PARTNER SERWISU
wpoqqqev
80 81 82 83 84

BANKRUCIK portfelik

dei
dei
0
Wpisów: 85
Wysłane: 25 lutego 2015 09:27:45
Zobacz Mirbud i Kerdos, moze byc podobnie jak na sfinksie :)

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 1 marca 2015 22:49:04
bankrucik napisał(a):
ucofb napisał(a):
Patrząc na to wszystko co się dzieje to zaczynają mi powoli do głowy przychodzić pomysły typu emigracja... tutaj nie zanosi się, żeby było normalnie, pewna wąska grupa osób od dwóch dekad rozkrada Polskę w sposób zgodny z prawem utworzonym przez te właśnie osoby. To smutne.

Ludzie kiedyś oprzytomnieją i wyjdą na ulicę takie mam wrażenie.

przeraża mnie to, że sam myślę tak jak jeszcze nie dawno wydawało mi się to niemożliwe... sam juz raczej nie wyemigruję (40 na karku) ale dzieci będę cisnął żeby znały języki i wyślę na studia za granicę bo trzeba je przygotować do emigracji...
chory kraj który staje się jeszcze bardziej chory, który będzie cisnął młodych podatkami żeby zarobić na coraz większą liczbę emerytów i na coraz większą liczbę przywilejów grup typu górnicy, lekarze, rolnicy...

młodzi obłożeni podatkami i bez perspektyw w klienckim kraju po prostu zagłosują nogami.. spierdzielą z Polski... beznadziejna ale prawdziwa prognoza chyba, że będzie cud i przyjdzie polityk który będzie patrzył na dobro kraju a nie na tygodniowe sondaże poparcia...

mało kto sobie uświadamia, że straciliśmy poprzez emigrację młodych prawie połowę strat ludnościowych jakie odnieśliśmy w II wojnie światowej.

a my idziemy drogą która wcześniej zmierzała grecja...

wyborcza.biz/biznes/1,101716,1...

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

bankrucik
141
Wysłane: 5 marca 2015 12:48:44

Mabion step by step w dobrym kierunku,
ciekawie na K2 się robi.

bankrucik
141
Wysłane: 8 marca 2015 12:27:10
wei.org.pl/na-biezaco/demograf...

tak się walczy z bezrobociempuke_l , ta katastrofa demograficzna będzie nam się odbijała na gospodarce i giełdzie przez następne dziesiątki lat.
a potem lewicowa banda będzie chciała ściągać emigrantów z innych krajów... Afryki, Azji itd. i zafundujemy sobie kolejną katastrofę tak jak obecnie francuzi czy Holendrzy.

kiedy do władzy w Polsce wreszcie dojdą mężowie stanu ( jak w drugiej Rzeczypospolitej) a nie sondażowi politycy którzy patrzą tylko na tygodniowe słupki poparcia...
kolejną katastrofę szykujemy sobie dopuszczając Niemców do zakupu kolejnej firmy medialnej czyli TVN... opinię publiczną już w 100 % będą nam kształtowały i urabiały niemieckie media ( a może tak naprawdę po cichu rosyjskie), wyjdzie lepiej niż w czasie zaborów bo wtedy przynajmniej większość społeczeństwa była świadoma, że żyje pod butem zaborców.... a teraz lemingi żyją w błogiej niewiedzy.... i dziwią się tylko, że coraz bardziej muszą zapierniczać.... na swoje pełne miski...a zyski idą z polski w świat.

ChiefMike
0
Wpisów: 575
Wysłane: 8 marca 2015 14:29:43
Przykro mi bardzo ale w PL się nigdy nie zmieni. Wszędzie lepiej startować niż tutaj - niestety.
Jeśli ma się duże zaplecze w PL to się żyje super. Zwykły Kowalski w PL ma przewalone.

Znajomi i rodzina od lat zagranicą, znajome firmy sprzedają już tylko i wyłącznie zagranicę
Zdrowe: owoce,warzywa,chleb,mięso,
dobre: meble,okna,kostkę brukową,systemy kominowe,płytki,usługi budowlane, itp.
w Polsce nie sprzedają wcale bo tutaj nikogo na ich produkty ani usługi nie stać.

Znaleźć w Polsce zlecenie/pracę za dobre pieniądze jest prawie nie możliwe - nie zarobisz na podstawowe koszty firmy, dobrych specjalistów do pracy nie ma - wyjechali, a po partaczach poprawiasz i tracisz kasę i przyszłych klientów.

Do normalnej etatowej pracy albo niewolniczych kontraktów, rekrutują studenciaki świeżo po studiach zadając głupie pytania, często przygotowują głupie testy aby się wykazać - oczywiście wynagrodzenie jest tajne i podawane po 3-4 rozmowie, strata czasu ja już im odpisuje na starcie aby spier****** i szli w p**** i nie tracili mojego czasu.

Temat rzeka. Niestety realnej zmiany polityki, prawa, i mentalności się nic nie zmieni w PL.

To co mnie przeraża - też chce tak zrobić - to to, że teraz wyjeżdżają bardzo wartościowe osoby (nie chce obrażać poprzedniej fali emigracji), ale teraz jadą osoby na kilka dni - tygodni po tym czasie już mają tam firmy zarejestrowane i domy kupione (3 pokojowe domy w średnim mieście to koszt działki w Polsce) - nie jest to teraz emigracja za chlebem tylko za normalnością.

Zacytuje mojego kolegę "każda godzina w Polsce to czas stracony".

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 8 marca 2015 14:48:23
Wielu znajomych już wyjechało. W najlepszym wypadku do stolicy. Niestety wielu siedzi w USA, UK albo w Niemczech. Raczej nie wrócą. Większość tych, co została też przebąkuje o wyjeździe.

Ja zostałem. Jakoś sobie radzę. Praca jest, znaleziona bez koneksji i znajomości, ale to efekt wielu lat zdobywania doświadczenia. No ale jak to z pracą - dzisiaj jest, jutro nie ma.

W innych ofertach nie przebieram, raptem 2-3 telefony rocznie z firm rekrutacyjnych. Z kolei znajomi w Niemczech (rodowici Niemcy), pracujący jako interim w pokrewnej do mojej specjalności, mają telefony z ofertami średnio co 2 dzień.

Młodym współczuję, bo zapewne chcieliby tu mieszkać, ale trudno znaleźć punkt zaczepienia.
O dzieci się martwię. Dlatego moim celem jest pozwolić im się wykształcić - matematyka, języki obce. A potem niech same decydują.

Potencjał w kraju jest, ale nie z tą bandą urzędników która rządzi obecnie w kraju.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum
Edytowany: 8 marca 2015 14:51

ChiefMike
0
Wysłane: 8 marca 2015 14:57:48
Właśnie najbardziej boli to, że mamy bardzo duży potencjał ale obecny system w Polsce tego nie wykorzystuje.

ucofb
1
Wpisów: 1 207
Wysłane: 8 marca 2015 16:37:56
Najgorsze jest to, że już na wielu wątkach temat ten został poruszany i zawsze konkluzja była ta sama: trzeba stąd spieprzać bo to czas stracony tutaj.
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia". W.E. Buffett

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 8 marca 2015 16:41:13
Można też zostać i próbować się odnaleźć w rzeczywistości jaka jest.
Albo można zostać i walczyć o to, aby Polskę zmienić na lepsze.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

UkrainianAntonov
4
Wpisów: 42
Wysłane: 8 marca 2015 21:53:43
Cytat:
(3 pokojowe domy w średnim mieście to koszt działki w Polsce)

Masz na myśli Niemcy wschodnie teraz, prawda?
Regularnie bywam za granicą, nigdy nie spotkałem się z sytuacją w której mieszkania na miejscu były by w cenie nawet podobnej do tych w Warszawie, niemal zawsze są droższe. Niemal, bo wyjątkiem są niemcy wschodnie, jednak wyludniają się one w tempie szybszym niż Polska wschodnia.

Cytat:
tak się walczy z bezrobociempuke_l , ta katastrofa demograficzna będzie nam się odbijała na gospodarce i giełdzie przez następne dziesiątki lat.
a potem lewicowa banda będzie chciała ściągać emigrantów z innych krajów... Afryki, Azji itd. i zafundujemy sobie kolejną katastrofę tak jak obecnie francuzi czy Holendrzy.

Zgadzam się z wagą oddziaływania sytuacji demograficznej na gospodarkę, jednak nie do końca znane jest jakie dodatkowe efekty będzie to miało na naszą gospodarkę. Dziurę demograficzną możemy uzupełniać również przybyszami zza wschodnej granicy, szczególnie w kontekście konfliktu na Ukrainie, podobnie w innych postsowieckich demoludach.

ChiefMike
0
Wysłane: 9 marca 2015 09:57:37
Przepraszam, że offtop. Mam na myśli okolice Leeds, Sheffield, Manchester.

Wiadomo, że nie wszystko można porównać, szczególnie to jak buduje się domy w UK ale jest dla mnie tanio, a mieszkam w Polsce (pomijam już wartość nabywczą pieniądza, i ceny jedzenia, czy dostępność usług typu szpital, policja i ich jakość itp.).

W Niemczech wschodnich domy i ziemię kupują głównie Poznaniacy i Szczeciniacy, bo wolą dojechać do pracy i mieszkać w domach jak ludzie a nie jak szczury w małych mieszkaniach w Mieście.

Nie mówię, że wszyscy tak robią i nie generalizuje - bo temat rzeka ale taki trend zauważyłem - nie chce też offtopować Koledze.

Cena wiadomo, zależy od wielu czynników.

filemonczyk
0
Wpisów: 44
Wysłane: 12 marca 2015 21:16:31
a ze taki temat wpadl to dorzuce swoje trzy grosze, mam nadzieje ze autor watku mi wybaczy:

o sobie: Pan, 24lata inzynier , na 3 tygodnie przed wyjazdem do DE na semestr studiow, pozniej planuje tam zostac. Wolalbym zyc w Polsce, troche boje sie,ze za granica bede czul sie obco, zostawiam wlasciwie cale swoje dotychczasowe zycie. Z moich kolegow i kolezanek statystycznie patrzac na 10 osob ok 3 sa zdecydowane na wyjazd, 2-3 myśla o tym, pozostale 4-5 w ogole nie mysli (o czymkolwiek zwiazanym z przyszloscia - idealny material na pracownika 1900brutto)

Czy jezeli wpuscicie lisa do kur (wychowalem sie na wsi :) ) to pretensje bedziecie mieli do lisa, ze kury pozabijał? Tak postrzegam obecnych politykow.Dlatego pretensje mam do tych, ktorzy ich tam wpuscili. Wybory wygrywa partia , ktorej przewodzi czlowiek, ktory kilka lat wczesniej spiewal koledy u Manna. Zenada. Czesto wraz z moimi rowiesnikami, ktorzy interesuja sie polityka (niestety nie wszyscy sie interesuja), dochodzimy do wniosku, ze zeby cos w tym kraju sie zmienilo , starsze pokolenie musi po prostu umrzec smiercia naturalna.

Mam ogromny zal, do starszych pokolen, o to, ze daja soba w tak beznadziejny i prostacki sposob manipulowac, przez co sytuacja w kraju wyglada jak wyglada. Kraj bez perspektyw, podobno w wiekszych miastach W-wa , 3miasto, Krk, Wroclaw jest inaczej - nie wiem, nie byłem w Szczecinie jest gruuubo przecietnie.

Nie chce do 30stki mieszkac z rodzicami, pozniej brac kredyt na mieszkanie, tez z wkladem od rodzicow i liczyc przez nastepne 30 lat kazdy grosz, sprawdzajac w gazetkach gdzie sa promocje na tansze masło aka Biedronka vs Netto wars.

Rok temu zlamalem reke, pozwolilo mi to zaobcowac ze służba zdrowia - równiez dziekuje, tutaj prym wiodą lapowki w postaci czekoladek lub innych wyrobow domowych dla pielegniarek w zamian za uprzywilejowana obsluge - podziekuje. Chirurg podczas wizyty kazal mi sobie samemu zdjac bandaz, popatrzyl na reke z odleglosci 3m , "Ruszać i normalnie uzywać to wszystko" , pomijajac fakt ze mozna poczuc sie jak trędowaty to w efekcie takich profesjonalnych pratyk kosci nie zrosly sie dokladnie i nie mam pelnej sprawnosci w dloni. Oczywiscie kazdy przeprowadzany sondaz prywatna sluzba czy publiczna, wiadomo jak sie konczy. Od tego kraju, a bardziej aparatu panstwa jedyne co dostalem to pare mandatow za picie piwa w parku, i od razu chce zaznaczyc problem tutaj lezy w tym, ze ja nie chce zeby mi dawano, ja chce zeby mi nie zabierano i dano mozliwosc wyboru.

Podsumowując: nie jest to kraj za ktory moglbym oddac zycie.

ChiefMike
0
Wysłane: 13 marca 2015 13:57:18
W Warszawie drożej niż w NYC, Vancouver, nawet zarabiając w PL tam jest taniej.

Mój dziadek aktualnie w szpitalu (intelektualista, mózg sprawny), nie miał kto zabiegu zrobić, rodzina w strachu nikt nie pomyśli nawet opieprzyć lekarza czy pielęgniarkę ani o tym aby zmienić NZOZ - w dużym mieście się udało zrobić zabieg.

Teraz znów leży u nas na 'zadupiu' (wsi), nie ma czym się zająć, pokoje 4-5 osobowe umieralnia, nie ma kto przypilnować aby leki były zjedzone, nie ma kto opatrunku zmienić - ba nawet nie ma czym zdezynfekować 'skończył się środek, nie mają czym' - ręce opadają.

Takich lekarzy i pielęgniarki to się skarży, a taką firmę doprowadza do upadku bo to jest ścierwo a nie firma.

Ja mam 29 lat, koledzy poszli na studia nie mają doświadczenia wcale bo picie, palenie, dragi - doświadczenia zero dziwne że pracy nikt im nie chce dać, ja przepracowałem 10+ lat, przez 2,5 roku na 3 etatach i mam z tego tyle co nic.

Nie żale się - chce pokazać, że nie warto w tym kraju się kopać z koniem. Granice są na papierze i w głowie, więc trzeba korzystać.

A kraj trzeba traktować jak 'produkt', czy 'spółkę' w którą się inwestuje jeśli jest coś nie tak to się zmienia, kupuje się coś innego, wolny rynek - nasi Politycy tego nigdy nie zrozumieją.

Również przepraszam.

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 13 marca 2015 14:26:17
Ktoś tu wcześniej pisał o wymianie pokoleń. Czytając te kilka ostatnich wpisów dochodzę do wniosku, że w razie jakiejś zbrojnej agresji na PL nie będzie komu bronic tego kraju. Starsze pokolenie (właśnie to któremu zarzucano tu naiwność) pewnie by chciało ale nie może, młodzi wolą uciec (i słusznie). Bo za taki kraj nie warto umierać. Wiadomo kto jest winny takiej sytuacji - wszystkie kolejne "elity" panujące od przemiany 89'.
I ŻADNYCH widoków żeby coś miało się poprawiać....

bankrucik
141
Wysłane: 15 marca 2015 22:59:27
a mi do dzisiejszej sytuacji pasuje określenie Piłsudskiego
" Naród wspaniały tylko ludzie kurw..."

ale jednak gdzieś w sercu tak sobie myślę..

"Choć nieraz mówię o durnej Polsce, wymyślam na Polskę i Polaków, to przecież tylko Polsce służę."

bankrucik
141
Wysłane: 16 marca 2015 19:26:59
www.mpolska24.pl/post/8312/kto...

coś o firmie która kupuje TVN,
dla Polski i racji stanu to chyba lepiej, że kupują amerykanie a nie np. Niemcy którzy zmonopolizowaliby w ten sposób media w Polsce

bankrucik
141
Wysłane: 16 marca 2015 23:04:39
bankrucik napisał(a):

z ciekawostek ( tak to na razie traktuję)
ostatnio usłyszałem plotkę/informację?? , że jeden z naszych "giełdowych miliarderów" zbiera kasę na zakup akcji grupy Azoty... a więc wsłuchuję się w rynek...Think

no i już "oficjalnie" zebrał kasę ze sprzedaży.. na nowe zakupy.. Azotów

bankrucik
141
Wysłane: 19 marca 2015 09:21:07
cóż jak widać pozycja w SFINKS była za mała... Not talking trzeba było włożyć ze 20% portfela.angry3
i płynność była i jest

bankrucik
141
Wysłane: 22 marca 2015 17:32:42
w piątek dobrałem MABION i jednego niemowlaka

0,00 wolnych własnych środków, prawie 90% wykorzystanej linii kredytowejThink
opublikuje wkrótce skład portfela

ChiefMike
0
Wysłane: 23 marca 2015 12:46:56
Możesz napisać jak zarządzasz pieniędzmi z linii kredytowej ?

Jak duża linia kredytowa ? (środki własne/kredyt 1:1?)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

80 81 82 83 84

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,540 sek.

hgwmizxp
kveomgvr
yalslpxq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
piqyuhjc
gnynnqam
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat