PARTNER SERWISU
zimvxgaq
2 3 4 5 6

Jaki DM polecacie

Robin2003
0
Wpisów: 23
Wysłane: 25 grudnia 2009 19:30:09
Mam obecnie konto maklerskie internetowe w banku PEKAOSA nazywa sie to CDMInternet (bo chyba funkcjonowały dwa). Zakładałem go kilkanaście lat temu i decydowała po prostu obecność biura maklerskiego w okolicy ;) Ponieważ CDMInternet nic nie oferuje swoim użytkownikom poza możliwością składania zleceń (np. nie ma aktualnych notowań w abonamencie 60zł, źle współpracuje z eksportem danych do excel itd), łączenie przez proxy to makabra, a łączenie się z rożnych miejsc wymaga dużo cierpliwości, szukam nowego biura.

Mam pytanie, czy któryś z domów maklerskich oferuje zasilenie metastocka i excela danymi bieżącymi (bez opóźnień) w ciągu sesji w porównywalnym abonamencie rocznym ? Czy może nie szukać biura a kupić abonament np. u firmy która produkuje soft - typu statica? Możecie coś doradzić?

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 25 grudnia 2009 19:51:57
Robin2003 napisał(a):
Mam obecnie konto maklerskie internetowe w banku PEKAOSA nazywa sie to CDMInternet (bo chyba funkcjonowały dwa). Zakładałem go kilkanaście lat temu i decydowała po prostu obecność biura maklerskiego w okolicy ;) Ponieważ CDMInternet nic nie oferuje swoim użytkownikom poza możliwością składania zleceń (np. nie ma aktualnych notowań w abonamencie 60zł, źle współpracuje z eksportem danych do excel itd), łączenie przez proxy to makabra, a łączenie się z rożnych miejsc wymaga dużo cierpliwości, szukam nowego biura.

Mam pytanie, czy któryś z domów maklerskich oferuje zasilenie metastocka i excela danymi bieżącymi (bez opóźnień) w ciągu sesji w porównywalnym abonamencie rocznym ? Czy może nie szukać biura a kupić abonament np. u firmy która produkuje soft - typu statica? Możecie coś doradzić?

Witam bratnią duszę ... ja też rozpoczynałem naście lat temu w CDM, który to nie jest zainteresowany indywidualnym.
Wybór niewielki: BOSSA i DMBZWBK ze wskazaniem na DMBZWBK ze względu m. innymi na możliwość modyfikacji zlecenia.
Edytowany: 25 grudnia 2009 20:21

DarkestLie
0
Wpisów: 241
Wysłane: 25 grudnia 2009 20:36:00
Statica, jesli wystarcza ci jedna oferta masz GPW za 44 zl w trybie eSignal, jesli jest gdzies taniej z checia poczytam ;), NOL mozesz podlaczyc pod xls (smiga, choc nie korzystam).. DM jak wyzej
You're not deep, you're not an intellectual, you're not an artist, you're not a critic, you're not a poet, you just have internet access.

Robin2003
0
Wysłane: 25 grudnia 2009 20:46:14
No właśnie znalazłem ofertę statica:
Notowania na rynku kasowym (wszystkie papiery wartościowe z wyjątkiem instrumentów pochodnych) wraz z jedną najlepszą ofertą kupna i sprzedaży. 22 zł (chyba miesięcznie)
i stąd pytanie czy ktoś to oferuje w abonamencie. Czy taniej już nie będzie ;)

DarkestLie
0
Wpisów: 241
Wysłane: 25 grudnia 2009 21:01:35
BZWBK jeszcze pol roku temu nie oferowal trybu eSignal (chyba ze trafila mi sie wyjatkowo nie kompetentna osoba), BOS tylko w wyzszych abonamentach.. slyszalem jeszcze cos Amerbrokers (ale byc moze to plotka ;)).. teoretycznie moglbys sprobowac wyimportowac sygnal DDE z NOL-a i spiac to z programem do AT, z metatradera mozna to zrobic, z NOL-a tez powinien byc jakis sposob, wiec mogloby byc nawet za free ;)
You're not deep, you're not an intellectual, you're not an artist, you're not a critic, you're not a poet, you just have internet access.

Robin2003
0
Wysłane: 26 grudnia 2009 16:45:00
Przeglądam te oferty dm i szczerze mówiąc to się dziwię jak domy maklerskie typu xtrade chcą pozyskiwać klientów skoro nie oferują najprostszej i najprymitywniejszej usługi jaką można sobie wymyślić, a wiec zwykłych danych w czasie rzeczywistym. W zamian jest za to jakaś prymitywna platforma w jave która nie służy do niczego...
Ponadto w tej tabelce z wątku z kontami maklerskimi sa przekłamania, np. kredytbank niby ma mieć staica a na stronie dostępne jedynie jakieś prymitywne wykresy w java - takie uszczęśliwianie na silę czarną skrzynką z okienkiem do wyświetlania.
BOS wygląda najlepiej i jedynie rozsądnie.

daytrader80
0
Wpisów: 74
Wysłane: 26 grudnia 2009 17:41:51
Witam,

Jeśli ktoś marzy aby osiągać wyniki ponad przeciętne, to musi znaleźć najlepszą platformę jaka istnieje na tym rynku. Nie drugą lub trzecią, tylko najlepszą. Jeśli chodzi o abonament to bez inwestycji rzędu 200 max. miesięcznie nie wyobrażam sobie jakichś wielkich transakcji. Oczywiście jeśli jest obrót, dodatkowe opcje są gratis.

FrancisMaxford
0
Wpisów: 36
Wysłane: 27 grudnia 2009 20:40:22
Na giełdzie stawiam dopiero pierwsze kroki, zaczynałem w aliorze, ale szybko przeniosłem się do KBC. Dodam, co istotne, że jestem studentem(I rok) i do 27 roku życia obowiązują mnie prowizje 0,25% więc to duży plusik. Poza tym platforma "notowania 3 MAX" jest w moim przekonaniu bardziej przejrzysta i myślę, że równie, lub nieco bardziej od NOL3 rozbudowana. Ponadto interface na stronie jest świetnie rozbudowany, analizy itd. Co do tego problemu z smsami w aliorze, tutaj dostałem klucz cyfrowy(urządzenie na którym wbijam pin i wyskakuje kod jednorazowy którym zatwierdzam każdą transakcje).
Podsumowując dla studenta z portfelem 10k to chyba najlepsza oferta :)
Pozdrawiam
FM

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 27 grudnia 2009 20:50:05
usatrader napisał(a):
Witam,

Jeśli ktoś marzy aby osiągać wyniki ponad przeciętne, to musi znaleźć najlepszą platformę jaka istnieje na tym rynku. Nie drugą lub trzecią, tylko najlepszą. Jeśli chodzi o abonament to bez inwestycji rzędu 200 max. miesięcznie nie wyobrażam sobie jakichś wielkich transakcji. Oczywiście jeśli jest obrót, dodatkowe opcje są gratis.

To Twoje zdanie różni się od znakomitej traderki Pani Raschke - jak dobrze pamiętam, która przy areobiku z podglądem na notowania opóźnione 20 min obracała milionami dolarów...
Szkoda jest było kilku-nastu tysięcy dolarów/mc na najlepszą platformę realtime.
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 27 grudnia 2009 22:43:28
Cytat:
jak dobrze pamiętam, która przy areobiku z podglądem na notowania opóźnione 20 min obracała milionami dolarów...

eliminując czynnik emocjonalny blackeye

Henryk_Anatol_Rzezucha
0
Wpisów: 179
Wysłane: 28 grudnia 2009 21:15:17
Vox napisał(a):
Cytat:
jak dobrze pamiętam, która przy areobiku z podglądem na notowania opóźnione 20 min obracała milionami dolarów...

Dzieki temu opoznieniu? Bo aerobik nie eliminuje emocji, wrecz odwrotnie - wspomaga produkcje endorfin, owocujaca nadmiernym optymizmem :)

Ale do rzeczy. Moze ktos z Was moze pomoc w takiej sprawie:

ING nie zezwala klientom (przynajmniej mi) na wystawianie opcji na indeks WIG 20, mozna tylko kupowac. Chce stosowac strategie ubezpieczeniowe w ktorych sie opcje i kupuje i wystawia, wiec zalezy mi na tej mozliwosci. Ktore (jesli jakiekolwiek) biura maklerskie daja taka mozliwosc klientom indywidualnych? Nie odstraszaja mnie wymogi duzych zabezpieczen, chodzi mi o sama fizyczna mozliwosc wystawiania opcji.

Dzięki za ew. odpowiedź.

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 28 grudnia 2009 21:22:37
Alior bank ma opcje w cennikach wiec pewnie tam nie ma problemu, sam z tego nie korzystam.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 28 grudnia 2009 21:49:19
Henryk_Anatol_Rzezucha napisał(a):
Vox napisał(a):
Cytat:

Dzieki temu opoznieniu? Bo aerobik nie eliminuje emocji, wrecz odwrotnie - wspomaga produkcje endorfin, owocujaca nadmiernym optymizmem :)

Ale do rzeczy. Moze ktos z Was moze pomoc w takiej sprawie:

ING nie zezwala klientom (przynajmniej mi) na wystawianie opcji na indeks WIG 20, mozna tylko kupowac. Chce stosowac strategie ubezpieczeniowe w ktorych sie opcje i kupuje i wystawia, wiec zalezy mi na tej mozliwosci. Ktore (jesli jakiekolwiek) biura maklerskie daja taka mozliwosc klientom indywidualnych? Nie odstraszaja mnie wymogi duzych zabezpieczen, chodzi mi o sama fizyczna mozliwosc wystawiania opcji.

Dzięki za ew. odpowiedź.

DM BOŚ

sbchp250
0
Wpisów: 4
Wysłane: 16 października 2010 14:37:43
Jaki DM mozecie polecic dla studenta z kapitalem na poczatek w okolicach 4000zł?
Z tym ze giedly nie bede sledzil na biezaco. Beda to inwestycje srednio-terminowe.
Zadnych fajerwerkow nie potrzeba.

BZWBK oferuje cos takiego jak mlody rekin, oplaty za prowadzenie sa zerowe przez caly okres prowadzenia rachunku? Czy tylko w roku zalozenia rachunku?

Moze alior? W BOŚ na poczatek trzeba wplacic 5000zł z tego co wyczytalem, wiec raczej odpada. A chcial bym sie zalapac na akcje GPW.

Pozdrawiam

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 16 października 2010 15:15:56
Z takimi wymaganiami wybieraj najtańsze w danym momencie (zero opłat za prowadzenie rachunku + najniższe prowizje).

ING? www.ingsecurities.pl/ing_stude...
0.25% prowizji dla studentów < 26 lat
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
Edytowany: 16 października 2010 15:20

Mohin
0
Wysłane: 16 października 2010 15:19:26
sbchp250 napisał(a):
Jaki DM mozecie polecic dla studenta z kapitalem na poczatek w okolicach 4000zł?
Z tym ze giedly nie bede sledzil na biezaco. Beda to inwestycje srednio-terminowe.
Zadnych fajerwerkow nie potrzeba.

BZWBK oferuje cos takiego jak mlody rekin, oplaty za prowadzenie sa zerowe przez caly okres prowadzenia rachunku? Czy tylko w roku zalozenia rachunku?

Moze alior? W BOŚ na poczatek trzeba wplacic 5000zł z tego co wyczytalem, wiec raczej odpada. A chcial bym sie zalapac na akcje GPW.

Pozdrawiam

Zarówno na początek jak i na koniec poleciłbym Ci DM BOŚ. Mówisz o inwestycji 4000zł, zakładam, że nie są to Twoje wszystkie oszczędności? Jeśli uzbierasz te 5000zł to wystarczy je wpłacić, a potem 1000zł wypłacić. Jeśli mimo wszystko na BOŚia nie uzbierasz, to może załóż rachunek maklerski tam gdzie masz konto. Potem i tak prawdopodobnie go zlikwidujesz przechadząc do jakiegoś innego DM, bo tamten przestanie Ci wystarczać. Napisz w jakim banku masz konto, może to coś ułatwi.
Edytowany: 16 października 2010 15:20

sbchp250
0
Wysłane: 17 października 2010 11:24:29
Konto mam w BZWBK, to dla studentow.
Przemysle ten BOS, faktycznie przeciez moge wplacic 5k i wyplacic to co zostanie.
Alior tez mnie kusi, dosc prosto tam wszystko wyglada.

Poki co chce zapisac sie na ten max pakiet gpw, po redukcji i tak pewnie max 2000zł pobiora mi? Brakuje słow :)
Ewentualny zysk nie bedzie duzy, strata pewnie tez. Ryzyko do zaakceptowania, a naucze sie przynajmniej poruszac po gieldzie.

Dziekuje za dotychczasowe wskazowki i czekam na nastepne

Pozdrawiam

del-20130531
0
Wpisów: 757
Wysłane: 17 października 2010 12:26:10
5K to chyba nie jest jakiś żelazny wymóg - jak wpłacisz twoje 4k to też to zaakceptują, dla DM liczy się otwarcie nowego rachunku i nowy klient

rect
0
Wpisów: 31
Wysłane: 17 października 2010 16:44:38
Alior ładny i przejrzysty, wykresy, informacje. Wygoda. I nic nie kosztuje. Zakładasz w pięć minut albo krócej i od razu grasz. Pieniądze na O/N procentują. Polecam, sam używam:)

sbchp250
0
Wysłane: 17 października 2010 16:58:42
Troche poczytalem, poki co jestem zdecydowany na Alior, wszystko tam sie wydaje dosc przejrzyste i nie przytlacza ogromem informacji.

Mimo wzystko jutro przejde sie do BZWBK i zapytam czy prowadza bezplatnie tylko w roku zalozenia rachuku. Jesli jest ogolnie bezplatnie to wtedy sie zastanowie czy alior czy BZWBK.

ING ciekawy, ale nie ma oddzialu u mnie w okolicy.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

2 3 4 5 6

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,238 sek.

fqjvmknz
gyfcsgoj
rdnpwgep
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bpuxtkqv
xwcmsfqv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat