0 Dołączył: 2009-05-17 Wpisów: 82
Wysłane:
8 listopada 2009 11:45:40
przy kursie: 2,95 zł
cela22 napisał(a):Dziwna ta spolka. Ludzie sie smieja zartuja chociaz sytuacja jest ciezka. Inni zapakowani po korek naganiaja na spadki... I tu trafiłeś w sedno: ponieważ zagmatwana sytuacja budzi wielkie i do pewnego stopnia sprzeczne emocje, można interpretować to tak, że rynek nieracjonalnie wycenia walor. Ja staram się to robić na chłodno  , i stwierdzam że jest tanio.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 2 104
Wysłane:
8 listopada 2009 11:46:26
cela22 napisał(a):Dziwna ta spolka. Ludzie sie smieja zartuja chociaz sytuacja jest ciezka. Inni zapakowani po korek naganiaja na spadki... A jeśli wszystko się dobrze skończy, będzie można pisać po bankierach, że na GPW sami oszuści, bo taki nocnygracz z góry wiedział jak to wszystko wypadnie: inaczej przecież na pewno by się nie śmiał :)
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
8 listopada 2009 12:58:17
A ja się zastanawiam kiedy spółka musi dokonać odpisów aktualizujących wartość należności przeterminowanych? Co stanowi w tym przypadku prawo?
|
|
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
|
|
0 Dołączył: 2009-08-01 Wpisów: 1 344
Wysłane:
8 listopada 2009 13:41:41
nocnygracz napisał(a):
Czy mamy tu jakiegoś prawnika lub kogoś obeznanego w takich sprawach? Czy zwolnienie lekarskie może być dla prezesa przykrywką, żeby nie udzielić informacji o sprzedaży akcji w terminie i mieć wytłumaczenie?
to ta spolka jest az tak zabawna? przyznam, ze ubawilo mnie to pytanie, no ale skoro prezes sprzedaje i milczy nie jestem prawnikiem, ale zwolnienie lekarskie nie jest wystarczajace, zeby nie publikowac komunikatu. nie po to prawo o obrocie powstalo, zeby czlonkowie zarzadu kupowali sobie zwolnienia lekarskie, bez przesady swoja droga, ta spolka ma tak jasny przekaz z wykresu, ze az nie trzeba sprawozdania ogladac, nie zdziwie sie jak bedzie ponizej 1 zl za pare tygodni
|
|
Wysłane:
8 listopada 2009 13:44:57
Niedzwiadek napisał(a): Dotychczasowe dzialania Studenckiego - czyli zadne - potwierdzaja, ze bedzie dzialal w swoim wlasnym interesie, a nie w interesie spolki czyli mniejszych akcjonariuszy (spekulantow czy tez inwestorow). alez to jest oczywiste w przypadku niemal kazdego czlowieka (dzialanie we wlasnym interesie) => problem jest raczej jak interes prezesa nie pokrywa sie z interesem pozostalych wlascicieli
|
|
Wysłane:
8 listopada 2009 13:51:11
anty_teresa napisał(a):A ja się zastanawiam kiedy spółka musi dokonać odpisów aktualizujących wartość należności przeterminowanych? Co stanowi w tym przypadku prawo? nie ma terminu w dniach czy miesiacach, musza odpisac jak bedzie ku temu przeslanka; nie znam sytuacji, nie wiem ile to kisza, ale na pewno nie powinni kisic tego pare kwartalow - a z drugiej strony musi to uwzgledniac jakos realia branzy; kiszenie strat jeszcze nie wyszlo nikomu na dobre, nie rozumiem takiej strategii
|
|
0 Dołączył: 2009-01-28 Wpisów: 37
Wysłane:
8 listopada 2009 14:46:21
Co do raportu to jeżeli sie ukaże w terminie to myśle ze jak odpiszą sobie należności to będzie masakra, wydaje mi sie że nic dobrego nie można się spodziewać po raporcie...Czy ktoś ma inne zdanie??
|
|
0 Dołączył: 2009-05-23 Wpisów: 243
Wysłane:
8 listopada 2009 15:03:57
mysle ze prezes chce wywalic akcje wiec nie beda odpisywac. poza tym 3q nie byl taki zly - jeszcze panowali nad sytuacją
nie wiem czy widzieliscie w raporcie 1q informowali ze sie dogadali co do prolangaty kredytu dbnord do kwietnia 2010. Zlodzieje mowie wam zlodzieje.
co od odpisow nawet jesli odpisza 50 baniek to to niczego nie pogorszy (c/wk dalej dobra). Tak czy inaczej w przypadku likwidacji bedzie moze byc 1zl, czyli teraz trzeba sprzedac a za 2,3 tygodnie wrocic do tematu.
|
|
0 Dołączył: 2008-08-26 Wpisów: 44
Wysłane:
8 listopada 2009 19:19:02
aabbcc napisał(a):...bedzie moze byc 1zl, czyli teraz trzeba sprzedac a za 2,3 tygodnie wrocic do tematu. Kolega - tak czytając myśle - że mial akcje, sprzedał ze stratą, majac je naganiał na kupno... Ale do dwóch-trzech dni widze "front" sie zmienił.... Zgadłem?
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-01-19 Wpisów: 1 506
Wysłane:
8 listopada 2009 20:06:14
nocnygracz napisał(a):irfy napisał(a): Wiesz, chyba przekażę przywilej koledze enforcesowi :) Wspominał coś parę postów wyżej o niewymownej chęci spotkania z tym panem :)
Niezły pomysł. To prosimy Cię enforces, żebyś Panu Prezesowi przekazał za jednym zamachem pozdrowienia ode mnie i kolegi irfy :) ale to spokojnie, jak zostane bez niczego i cały roczny zysk mi spadnie do 0. wtedy kupie bilet. można pojechać większym gronem z jajkami i tortem z kremem. co wy na to? załatwimy wtedy od razy deser ze studenckim
Edytowany: 8 listopada 2009 20:07
|
|
0 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 2 104
Wysłane:
8 listopada 2009 20:13:38
enforces napisał(a):nocnygracz napisał(a):irfy napisał(a): Wiesz, chyba przekażę przywilej koledze enforcesowi :) Wspominał coś parę postów wyżej o niewymownej chęci spotkania z tym panem :)
Niezły pomysł. To prosimy Cię enforces, żebyś Panu Prezesowi przekazał za jednym zamachem pozdrowienia ode mnie i kolegi irfy :) ale to spokojnie, jak zostane bez niczego i cały roczny zysk mi spadnie do 0. wtedy kupie bilet. można pojechać większym gronem z jajkami i tortem z kremem. co wy na to? załatwimy wtedy od razy deser ze studenckim To bilet widzę byś już z kapitału opłacał.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-19 Wpisów: 1 506
Wysłane:
8 listopada 2009 20:24:48
nocnygracz napisał(a):enforces napisał(a):nocnygracz napisał(a):irfy napisał(a): Wiesz, chyba przekażę przywilej koledze enforcesowi :) Wspominał coś parę postów wyżej o niewymownej chęci spotkania z tym panem :)
Niezły pomysł. To prosimy Cię enforces, żebyś Panu Prezesowi przekazał za jednym zamachem pozdrowienia ode mnie i kolegi irfy :) ale to spokojnie, jak zostane bez niczego i cały roczny zysk mi spadnie do 0. wtedy kupie bilet. można pojechać większym gronem z jajkami i tortem z kremem. co wy na to? załatwimy wtedy od razy deser ze studenckim To bilet widzę byś już z kapitału opłacał. wrzuce w koszty uzyskania przychodu
|
|
Wysłane:
8 listopada 2009 20:47:54
panowie zwracam honor, prezes nie wywalal akcji. W wykazie z 29.09.2009 jest ze prezes ma 11% Przepraszam paniwe - ktos zyczliwy na bankierze znalazl moj blad. A wiec zostaje z pelnym pakietem
|
|
Wysłane:
8 listopada 2009 20:56:12
Panowie, wiecie ze jestesmy maksymalnymi leszczami? www.bankier.pl/wiadomosc/TECHM...ing tfi to juz dawno nie ma na pokladzie Studencki wywalal ale dawno dawno dawno temu Przeoczylem to Teraz to juz chyba naprawde nie ma kto wywalac
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
8 listopada 2009 20:59:08
To ten komunikat: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...Niebywałe, bo w takim razie rynek jest straszliwie z tyłu z informacjami: http://stooq.pl/q/h/?s=texgpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...Nie ma innej rady, jak tylko musimy u nas w SW zacząć samodzielnie prowadzić bazę danych akcjonariatów. Niestety, bez pieniędzy nie da rady, więc powraca temat: czy jest sens robić to wszystko za darmo i słuchać, że 25 zł to drogo za rzetelne i błyskawiczne informacje? Widać rynkowi nie są one potrzebne, skoro przez prawie 3 miesiące przechodzi do porządku dziennego nad nieprawidłową liczbą akcji prezesa. Dobra, to temat na inny wątek. Tak, jesteśmy leszczami bagiennymi. Prezes ostatnio nie wywalał.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-15 Wpisów: 43
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
8 listopada 2009 21:31:27
Cytat:Panowie, wiecie ze jestesmy maksymalnymi leszczami? nie jestem pewien, ale wydaje mi się że nie czytacie ze zrozumieniem. Cytat: Wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Techmex SA moim zdaniem oznacza akcjonariuszy którzy zarejestrowali akcje na WZA. ING TFI mógł po prostu nie brać udziału w WZA i tym samym nie jest na liście. pytanie czemu ING TFI nie chciał brać udziału w walnym? żeby nie blokować akcji?
Edytowany: 8 listopada 2009 21:35
|
|
0 Dołączył: 2009-05-17 Wpisów: 82
Wysłane:
8 listopada 2009 21:46:32
Vox napisał(a):moim zdaniem oznacza akcjonariuszy którzy zarejestrowali akcje na WZA. ING TFI mógł po prostu nie brać udziału w WZA i tym samym nie jest na liście. pytanie czemu ING TFI nie chciał brać udziału w walnym? żeby nie blokować akcji? Pomyślałem o tym samym ale uprzedziłeś mnie. ING TFI nadal trzyma walor. Oni nie pozwoliliby sobie na to aby nie wykonać obowiązku informacyjnego. Po prostu nie wykonali praw wynikających z udziałów, to wszystko. Dlaczego? Tym bym się nie przejmował. To jest w końcu TFI, głupie duże ryby... A może wykonali polecenie z góry? A może zrobili to w celu dezinformacji?
|
|
0 Dołączył: 2009-01-30 Wpisów: 4
Wysłane:
8 listopada 2009 21:50:09
witam,
na razie mam na Techmexie - 61 % :-) Byc moze to bledna taktyka ale sprzedaz teraz to strata prawdziwa a nie wirtualna. Powiekszenie jej do 80 czy nawet 100 niczego nie zmieni. Pozdrawiam załadowanych drożej... :-)
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.