Frog napisał(a):A tak w ogóle to Wasze uwagi o braku konsekwencji wziąłem sobie do serca. Do końca tygodnia kapitał będzie skupiony w 2 spółkach...
Stało się. Mam w portfelu 2 spółki, MDG oraz ATG.
Sprzedałem posiadane akcje CKL, I3D oraz ORL. W sumie na tych 3 spółkach wyszedłem mniej więcej na zero :( Wszystkie moim zdaniem dadzą zarobić, ale przy obecnych wycenach to ATG wydaje się mieć większe pole do wzrostów.
Olbrzymi spadek w sierpniowej przecenie pozostał niemal nie odreagowany. Rating Stockwatch na poziomie AAA oznacza niewielkie ryzyko bankructwa. Spółka działa na trudnym rynku, gdzie trudno o wzrost organiczny. Zyski z lat 2007 czy 2008 mają niewielkie szanse się powtórzyć, ale niewielka szansa to lepsze niż brak szans.
Szansę na zarobek upatruję głównie w przesadnych spadkach, które powinny w końcu odreagować.
Niestety wychodzący TFI nadal ma sporo do upchnięcia, więc przez pewien czas będę raczej na minusie. No i o spółce cicho na forach, co też ostatnio moża uznać za dobry omen. Zobaczymy
EDIT: No i płynność pozwala na zamknięcie nawet dużej pozycji w ciągu jednego dnia bez zwalenia kursu, co jest ewenementem w przypadku moich inwestycji.