sledzik007 napisał(a):Ha ha twoja mina jak zobaczysz że masz więcej akcji niż nie jeden TFI w Polsce bezcenna a tak poważnie przed Anomaly i po akcje potrafiły być w granicach 7-12 zł a wtedy ktoś kto miał 10 k mógł kupić ok 1300 akcji więc dziś to wartość 550 tyś. Nawet jak kowalski zainwestował tyś i dostał 100 akcji to dziś ma 40 tyś zł. Fajna stopa zwrotu
I człowiek sobie teraz pluje w brodę czemu więcej nie inwestował .No ale tylko ci co nie mają akcji kupują idealnie na dołkach i górkach
Pluć sobie można ...... tylko szkoda lustra. Nie przejmuj się zawsze każdy jest mądrzejszy po fakcie. Zobacz ostatnie spadki wyobraź sobie ile każdy z nas mógłby zarobić gdyby sprzedał w okolicy 550 - tylko, że tam był malutki pakiecik - ale wyobraźnia pracuje. A ile akcji można było mieć więcej nawet ponad 2 razy ale to fatamorgana
Policz sobie ile można by mieć akcji licząc tylko większe korekty. W 2011 wiosną poszło z 9 na 25,50 i później spadło znów na 9. W 2014 kolejne duże zmiany.
Sam mógłbym mieć około 10 razy więcej akcji niż mam - ale co z tego.
Najgorszym rozwiązaniem jest dłubanie się w błędach a wszystkiego nie jesteś w stanie przewidzieć. Kto przewidział GetBack albo aferę KNF ?
Zaglądanie do czyiś kieszeni tylko stresuje. Lepiej się motywować patrząc na szanse.
Ja nawet się nie chwalę ..... a życie idzie naprzód tak jak kurs ostatnio
Wynik tegoroczny powinien wyglądać dość solidnie ja oczekuję, że uda się osiągnąć 0,8 z 2018 ale wszystko zależy od premiery CoM. Myślę, że jest w stanie wygenerować wyższe przychody i zyski niż ML. ML dało ok 14mln przychodów (10 przelali do ML) a 4 do kasy.
Przy tym założeniu i wszystkich platformach w 4 miesiące powinien dać 18-20mln przychodu i 8mln zysku. Połowę z tego dorzuci ML. A FP łączną kwotę z CoM i ML co da gdzie ok 70-80mln.
Mie robię tu podziału na gry i DLC. DLC wyjdzie na ML i FP płatne a do CoM jakieś wyjdzie w tym roku ale bezpłatne.
Wynik 70mln raczej nie zagrożony według mnie.
Jednak kluczowe jest jak wypadnie premiera CoM bo to może być ciągnik wyników i kursu.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)