilka tygodni temu. Ta firma chyba błaga o kasę! W obliczy wyników i 30.11. wg mnie wygląda to coraz bardziej dramatycznie.

andypaton
0
Wpisów: 279
Wysłane: 14 listopada 2009 19:59:37 przy kursie: 15,40 zł
Upaść tak szybko to nie upadną. Mimo wszystko AF mają dobrą. Nie chcą wychodzić z inwestycjami poza TritonPark, mozliwe, że myślą o zmianie branży? Patrząc na historię tej spółki nie zdziwiłbym się, gdyby weszli w coś nowego.

technik
0
Wysłane: 16 listopada 2009 19:01:05 przy kursie: 15,32 zł
Na czym Triton mógł w III'Q wypracować 7 baniek przychodów finansowych?

Przychody III'Q to połowa przychodów z trzech kwartałów. Wynik "rewelacja", ho ho ho. Prawie zniwelowana strata z pierwszej połowy roku (patrz: pytanie).

Biorę się za lekturę informacji dodatkowej...

technik
0
Wysłane: 16 listopada 2009 19:09:36 przy kursie: 15,32 zł
Pkt. III podpunkt 8) i wszystko jasne. Wydawało mi się, że transakcja miała miejsce 1go października... Ciekawe jak podejdzie do tego bank - w końcu zawsze może się okazać, że za jakiś czas Triton znów kupi swoje akcje od udziałowca. Pewnie nie poniżej 8 zł za akcje, a może nawet np. po 12 zł?

Pozdrawiam,

technik
0
Wysłane: 16 listopada 2009 19:18:21 przy kursie: 15,32 zł
andypaton napisał(a):
Upaść tak szybko to nie upadną. Mimo wszystko AF mają dobrą. Nie chcą wychodzić z inwestycjami poza TritonPark, mozliwe, że myślą o zmianie branży? Patrząc na historię tej spółki nie zdziwiłbym się, gdyby weszli w coś nowego.

Całkowita reorientacja w kierunku działalności deweloperskiej, obowiązująca od grudnia 2006
roku, jest i będzie konsekwentnie realizowana.

Również w najbliższych okresach sprawozdawczych, zaawansowanie sprzedaży i realizacji tego (TP) projektu będą decydujące dla wyniku skonsolidowanego.

To cytaty z raportu.

Ten też, ale to już przegięcie:

Na dzień 31 września 2009 roku Emitent nie korzystał z kredytów bankowych.

Może mi to ktoś wytłumaczyć? Na kiedy? Bez kredytów?

Aktualnie w PKO BP S.A. trwają prace związane z analizą wniosku Triton Development Sp. z o.o. zakładającego przedłużenie okresu wykorzystywania kredytu i jego spłaty do dnia 30 września 2011 roku. Na podstawie posiadanych przez Zarząd Spółki informacji wynika, że
zawarcie umowy przedłuŜającej umowę kredytową nastąpi przed terminem wygaśnięcia obowiązującej umowy.

No zobaczymy jak efektywny jest zarząd...

I jeszcze coś o NOWEJ strategii:

Dominującym czynnikiem, który będzie miał wpływ na wyniki Emitenta i Grupy Kapitałowej w
perspektywie najbliższych okresów sprawozdawczych, jest realizacja nowej strategii. Największy wpływ na wyniki Grupy Kapitałowej będzie miała realizacja projektów inwestycyjnych, w tym między innymi „TRITON PARK”, „STARA WIEŚ”, „TRITON WINNICA”, „TRITON KAMPINOS”, „TRITON FRANCUSKA”.

Trąca mi to żenadą. Niestety.

Pozdrawiam,

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 17 listopada 2009 13:50:32 przy kursie: 15,04 zł
Dane i wskaźniki:
www.stockwatch.pl/gpw/triton,w...

W grupie kapitałowej było na koniec okresu 68 mln zł kredytów, i to niestety krótkoterminowych - trzeba będzie rolować.
Tegoroczne wyniki są na razie nieciekawe, choć III kwartał jest wybitnie lepszy od dwóch poprzednich: ma dodatnią marżę handlową i lekko dodatni zysk operacyjny. Zapasy powolutku rosną, czyli sprzedaż jest wolniejsza niż "produkcja". Średnio na miesiąc sprzedają za 3 mln złotych, czyli to jest pewnie jakieś pięć-sześć mieszkań średniej wielkości. Piszą wprawdzie o 25 umowach przedwstępnych, ale na tym etapie jeszcze nie powinno uznawać się przychodów. Jak jest naprawdę - o tym dalej.
Przy tym tempie sprzedaży co przez pierwsze 9 miesięcy roku, zapasów wystarczy na... 19 lat. Szokująca proporcja, ale taki jest sezon na rynku i pod tym kątem spółka jest potężnie przeinwestowana. Zeszłoroczna średnia jest bardziej miarodajna: prawie 9 mln zł miesięcznie, czyli zapasów na 6,5 roku. Ciągle sporo, a i tak ją zaniżyłem, przyjmując sprzedaż w cenie zapasu, bez marży.
Samą marżę natomiast trzeba wyrabiać na poziomie 1,3-2 mln zł miesięcznie, bo takie są koszty stałe. Osiąganie wyników operacyjnych jest konieczne, żeby całość miała sens - bo wprawdzie paliwa w postaci gotówki na koncie jest dużo, nawet na rok-półtora przestoju, ale nie o chodzi w biznesie. Tak jak już wyżej zauważono, rentowności w tym roku nie ma, a wynik III kwartału został wyrobiony przychodami finansowymi, bardzo mgliście opisanymi, osiągniętymi na obrocie akcjami. Nie wnikam bo to i tak akcja o charakterze jednorazowym i bez odzwierciedlenia w przepływach.
Jest natomiast wielka czerwona lampka: nadal stosowany jest MSR 11, czyli o biznesie nic nie wiemy. Grupa zmieni standard dopiero od nowego roku i wtedy wszystko zmieni w tył. Może być... różnie. Jak dotąd każdy deweloper, którego to dotyczyło, wykazywał mniejszą lub większą stratę WK na tej operacji.

Horyzont
0
Wpisów: 86
Wysłane: 17 listopada 2009 14:26:36 przy kursie: 15,04 zł
Do stałych obserwatorów Tritka
To już wszystko jasne hello1 oni tę całą budowlę przy Grójeckiej (Triton Park) od 5 piętra wzwyż to jednak z dykty mają, jak na „Misiu”. Zapewne dlatego nie chcieli tam ze mną wjechać, zwalając wszystko na bogu ducha winnego windziarza ;)
Ciekawe czy w księgach nie ma takiego samego paździerza?
OK, na pewno nie ma, obiecałam sobie nie robić tu czarnego PRu, więc będę konsekwentna...

To się nazywa zrobić na kliencie niezapomniane wrażenie... i o to chodzi w Sprzedaży, potem już samograj, który dobrze rozpędzony leciiii.. jeden klient zadowolony przyprowadza 100 następnych Shhh
Zasady, które warto poznać i stosować: Zasady dobrosąsiedzkie SW
Edytowany: 20 listopada 2009 19:59

technik
0
Wysłane: 20 listopada 2009 12:34:58 przy kursie: 15,00 zł
Good job Ronson!

Ups, to nie ten wątek. Ale skojarzenie z reklamą ING (który właśnie istotnie zwiększył zaangażowanie w spółce) jak najbardziej trafne ;) Poza tym wyniki... Jest czego zazdrościć. Dalej, sprzedaż i tempo budowy Nautiki... Jest czego zazdrościć. I perspektywy kolejnych projektów... Tego też można zazdrościć.

Pocieszam się jedynie, że miałem rację pisząc, że dobry portfel to Triton, Ronson, Jupiter i IDM. Tylko pierwszy nie dał zarobić, a portfel byłby lepszy od rynku. Wstyd zarząd Tritona, wstyd.

romsie
0
Wpisów: 27
Wysłane: 21 listopada 2009 20:53:47 przy kursie: 15,00 zł
wazne jest ,co sie kupuje,ale jeszcze wazniejsze jest, kiedy sie kupuje!

technik
0
Wysłane: 30 listopada 2009 09:09:28 przy kursie: 14,96 zł
www.parkiet.com/artykul/7,8736...

Pani Prezes wreszcie przemówiła. Nie za wiele konkretów, wszystko może się przesunąć przez decyzje administracyjne (a w zasadzie ich brak), nie ma problemu z pozyskaniem finansowania. Cieszymy się?

Jest aneks do kredytu. Ale nie wiem jak go oceniać. Jeśli kredyt przeznaczony jest na finansowanie wyłącznie TP, to może to oznaczać, że inwestycja będzie się jeszcze ślimaczyć przez dwa lata; z drugiej strony taka prolongata daje spółce spory oddech finansowy i pewność prowadzonych operacji. Co sądzicie?
Edytowany: 2 grudnia 2009 08:08

biedronka
0
Wpisów: 1
Wysłane: 7 stycznia 2010 14:07:33 przy kursie: 14,52 zł
witam,

z uwagą i zainteresowaniem prześledziłam wątek poruszony na formum odnośnie firmy Triton. Widzę, iż część podejmowała próby dotarcia do elementarnych zasad dobrej obsługi klienta i niestety się zawiodła. Jestem jedną z nieszczęśników, którzy zainteresowali się inwestycją i dokonali zakupu mieszkania. Trochę informacji odnośnie obsługi - kompletny brak. Technik - żenada - to za mało powiedziane. Skandaliczny brak jakichkolwiek informacji, sprzedawcy, to zapszeproszeniem - idioci nie mający zielonego pojęcia o produkcie który sprzedają. Próba szukania osób kompetentnych w kręgach menagerskich, również zawiodła. Osoba nadzorująca pracę sprzedawców, czyli dyrektor sprzedaży to kolejny przykład spychologii stosowanej. Termin odbioru mieszkania był 4-krotnie przesuwany, przy czym ani razu nie zostałam poinformowana o zmianie. Wszelkie informacje trzeba "wydzierać" od Tritona. Nie wiem jak potoczą się dalsze losy spółki w sektorze deweloperskim, ani ile jeszcze tego typu inwestycji przeprowadzą, ale z taką obsługą klienta (nie mówiąc nic o transparentności) zbyt wielu klientów nie znajdą!!! Ciężko określić Triton apartamentowcem, gdy inwestor zachowuje się jak granatem od pługa oderwany cinkciaż z trzeciego świata!

pozdrawiam

technik
0
Wysłane: 8 stycznia 2010 07:52:52 przy kursie: 14,52 zł
W I kw. '10 Triton rozpocznie przekazywanie mieszkań w projekcie Triton Park (wywiad)

06.01. Warszawa (PAP) - Do końca lutego Triton Development planuje uzyskać pozwolenie na
użytkowanie projektu Triton Park, w pierwszym kwartale ma rozpocząć się przekazywanie
mieszkań w tej inwestycji. Jeszcze w tym roku mogą wystartować trzy nowe projekty
dewelopera - poinformowała w wywiadzie dla PAP Magdalena Szmagalska, prezes spółki.

"W tej chwili trwają ostatnie prace budowlane w projekcie Triton Park, liczymy na to, że
do końca lutego uzyskamy pozwolenie na użytkowanie" - powiedziała PAP Szmagalska.

"Jesteśmy zadowoleni ze sprzedaży. Od czerwca zeszłego roku, kiedy sytuacja się poprawiła,
sprzedajemy miesięcznie około 8 mieszkań. W tej chwili sprzedanych jest ponad połowa z 600
mieszkań w tej inwestycji" - dodała.

Przekazywanie mieszkań ma się rozpocząć jeszcze w pierwszym kwartale 2010 roku.

"Chcemy, sprzedane do tej pory mieszkania przekazać klientom w pierwszym kwartale 2010
roku" - powiedziała.

Prezes dodała, że rezygnacje z już kupionych lokali są istotnie mniejsze niż w pierwszej
połowie 2009 roku.

Triton będzie potrzebował ponad rok, aby sprzedać wszystkie mieszkania w kończonym
projekcie.

"Sprzedaż wszystkich pozostałych mieszkań w 2010 roku może być trudna, chyba, że sytuacja
na rynku istotnie się poprawi. Wydaje się jednak, że do końca roku nie sprzedamy
wszystkich mieszkań w tym projekcie" - powiedziała Szmagalska.

W 2010 ROKU MOGĄ WYSTARTOWAĆ TRZY NOWE PROJEKTY

"Kolejne trzy inwestycje są na etapie uzyskiwania zezwoleń, wszystkie mogą wystartować
jeszcze w tym roku" - powiedziała prezes.

Triton przygotowuje kameralny projekt na Saskiej Kępie oraz duże inwestycje na Białołęce i
w Kampinosie.

"W przypadku inwestycji przy Francuskiej na Saskiej Kępie odwołaliśmy się od decyzji
konserwatora, który nie zaakceptował naszego projektu. Ale cały czas realne jest, że
inwestycja rozpocznie się w tym roku. Jest to mała inwestycja i jesteśmy w stanie
finansować ją ze środków własnych" - poinformowała.

Również, licząca około 20.000 mkw PUM, inwestycja na Białołęce może ruszyć przed końcem
roku.

"Na Białołęce jesteśmy na etapie ustalania z gminą decyzji lokalizacyjnej wjazdu. W
momencie kiedy ją uzyskamy, złożymy wniosek o wydanie pozwolenia na budowę. Cały czas jest
realne, że inwestycja ruszy w tym roku" - powiedziała.

Prace budowlane przy pierwszym etapie największego z przygotowywanych projektów -
inwestycji w Kampinosie - mogą się rozpocząć pod koniec roku.

"W pierwszej połowie 2010 roku będziemy składać wniosek o wydanie pozwolenia na budowę
pierwszego etapu Projektu Kampinos" - poinformowała.

W pierwszym etapie spółka planuje wybudować około 14.000 mkw PUM, cała inwestycja ma
liczyć 75.000-80.000 mkw. PUM.

TRITON JEST ZAINTERESOWANY DZIAŁKAMI POD MAŁE INWESTYCJE

"Cały czas oglądamy nieruchomości w Warszawie. Jeśli trafi się interesująca działka pod
kameralną inwestycję, to na pewno się nią zainteresujemy" - powiedziała prezes.

Spółka nie zdecydowała się na wejście w segment komercyjny.

"Rozważaliśmy zaangażowanie się w inwestycje w centra handlowe, wynikało to z oferty,
która została nam złożona, ostatecznie nie zdecydowaliśmy się na tę inwestycję" -
poinformowała.

Mimo kryzysu na rynku Triton nie obniżył cen mieszkań.

"Ceny naszych mieszkań nie spadały i przy obecnym poziomie sprzedaży na pewno nie będą
spadać. Nad podwyżką cen mieszkań będziemy się zastanawiać w momencie, kiedy sprzedaż
nadal będzie rosnąć" - powiedziała.

Jakub Rutkowski (PAP)

jru/ gor/

Źródło: PAP

andypaton
0
Wysłane: 15 stycznia 2010 03:04:10 przy kursie: 15,00 zł
andypaton napisał(a):
Techniku nie wchodziłem ostatnio na wątek Tritona, więc umknął mi Twój post. Więc śpieszę donieść, że od mojej ostatniej weryfikacji (początek października) "sukcesów Tritona na płaszczyźnie sprzedażowej" Dancing spółce udało sie sprzedać do dnia dzisiejszego kolejne 4 (słownie: cztery) mieszkania. Jeden w budynku C (cena około 500 tys.) i trzy w budynku A (jedno za prawie milion, drugie za ponad milion, trzecie za 350 tys.). Ciekaw jestem, czy dużo zjechali z tych cen, czy może wcale? W każdym razie stan na dziś to 385 na 598. Wg mnie sytuacja Tritona pozostaje wciaż wielką niewiadomą. Pozdrawiam.

Tak z sentymentu do tej spółki (dała mi kiedyś zarobić całe DZIEWIĘĆ procent hello1) znów zweryfikowałem sprzedaż mieszkań. W sumie nie musiałem nic weryfikować, bo od listopada nie sprzedali ŻADNEGO mieszkania (wg danych z ich strony). Jeśli strona Triton Parku jest zaktualizowana to jest bardzo niepokojacym fakt, że nie sprzedali żadnego mieszkania od listopada. Jeśli dane o sprzedaży na rzeczonej stronie nie są aktualne to też jest niepokojące, bo widać, że nie przejmują się potencjalnymi klientami. Jedno wiem: cieszę się, że nie mam akcji Tritona Dancing

Wloczykij
0
Wpisów: 584
Wysłane: 15 stycznia 2010 09:34:41 przy kursie: 15,24 zł
@ Antypaton, Biedronka

ja też się cieszę, że nie mam akcji a tym bardziej że nie mam z nimi umowy na mieszkanie i współczuję tym, którzy mają.

Zdarzało mi się poznawać ludzi z retoryką Pani Szmagalskiej i nie były to ciekawe doświadczenia. Fajnie jest patrzeć w przyszłość, że za 2-3 miesiące przekażemy mieszkania klientom, ale co z obietnicami sprzed kwartału i sprzed dwóch kwartałów o podobnej treści? Jak widać można regularnie nie dotrzymywać obietnic i nadal obiecywać. Ci, którzy potrafią wyciągać wnioski z przeszłości, nie uwierzą jednak takiej naciąganej gatce.

Cenę akcji Tritona można chyba tylko odnieść do wartości majątku spółki bo nie specjalnie wierzę w osiąganie przez nią zysków. Wartości majątku w przyszłości nie wróży dobrze taki styl prowadzenia działalności, tzn. przez rok prawie nic nie sprzedali z Triton Park i nie sprzedadzą całości przez ten rok a chcą otwierać trzy kolejne projekty. Toż to prawie wiadomo, że sprzedaż będzie kiepska, bo mają złą opinię wśród klientów, którzy nadal czekają na mieszkania. Takie prasówki niewiele dadzą.
Nikt by nie pamiętał o dobrym Samarytaninie, gdyby miał tylko dobre intencje. By przejść do historii, musiał mieć też pieniądze. — Margaret Thatcher

radekmax
PREMIUM
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 88
Wysłane: 19 lutego 2010 16:22:32 przy kursie: 15,80 zł
Dzisiaj obrót na Tritonie nie widziany od marca 2009. Sprzedali mieszkanko? Pray
Czy ktoś wie coś więcej skąd wzrost i taki obrót?

andypaton
0
Wysłane: 24 lutego 2010 04:56:10 przy kursie: 15,72 zł
Według oficjalnej strony Tritona od listopada wciąż nie sprzedali żadnego lokalu. Wydaje się to dziwne. Chyba odpuścili sobie aktualizację tej strony, bo nie sprzedać ani jednego mieszkania w ciągu prawie czterech miesięcy to naprawdę za wielki wyczyn, nawet dla Tritona laughing6

technik
0
Wysłane: 24 lutego 2010 21:47:41 przy kursie: 15,60 zł
10 strona? Sztuczny ruch na wątku? Coś się chyba jednak zapowiada. Taka aktywność przed publikacją wyniku za IV'Q wydaje się nie być przypadkowa. Choć z drugiej strony, czy są podstawy by oczekiwać czegoś ponad przeciętnego? Jeśli już to dopiero w maju przy publikacji wyniku za I kw. Może wchodzi jaki finansowy?

technik
0
Wysłane: 1 marca 2010 20:08:56 przy kursie: 15,12 zł
Witam,

Mamy kolejny raport, który wg mnie nic nie wnosi do oceny finansowej firmy. Znów mowa w nim o "nowej" strategii z przełomu 2006/2007. Dobrze że ona jest :) to przynajmniej co raport mają o czym pisać. Szkoda tylko, że na razie od KWARTAŁÓW sprowadza się ona do Triton Parku. Niby nic w tym złego, ale o wynikach sprzedaży mieszkań cicho, nie wspominając o jakimkolwiek zająknięciu o czymś namacalnym w temacie nowych projektów. Och, Szmagalscy nic się nie uczą, a powinni, bo cena tego co wyceniają na 8 zł i więcej ciągle kisi się poniżej czterech...

Pozdrawiam,

PS.: Oprócz strategii znów dużo miejsca w raporcie o zmianie standardu rachunkowego - też dobrze że taka zmiana miała miejsce, bo wypełnia drugie pół raportu :)

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 2 marca 2010 01:14:01 przy kursie: 15,12 zł
wave Hellou, to ja raporcik przeczytałam i oto moja opinia na ten temat.

To na początek odniosę się do braku aktualizacji strony internetowej i zmiany standardów rachunkowości. Otóż zgodnie z nowymi zapisami MSR mieszkania niesprzedane wykazuje się jako zapasy a sprzedaż rozpoznaje się w momencie podpisania aktu notarialnego. Więc skoro w 4q2009 nie mamy przychodów, to znaczy, że mieszkanka się nie sprzedają. Jak dla mnie = masakra. puke_l Brak sprzedaży jest odzwierciedlony w ujemnych przepływach z działalności operacyjnej. Te ujemne są zresztą od dłuższego czasu, co mnie zdecydowanie nie cieszy. Shame on you

Zysk brutto na sprzedaży wynika z czysto księgowych korekt kosztów. Są one w 4q2009 ujemne. Czyli jest to mega sztuczny zapis. Think Ciekawa jestem, czy nie przyczepi się do tej kwoty biegły. Bo skoro nie ma przychodów, to nie widzę powodu ponoszenia jakichkolwiek kosztów. No ale tu nie mam szczegółów, więc się jeszcze zobaczy.

Z tego, co rozumiem ze sprawozdania, to Triton nie prowadzi na razie innych projektów poza Triton Park. Jak dla mnie oznacza to poważne zagrożenie dla kontynuacji działalności spółki. Oczywiście nie w rozumieniu ustawowym ale w biznesowym jak najbardziej. No bo teraz będą wyprzedawać resztki ze zrealizowanego projektu. Ale co potem? Są jakieś widoki na realizację czegokolwiek nowego? Albo wszystko jest w zawieszeniu albo nic naprawdę się nie dzieje. A to jest jeszcze większa masakra. puke_l

W mojej ocenie ten raport niewiele wnosi. W spółce się nic nie dzieje i to w sensie prawie dosłownym. Może moja ocena jest zbyt ostra no ale hellou! Jak się jest na GPW, to trzeba coś sobą reprezentować! Shame on you

Sprawozdanie roczne pokaże jeszcze jedną rzecz. W aktywach mamy wartość firmy, która wynika pewnie z przejęcia którejś ze spółek – teraz dokładnie nie pamiętam jakiej. Trzeba by się dowiedzieć, czy w tej spółce prowadzone są jakieś prace. Bo jeśli nie, to wartość firmy byłaby do spisania. No ale to nam się niedługo wyjaśni.

Nieładne sprawozdanie, mało wartości informacyjnej. Zastanawiam się, po co coś takiego zostało opublikowane… Shame on you

Powyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

andypaton
0
Wysłane: 10 kwietnia 2010 05:37:49 przy kursie: 14,80 zł
W końcu jakieś zmiany na stronie Tritona. Sprzedali 12 nowych mieszkań. Nie za dużo to, ale jak na Tritona to wspaniały wynik binky

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

7 8 9 10 11

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,490 sek.

kgvzpjuw
vbrppefr
vvvlhpld
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zmmbsnlv
pjewkyve
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat