andrzej6991 napisał(a):Dziwi mnie wasza niechęć do tego waloru. Gołym okiem widać po obrotach ze chętnie jest brana perspektywicznie. Analizując cały przebieg tego waloru od początku widać jak z biegiem czasu obroty wzrastały To wygląda na poważniejszy ruch w górę.
wiesz, to czy szklanka jest do polowy pusta czy pelna, to akademicka dyskusja, a szklanka pt. OIL na razie jest pusta. przez ponad 2 lata nic nie znalezli (oprocz 'prawdopodobnych' zrodel, co stoi w oficjalnym raporcie z lipca u.r.), a teraz wszystko sie zmieni, bo sasiad znalazl? daje do myslenia, zwlaszcza, ze w prospekcie emisyjnym powoluja sie na identyczna argumentacje - wybor miejsca poszukiwan na podstawie obecnosci zloz juz odkrytych i tego, ze inni tez poszkuja w tym regionie
mam wrazenie umiejetne podanie kilku informacji tak, by wraz z kilkoma faktami wzbudzily atmosfere zaufania i wiary w petrola. jestem nastawiony ultra-sceptycznie, co absolutnie nie przeszkadzaloby mi grac w krotkim terminia gdybym mial czas na trzymanie palca na enterze

nawet zaluje, ale niestety mozliwosci takowej nie mam (ach, ta adrenalina

).
co do inwestowania w petrola w dlugim terminie - czy aby na pewno czas gra tutaj na korzysc akcjonariusza?

moga byc o metr od ropy, ale jezeli zgasna resztki nadziei u inwestorow to game over. potencjalny zysk nie zwieksza sie z czasem, co innego koszty.
wolumen faktycznie zastanawia, bo jest gigantyczny, ale kazdy kij ma dwa konce - powysypywali sie ci, co trafili na dolki?
aaa - dopiero jutro mozecie trafic na opor w okolicach 30, do czasu przebicie to tylko odchylka w trendzie spadkowym.
na koniec zycze posiadaczom kolejnych bialych swieczek i wyskoczenia na czas
edit: mkk - wlasnie o tej linii pisalem, ale mnie uprzedziles
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...