PARTNER SERWISU
uuhnkgun
1 2 3 4

Moderacja optymalna

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 23 grudnia 2010 12:22:05
Twoja działalność jest stronnicza. Im bardziej spadają spekulacyjne spółki na P i B, tym mocniej i żarliwiej je tłumaczysz i wspierasz. Nie mając żadnych nowych informacji ani argumentów, powtarzasz stare zmieniając im formę. Na setki sposobów próbujesz przedstawiać, jak to nisko jest wyceniona spółka na M.
Od wielu miesięcy nie napisałeś nic nowego, a po zwróceniu uwagi, zaczynasz podważać moderację i dyskredytować cały SW. Na to zgody nie ma. Mówiąc muzycznie, jesteś wirtuozem, ale grasz w innej tonacji, próbując zagłuszyć orkiestrę.

3citrony
2
Wpisów: 243
Wysłane: 23 grudnia 2010 15:14:55
@StoKoni
Dlaczego na siłę chciałbyś by SW funkcjonowało tak jak chcesz Ty? skąd wiesz, że wszyscy co składają się na całość SW(w tym większość - userzy) popierają Twoje zdanie? Może właśnie w tym problem jest. Jeśli dostrzegasz, że nic tutaj nie wskórasz dlaczego nie próbujesz własnych sił? Może by się okazało, że wszyscy przeszliby na Twoje forum. Mi się podoba, akceptuje zasady i zostaje tutaj
PS. Sposobów na rozwiązanie problemu jest mnóstwo, nie traktuj tego co zasugerowałem osobiście, to tylko przykład.

StoKoni
0
Wpisów: 121
Wysłane: 23 grudnia 2010 15:42:03
@ WatchDog

W dużej części rozumiem krytykę moich występów. Ale obawiam się że oczekujesz ode mnie zbyt wiele.

1.Jak mam nie byc stronniczy? Kto nie jest?
2.MCI było i jest nadal oczywistą aberracją. "Naganiam" od 4.5, jest 8.5, szybko będzie 12.5 (już by było gdyby nie oszukańczy ruch Tomusia z emisją po 7.5 za jakieś domki). W tej sprawie nie przyjmuję reklamacji. Ty niezbyt lubisz tą spółkę, kontrowersyjnie liczyłeś jej kapitał do wycen. Może jesteś stronniczy?
3.Wszyscy jadą po Ryśku na maksa. Wydaje mi się że broniąc go wnoszę coś do dyskusji.
Tym bardziej że Bioton właśnie staje się porządną spółką. Polecam.
Petrol to inna historia. Trochę robiłem sobie jaja. MEA CULPA. Chociaż naprawdę kupiłem troszkę po 19 i naprawdę nie uważam tego za straconą sprawę.
4.Czasem się powtarzam. Kto tego nie robi? Czy Vox ze swoimi 3k wpisów za każdym razem był nowatorski? Czy ma już 4 bany na 10 lat? Sformułowanie "od wielu miesięcy nie napisałeś nic nowego" jest nieprawdziwe. Nie zmieniłem sympatii do spółek, ale jest wiele nowych argumentów. Każdy może to sprawdzic!!
Wiem że kiedyś na MCI popełniłem grzech floodingu. MEA CULPA. Ale już tego nie robię.

Reasumując. Popełniłem błędy i grzechy. Ale nie aż takie jak mi przypisujesz. Jakoś tak jest że masz na mnie lekką alergię. A z tym "nie napisałeś nic nowego" to grubo szyjesz.
Koń. Jaki jest, każdy widzi.

StoKoni
0
Wysłane: 23 grudnia 2010 15:55:17
3citrony napisał(a):
@StoKoni
Dlaczego na siłę chciałbyś by SW funkcjonowało tak jak chcesz Ty? skąd wiesz, że wszyscy co składają się na całość SW(w tym większość - userzy) popierają Twoje zdanie? Może właśnie w tym problem jest. Jeśli dostrzegasz, że nic tutaj nie wskórasz dlaczego nie próbujesz własnych sił? Może by się okazało, że wszyscy przeszliby na Twoje forum. Mi się podoba, akceptuje zasady i zostaje tutaj.

1.Podoba mi się tu. Mam nadzieję że się jakoś zmieszczę. Może zapowiedziany nowy regulamin wyjaśni sprawę.
2.Na pewno nie wszyscy się ze mną zgadzają. Wielu się zgadza. Powiem więcej. Znam kilku bardzo wartościowych dyskutantów którzy się tu nie odnajdują i męczą się na momentami rynsztokowym forum Parkietu. Przykładowo to że bB86 90% swoich wpisów umieszcza na innym forum jest dla StockWatcherów bardzo niekorzystne.
3.Co Ty wiesz o praktyce moderacji skoro prawie nic nie piszesz?

3citrony
2
Wpisów: 243
Wysłane: 23 grudnia 2010 16:08:53
Pisać by pisać to nie sztuka, zwłaszcza na tym forum blah5
Raczej zaliczam siebie do ludzi co więcej słuchają, niż kłapią ozorem. Co wcale nie znaczy, że swojego zdania nie mam blackeye
Pozdro, liczę że nowy regulamin Ci się spodoba i wszyscy się odczepią od Ciebie raz na zawsze

StoKoni
0
Wysłane: 23 grudnia 2010 16:20:46
To nie był zarzut z mojej strony. Jedni piszą więcej, inni mniej. Po prostu dzięki mojej aktywności wiem więcej o praktyce moderacji.

Wesołych Świąt dla wszystkich. Parę dni przerwy z mojej strony.

StoKoni
0
Wysłane: 27 grudnia 2010 10:05:08
JEST NOWY REGULAMIN.
Niestety kompletnie niezrozumiały. Zakazane są wpisy "sugerujące chocby w najlżejszej formie kupno bądź sprzedaż akcji" - punkt 1c działu "moderacja".

Niewątpliwie WSZYSCY piszący łamią ten regulamin. Bo praktycznie każdy wartościowy wpis na wątkach spółek conajmniej pośrednio i lekko sugeruje.

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 27 grudnia 2010 10:27:55
Cytat:
Niewątpliwie WSZYSCY piszący łamią ten regulamin...

Dwa pogrubione słowa występujące obok siebie niestety tu nie pasują. Jednoznacznie oskarżasz wszystkich o "naganianie", a to jest nie fair wobec wielu z nas.

Zastąpienie "niewątpliwie" określeniem "moim zdaniem" lub zastąpienie "WSZYSCY" określeniem "wielu", byłoby zdecydowanie na miejscu.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

StoKoni
0
Wysłane: 27 grudnia 2010 10:39:03
Podtrzymuję że WSZYSCY. Po prostu nie sposób pisac o spółkach tak żeby conajmniej lekko, pośrednio nie sugerowac nabycia lub zbycia akcji.

Jeszcze dzisiaj to udowodnię. Znajdę kilka Twoich niedozwolonych wpisów.

Każdemu znajdę. Jak ktoś nie wierzy że jest naganiaczem (wg regulaminu Stockwatch.pl) to niech się zgłosi. Bez problemu wykażę że jest w błędzie.

BŁYSKAWICZNIE ZNALAZŁEM "FROGA-NAGANIACZA". OD RAZU NA PIERWSZYM WĄTKU KTÓRY PRZEGLĄDAŁEM!! EGB.
Dla jasności: wcale nie uważam że Frog zrobił cokolwiek złego. Po prostu zauważam że tak sformułowanego regulaminu NIKT nie przestrzega.
Edytowany: 27 grudnia 2010 10:51

StoKoni
0
Wysłane: 27 grudnia 2010 11:18:31
Konkrety to wątek EGB i nasz oburzony na mnie za "wszystkich" kolega Frog.
Polecem wpisy:
-2 listopad 10:37
-29 wrzesień 14:31
-28 wrzesień 15:37
-10 listopad 10:29

W powyższych to nawet nie było w najlżejszej formie Angel
Takich z lżejszą formą dorzuciłbym jeszcze kilka. Przy okazji zauważyłem wielokrotne MASAKROWANIE regulaminu przez Voxa na tym króciuteńkim wątku.

Wszyscy rażąco łamią regulamin i nie ma sprawy. Disko napisze coś o jakiejś spółce i robimy aferę. Zbliżamy się do punktu 5? Angel Czy może jednak coś jest nie tak z regulaminem którego NIKT nie przestrzega (bo to niemożliwe)?

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 27 grudnia 2010 11:27:41
Poddaję poniższe posty wskazane przez StoKoni ocenie innych moderatorów i administratorowi.
Jeżeli faktycznie były to posty sugerujące zakup akcji, a nie opisujące moje przemyślenia i odczucia odnośnie zachowania kursu, potencjału spółki, jej fundamentów i akcjonariatu itp., proszę o wyciągnięcie wobec mnie konsekwencji.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum
Edytowany: 27 grudnia 2010 11:42

StoKoni
0
Wysłane: 27 grudnia 2010 11:35:16
Ja za takie posty dostawałem 10 lat bana. Tego chcesz?

Proponuję lepszy sposób. Zmianę regulaminu.
Po co nam regulamin którego NIKT nie przestrzega?
IMHO powinno byc zabronione bezpośrednie lub pośrednie nakłanianie do nabywania lub zbywania akcji BEZ PODANIA ARGUMENTACJI.
Wtedy wystarczy wyrzucenie Voxa Angel który nawet to notorycznie łamie. Zaś Frog i Disko mogliby zostac na forum.
Edytowany: 27 grudnia 2010 11:40

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 27 grudnia 2010 11:57:06
Cytat:
Moderacja ......
3. Decyzje podejmowane przez Administratora i Moderatorów są suwerenne. Nie mają oni obowiązku się z nich tłumaczyć, choć mogą w ramach dobrej woli wyjaśnić powód swoich działań.

Nie da się raczej idealnie określić regulaminowo granic "dobrych praktyk" w ocenie wipsów, dlatego ten punkt powinien zastąpić pozostałe niedopisane i rozwiać wszelkie Twoje - Tadek wątpliwości.
Standard tego forum został narzucony przez założycieli i choć byś miał pęknąć wyjścia masz tylko dwa.
Wybierz właściwe.
Wg mnie tu nie ma czego więcej tłumaczyć.

StoKoni
0
Wysłane: 27 grudnia 2010 12:05:58
Chyba arbitralne decyzje Admina są nie do uniknięcia. OK. Jednak userom należą się sensowne drogowskazy. W regulaminie jest wiele sensownych i jeden szalenie kontrowersyjny.

Problemem jest punkt 1c działu moderacja. Przestrzegasz??? Chcesz żebym Ci w ciągu godziny znalazł liczne przykłady łamania przez Ciebie tego punktu?

Powiem więcej. Jeśli będziemy przestrzegali tego punktu to forum mocno ucierpi.
Trochę niepotrzebnie traktujecie mnie jak wroga. Zauważam absurd i głośno o tym mówię. To wszystko.

StoKoni
0
Wysłane: 27 grudnia 2010 13:47:06
Frog napisał(a):
Cytat:
Niewątpliwie WSZYSCY piszący łamią ten regulamin...

Dwa pogrubione słowa występujące obok siebie niestety tu nie pasują. Jednoznacznie oskarżasz wszystkich o "naganianie", a to jest nie fair wobec wielu z nas.

Zastąpienie "niewątpliwie" określeniem "moim zdaniem" lub zastąpienie "WSZYSCY" określeniem "wielu", byłoby zdecydowanie na miejscu.

Prześledziłem Twoje publikacje na wątkach Helio i 11bit. Jestem w lekkim szoku. Najwyraźniej uważasz się za osobę przestrzegającą regulamin Angel W dodatku, o ile dobrze rozumiem, jesteś jednym z moderatorów. Angel Angel

Oczywiście przy okazji GRATULUJĘ BARDZO UDANYCH INWESTYCJI. Jednak obawiam się że zaprezentowałeś tam niesłychanie emocjonalny i pozytywny stosunek do tych papierów w stopniu znacznie przewyższającym mój stronniczy stosunek do MCI (za który kilka razy wyleciałem z forum).
W dodatku dotyczyło to spółek o niemal zerowych obrotach!!! Czyli naganianie na tych papierach nie jest tylko estetyczną niedoskonałością, ale całkowitą realnością.
StockWatcherzy nie są w stanie zmienic kursu MCI, ale kurs 11bit zmieniają bez problemu.

Żeby nie byc gołosłownym to podrzucam trzy wpisy z 11bit 28.X.15:32, 22.XI.15:55, 9.XII.9:64. Oczywiście bez trudu dorzucę kilka razy więcej.

WatchDog
50
Wysłane: 27 grudnia 2010 13:50:36
StoKoni napisał(a):
JEST NOWY REGULAMIN.
Niestety kompletnie niezrozumiały. Zakazane są wpisy "sugerujące chocby w najlżejszej formie kupno bądź sprzedaż akcji" - punkt 1c działu "moderacja".

Niewątpliwie WSZYSCY piszący łamią ten regulamin. Bo praktycznie każdy wartościowy wpis na wątkach spółek conajmniej pośrednio i lekko sugeruje.

Disco, po prostu się zastosuj i nie naganiaj.
Szkoda czasu abyś czytał teraz wątki i wyłapywał naganiaczy, gdyż nie jesteś przewidziany w gronie moderatorów.

StoKoni
0
Wysłane: 27 grudnia 2010 14:24:23
@ WatchDog

1.Jestem bardzo chętny do przestrzegania regulaminu. Naprawdę.
2.Niestety nie wiem jak mam cokolwiek napisac nie naruszając 1c.
3.Więc postanowiłem zobaczyc jak sobie radzą inni. Wziąłem na tapetę trzech najaktywniejszych - Voxa, Buldiego i Froga. Jak się uczyc to od najlepszych.
4.Jestem rozczarowany bo Vox częściej łamie regulamin niż go przestrzega, Frog pisze jak napaleniec o spółkach z mikroskopijnym obrotem i jeszcze uważa że nie nagania, Buldi okazał się zdecydowanie najlepszy, ale nawet on notorycznie łamie 1c. Każdy spośród aktywnych łamie!
5.Help. Pokaż mi kogoś na wzór. Bo rozumiem że mam przestrzegac regulaminu bardziej niż inni.

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 27 grudnia 2010 14:41:51
Zgadzam się że punkt 1c jest absurdalny.

Nawet wklejenie dobrej lub złej informacji z EBI skłania do zakupu lub sprzedaży akcji. Każde prognozowanie przyszłych wyników spółki lub kursu jest sugerowaniem zakupu lub sprzedaży.

Rozumiem jakie były intencje podczas tworzenia tego punktu, ale jest on źle sformułowany. Można zakazać bezpośredniego sugerowania zakupu lub sprzedaży, ale każda opinia na temat spółki może kogoś skłonić do transakcji, czyli jest w jakiejś ("najlżejszej") formie sugerowaniem.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 27 grudnia 2010 14:42

Zielarz
0
Wpisów: 457
Wysłane: 27 grudnia 2010 17:12:27
Jutro z rana kupuje kopex. Na wątku tej spółki wyraznie napisano ze "społka dobrze sie zapowiada".

Przepraszam. Złośliwe ze mnie stworzenie. To tylko taki przyklad. Każdy wpis "na temat" mozna potraktować jako rekomendacje a nawet wybiórczo go odczytać w zalżności od nastroju i nastawienia. Pozdrawiam i powodzenia.
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

WatchDog
50
Wysłane: 27 grudnia 2010 17:18:05
Skoro wiemy o co chodzi, to zamiast się wyzłośliwiać, róbmy swoje.

Ile osób ma kłopot ze zdefiniowaniem, co jest naganianiem, a co nie?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,405 sek.

fepxcxdp
obeckqie
miqxvyys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cjhpexgr
dnyzjwse
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat