PARTNER SERWISU
gyuvtjtx
124 125 126 127 128
RzepaR1
0
Wpisów: 7
Wysłane: 20 czerwca 2011 19:24:29 przy kursie: 8,45 zł
Od dłuższego czasu.. czytam co piszecie na temat spółki.. I powiem wam jedno jest to nie zły kabaret!!! :) Co gorsza, prawdziwy dla biednej ulicy posiadającej ten papier. Sam jestem byłym akcjonariuszem , udało mi sie wyjść z dość małą strata jak na taka spółkę. inwestycja 15 tysiecy, strata ok. 2500zł kupowana na dwa razy po 15,80 i 8,60. sprzedane po ok.10,40, przypomne, że spółka w między czasie była chyba po ok. 5zł:). Jest to niecałe 10% mojego kapitału!!! Więcej nigdy bym nie włożył!!Wierzyłem przez pewien czas, że Rychu na prawde chce dobrze, a ja za rok sprzedam akcje po 100-150zł ( nie śmiejscie się:) tak myśli-wierzy każdy drobny co kupuje ten papier!!) Jednak dłużej obserwując spółkę, zauważyłem.. Że interesem rycha jest zarabiane na sprzedaży akcji, emitując kolejne serie Ą,Ć,Ę,Ń,Ś,Ż,Ź,CH,CZ,SZ itd.. i przy okazji podrzucanie tych samych plotek w różnej formie co pewien czas, a nie wydobywanie ropy, bądż nawet jej próba, im dłuzej to trwa tym lepiej.
Przyjełem taka hipoteze: Rychu dawno wie, że nie uda mu się wydopyć tej ropy, z nie wiadomych dla nas przyczyn, być może ropy jest za mało, że by sie opłacało. Jest na poziomie 9000m itd..Ale wie, że może "udawać" finansownie prac nad wydobyciem ropy, wyprowadzając pieniądze ze spółki pod każdym możliwym sposobem i przy okazji drukując papier.. Dla niego jest to świetny interes a spółka będzie istniała do momentu kiedy będziemy wierzyć nierealnie w swoje marzenia i kupując dalej jej akcje. Lepiej się opłaca gra w lotto potencjalna strata znikoma, a zysk nie botyczny. Uważam, i zrobił bym tak jeszcze raz. Przyjoł bym mniejszą bąć wiekszą strate, ale przestał bym sie łudzić zyskiem i tracąc kolejne pięniadze.. Nie wierze, że Petrol kiedykolwiek wydobędzie ropę z jakiekolwiek miejsca poza stacją benzynową!!!

Kod:
mod: wpis zawiera informacje o własnych transakcjach, ale nie został skasowany gdyż Petrol jest spółką specyficzną, a szersze refleksje mogą się przydać osobom dopiero rozpoczynającym analizowanie tej spółki.
Edytowany: 21 czerwca 2011 13:06

szamot-kb
0
Wpisów: 444
Wysłane: 20 czerwca 2011 22:17:39 przy kursie: 8,45 zł
www.bankier.pl/wiadomosc/PETRO...

PETROLINVEST S.A.: Zaoferowanie i objęcie warrantów subskrypcyjnych uprawniających do objęcia akcji serii C w ramach warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego oraz objęcie akcji serii C

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 21 czerwca 2011 11:13:26 przy kursie: 8,11 zł
cos czuje ze bedzie " duze ilosci gazu i potencjalnie duzo ropy" przewiduja zakonczenie za jakies 2 miesiace a w tym czasie wbija w rynek jakies 4 mln nowych akcji i zrobia na wzrostach i spadkach kolejne xxx $...trzeba przyznac ze RYsiu to twardy zawodnik.

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 21 czerwca 2011 12:30:54 przy kursie: 8,11 zł
mdtrader napisał(a):
cos czuje ze bedzie " duze ilosci gazu i potencjalnie duzo ropy" przewiduja zakonczenie za jakies 2 miesiace a w tym czasie wbija w rynek jakies 4 mln nowych akcji i zrobia na wzrostach i spadkach kolejne xxx $...trzeba przyznac ze RYsiu to twardy zawodnik.

A ja z kolei nie jestem do końca przekonany, że jakaś informacja puszczona zostanie "na dniach", bo takiego scenariusza oczekują wszyscy. Co ciekawsze, jeśli wczytać się w "głos ludu" na przeróżnych forach internetowych, to (po odsianiu wpisów naganiaczy, amatorów, marzycieli i osób ciężko poturbowanych w trakcie poprzednich igraszek z Rysiem) panuje tam powszechna niewiara w prawdomówność włodarzy Oila. Innymi słowy - wszyscy czekają na jakąś rewelację, w którą wprawdzie nie uwierzą, ale liczą, że znajdą się jacyś naiwni, którzy podciągną kurs na tyle, żeby wszyscy mogli pozbyć się gorącego kartofla i z boku czekać na dalszy rozwój wypadków. Nie sądzę również, żeby informacja o gazie była w stanie napędzić popyt na tyle duży, żeby zdołał on wchłonąć akcje wyżej wymienionych a także te ryszardowe 4 miliony. Co więcej, jeśli znów puszczą jakieś farmazony w stylu "łupki, chcemy coś wydobywać, niedługo być może przystąpimy, rozważamy, bo przyszłość świetlana, na którą z optymizmem patrzymy", to nie tylko, że nic nie zwojują, ale na dodatek przestraszą również tych graczy, którzy nie wierzą im jak psom burym, ale liczą na podbitkę pod jakieś kolejne łgarstwo. Tacy ludzi pomyślą sobie "Aha! To już taka tam mizeria, że nawet żadnej mamiącej informacji nie są w stanie z niej wypichcić. Pora zwiewać". I zwieją. Podsumowując. Moim zdaniem w najbliższyn czasie będzie cisza, a dopiero kiedy rynek zdąży trochę przycichnąć, (nie wiem, tydzień, może dwa) poleci jakiś techniczny komunikat o rdzeniach. Będzie dużo fachowego bełkotu i sporo słów "ropa" wplecionych w każdy akapit. Wtedy może da sę coś ugrać:)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

Amphibious
6
Wpisów: 495
Wysłane: 21 czerwca 2011 12:57:21 przy kursie: 8,11 zł
No i właśnie news o przejęciu Shyraka przez Total może być letnim hitem giełdowym, no bo każdy kto umie liczyć już się pokapował że Petrol nie ma i nie będzie miał nigdy tyle kasy żeby komercyjnie eksploatować to złoże.
Water=70% Land=30% Its a Divers World !!!

tulsidas
0
Wpisów: 102
Wysłane: 27 czerwca 2011 20:53:27 przy kursie: 7,57 zł
Dwie dziurki w nosie i granie na OILU skończyło się... spekulacje na forum zdaje sie też już nie maja sensu... Tragicznie to wyglada

irfy
0
Wysłane: 28 czerwca 2011 08:13:45 przy kursie: 7,57 zł
Dlaczego? Moim zdaniem wygląda nieźle. Teraz ma szerokim rynku tragedia, więc i Oil spada. Podejrzewam, że w tej chwili sprzedają głównie zachodni gracze, bardziej wyczuleni na wszelkie negatywne informacje zewnętrzne i trochę przestraszonych polskich drobnych. Na tle całego rynku spadki nie są jednak jakieś porażające. Są zwyczajne. Oznacza to, że do wyprzedaży nie włączył się główny kursotwórca, o którym wiadomo, że niedawno "objął" kolejną transzę akcji i lada moment zmuszony będzie "objąć" następną. Skoro nie sprzedaje (a jeżeli już, to leciutko), oznacza to, że kurs zbliżony do 7 PLN nie jest dla niego atrakcyjny. Wiadomo zaś, że potrzebuje środków. Jeśli wykombinował je z innych źródeł a sytuacja na szerokim rynku nie ulegnie zmianie i dalej będą spadki, sądzę, ze kurs Oila może dojść nawet do dolnej granicy 6 PLN. Jeśli jednak środków nie ma... Cóż, w takim wypadku przy pierwszym, choćby chwilowym odreagowaniu spadków na szerokim można spodziewać się dostawy towaru naprawdę wysokiej klasy:) Kto wie, może nawet zaryzykują delikatne minięcie się z prawdą, żeby potem powiedzieć "ups, pomyliliśmy się!" i liczyć na dobre serce KNFu?:)

Jeszcze ostrzeżenie dla mniej doświadczonych graczy. To moje przypuszczenia i moje dywagacje a Oil to wredny papier, na którym traci się krocie. Zakup tylko na własną odpowiedzialność, bo ja mogę się mylić, więc równie dobrze może zwalić się do 4 :)

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 28 czerwca 2011 08:50:35 przy kursie: 7,57 zł
tulsidas napisał(a):
Dwie dziurki w nosie i granie na OILU skończyło się... spekulacje na forum zdaje sie też już nie maja sensu... Tragicznie to wyglada

yeap, tutaj mozna było odstawiac od lutego do maja modelowy daytrading, z codzienna podbitką na testowanie maksimum i również z chwilową zwałką z testowaniem minimum , przez wiele miesięcy można było na tym nieźle przycinać.

Teraz kurs się po prostu obsuwa, wachania sa mniejsze i firma cierpi na ciężką chorobę popularnie nazywaną "biotonią" - kompletny brak zaufania do swoich informacji i przedsięwzięć bez bardzo mocnych rzeczywistych dowodów.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD

life
0
Wpisów: 155
Wysłane: 2 lipca 2011 16:53:14 przy kursie: 7,80 zł
No to sobie pogdybam...
na Oil wizja szalonego wariata z interwału tygodniowego.
Postawimy 2 nogę i być może kurs złapie dołek w postaci małego "W".
Trochę to pewnie irracjonalne ale jeśli firma nie splajtuje to spodziewam sie w tym roku niezłej zabawy.
Szczegółowy scenariusz zamieszczę i owszem ale dopiero po ewentualnym utwardzeniu dna co by mi nie zarzucano że jestem stuknietym naganiaczem

kliknij, aby powiększyć
Rozmowy przy wyrębie lasu:
Rozum: www.youtube.com/watch?v=W3kWRJ...
Dobrobyt i bieda: www.youtube.com/watch?v=qRu_tI...
Edytowany: 2 lipca 2011 21:35

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 2 lipca 2011 21:31:44 przy kursie: 7,80 zł
www.pb.pl/4/a/2011/07/01/Viagr...

Cytat:
„Włamano się na stronę Petrolinvestu. Teraz Ryszard Krauze sprzedaje viagrę! Sami sprawdźcie. Jak coś, to zrobiłem screena. Pozdrawiam Redakcję” – czytamy w mailu, jaki otrzymaliśmy od jednego z naszych czytelników, w środę wieczorem (na naszą prośbę przesłano nam wspomnianego screena).

Taka ciekawostka, widać akcjonariat ma juz totalnie niekonwencjonalne pomysły żeby "postawić" kolejną formacje frogahello1

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 3 lipca 2011 13:41

agmar111
0
Wpisów: 64
Wysłane: 6 lipca 2011 15:10:19 przy kursie: 7,42 zł

Nie wiem czemu wszyscy szukacie jakichś prawidłowości w OIL-u a nie patrzycie racjonalnie na to co się tu dzieje od długiego czasu.
1. Akcje są non stop rozwadniane
2. Główny akcjonariusz obejmuje akcje po cenie nominalnej (gdyby nie pozbywał się akcji jego udział % powinien rosnąć).
3. MUSI SIĘ ICH POZBYWAĆ poniżej ceny zakupu.
4. Jego udział procentowy spadł poniżej 10 % (ok. 4 krotnie)

Czyż wnioski nie nasuwają się same?
Ja doszedłem do tego wniosku kilka miesięcy temu i wyszedłem ze stratą - takie życie.
Edytowany: 6 lipca 2011 15:11

daveknot
0
Wpisów: 1
Wysłane: 8 lipca 2011 10:47:10 przy kursie: 7,84 zł
www.parkiet.com/artykul/107213...

i w koncu cos lekko drgnelo.

fifi
0
Wpisów: 73
Wysłane: 8 lipca 2011 11:26:18 przy kursie: 7,84 zł
Nie wiem co tu drgnęło. To jakieś następne zamieszanie.
Co z niego wynika?
Dla mnie to wygląda tak, ktoś nie upchnął jeszcze akcji w rynek to upchnie
w coś tam innego. Ot, nazwie to zakupem udziałów gdzieś tam i tamto
pod inną nazwą upchnie na innym (mam nadzieję) rynku. Speak to the hand
Każde ryzyko ograniczone jest brakiem odwagi i wyobraźni.

irfy
0
Wysłane: 8 lipca 2011 11:28:58 przy kursie: 7,84 zł
Litości:) A cóż niby drgneło? Dziwię się wręcz, że nie poleciało o parę procent w dół, skoro z takim uporem grają tymi łupkami. Od paru tygodni nie publikują nic innego poza andronami o Silurianie (czy jak tam się zwie ta garażowa wydmuszka). Chyba że maniakalne wałkowanie tego tematu ma służyć "przygotowaniu gruntu" pod jakąś "sensacyjną" informację o rdzeniach. Może to i spiskowa teoria, ale jeśli ja siedziałbym w jakimś dziale, w którym powstają wszelkie oilowe rewelacje i zajmował się ich tworzeniem (A wbrew pozorom to żmudna i chirurgiczna robota, bo trzeba napisać tak, żeby wszyscy myśleli, że to już, ze ropa, w ilościach saudyjskich, a jednocześnie w taki sposób, żeby było łatwe do późniejszego skorygowania, bez narażenia się na gniew KNFu), to znałbym przybliżony termin ich publikacji, więc mógłbym bez ryzyka kupić akcji całym portfelem. I na tym pewnie bym nie poprzestał, tylko dał cynk również wujowi Kleofasowi i cioci Matyldzie. W ten sposób mogłoby dojść do jakiegoś niekontrolowanego falstartu na małych obrotach, który mógłby zagrozić "właściwemu odpałowi", mającemu na celu uplasowanie emisji przez Wielkiego Królika:) Puszczają więc w piątek jakieś Siluriany, kurs rośnie sobie o dwa procent (to kupuję ja, ciocia i wuj), rynek myśli, że to na skutek tych rewelacji i nie robi głupot, zaś "informacja właściwa" publikowana jest... dajmy na to w niedzielę wieczorem. W poniedziałek następuje histeria, widły, ogólna euforia, formacja Froga wyrysowuje się w najlepsze, ja (oraz Królik:)) sprzedaję PKCem w okolicy 11, albo do ilu tam wystrzeli i jadę na wakacje, pozostawiając posprzątanie bardaku i informację, że "jakość węglowodorów odbiega od komercyjnych oczekiwań" zespołowi numer dwa, odpowiedzialnemu za pogrzeby:)

RzepaR1
0
Wpisów: 7
Wysłane: 8 lipca 2011 20:02:48 przy kursie: 7,84 zł
Witam. Przegladajac forum TVN, natknelem sie na kolege MonsieurB. Wedlug mnie pisze on dosc ciekawie i interesujaco. czytajac jego linki przypadkowo natchenelem sie na wspisy o Petrolinvescie i R.Krauze, jak rowniez o KOV i J.Kulczyku. Lektura jest moze i bardzo dluga, a o samym Petrolinvescie prawie nic, ale bodajrze w dwoch miejscach jest dosc jasno okreslony cel Petrolinvestu.. :) i wedlug mnie potwierdzaja sie moje przypuszczenia jakim interesem zajmuje sie Petrolinvest
monsieurb.nowyekran.pl/post/16...

MC
MC
0
Wpisów: 23
Wysłane: 9 lipca 2011 21:02:19 przy kursie: 7,84 zł
Cytat:
jeśli ja siedziałbym w jakimś dziale, w którym powstają wszelkie oilowe rewelacje i zajmował się ich tworzeniem (A wbrew pozorom to żmudna i chirurgiczna robota, bo trzeba napisać tak, żeby wszyscy myśleli, że to już, ze ropa, w ilościach saudyjskich, a jednocześnie w taki sposób, żeby było łatwe do późniejszego skorygowania, bez narażenia się na gniew KNFu), to znałbym przybliżony termin ich publikacji, więc mógłbym bez ryzyka kupić akcji całym portfelem. I na tym pewnie bym nie poprzestał, tylko dał cynk również wujowi Kleofasowi i cioci Matyldzie. W ten sposób mogłoby dojść do jakiegoś niekontrolowanego falstartu na małych obrotach, który mógłby zagrozić "właściwemu odpałowi", mającemu na celu uplasowanie emisji przez Wielkiego Królika:) Puszczają więc w piątek jakieś Siluriany, kurs rośnie sobie o dwa procent (to kupuję ja, ciocia i wuj), rynek myśli, że to na skutek tych rewelacji i nie robi głupot, zaś "informacja właściwa" publikowana jest... dajmy na to w niedzielę wieczorem. W poniedziałek następuje histeria, widły, ogólna euforia, formacja Froga wyrysowuje się w najlepsze, ja (oraz Królik:)) sprzedaję PKCem w okolicy 11, albo do ilu tam wystrzeli i jadę na wakacje, pozostawiając posprzątanie bardaku i informację, że "jakość węglowodorów odbiega od komercyjnych oczekiwań" zespołowi numer dwa, odpowiedzialnemu za pogrzeby:)

I drugi, z tego obrzydliwego tekstu, z "mozolnie" wyszukanego linku przez RzepaR1
Cytat:
Ci, którzy nie chcą fuzji PGNiG z Gazpromem i Nafohazem powinni głosować na Jarosława Kaczyńskiego.

Proszę nie róbmy ....... z tego forum.
Edytowany: 9 lipca 2011 21:03

Przemek13
0
Wpisów: 9
Wysłane: 10 lipca 2011 18:45:35 przy kursie: 7,84 zł
Jaki teoretyczny zasięg wzrostów dalibyście Petrolowi?

irfy
0
Wysłane: 10 lipca 2011 19:20:33 przy kursie: 7,84 zł
A po cóż ci, Przemku trzynasty, takie teorie?:) Trzydzieści milionów akcji temu jeden z forumowiczów wyliczył dosyć precyzyjnie, że maksymalna cena, jaką można będzie uzyskać za akcję w przypadku potwierdzenia znalezienia ropy wynosiłaby 50 PLN, ze względu na epicką wręcz ilość emisji bez PP a co za tym idzie - rozwodnienie kapitału. Teraz więc maksymalny zasięg wyniósłby pewnie połowę tej kwoty, czyli 25 PLN. Rozczarowany?:) Mogę ewentualnie dorzucić jeszcze piątkę "dodatku entuzjastycznego". Wszystko to jednak pod warunkiem znalezienia solidnego złoża, z potwierdzonymi zasobami równymi tym "teoretycznym", czy jak to się tam zwie. Wszelkie bajki o setkach i trzysetkach są marzeniami fantastów, pragnących szybkich pieniędzy małym kosztem, bądź nieszczęśników, którzy kupowali ten papier za tyle właśnie. Są nierealne, a dla niedoświadczonych giełdzierzy wręcz szkodliwe.
Ponieważ jednak żadnej ropy, którą opłacałoby się wydobywać tam nie ma, proponuję zejście na ziemię i wzięcie pod uwagę poziomu 12 PLN. Do tylu pewnie zdołają podbić jakimś zmyślnym komunikacikiem:) Ale potem to już z pieca na łeb:)

Przemek13
0
Wpisów: 9
Wysłane: 11 lipca 2011 18:49:14 przy kursie: 7,60 zł
Dzięki Irfy za odpowiedź. Ja szacowałem bez infa o zasobnym złożu na 10.25 PLN..więc cieszy mnie Twój optymizm...ciekawe, czy dzisiaj coś podadzą..
pzdr

irfy
0
Wysłane: 11 lipca 2011 22:10:02 przy kursie: 7,60 zł
Ani dzisiaj, ani w tym tygodniu. Chyba że przycichnie lub uspokoi się sprawa Włoch, albo kurs zacznie spadać naprawdę niebezpiecznie i istniałaby realna groźba, że właśnie wymyślana (bądź już wymyślona) informacja nie osiągnęłaby pożądanego celu, czyli wzrostu powyżej 10 na sporych obrotach. Do publikowania jakichś sensacji najlepsza jest atmosfera względnego spokoju, lub wręcz marazmu. Zastanawiam się jeszcze, czy zamiast jednego komunikatu nie podadzą przypadkiem dwóch:) Bo teraz rynek oczekuje na jakąś wzmiankę o rdzeniach. "Wszyscy" wierzą, że informacja (nie wyniki:) ) będzie bardzo dobra i czają się do wyrzucenia całości swoich akcji, kiedy tylko kurs choćby liźnie 11 PLN, bo z doświadczenia wiedzą, że właśnie w tym momencie do gry wkracza największy posiadacz, więc chcą zdążyć przed nim. W takim wypadku główny zainteresowany, gdyby faktycznie zaczął sypać, mógłby nie zdołać wysypać wszystkiego co zamierzał. Ale gdyby właśnie nie sypał (więc brakowałoby zmasowanej podaży), tylko zamiast tego pojawiłaby się informacja o tym, że "R.K poprzez podmioty posiada 20% akcji, albo więcej" (nikt nie będzie wtedy patrzył na fakt, że sam je sobie wydrukował i "objął"), kurs mógłby zacząć rosnąć jak wściekły (bo K. skupuje, ho ho ho, ma ropę, zostaniemy miliarderami, kto nie kupił, przegrał życie!). I podczas tych wzrostów zaczęłoby się wywalanie:)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

124 125 126 127 128

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,333 sek.

vvwcgccf
vtmshjxi
wptvscys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mtwssmuf
drfzyrqy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat