PARTNER SERWISU
nborwhjx
103 104 105 106 107
Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 26 lutego 2011 13:26:15 przy kursie: 18,10 zł
Aurelian Oil & Gas, druga spółka z holdingu Jana Kulczyka poszukująca gazu, odnosi sukcesy na drodze przekształcenia Wielkopolski w Brunei:
www.stockmarketwire.com/displa...
Niedługo Siekierki będzie znaczyć więcej niż Lukut i Lempuyang.
www.iii.co.uk/articles/14487/a...

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 26 lutego 2011 13:58:05 przy kursie: 18,10 zł
Na chwilę chciałbym wrócić trochę do "ucieleśniania" kwestii emisji. W założeniu sumą, o której mówimy jest 350mln, czyli na dzień dzisiejszy, nie zmieniając układu sił w spółce, na rynek musiałoby trafić około 90 mln akcji. Wypowiedź Pana Prezesa co do finansowania pierwszych odwiertów w Syrii mówi nam, że jeżeli miałaby się odbyć, to najpóźniej w czerwcu kasa musiałaby być już na koncie KOV. Zakładam więc, że komunikat na ESPI powinien się pojawić gdzieś w maju. Przy pomyślnych wiatrach do tego momentu powinniśmy znać już wyniki wszystkich brunejskich odwiertów, po drodze zaliczyć pozytywne sprawozdanie roczne i pewnie kilka niespodzianek z Ukrainy. Uważam, że 5-6 zł za akcji to bardzo realny pułap, o ile zdążymy poznać wyniki bloku M. Dodruk po takiej stawce wysypie na rynek około 30 mln akcji zamiast 90mln. Uważam też, że Zarząd wraz z Prezesem nie złożyli jeszcze broni i ciągle walczą o pozyskanie dofinansowania z innych źródeł, co mogłoby znacznie obniżyć kwotę emisji.
Byłby to całkiem pozytywny scenariusz i nie widzę większych przeszkód, oczywiście poza grzechem opieszałości w testowaniu, by nie mógł się spełnić. Trzymam kciuki, by moment, w którym trafi do nas komunikat ESPI, był jednak poprzedzony wynikami wszystkich testów z Bruneii.

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 26 lutego 2011 21:53:58 przy kursie: 18,10 zł
BigLot napisał(a):
Relacje Spółka, Zarząd, RN, akcjonariusze i AKCJONARIUSZE.... są oczywiste.
No ale skoro nie wiadomo co zamierza AKCJONARIUSZ to trudno.... gdzieś czytałem że nie ma głupich pytań.binky

Sorry, jeśli zrozumiałeś, że Cię zlewam...
Chodzi o to, że KOV jako spółka i ja jako członek jej władz nie mamy żadnego upoważnienia do wypowiadania się o zamiarach akcjonariusza. Natomiast jeśli masz chęć uzyskania informacji na takie pytanie u źródła, chętnie Cię pokieruję do właściwych osób.
Ja powiem inaczej: skoro definitywny większościowy właściciel dał spółce swoje nazwisko, to chyba nie po to, żeby ją opuścić w potrzebie, prawda? Oczywiście odrębną sprawą jest, co potraktujemy jako 'potrzebę': sam fakt pozyskiwania finansowania, czy też dopiero trudności w jego pozyskaniu. Ale to już bardzo luźne dywagacje.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 26 lutego 2011 21:56:04 przy kursie: 18,10 zł
zasaniak napisał(a):
Ten komunikat to wzór dla naszego KOV, jak można informacyjnie traktować akcjonariat.
Tak, tak Panie Jakubie!

Witam,
Który komunikat, bo chyba źle zrozumiałem?
Czy ten, w którym spółka odpowiada operatorowi rynku wobec podejrzenia o manipulację kursem?
Ja wolałbym do takich wzorców nie dążyć...
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 28 lutego 2011 10:37:26 przy kursie: 18,20 zł
Moje przemyślenie w sprawie kursu.
Właścicielem KOV jest, a nie tylko inwestorem (kłaniam się Redface),
P. Kulczyk w którego posiadaniu jest około 50% akcji,
on to właśnie wyznacza cele strategiczne spółki.
Pytania do J.Korczaka z racji jego zajmowanego stanowiska,
a dotyczące głównego właściciela,
są jak najbardziej na miejscu, tak myślę.
Około 5% akcji jest w dyspozycji managementu.
Około 11% akcji KOV jest w posiadaniu funduszów inwestycyjnych,
proszę mnie poprawić jak się mylę.
44% jest w rękach średnich i drobnych inwestorów.
Statystycznie 45% kapitału na naszej GPW jest w rękach obcego kapitału.
Głównie spekulacyjnego pochodzącego z londyńskich biur maklerskich.
Zaznaczam statystycznie, lecz w przypadku KOV,
może to być bardzo wysoki procent.
Przypuszczam że w grę może wchodzić 80%,
więc w dyspozycji polskich średnich i drobnych udziałowców,
może znajdować się w granicach 8-10% akcji.
Ilu z tego w procencie może być inwestorami długoterminowymi, nie mam pojęcia.
Wiem na pewno że londyńscy maklerzy muszą się wykazywać szybką stopą zwrotu z powierzonego im kapitału
Maklerzy ci mają "gdzieś" trzymanie akcji na dłużej
w początkującej spółce wydobywczej.
Dlatego mamy tak szybko po każdej info realizację zysku
i kurs się zachowuje jak widzimy.
Dopóki główny właściciel nie przyłoży się do tego,
by akcje KOV znajdowały się w portfelu grupy stabilnych inwestorów,
dopóty nie ma szans na stabilny i na odpowiednim poziomie kurs.
Takie jest moje zdanie, a co Państwo myślą o tym?

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 28 lutego 2011 10:50:08 przy kursie: 18,20 zł
Tytan napisał(a):
Około 5% akcji jest w dyspozycji managementu.
Około 11% akcji KOV jest w posiadaniu funduszów inwestycyjnych,
proszę mnie poprawić jak się mylę.
44% jest w rękach średnich i drobnych inwestorów.

Powołam się na wpis Lukch-a:

Lukch napisał(a):

(..)
Na KOV jest ok. 100 graczy instytucjonalnych i pewnie drugie tyle się przygląda, na przełomie roku trzy OFE zaraportowały spore udziały. Nikt nie przekracza 5% i nie musi raportować (OFE na przełomie roku dają info ile mają akcji nawet jak nie przekroczą 5%), ale udziały wstępne po 1-4% są i jest ich wiele. Dla zainteresowanych polecam przejrzenie wątku od początku, pisałem o tym w szczegółach i dawałem linki do źródeł.

(..)

Cytat:
Kulczyk Oil Ventures, kanadyjska firma kontrolowana przez Jana Kulczyka dokonała przydziału prawie 166,4 mln akcji nowej emisji. W Transzy Inwestorów Instytucjonalnych przydzielono 160,7 mln walorów. Wszyscy otrzymali tyle papierów, na ile złożyli zapisy. Redukcje miały za to miejsce w transzy inwestorów indywidualnych. Spółka tej grupie osób zaoferowała 5,7 mln akcji. Każdy zapis zredukowano o 20 proc.

Źródło: www.parkiet.com/artykul/921093...

Instytucjonalni kupili 97% emisji i nikt się z ponad 5% nie ujawnił to ilu ich było wg. Ciebie?

Tutaj: GPWINFOSTREFA udział wszystkich OFE w KOV na koniec grudnia 2010

I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein
Edytowany: 28 lutego 2011 10:52

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 28 lutego 2011 12:11:05 przy kursie: 18,20 zł
Niestety tak to wygląda, że instytucjonalni czekają z wejściem w inwestycję do czasu konkretów. Podobny przykład mamy na AED, tylko, że z finansowaniem dalszych prac. Póki nie będzie konkretów nie będzie finansowania. Tutaj, póki nie będzie przynajmniej pierwszych wyników w Brunei nikt nie zaangażuje dużego kapitału. Ukraina niestety, że daje nam obecnie ok 2,90zł na akcję nie jest na tyle perspektywiczna aby zniwelować ryzyko prac w Brunei czy Syrii.

Jedno co mnie zastanawia, to fakt, że jednak mieliśmy bardzo duże wolumeny i to nie na pojedynczej sesji. Ktoś kupował, ktoś sprzedawał, choć nie mogę oprzeć się wrażeniu, że ktoś jednak przy wolumenie dochodzącym do 20mln akcji włączył odkurzacz a nie upychał akcje w rynek. Skoro zatem mieliło się tyle akcji to gdzie się one podziały? Czy brało w tym udział tylu inwestorów, że nikt nie przekroczył jednak 5% (20mln akcji)? Jest to możliwe...

Gdyby nie niefortunny komunikat o wodzie w odwiercie dziś byśmy zapewne bujali się tak samo ale powyżej 2zł. Widać wyraźnie, że z dnia na dzień aktywność na papierze spada.

Odniosę się jeszcze do AED i jego planów. Przesunęli decyzję o finansowaniu na 30 kwietnia, zatem biorąc pod uwagę, że chcą testować blue-zone w Lempuyang oraz 3 strefy w Lukut (ok 2 tygodnie na każdą liczyć też trzeba poślizgi, które notorycznie się zdarzają) uwzględniając również czas potrzebny na przeniesienie sprzętu z Lempuyang do Lukut i czas potrzebny na analizę danych przez ich inwestorów to wyniki strefy niebieskiej powinniśmy poznać w tym tygodniu.

Pytanie, czy dostaniemy komunikat o dostarczeniu sprzętu i dopiero o rozpoczęciu testów strefy niebieskiej czy te testy już trwają?
Edytowany: 28 lutego 2011 12:13

panikarz
0
Wpisów: 54
Wysłane: 28 lutego 2011 12:34:13 przy kursie: 18,20 zł
skoro do 30 kwietnia mają testować odwierty w bloku L, to kiedy zaczną testować blok M ?
Jak będzie to tak przebiegało jak do tej pory to wyniki z bloku M poznamy przed zimą czyli rok po wykonaniu odwiertu. Czy nie lepiej było zaangażowć po prostu inny zespół do testowania bloku M niż liczyć na jakieś oszczędności, które mogą okazać się zresztą iluzoryczne jeśli okaże się, że trzeba robić emisję bo brakuje kasy a tu nadal brak wyników bo akurat trwa przenoszenie sprzętu na wielbłądach.

Krzysiek9
0
Wysłane: 28 lutego 2011 13:12:48 przy kursie: 18,20 zł
Być może kwestie techniczne są dużo bardziej skomplikowane niż mi się wydaje, ale trudno tutaj mówić o oszczędnościach skoro testy się przeciągają z powodu konieczności domawiania jakiegoś dodatkowego sprzętu. Każdy dzień dzierżawy urządzeń do testowania kosztuje na pewno i zdecydowanie taniej mogło być zabezpieczenie się przed koniecznością wstrzymywania prac mając trochę więcej specjalistycznego sprzętu już na miejscu zwłaszcza, że tłumaczenie, że w strefie niebieskiej występowało wyższe ciśnienie niż zakładano jest troszkę naciągane, gdyż już w czasie odwiertu w tej strefie wystąpił "gas-kick". Także też mam wrażenie, że pewne oszczędności są iluzoryczne z mojego punktu widzenia, gdyż jeśli czekamy cały czas na ten dodatkowy sprzęt, to mamy już tydzień przestoju w pracach i tydzień płacimy za główny sprzęt do testów, który jest niewykorzystywany efektywnie. Być może to trochę uogólniłem i z pewnością sprawy są znacznie bardziej skomplikowane ale pewnie większość z nas tak to w tym momencie odbiera, zwłaszcza nie mając dokładnych informacji co to za sprzęt i ile potrwa jego sprowadzenie. Skoro informacja o wodzie była istotna z punktu widzenia AED, bo opóźniała testy to tutaj jest podobnie, testy się znów opóźniają i należało by się jakieś precyzyjne wyjaśnienie z podaniem terminu rozpoczęcie testów w strefie niebieskiej.

MaximusMinimus
0
Wysłane: 28 lutego 2011 14:28:34 przy kursie: 18,20 zł
W tym tygodniu będzie dość nerwowo. Wielu graczy dopiero dostanie wypłaty i będzie chciało wejść w posiadanie małego pakietu KOV. Spodziewałbym się porannych promocji i ostrego fixingowego zbierania. Myślę, że zainteresowana drobnica będzie dokupować już na początku tygodnia, część może się załapie na nieoczekiwaną promocję. Czy AED puści jakieś info przed piątkiem? Prawdziwi hardcore'owcy odczekają z zakupami do czwartku, ale z doświadczeń wynika, że nasi australijscy koledzy lubią czasami zaskoczyć nieoczekiwanym zwrotem akcji.

A tak apropo finansowania spółki:
biznes.onet.pl/ebor-moze-udzie...

Kwota emisji może się znacznie zmniejszyć hello1

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 28 lutego 2011 15:29:25 przy kursie: 18,20 zł
Szanowni,
W kwestie EBRD - to jest ogłoszenie banku o tym, ze rozważa udzielenie kredytu spółce (oficjalne źródło: www.ebrd.com/pages/project/psd...).
To nie jest 'done deal' wiec nie ma komunikatu z naszej strony - będzie po zatwierdzeniu przez zarząd banku.
Rozumiem, ze wolelibyscie jazdy typu 'juz sie dowiercamy, jeszcze tylko XXXm'? To nie w KOV; my informujemy wtedy, kiedy jest to informacja potwierdzona, a nie rozmowy w toku.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Mieszko
0
Wysłane: 28 lutego 2011 20:52:54 przy kursie: 18,20 zł
Nie rozumiem, czemu wspomniana informacja prasowa miałaby spowodować wzrosty. Przecież o tym, że Ukraina będzie finansowana z kredytu wszyscy wiedzieli od dawna. Kto czyta komunikaty spółki, nie błądzi.
Od czasu do czasu pojawiają się na forum wypowiedzi o tym, że ta spółka nie da zarobić (czyli jest kiepska) bo dotychczas nie było wzrostów, a każde dobre info było ignorowane przez rynek. Otoż nie chcę przekonywać sceptyków, bo w sumie nic mi z tego - spółka da sobie świetnie radę bez moich argumentow. Zaznaczę tylko, że teraz dobrze wiemy to, czego nie wiedzieliśmy wcześniej: wzrosty były negowane, bo OZ Management przebudowywał portfel. Czy dlatego, że zarządzający nie wierzą w spółkę? Diabli wiedzą. Ale zarządzający OZ, o ile nie mają mocy przepowiadania przyszłości, nie mogą wiedzieć czy Brunei okaże się niepowodzeniem.
Ktoś powie, że rynek zawsze ma rację. Ale to bzdura. Drobni akcjonariusze często nie potrafią ze zrozumieniem przeczytać po angielsku info z AED (korzystają z google translator a potem godzinami głowią się nad tym, co to znaczy). Ostatnio na forum Onetu znalazłem przeklejony (pod innym nickiem) mój post na temat AED, gdzie przekonywano, że rzekomo KOV ma podzielić ich losy. To właśnie rynek - i ten się myli. Do czasu.
Przeglądałem dziś aktywa w portfelu OZ Managemnt Fund - walory z portfela spółek z NYSE. Ostatnio wyprzedali część udziałów w dwóch spółkach z sektora Oil & Gas, a tymczasem kurs akcji tych spółek poszedł w górę. Wiedzieli więcej? Nie. Sprzedali, choć mogli zarobić. Nawet zarządzający wielkimi funduszami robią błędy.

PS
A na rozluźnienie dodam, że przeszukując serwisy internetowe poświęcone Brunei dowiedziałem się, że minister rowoju nazywa się Yang Berhormat Pehin Orang Kaya Indera Pahlawan Dato Seri Setia Awang Haji Suyoi bin Haji Osman. Kto nie wierzy, niech zgoogluje. Ciekawe czy to mieści się na wizytówce standardowej wielkości?
Edytowany: 28 lutego 2011 20:58

MaximusMinimus
0
Wysłane: 28 lutego 2011 20:57:58 przy kursie: 18,20 zł
Sprawa pożyczki z EBOR nie jest jeszcze dograna, ale BG Capital jakoś się dokopał do tej nieoficjalnej jeszcze informacji. Warto zwrócić także uwagę na to, że jest to firma specializująca się w equity i jedna z 3 największych firm inwestycyjnych na Ukrainie. Kto wie czy akcjonariat KOV o niej jeszcze nie usłyszy. Raczej nie wyobrażam sobie, że EBOR odmówi Doktorowi, gdy potrzeby energetyczne Europy wciąż rosną.
Jest to na pewno pozytywny początek tygodnia dla akcjonariuszy KOV. Jeszcze przydałoby się parę ciepłych słow od Australijczyków na temat Blue, albo chociaż Pink Zone - w końcu do badań tej strefy nie było potrzeba dodatkowego sprzętu.

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 1 marca 2011 08:59:18 przy kursie: 18,20 zł
sicc napisał(a):
Niestety ja mam żal do polityki informacyjnej tej zacnej firmy. Wszystko fajnie, ale komunikaty winny być znacznie częściej, ostatni komunikat na ESPI świadczy o tym, że znaleziono wody zamiast ropy/gazu. A przecież w międzyczasie okazało się (dzięki AED OIL), że ta woda to do końca sama woda, że również gaz, teraz dowiadujemy się, że jest finansowanie dla spółki zależnej KOV na Ukrainie. To wszystko są cenotwórcze informacje, które powinny być udostępnione rynkowi przez KOV.

Nie trafiają do mnie argumenty "wiernych", że polityka informacyjna KOV opiera się tylko na sprawdzonych informacjach i nie ma w niej miejsca na przypuszczenia. Jeżeli ktoś tak myśli- odsyłam np. tutaj, gdzie plany są dużo mniej sprecyzowane a jednak rynek poznał takie info.

Witam,
Jeszcze w tym temacie, bo jak rozumiem, nie daje Wam spokoju.
Oddzielmy dwie sprawy: komunikaty ESPI, które wedle polskich przepisów MUSZĄ zawierać tylko informacje rzetelne, pewne i sprawdzone i komunikację PR-ową, która może być prowadzona równolegle, ale czasem też niezależnie, o ile nie wchodzi swoją treścią w informacje cenotwórcze.

Teraz konkrety: dlaczego nie powtórzyliśmy drugiego komunikatu AED o testach? Dlatego, że naszym zdaniem nie zawierał żadnych nowych informacji. Odnoszę się tutaj do przekazu od spółki, a nie jego 'rozumienia' przez rynek/media. Powiedzieliśmy w pierwszym komunikacie, że jesteśmy niezadowoleni z wody, a nie pojawiło się nic, co spowodowałoby poprawę naszego zdania. Chcieliście dostać drugi negatywny news, zupełnie niepotrzebny? Powiem otwartym tekstem: nie jesteśmy super-szczęśliwi z powodu tego, jak operator prowadzi prace i jak się komunikuje z rynkiem. Ale konstrukcja umowy o podziale wpływów na tym etapie daje nam niewielkie miejsce na jakąkolwiek interwencję.

Co do EBRD: rozumiem, że wolicie huczne info o finansowaniu, zanim zostanie ono zatwierdzone przez bank? Mowiliśmy wcześniej, że nad tym pracujemy, i nic od tej pory się nie zmieniło. Byłem CFO w banku, więc wiem, jak te sprawy wyglądają - to, że wniosek o udzielenie kredytu staje 'na zarządzie' nie jest równoznaczne z jego przyznaniem. Może się też zmienić kwota, tudzież warunki, bank może zażądać dodatkowych zabezpieczeń itd. Dlatego jak będzie decyzja o przyznaniu kredytu, będziemy informować i zrobimy odpowiedni materiał o sukcesach na Ukrainie.
Czy wolelibyście teraz odtrąbić sukces i ryzykować, że sprawa nie dojdzie do skutku?
Stąd prosta już droga, żeby naprawdę dorównać naszej giełdowej 'konkurencji'.
Pozdrawiam (z Ukrainy!)
JKorczak /KOV/

wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 1 marca 2011 09:09:49 przy kursie: 18,00 zł
Panowie spółka podaje wszystkie informacje istotne (cenotwórcze) w postaci komunikatów zgodnie z przepisami prawa i tu nie można się niczego czepić. pozostałe informacje nie mające wpływu na kurs mówione są w artykułach i tu na forum. ale te informacje są potwierdzeniem komunikatów.

Odrobine pokory dla siebie w cytaniu wszystkich wiadomości i co najważniejsze nie poruwnywanie polityki informacyjnej do innych.

Jeżeli informacje niepewne ( nie pochądzące od spółki) mają być podawane jako własne nadodatek potwierdzone to mamy innne wyobrażenie doskonałości.

KOV to nie OIL tu są potwierdzone fakty a nie plotki

andriusha
0
Wpisów: 24
Wysłane: 1 marca 2011 09:41:19 przy kursie: 18,00 zł
wiem, że już pytałem, ale może w burzliwym czasie dla KOV to umknęło. Obiecuję, że jeśli tym razem nie otrzymam odpowiedzi to już więcej nie będę tym zaśmiecał froum.

andriusha napisał(a):

"chodzi mi o sam fakt jak uznać, że jest to informacja cenotwórcza?
Czy podjęcie takiej decyzji opiera się na wiedzy eksperckiej i działaniu w jak najlepszej wierze zarządu?"

Po części 007 dał mi chyba odpowiedź:

Cytat:
Założenie jest takie, że zarząd wie najlepiej co piszczy w spółce i nawet jak przyjdze tysiąc ekspertów i każdy zjadłby tysiąc kotletów to i tak zarząd wie lepiej.

Może nie zawsze jest to dobre rozwiązanie, ale czegoś trzeba się trzymać.

Redface, jesteś taką osobą, która decyduje o tym czy informacja jest cenotwórcza czy nie. Możesz zdradzić jak to się odbywa? Macie telekonferencję - "burzę mózgów" i wspólnie decyzujecie do jakiej kategorii informację zaliczyć? Na czym opieracie swoją decyzję?

P.S. Pozdrawiam (z Ukrainy!) też ma swoją wymowę...ale to tylko moje luźne domysły

MaximusMinimus
0
Wysłane: 1 marca 2011 11:03:51 przy kursie: 18,00 zł
Apropo wahań kursu, poranne promocje powinny obowiązywać do końca tygodnia. Co do blokowania kursu, dało się to wyczuć jeszcze kilka miesięcy temu, gdy na spółkę wsiadały OFE (moja opinia). Tuż przed wynikami, szczególnie gdy nie znamy konkretnej daty, byłby to akt odwagi bądź głupoty. Wg mnie batony które wiszą po prawej stronie to po prostu DT - czyli goście, którzy nie za bardzo mają ochotę zagłębiać się w działania spółki, a że się ich trochę uzbierało. Nieodłącznym towarzyszem "blokowania" jest "łamanie", a tego jak narazie nie doświadczamy.
AED znów dzisiaj wali o dno. Ludzie nie wierzą, że można być aż tak "nieumiejętnym" (wyszło delikatnie) i rodzi się teoria spiskowa o opóźnieniu informacji o kolejnym "dusterze". Moja opinia - gazu jest tak dużo, a formacja tak skomplikowana, że sierotki nie za bardzo wiedziały jak się do tego zabrać. Na pewno oprócz "dodatkowego sprzętu" poprosili także o podesłanie kilku tęższych, doświadczonych umysłów.

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 1 marca 2011 11:09:15 przy kursie: 18,00 zł
andriusha napisał(a):

"chodzi mi o sam fakt jak uznać, że jest to informacja cenotwórcza?
Czy podjęcie takiej decyzji opiera się na wiedzy eksperckiej i działaniu w jak najlepszej wierze zarządu?"
Redface, jesteś taką osobą, która decyduje o tym czy informacja jest cenotwórcza czy nie. Możesz zdradzić jak to się odbywa? Macie telekonferencję - "burzę mózgów" i wspólnie decyzujecie do jakiej kategorii informację zaliczyć? Na czym opieracie swoją decyzję?

Witam,
Każda informacja jest najpierw analizowana wewnątrz firmy - pamiętajcie, że oprócz moich doświadczeń na rynku publicznym w Polsce, koledzy w Kanadzie pracują dla 'reporting issuers' od wielu, wielu lat. Później rozmawiamy na ten temat z naszymi zewnętrznymi doradcami od spraw compliance - to są ludzie z dużym doświadczeniem w Polsce, wywodzący się z KNF.
Oczywiście nie ma tutaj prostych recept - zawsze na koniec ktoś musi wziąć na siebie autorytatywne stwierdzenie czy info idzie via ESPI, czy nie. To moja działka...
Pozdrawiam,
JKorcza /KOV/

Krzysiek9
0
Wysłane: 1 marca 2011 14:51:41 przy kursie: 18,00 zł
@Mieszko
Tak wiem ale się zastanawiam na ile istotną jest informacja o tym czy sprzęt dotarł i czy testy trwają. AED niejednokrotnie wypuszczał podobne informacje jak np o mokrym dynamicie( Testing commencement, Lempuyang-1 Well, Block L Brunei albo Lempuyang-1 Testing Preparations - Progress Update). A tutaj cisza...

Mieszko
0
Wysłane: 1 marca 2011 15:06:24 przy kursie: 18,00 zł
@ Krzysiek
I według mnie prosty z tego wniosek: jest cisza bo prace stoją. AED ma zresztą teraz pilniejsze sprawy na głowie.
Edytowany: 1 marca 2011 15:08

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

103 104 105 106 107

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,248 sek.

ujdgrjvr
zcqnjosy
ovvabyun
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vrkefcwu
mhovfety
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat