Rekinek napisał(a):Tylko skoro już dzisiaj podaje się informację że Industrial będzie pod koniec roku a nie 2 czy 3Q to dobrze to nie wróży dla dotrzymania i tego terminu:(( A co do otrzezwienia to rzeczywiście kubełek wody na głowę poczułem. Choć sam nigdy nie pisałem że tamten wywiad to zakonspirowana jakaś inna gra to miałem nadzieję że nie do końca chodziło o początkową fazę gry industrial.
Strasznie biadolisz - wystarczy pomyśleć i można wysnuć ciekawe spostrzeżenia.
Tak się niektórzy martwili, że nie wiedzą co zrobić z kasą..... teraz już można sądzić, że znaleźli projekty które zostały lub zostaną w najbliższym czasie wdrożone do produkcji.
Czy tak będzie i jak szybko zobaczymy po tym czy w najbliższych miesiącach będzie rosło zatrudnienie.
Moim zdaniem podjęto decyzję o rozpoczęciu prac nad kilkoma (3-5) nowymi większymi grami - na tyle spokojnie już dziś wystarczy pieniędzy jeśli będą o skali wielkości zbliżonej do Industriala.
Coś więcej będzie wiadomo pod koniec następnego kwartału. Na prace początkowe przy sporym projekcie potrzeba około 5 osób.
Jeśli w 1 i 2 kwartale zwiększą zatrudnienie więcej niż 5 osób to oznacza, że rozpoczęli prace nad co najmniej 3 nowymi projektami. Teraz tego nie rozstrzygniemy ale nie ma wątpliwości, że takie decyzje zapadły. Co się zmieniło w Industrialu .... na razie nie padała żadna konkretna data premiery. Więc nie ma podstaw do mówienia o obsuwie. Po prostu urealniono informacje o pracach. Może to jedynie nasuwać wyobrażenie jak duża to może być gra. Według przecieków wygląda, że pracują nad nią już 2 lata kolejny rok pracy .... to daje pewne wyobrażenie o skali wielkości - i tyle.
Myślę, że pierwsze konkrety o prawdopodobnym terminie usłyszymy chyba w kwartale. Myślę, że gra będzie warta oczekiwania. Ale poczekajmy z ocenami potencjalnych wpływów i zysków do pierwszych trailerów lub gameplayów.
Terminu chyba nie ma co przesądzać o TWOM też mówiono, że będzie w końcówce roku. Rok czasu to w tej branży prawie wieczność. Nie można wykluczyć, że będzie w listopadzie 2016 a także może być w lutym lub maju 2017. Nic teraz nie jest przesądzone.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)