PARTNER SERWISU
uxfmusqj
1 2 3 4
pITr
0
Wpisów: 7
Wysłane: 30 maja 2010 20:41:17
Frog napisał(a):
pITr napisał(a):

2. Jak użytkownik odpowie, że NIE CHCE OTRZYMAĆ to przez tydzień nic nie będzie dostawał;

A dlaczego tylko przez tydzień? Co tydzień muszę odpowiadać że nie chcę nic otrzymywać? Co za poroniony pomysł...

pITr napisał(a):

3. Co więcej - nawej jak odpowie, że CHCE OTRZYMAĆ i odbierze wiadomość to i tak przez kolejny tydzień nie będzie atakowany z pytaniem o kolejne wiadomości ... czyli maksymalnie użytkownik otrzymuje od nas 4 wiadomości miesięcznie - co jak wynika z badań przeprowadzonych przez firmę mPocket jest liczbą akceptowalną przez większość użytkowników.

No tak, zasłaniacie się badaniami jakiejś wynajętej firmy które stwierdzają, jak często można kogoś wkur... nie wyprowadzając totalnie z równowagi...

Odnośnie badań wynajętej firmy :-) Nie my ją wynajmowaliśmy tylko robiła to badanie na ogólne potrzeby angielskiego stowarzyszenia marketingu w zakresie reklamy mobilnej.

Ponieważ my nie rozpoznajemy użytkownika, ani jego numeru telefonu ale numer MAC urządzenia to nie podpadamy pod ustawę o dostarczaniu informacji handlowej drogą elektroniczną ale jakkolwiek jeżeli ktoś prześle do nas MAC adres swojego urządzenia Bluetooth to wrzucimy go na stałe na czarną listę i już nigdy nie zapytamy tego urządzenia o to czy chce otrzymać reklamę.

pITr
0
Wysłane: 30 maja 2010 21:07:40
WatchDog napisał(a):

Mam pytanie podatkowe: czy taka reklama jest przez Was traktowana jak publiczna czy niepubliczna? W myśl ustawy o VAT.

Cytat:
Czy jest opcja bezterminowego wycofania zgody?

To też wyjaśniłem w poprzednim poście więc już tu się nie będę rozpisywał :-)

Cytat:

Prognoz nie będzie ale te wszystkie raporty finansowe jak najbardziej powiesimy.

Zajrzałem na stronę i spółka nie kryje się z tym, że debiut jest tylko i wyłącznie w celu wyjścia z inwestycji [pisownia oryginalna]
"Spółka zamierzaza debiutować na GPW rynek NewConnect. Debiut nie będzie związany z pozyskaniem kapitału gdyż spółka jest w stanie finansować się ze środków własnych. Debiut ma na celu uwolnienie akcji akcjonariuszy mniejszościowych oraz uzyskanie rynkowej wyceny aktywów dla pozostałych akcjonariuszy.".
W związku z tym tylko przypominam, że zasady oferty prywatnej ograniczają jej zasięg do mniej niż 100 inwestorów. Polecając spółkę na tym forum ujawniłeś konflikt interesów, i to się ceni. Pamiętaj jeszcze, że trafiasz do kilkudziesięciu tysięcy osób.

Mnie jednak cały czas bardziej interesuje biznes.
Co to są "Inne wartości niematerialne i prawne" i skąd się ich pojawiło na ponad 300 tys. zł? Niestety nie widać rachunku przepływów.
Na czym polegało dokapitalizowanie, które spowodowało przyrost ponad 600 tys. zł na kapitałach, które w 2008 r. były ujemne?
Mimo wykazywanych zysków, także za I kwartał, stan gotówki jest bliski zeru. Dosłownie, 31 marca to kwota 119 złotych i 84 grosze. Jednocześnie należności krótkoterminowe nie wzrosły, a spadły. Zobowiązania też wzrosły, handlowe o 42 tys. zł. Spółka wykazała zysk 187 tys. zł, miała niegotówkowy koszt amortyzacji prawie 122 tys. zł. Co się dzieje z gotówką?

Akcjonariusze mniejszościowy (18,9%) obejmowali akcje po 0,48 zł w ramach privat placement - odkupienie akcji od jednego z akcjonariuszy. Reszta akcjonariuszy ma lockup. Wszystkie te dane podane są w dokumencie informacyjnym. Trochę nie zabardzo rozumiem o co chodzi z tym konfliktem interesów (?) Więc nie zabardzo chodzi o wyjście z inwestycji bo większościowi akcjonariusze cały czas w tej inwestycji zostają - jakieś akcje muszą być w obrocie, więc pewnie będą te będące obecnie w rękach akcjonariuszy mniejszościowych.

Dokapitalizowanie wyjaśniłem w poprzednim poście - były to normalne podniesienia kapitału przez udziałowców. Jeżeli chodzi o 300 tys. to jest to system informatyczny do zarządzania siecią reklamy Bluetooth.

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 30 maja 2010 21:14:27
pITr napisał(a):

Odnośnie badań wynajętej firmy :-) Nie my ją wynajmowaliśmy tylko robiła to badanie na ogólne potrzeby angielskiego stowarzyszenia marketingu w zakresie reklamy mobilnej.

No tak, skoro angielski to pewnie nowoczesny i można wyniki badań traktować jak prawdę objawioną d'oh!

pITr napisał(a):

Ponieważ my nie rozpoznajemy użytkownika, ani jego numeru telefonu ale numer MAC urządzenia to nie podpadamy pod ustawę o dostarczaniu informacji handlowej drogą elektroniczną

No to macie prawdziwy powód do dumy - możecie budować wartość dla akcjonariuszy

pITr napisał(a):

ale jakkolwiek jeżeli ktoś prześle do nas MAC adres swojego urządzenia Bluetooth to wrzucimy go na stałe na czarną listę i już nigdy nie zapytamy tego urządzenia o to czy chce otrzymać reklamę.

To tak jak z naklejaniem na skrzynkach pocztowych informacji proszę nie wrzucać ulotek... Nie muszę mówić jak nastraja to odbiorcę niechcianego spamu do wysyłającego...
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 30 maja 2010 21:15:44
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Myślę, że to rzadkie i cenne.
Jeszcze dwa pytania ode mnie:
1. Co z gotówką? spółka powinna jej mieć jakieś 300-400 tys. zł patrząc po wyniku netto.
2. Czy reklama proxy jest publiczna czy niepubliczna? (może macie interpretację US w tej sprawie?)

Frog
13
Wysłane: 30 maja 2010 21:25:45
pITr napisał(a):

To co mnie zastanawia to, że na serwisie poświęconym giełdzie nikt nie skupia się na konstrukcji oferty tylko na biznesie. Przecież użytkownicy StockWatch raczej powinni być zainteresowani zarabianiem na akcjach, a nie na biznesie firmy.

Osobiście bardzo się cieszę że Cię zawodzimy. Jak chcesz spotkać ludzi którzy kupują byle co, byleby tylko rosło i żeby sprzedać za chwilę "głupszym od siebie" - polecam forum Bankiera.
Tutaj wielu z nas chce inwestować w wartość - a póki co niewielu ją widzi w tej spółce...
Follow me on Twitter

WatchDog
50
Wysłane: 30 maja 2010 21:30:04
Proszę, nie róbmy nagonki na tak ani na nie. Giełda jak plac targowy, miejsce publiczne.
Spółka za chwilę zadebiutuje i będą pewnie kolejne pytania. Szacunek w obie strony się po prostu przyda.
Edytowany: 30 maja 2010 21:30

Frog
13
Wysłane: 30 maja 2010 21:55:01
WatchDog napisał(a):
Proszę, nie róbmy nagonki na tak ani na nie. Giełda jak plac targowy, miejsce publiczne.
Spółka za chwilę zadebiutuje i będą pewnie kolejne pytania. Szacunek w obie strony się po prostu przyda.

Musisz przyznać, że trudno jest tylko i wyłącznie obiektywnie komentować fakty dotyczące spółki, która chce pozyskać ode mnie jako inwestora pieniądze. Zwłaszcza jeżeli ma się jakieś doświadczenie z przeszłości (zyski i straty na różnych spółkach).
Dodatkowo jeżeli spółka prowadzi działalność która ma w jakimś stopniu bezpośredni wpływ na nasze życie, nie zawsze da się zachować dystans.
Nie każdy urodził się zawodowym analitykiem.

Rozumiem jednak intencje i szanuję wolę gospodarza - tak więc Silenced
Follow me on Twitter

gradac
0
Wpisów: 97
Wysłane: 31 maja 2010 16:54:23 przy kursie: 0,75 zł
pITr napisał(a):
mathu napisał(a):
Nie bardzo rozumiem czemu usunięto mojego posta...

Tłumaczenie firmy jest absurdalne. Sprowadza się do tekstu że jeśli nie chcemy codziennie otrzymywać stosu ulotek reklamowych to możemy wymontować skrzynkę pocztową.

Jestem przedstawicielem ProxyAd i uważam, że jak użytkownik mathu przeczytałby dokładnie i ze zrozumieniem odpowiedź spółki to przestałby uważać, że jest absurdalna. Oczywiście jak przeczytamy tylko początek odpowiedzi spółki to mówi on o tym, żeby wyłączyć Bluetooth ale już w dalszej części jest jasno napisane, że:
1. Zawsze przed wysłaniem wiadomości reklamowej pytamy użytkownika, czy chce ją dostać;
2. Jak użytkownik odpowie, że NIE CHCE OTRZYMAĆ to przez tydzień nic nie będzie dostawał;
3. Co więcej - nawej jak odpowie, że CHCE OTRZYMAĆ i odbierze wiadomość to i tak przez kolejny tydzień nie będzie atakowany z pytaniem o kolejne wiadomości ... czyli maksymalnie użytkownik otrzymuje od nas 4 wiadomości miesięcznie - co jak wynika z badań przeprowadzonych przez firmę mPocket jest liczbą akceptowalną przez większość użytkowników.
4. Pozatym to co nie zostało napisane wcześniej - komunikaty reklamowe wysyłane w ramach sieci ProxyAd zawsze stanowią wartość dla użytkownika i są to np. nagrody niespodzianki, ekskluzywne zaproszenia, kupony rabatowe, przypomnienia o ważych wydażeniach etc.

To co mnie zastanawia to, że na serwisie poświęconym giełdzie nikt nie skupia się na konstrukcji oferty tylko na biznesie. Przecież użytkownicy StockWatch raczej powinni być zainteresowani zarabianiem na akcjach, a nie na biznesie firmy. Nikt nie zwrócił uwagi, że w obrocie będzie jedynie 18% akcji bo na pozostałe jest lockup do końca października 2010, a te 18% to są akcje obejmowane po 0,48 zł przy cenie referencyjnej 0,60 zł więc raczej Ci wszyscy co kupili po 0,48 zł będą chcieli na tym zarobić.

Jakkolwiek to z mojego punktu widzenia sam biznes ma jak najbardziej sens bo generuje całkiem niezłe przychody i zyski, a oferta akcji jest też bardzo dobra i z pewnością pozwoli zarobić tym, którym uda się kupić poniżej 1 zł.

to może przedstawiciel nam zreferuje swoje wrażenia z debiutu ??

Liar

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 31 maja 2010 18:25:25 przy kursie: 0,75 zł
Frog napisał(a):

Osobiście bardzo się cieszę że Cię zawodzimy. Jak chcesz spotkać ludzi którzy kupują byle co, byleby tylko rosło i żeby sprzedać za chwilę "głupszym od siebie" - polecam forum Bankiera.
Tutaj wielu z nas chce inwestować w wartość - a póki co niewielu ją widzi w tej spółce...

Myślę, że trochę przesadzasz Frog. Spółka jako taka może być przecież dochodowa i tworzyć wartość. Co do sedna tego biznesu też bym tego nie demonizował. Reklamy są w dzisiejszym świecie niemal wszędzie. Nie uważam też tej formy reklamy za aż tak nachalną. O wiele gorsze są smsy ktorych nie masz możliwości odrzucić a są perfidną formą wyłudzania pieniędzy ( chodzi mi o te w stylu "ktoś chce wyznać ci miłośc pisz by dowiedzieć się kto" itd). Z tego co zrozumiałem to te reklamy mają być rozsyłane głownie w obiektach handlowych. Mała jest więc szansa otrzymywania wiadomości regularnie co tydzień.

Frog napisał(a):

Musisz przyznać, że trudno jest tylko i wyłącznie obiektywnie komentować fakty dotyczące spółki, która chce pozyskać ode mnie jako inwestora pieniądze.

Sęk w tym że spółka nie chce od nikogo pieniędzy. Kto zechce to kupi kto uzna ten biznes za kiepski - nie.

pITr
0
Wysłane: 31 maja 2010 23:41:35 przy kursie: 0,75 zł
WatchDog napisał(a):
1. Co z gotówką? spółka powinna jej mieć jakieś 300-400 tys. zł patrząc po wyniku netto.
2. Czy reklama proxy jest publiczna czy niepubliczna? (może macie interpretację US w tej sprawie?)

Przepraszam za opóźnienie ale dzisiaj był debiut więc byłem trochę zabiegany.

Ad1. Jeżeli chodzi o gotówkę lub jej brak to wynika z opóźniej w spływaniu należności z tytułu reklamy - taki teraz rynek - mimo tego, że odżywa to jednak trochę opóźniej w płatnościach jest.

Ad2. Reklama jest publiczna - nie ograniczamy jej do wybranej grupy konsumentów - komunikat może dotrzeć do każdego. Nie mamy interpretacji US ale raczej nie ma tu wątpliwości.

Dzisiejszy debiut można uznać chyba za udany :-)

Frog
13
Wysłane: 1 czerwca 2010 08:28:38 przy kursie: 0,75 zł
mrk napisał(a):
Frog napisał(a):

Myślę, że trochę przesadzasz Frog. Spółka jako taka może być przecież dochodowa i tworzyć wartość. Co do sedna tego biznesu też bym tego nie demonizował. Reklamy są w dzisiejszym świecie niemal wszędzie. Nie uważam też tej formy reklamy za aż tak nachalną. O wiele gorsze są smsy ktorych nie masz możliwości odrzucić a są perfidną formą wyłudzania pieniędzy ( chodzi mi o te w stylu "ktoś chce wyznać ci miłośc pisz by dowiedzieć się kto" itd). Z tego co zrozumiałem to te reklamy mają być rozsyłane głownie w obiektach handlowych. Mała jest więc szansa otrzymywania wiadomości regularnie co tydzień.

Chyba odniosłeś się do niewłaściwego cytatu. Powyżej piszę, że nas właśnie interesuje sedno biznesu, a wg przedstawiciela firmy powinno nas obchodzić tylko to że zarobimy na akcjach

mrk napisał(a):
Frog napisał(a):

Musisz przyznać, że trudno jest tylko i wyłącznie obiektywnie komentować fakty dotyczące spółki, która chce pozyskać ode mnie jako inwestora pieniądze.

Sęk w tym że spółka nie chce od nikogo pieniędzy. Kto zechce to kupi kto uzna ten biznes za kiepski - nie.

Ok, nie spółka, ale jej akcjonariusze. Chcą pieniędzy. Bardzo chcieli, co było widać na debiucie.
Follow me on Twitter

ostrokrzew
0
Wpisów: 11
Wysłane: 1 czerwca 2010 13:42:45 przy kursie: 0,75 zł
Witam serdecznie:)
Jestem nowy w tym miejscu, a ściągnęła mnie tu właśnie dysklusja o spółce, którą od wczoraj bardzo intensywnie obserwujęShhh

Nagonka na działalność Spółki jaka miała miejsce jest chyba trochę na wyrost... Nikt Orlenu nie atakuje, że paliwo zanieczyszcza środkowisko, a PGE wypuszcza gazy w atmosferę... no może przynajmniej nei na forach inwestycyjnych...

To co mnie zaciekawiło w tej Spółce, to fakt, że jest dość tania (kapitalizacja poniżej 4 mln zł), rentowna, większosciowi akcjonariusze mają lockup na akcjach i ostatnia rzecze - w mojej ocenie taki biznes raczej samodzielnie nie będzie istniał... Podejrzewam że będzie musiał się przytulić do jakiejśc sieci marketingu zintegrowanego (oczywiście nie za darmo).

Zdaję sobie sprawę, że taka analiza jest dość prostacka, ale na moje zaangarzownie w Spółkę wystarczy... A że sypali wczoraj akcjami, tym lepiej... Będzie przynajmniej jakiś obrót...

gradac
0
Wpisów: 97
Wysłane: 3 czerwca 2010 08:01:02 przy kursie: 0,70 zł
pITr napisał(a):
WatchDog napisał(a):

Przepraszam za opóźnienie ale dzisiaj był debiut więc byłem trochę zabiegany.

Ad1. Jeżeli chodzi o gotówkę lub jej brak to wynika z opóźniej w spływaniu należności z tytułu reklamy - taki teraz rynek - mimo tego, że odżywa to jednak trochę opóźniej w płatnościach jest.

Ad2. Reklama jest publiczna - nie ograniczamy jej do wybranej grupy konsumentów - komunikat może dotrzeć do każdego. Nie mamy interpretacji US ale raczej nie ma tu wątpliwości.

Dzisiejszy debiut można uznać chyba za udany :-)

Taa Bardzo udany
Wysypaliście gorący towar w tłum a teraz kiszenie. Brawo.
Kolejna spółka, której celem samym w sobie jest tylko wejście na NC wysypanie na debiucie i bez pomysłu co dalej...

Jerry_le_Krach
0
Wpisów: 15
Wysłane: 4 czerwca 2010 10:54:03 przy kursie: 0,68 zł
ostrokrzew napisał(a):
Witam serdecznie:)
Jestem nowy w tym miejscu, a ściągnęła mnie tu właśnie dysklusja o spółce, którą od wczoraj bardzo intensywnie obserwujęShhh

Nagonka na działalność Spółki jaka miała miejsce jest chyba trochę na wyrost... Nikt Orlenu nie atakuje, że paliwo zanieczyszcza środkowisko, a PGE wypuszcza gazy w atmosferę... no może przynajmniej nei na forach inwestycyjnych...

To co mnie zaciekawiło w tej Spółce, to fakt, że jest dość tania (kapitalizacja poniżej 4 mln zł), rentowna,
Cytat:
większosciowi akcjonariusze mają lockup na akcjach
i ostatnia rzecze - w mojej ocenie taki biznes raczej samodzielnie nie będzie istniał... Podejrzewam że będzie musiał się przytulić do jakiejśc sieci marketingu zintegrowanego (oczywiście nie za darmo).

Zdaję sobie sprawę, że taka analiza jest dość prostacka, ale na moje zaangarzownie w Spółkę wystarczy... A że sypali wczoraj akcjami, tym lepiej... Będzie przynajmniej jakiś obrót...

Tania + (jak ten biznes wyjdzie może być znacznie droższa niż 4mln)
Rentowana +
Samodzielność - (jeżeli potrzebuje wsparcia, to znaczy że firma będzie miała słabą pozycję przetargową w negocjacjach, albo jakaś sieć marketingu zintegrowanego odtworzy od zera biznes. Nie wygląda na skomplikowany co jest -)

Lock up -
Lock up to na pewno minus i dodatkowa niepewność co do kursu akcji przez 6 miesięcy.
Gdyby nie było lock upu wiedzielibyśmy, czy starzy akcjonariusze chcą wyprzedać akcje, czy nie.
A tak musisz ryzykować, że za 6 misięcy kurs nie zjedzie do 20gr, bo starzy akcjonariusze zaczną wyprzedawać na wyścigi. Ja już się na niektórych spółkach napatrzyłem jak zjeżdżają kursy po zdjęciu lock upu.

Lock up to zmowa starych akcjonariuszy w celu ograniczenia podaży. Legalne rozwiązanie dylematu więźnia. Starym akcjonariuszom jako całości opłaca się dozować podaż, ale indywidualnym starym akcjonariuszom opłaca sie sprzedawać jak najszybciej.

ostrokrzew
0
Wysłane: 4 czerwca 2010 13:43:19 przy kursie: 0,68 zł
Jerry_le_Krach napisał(a):

Lock up -
Lock up to na pewno minus i dodatkowa niepewność co do kursu akcji przez 6 miesięcy.
Gdyby nie było lock upu wiedzielibyśmy, czy starzy akcjonariusze chcą wyprzedać akcje, czy nie.
A tak musisz ryzykować, że za 6 misięcy kurs nie zjedzie do 20gr, bo starzy akcjonariusze zaczną wyprzedawać na wyścigi. Ja już się na niektórych spółkach napatrzyłem jak zjeżdżają kursy po zdjęciu lock upu.

Lock up to zmowa starych akcjonariuszy w celu ograniczenia podaży. Legalne rozwiązanie dylematu więźnia. Starym akcjonariuszom jako całości opłaca się dozować podaż, ale indywidualnym starym akcjonariuszom opłaca sie sprzedawać jak najszybciej.

Dlatego ta inwestycja jak dla mnie ma hooryzont max 6 miesięcy... Potem za bardzo ryzyko wzrasta. Ale 6 miesięcy to szmat czasu, zwłaszcza jak sie udało kupić po 0,65 :)
Edytowany: 4 czerwca 2010 13:53

Frog
13
Wysłane: 4 czerwca 2010 13:57:33 przy kursie: 0,68 zł
ostrokrzew napisał(a):
... zwłaszcza jak sie udało kupić po 0,65 :)

Na takiej spółce to 5 sekund i będziesz mógł napisać, że "udało im się mnie ubrać na 0,65 :( (czego nie życzę, ale póki co wirtualny zysk jest niezbyt wysoki, a spółka do stabilnych nie należy).
Follow me on Twitter

ostrokrzew
0
Wysłane: 7 czerwca 2010 10:30:14 przy kursie: 0,66 zł
Frog napisał(a):
ostrokrzew napisał(a):
... zwłaszcza jak sie udało kupić po 0,65 :)

Na takiej spółce to 5 sekund i będziesz mógł napisać, że "udało im się mnie ubrać na 0,65 :( (czego nie życzę, ale póki co wirtualny zysk jest niezbyt wysoki, a spółka do stabilnych nie należy).

Dziś piękne zagrywki przed sesją...
08:23:10 0,01 -98,53 TKO
08:21:57 0,10 -85,29 TKO
08:21:03 0,50 -26,47 TKO

Chciałoby się napisać.. Czy leci z nami animator?
Na razie zdania nie zmieniam i nie czuję się ubrany... jeszcze:)

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 9 czerwca 2010 07:28:11 przy kursie: 0,58 zł
Dzisiaj na portalu forsal.pl ukazał się artykuł dotyczący rynku nowoczesnej reklamy:

Cytat:
Reklama w komórkach: Rosną wydatki, rośnie konkurencja

Reklama przez telefon komórkowy staje się powoli rynkowym hitem. Do gry weszła właśnie kolejna sieć reklamy w komórkach - Mobilvi. Z kolei na NewConnect zadebiutowała firma ProxyAd wysyłająca reklamy w punktach sprzedaży za pomocą systemu Bluetooth. Spółka weszła do sieci wypożyczalni Beverly Hills Video.
— Już wysyłamy ponad 700 tys. komunikatów reklamowych miesięcznie — mówi Dawid Korczyński, prezes ProxyAd.

Przedstawiciele firm przyznają, że zainteresowanie ze strony klientów jest coraz większe.

- Kończymy przygotowania kampanii dla banków, instytucji finansowych i firm z branży telekomunikacyjnej — mówi DGP Jacek Pasławski, prezes firmy reklamy internetowej Novem, która wprowadziła na rynek Mobilvi.

Nowi gracze powalczą o rynek z obecną już na nim siecią reklamową AdTotal, należącą do Wirtualnej Polski, ale także z innymi firmami: m.in. TelecomMedia, mLife, czy z portalami takimi, jak Onet.

Więcej: forsal.pl/artykuly/426858,rekl...

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 15 czerwca 2010 18:36:19 przy kursie: 0,74 zł
Informacja prasowa ze strony działu relacji inwestorskich spółki. Nie widziałem jeszcze tego infa na innych portalach dlatego zamieszczam.

Cytat:
Notowana na GPW/NewConnect ProxyAd S.A. (PXY) podpisała umowę brokerską w zakresie sprzedaży reklamy z jednym z czołowych graczy rynku nowych mediów w Polsce – firmą ClickAd. Współpraca ta umożliwi ProxyAd dotarcie z ofertą do klientów Grupy ClickAd, dla których grupa realizuje kampanie reklamowe w nowych mediach.

W ramach podpisanej umowy ClickAd będzie oferował swoim klientom reklamę bezprzewodową w ogólnopolskiej sieci ProxyAd™. Obecnie sieć reklamowa ProxyAd™ to ponad 700 lokalizacji z czego już w ponad 150 z nich, na stałe zainstalowane są nadajniki wysyłające komunikaty reklamowe na telefony komórkowe.

„Lokalizacje sieci ProxyAd™ są bardzo precyzyjnie dobrane pod kątem specyfiki medium w jakim jest Bluetooth™, co ze względu na fakt, że reklamodawca płaci jedynie za komunikaty reklamowe dostarczone do konsumenta, w znaczący sposób gwarantuje skuteczność” – mówi Maciej Teliszewski – Prezes Zarządu ClickAd Sp. z o.o.

To co było również istotne dla ClickAd z punktu widzenia brokera to fakt, że w ramach całej sieci ProxyAd, konsument nigdy nie otrzymuje tej samej reklamy więcej niż 1 raz, jak również nie otrzyma więcej niż 4 różne reklamy miesięcznie – „Dzięki temu konsument nie czuje się atakowany przez medium, a reklamodawca ma gwarancję, że każda dostarczona reklama to nowy konsument poinformowany o jego ofercie”- zaznacza Prezes Teliszewski.

ClickAd w szerokim zakresie realizuje dla klientów kampanie, które rozliczane są za efekty, a zasady na jakich sprzedawana jest reklama w sieci ProxyAd bardzo dobrze wpasowują się do tego modelu rozliczeń. „Obecnie Internet to już za mało dla klientów – chcą czegoś nowego i efektywnego, a najszybciej rozwijającym się segmentem tego rynku, jest właśnie reklama mobilna” – dodaje Teliszewski

WatchDog
50
Wysłane: 15 czerwca 2010 18:47:32 przy kursie: 0,74 zł
Szkoda, że od debiutu "przedstawiciel" już się więcej nie odezwał na wątku.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,289 sek.

ivqgmxmf
ikjuthop
hpwrgvqk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vnphsuql
sfrkumpj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat