Cytat:
Może masz i rację. Ja jednak poczekam na techniczne wybicie z kanału spadkowego powyżej 60gr co powinno przypuszczalnie nastąpić w przyszłym tygodniu.
Przyjmuję trochę inną strategię niż Ty, ale myślę myślę że warto poczekać do 0,6zł, chociaż poprzednio też były wybicia techniczne i następowała kontynuacja trendu spadkowego, więc gdy osiągnie 0,6zł to nie będziesz się zastanawiał czy historia przypadkiem zaraz się nie powtórzy?
Każdy ma swoją strategię i wie jakie chce ponieść ryzyko prawda? Ja napiszę co zrobię w poniedziałek.
Chciałbym zaznaczyć, że nie mam długiego stażu w ocenianiu spółek, ale wymienię moje 'za' i 'przeciw':
- o ile historia miałaby się powtórzyć, to będzie przebicie szczytu 0,6zł, do poziomu 0,65zł i może nastąpić cofnięcie, tak jak się to działo kilka razy w tym kanale spadkowym, warto więc byłoby kupić teraz po 0,55zł i zyskać- taką strategię prawdopodobnie teraz przyjmę,
- byki mają dużą siłę: poprzednio szczyt z 12marca osiągnął 24% wzrost od dołka z 1marca, natomiast teraz 46% wzrost od 28czerwca do 19lipca, można więc spodziewać się silniejszego drugiego wybicia i w konsekwencji zmiany trendu,
- RSI(54), zwyżkujący,
- WAD, pozytywna dywergencja widoczna na rysunku,
- CCI(36), przeciął poziom niedowartościowania od dołu dając sygnał kupna na poziomie 0,52zł, a obecna cena to 0,55zł, co stwarza dobrą okazję, tym bardziej że i tutaj powstała dywergencja,
- bardzo dobre informacje o podjęciu współpracy ze spółką z USA.
- reszta informacji, które z dnia 28 lipca 2010 napisał
mathuPRZECIW:
- gra pod prąd jest bardzo ryzykowna, na pewno bezpieczniej jest poczekać do 0.6zł
Jeżeli ktoś z Was uważa, że się mylę w którymś punkcie to pomóżcie mi zrozumieć moje błędy, być może wyniknie z tego całkiem ciekawa dyskusja.
Ulubione cytaty :::
- „Możesz postawić wszystko na jedną kartę, ale uważnie obserwuj, co się z nią dzieje.” /Warren Buffett
- „Jeżeli Twoja rzeczywistość zaczyna się od Twoich marzeń, to Twoje marzenia staną się Twoją rzeczywistością.” /Donald Trump
- „Bez pasji nie ma energii, a bez energii nie ma nic.”