PARTNER SERWISU
nmgjunad
195 196 197 198 199
pieniek1
PREMIUM
2
Wpisów: 295
Wysłane: 26 października 2014 14:05:24 przy kursie: 9,10 zł
oczywiście strategia wprowadzania na PC i może na konsole przed wejściem na komórki, może okazać się dobra. Jednak na komórki brakuje takich tytułów.

Zobacz przypadek LIMBO trudno ocenić jaką miał popularność na PC na steamcharts nie było mega odpału, podobno na Xbox Live Arcade service in 2010 wyciągneli 7.5 mln $ przychodów. Jeśli chodzi o komórki to , w niektórych rankingach pokazują że limbo osiągnęło 1.6 mln ściągnieć cena to 5 $ a weszli na rynek rok temu.
xyo.net/iphone-game/limbo-Wy8U...
xyo.net/ipad-game/limbo-Wy8UUc...

Mi się wydaje że na rynku mobilnym jest dużo tzw spamu growego, a naprawdę ciekawe produkty mają dużą szansę się przebić, oczywiście potrzeba jest jakaś promocja żeby ludzie wogóle wiedzieli o takim produkcie. A co jak co ale TWoM ma klimat który może pasować wielu graczom , szczególnie na rynku mobilek gdzie gry nie maja takiego odpału wielkości światów i graficznych możliwości jak to jest na PC i konsolach.

Także z pomocą APPLE , TWoM można pięknie wypromować, i trzymam kciuki ze tak będzie. Gra jak najbardzoej pasuje pod mobilki o czym w wywiadzie wspominano że prace nad przeniesieniem gry powinni potrwac miesiace a nie kwartały.

mobileworld24.pl/2014/10/06/wy...

Szkoda tylko że 11 BIT nie umie sprzedać póki co swojej wizji, tak jak to zrobił rok temu VVD. Trzeba czekac na TWARDE fakty i tyle.

P.S też uważam ze IOS powinien być priorytetem, chociaż osobiście będę czekał z utęsknieniem na grę na androida( fajnie jest mieć taka gre pod ręką w każdym momencie), to samo wejście na komórki powinno wiele miesięcy wcześniej być na IOS w stosunku do andka.
Edytowany: 26 października 2014 14:24

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 28 października 2014 10:48:35 przy kursie: 9,05 zł
Ciekawostka z forum Steam. Odpowiedź pracownika 11Bit odnośnie preorderu gry.

Cytat:
... I can tell you, that we've already sold a lot of pre-orders in whole europe...

steamcommunity.com/app/282070/...

Brzmi obiecująco zarówno dla gry, jak i Gamesrepublic.

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 28 października 2014 11:04:40 przy kursie: 9,05 zł
w ogóle jak się ogląda te dema to sporo ludzi jest zainteresowanych tą grą. Szkoda tylko, że ludzie ze spółki nie wykorzytują tego zaciekawienia do PR-u spółki na rynku. W lużnej dyskusji na stemie dowiadujemy się że sprzedali sporo preorderów w europie. Szkoda że gracze z różnych portali są poważniej traktowani niż inwestorzy posiadający akcje 11 bit.

P.S szkoda też że mając preodrera nie można zagrać w demo.

chimpo
32
Wysłane: 28 października 2014 11:30:23 przy kursie: 9,05 zł
Nikt nie daje możliwości grania w wersję demo przy okazji pre-ordera.

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 28 października 2014 12:27:15 przy kursie: 9,05 zł
Rzeczywiście wyrazić można jedynie ubolewanie, że te informacje nie są dystrybuowane równolegle i "dwutorowo", i dla konsumentów i dla inwestorów. Tak jak przy okazji GR został zaraportowany próg 100k użytkowników tak podobnie mogłoby być z innymi premierami. Ile pre-orderów wystarczy by to raportować? Nie wiem, podejrzewam, że spółka ma najlepszy obraz tego ile to "dużo" a ile "mało" i jaki to może mieć wpływ na przychody.
Edytowany: 28 października 2014 12:40

Jakub Kowalski
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 22
Wysłane: 28 października 2014 14:07:46 przy kursie: 9,05 zł
Panowie, zapraszam do nas na forum :)

piotrch
0
Wysłane: 28 października 2014 14:41:18 przy kursie: 9,05 zł
Ok, jeśli komentarz do GR znajdzie również zastosowanie do innych projektów/produkcji, to przekaz jest chyba zrozumiały :)

chimpo
32
Wysłane: 28 października 2014 15:41:01 przy kursie: 9,05 zł
Tym Football Managerem 2015 w GR to mnie dzisiaj zaskoczyli. To już jest waga ciężka, jeżeli chodzi o rynek europejski.hello1
Edytowany: 28 października 2014 15:41

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 28 października 2014 17:48:18 przy kursie: 9,05 zł
piotrch napisał(a):
Ok, jeśli komentarz do GR znajdzie również zastosowanie do innych projektów/produkcji, to przekaz jest chyba zrozumiały :)

Świetnie tylko zupełnie nie kumam, dlaczego ludzie z 11 bit takimi opłotkami komunikują się i nie chodzi tylko o tych paru nas inwestorów aktywnych na forum, ale o jasne przekazy rynkowe. To tak jakby faktycznie chcieli żeby nikt nic nie wiedział , wiele na temat "nowego"oblicza spółki , a tym bardziej się tym nie interesował.

To jest osobiście dla mnie największą zagadką, PR rynkowy zupełnie nie istnieje bo jeśli chodzi o zaangażowanie tworców TWOM samymi graczami to je widać na rożnych stronach odsłonach i komentarzach. Natomiast rynkowo zachowują się jakby chcieli coś powiedzieć jakimiś tajemnicami się podzielić, ale z jakiś powodów są mega wstrzymywani , nie wiadomo przez, kogo , dlaczego i jaki jest w tym cel.

Asston
6
Wpisów: 132
Wysłane: 28 października 2014 18:08:11 przy kursie: 9,05 zł
Cytat:
Świetnie tylko zupełnie nie kumam, dlaczego ludzie z 11 bit takimi opłotkami komunikują się i nie chodzi tylko o tych paru nas inwestorów aktywnych na forum, ale o jasne przekazy rynkowe. To tak jakby faktycznie chcieli żeby nikt nic nie wiedział , wiele na temat "nowego"oblicza spółki , a tym bardziej się tym nie interesował.

To jest osobiście dla mnie największą zagadką, PR rynkowy zupełnie nie istnieje bo jeśli chodzi o zaangażowanie tworców TWOM samymi graczami to je widać na rożnych stronach odsłonach i komentarzach. Natomiast rynkowo zachowują się jakby chcieli coś powiedzieć jakimiś tajemnicami się podzielić, ale z jakiś powodów są mega wstrzymywani , nie wiadomo przez, kogo , dlaczego i jaki jest w tym cel.

Nie można zarzucić powyższemu wywodowi braku sensu, niestety większość inwestorów korzystających z for giełdowych widzi ten problem i kwitują to chyba odbiciem lustrzanym - oni mają nas głęboko i vice versa dlatego kurs jest tu gdzie jest. Wiadomo, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze zatem otwartym pozostaje pytanie o czyje pieniądze chodzi? Think

piotrch
0
Wysłane: 28 października 2014 18:11:34 przy kursie: 9,05 zł
Puentując - forum inwestorskie to fajny gadżet, ale większość inwestorów czyta jednak - o ile cokolwiek czyta - ESPI i EBI.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 28 października 2014 18:13:55 przy kursie: 9,05 zł
@piotrch

ja tam czytam uważnie raporty kwartalne, i bardzo uważnie przeglądam pokazane materiały o nowych produktach. Mi to styka. Szum informacyjny, który proponuje pieniek nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Co najwyżej szkoda pieniędzy na ludzi generujących go. Pieniek od dawna zachowuje się na granicy histerii i naprawdę nie wiem czy inwestowanie jest zajęciem dla niego, ani dla osób które musza być zalewane "infami". Coś się niektórym giełda myli z plotkarską gazetą.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 28 października 2014 18:18

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 28 października 2014 18:26:55 przy kursie: 9,05 zł
Asston napisał(a):
pozostaje pytanie o czyje pieniądze chodzi? Think

o nasze, Spółka się też o nas martwi i dzieki swojej polityce możemy jej akcje kupowac po 9 a nie po 30-50thumbright

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 28 października 2014 18:38:55 przy kursie: 9,05 zł
Scarry napisał(a):
@piotrch

ja tam czytam uważnie raporty kwartalne, i bardzo uważnie przeglądam pokazane materiały o nowych produktach. Mi to styka. Szum informacyjny, który proponuje pieniek nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Co najwyżej szkoda pieniędzy na ludzi generujących go. Pieniek od dawna zachowuje się na granicy histerii i naprawdę nie wiem czy inwestowanie jest zajęciem dla niego, ani dla osób które musza być zalewane "infami". Coś się niektórym giełda myli z plotkarską gazetą.

kolego chyba każdy z nas inaczej rozumie idee inwestowania. Widocznie twoje pojecie jest zbieżne z pojęciem głównych akcjonariuszy 11 BIT, i dlatego maja usta pełne wody od lat , co też powoduje sprzeżenie zwrotne w postaci zachowywania się kursu i wolumenów od lat . To że ty jesteś wieloletnim stabilnym inwestorem 11 bit nie uprawnia cię do tego, żeby nazywać mnie panikarzem tylko dlatego, że nie podoba mi się to cichociemne podejście ludzi z 11 bit do inwestorów.Bo o ile przez wiele qwartałów mogli faktycznie nie mieć wiele do powiedzenia z tymi swoimi produktami, to teraz wydaje się że te czasy się zmieniły i to być może diametralnie, a jakoś mentalnie nadal tkwią w tym samej melancholii małomowienia, gdy wypuszczali kolejne ,coraz gorzej sprzedające się odsłony ANOMALY.
Edytowany: 28 października 2014 18:43

Scarry
193
Wysłane: 28 października 2014 20:42:13 przy kursie: 9,05 zł
dobierasz zespół, wybierasz pomysł, robisz gre. Zarabia kase. Masz na następną grę >
dobierasz większy zespół, wybierasz pomysł robisz gre. Zarabia kase. Masz na następne gry >>
masz więcej kasy dobierasz więcej ludzi robisz pare gier >>
itd

jak się zdarzy pech i gra/gry nie wyjdą, zmniejszasz zespół, przemyślasz pomysły, robisz grę...>

jeśli uważasz że znalazłeś zespół, który wcześniej czy później zrobi całą serię dobrych gier - szacujesz ryzyko i prawdopodobieństwo takiej sekwencji, kupujesz ich akcje i czekasz na udaną sekwencję produktów, za czym dopiero pójdzie wzrost kursu giełdowego. Tyle.

jakiekolwiek powrzaskiwania pieniek jakie odstawiasz, mają w tym biznesie zerowe odbicie w czymkolwiek. Poza twoim samopoczuciem że masz gdzie sobie żale powylewać. Z tym że to nie kozetka u psychologa, bo Twoje rady typu gra na Androida tylko dam się nadają.....

* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 28 października 2014 20:47

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 28 października 2014 22:45:45 przy kursie: 9,05 zł
tak jak myślałem zupełnie nie rozumiesz różnicy pomiędzy core biznesem operacyjnym, a rynkiem i inwestowaniem.

Tu chodzi o to żeby inwestorzy ufali spółce w jej rozwój i potencjał wtedy oczywiście poza wrostem kursów i TZW lewarów rynkowych często znajduje się silnych i solidnych inwestorów instytucjonalnych takich , ktorzy mogą ci pomóc znacznie w rozwoju twojej dzialności( i nie mowie tu o OFE). I nie chodzi tylko np o kurs , ale o wizje przyszłości która ze stabilnym akcjonariatem instytucjonalnym nie boisz się realizować bo możesz liczyć na support.

W przeciwnym razie wchodzenie na rynek jest totalnie bezsensowne i działając tak jak piszesz możesz postąpić jak ludzie z PEOPLE CAN FLY którzy poprostu w pewnym momencie sprzedali firmę większemu graczowi.

Bo jeśli już jesteś na rynku i zebrałeś kasę która inaczej zebrać nie mogłeś, to elementarne podstawy wzajemnego szacunku wymagają tego żeby być równie chociaż po równo traktować inwestorów i przypadkowych adwersarzy stron growych.

I właśnie w tym widzę problem że graczy , fora i strony growe traktują bardzo poważnie, natomiast tego nie można powiedzieć o inwestorach.Przynajmniej ja takie wrażenie odnoszę.

P.S bo nie wiem czy zauważyłeś , ale piszemy i udzielamy się(tu i w 11 bit studio) na forum inwestorskim, a nie na forum poradnika jak zrobić sobie firmę, kolego, wiec możesz sobie darować takie rady jak stworzyć zespół, bo to nie odpowiednie miejsce na tego typu dysputy .Proponuje znaleść forum typu "zrób to sam" czy coś takiego i parę tipów tam podesłać.

Edytowany: 28 października 2014 22:49

Scarry
193
Wysłane: 29 października 2014 09:06:07 przy kursie: 9,05 zł
napisałem Ci jak ten biznes działa bo nie rozumiesz podstaw tego w co jak widać zainwestowałeś. Inwestując w zespoły piszące soft rozrywkowy albo dajesz sobie na wstrzymanie z dużą dawką cierpliwości ale spalasz się bez potrzeby w nerwach, kiedy i tak nic nie zmienisz.

Cytat:
, fora i strony growe traktują bardzo poważnie, natomiast tego nie można powiedzieć o inwestorach.Przynajmniej ja takie wrażenie odnoszę.
znaczy jesteś poważny inwestor i tak masz być traktowany? Fora growe traktowane są poważnie bo to część marketingu szeptanego i całego PRu jaki trzeba robić wokół gry.

Ciebie mają traktować poważnie pokazując Ci solidne, wiarygodne i dobrze opracowane raporty kwartalne.

Cytat:
ale o wizje przyszłości

przy tak morderczej konkurencji na rynku i wzajemnym podpatrywaniu rozwiązań, czym mniej będzie wczesnego gadania bez czynów tym lepiej.
Edytowany: 29 października 2014 09:12

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 29 października 2014 10:38:51 przy kursie: 9,05 zł
Ja tylko wyrażam opinie na temat kontaktów 11 bit z rynkiem i chyba mogę to zrobić , a tobie może się to nie podobać.

Jeśli chodzi o spojrzenie czysto inwestorskie to tu sytuacja jest bardzo prosta. Trzab patrzec na 2 rzeczy na to jak będzie się sprzedawał TWOM i na AT. Jeśli chodzi o AT to jesteśmy w kanale spadkowym srednioterminowym , jeśli będzie on przebijany ( szczegolnie na fali dobrych inf o sprzedaży TWOM) można zacząc brać, ale najważniejszym sygnałem będzie przebijanie kanału konsolidacyjnego. To tyle jesli chodzi o kurs.

Natomiast mi chodzi o coś zupełnie innego, ale widać w tej kwestii się nie możemy zgodzic ty wolisz szperac wyjmować półsłowka z róznego rodzaju stronek growych na których pisza ludzie z 11 bit itp itd. Niż dostac jasne i klarowne komunikaty ze spółki.

Nic nie wiemy ile kosztował produkt ile trzeba sprzedac kopii zevby sie zwrocił , ile maja juz preorderów, czy są zadowoleni z poziomu sprzedazy anomaly i spacecom itp itd.bo akurat jeśli chodzi o najbliższy raport to będą tam zawarte tylko parę dni sprzedaży.

Jeśli nie wiesz o czym mówie to zobacz jak komunikuje się z rynkiem nawet taki VVD nie mowiąc o CIG o CDR, bo to ze teraz są na drugim biegunie jak F51 czy NGS jesli chodzi o komunikacje to akurat nie jest powód do dumy.

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 29 października 2014 10:41:32 przy kursie: 9,05 zł
Pieniek dobrał sobie odpowiednią ksywę - bo jest strasznym pieniakiem (: - ale giełda nie działa jak automat z napojami ... wrzucasz monetę i wypada butelka na jaką masz ochotę!
Giełda to trochę jak Totolotek, trochę jak ruletka lub poker. Przyjmujesz strategię, inwestujesz bierzesz karty (papier) i rozglądasz się i analizujesz jakie masz argumenty a jakie inni. Analizujesz czy masz właściwy papier i dobre perspektywy na wygraną czy też nie. Obserwujesz zmiany u gracz, miny, słowa. Po tym wyciągasz wnioski, czy zarobiłeś, czy masz szanse zarobić, czy będzie sukces w dającej się przewidzieć perspektywie. W końcu jeśli perspektywy są gorsze niż myślałeś, rozważasz czy zarobek Ci wystarcza, czy czekasz na lepszy czas , czy też wysiadasz.
Ty najchętniej chciałbyś dostać gotową receptę a jak coś nie tak to obwiniasz wszystkich, że Ci nie wyszło. A to Ty podejmujesz decyzje inwestycyjne i tylko Ty za nie odpowiadasz zrozum to w końcu chłopie !!
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 29 października 2014 10:55:28 przy kursie: 9,05 zł
pieniek1 napisał(a):
Ja tylko wyrażam opinie na temat kontaktów 11 bit z rynkiem i chyba mogę to zrobić , a tobie może się to nie podobać.

Natomiast mi chodzi o coś zupełnie innego, ale widać w tej kwestii się nie możemy zgodzic ty wolisz szperac wyjmować półsłowka z róznego rodzaju stronek growych na których pisza ludzie z 11 bit itp itd. Niż dostac jasne i klarowne komunikaty ze spółki.

Jeśli nie wiesz o czym mówie to zobacz jak komunikuje się z rynkiem nawet taki VVD nie mowiąc o CIG o CDR, bo to ze teraz są na drugim biegunie jak F51 czy NGS jesli chodzi o komunikacje to akurat nie jest powód do dumy.

Wydaje mi się, że chyba niektórych rzeczy nie rozumiesz (trudno mi odnosić się do spółek, którymi się nie interesuję) spółki mają pewne ograniczenia w swobodnym komunikowaniu się z otoczeniem. Wiele informacji mających wpływ na kurs może być podawanych tylko w oficjalnych komunikatach. Spółka się tego trzyma może aż za bardzo ale zgadzam się z opinią, że zamiast produkować informacje niech robią w tym czasie gry to da lepszy efekt a inni niech zatrudniają sobie ludzi od PR. Trudno przesądzić kto wyjdzie na tym lepiej - oni akurat wybrali taką drogę i nie zmuszają inwestorów do siedzenia na ich spółce. Spółka idzie drogą budowania solidnych podstaw i na razie to im się udaje. Zobaczymy jak szybko powiedzie im się skok w nowy wymiar "nadprzestrzeń" z launchpadem i Games Republik. To moim zdaniem dość duży skok jakościowy, nie wiadomo tylko jak szybko przełoży się na kasę. Na pewno konieczny byłby znaczący sukces TWoM , co pomogło by w dalszym propagowaniu GR. Wyniki za 3 kw mogą już rzucić jakieś światło na rozwój GR ale prawdziwy obraz postępów będzie można ocenić dopiero po wynikach 4kw w którym w raportach będą wyniki sprzedaży Anomaly na konsole oraz mobilki i wyniki okrzepniętego już sklepiku z ciekawymi pozycjami.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

195 196 197 198 199

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,214 sek.

peewgvib
dlukqesk
wjnqdxoz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qmkqxjha
quaoseqx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat