PARTNER SERWISU
keolcshq
35 36 37 38 39

Wybory Parlamentarne 2011

maobab
0
Wpisów: 221
Wysłane: 5 października 2011 20:10:07
Ja tam też nic nie mam do homo jeśli sobie w domu okazują uczucia ale jak wychodzi banda idiotów na miasto i mówi, że kto nie popiera ich zachowania to jest faszystą to mam chęć kilka cegieł w ich stronę rzucić, a do narkotyków to tym bardziej nic nie mam kto chce niech sobie ćpa i to jego problem jest. Mnie tylko jedno u lewaków zastanawia jak mówią o takiej tolerancji to czemu nie tolerują normalnych ludzi idących sobie w marszu niepodległości i obrażają ich od faszystów i innych.

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 5 października 2011 20:47:26
Mamy wybór pomiedzy budowaniem krzyży, a budowaniem stadionów.

sPISkowcy to najbardziej kombinatorskie towarzystwo w Polsce. Nie maja odwagi stanąc do debaty, bo brak im argumentów, wola za to swoimi kanałami i pocztaa moherowa rozgłaszac bzdurne teorie, dla zwyciestwa politycznego spikneli sie z bandytami stadionowymi. Ja atmosfery spiskowania, kaczyńskiego, fotygi i maciarewicza nie chce. Nie chce sie znów wstydzic za swój kraj. Nie ma wyboru, trzeba iśc i bronić. Czym dłużej o tym mysle i czym bliżej do wyborow tym bardziej jestem pewien, nie stac nas na drugie rządy spiskowców.

Jak paru kolegów powyżej tez pójde na wybory aby nie dopuścic do uwstecznienia Polski.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 5 października 2011 20:54:21
Scarry napisał(a):
sss56 napisał(a):
Cytat:
Więc ... możemy mieć idiotyczna sytuację, PKW teraz rozpatrzyc nie może, po wyborach rozpatruje i uznaje zasadność. Wybory stają się nieważne. Jeśli PiS wygra - wyobrażacie sobie ten wrzask?

no bo jak PO wygra to raczej nie ma szans na unieważnienie.

nie, dlatego że wyborcy PO zachowują sie zdecydowanie normalniej. Przyjmują wyniki demokratycznych wyborów normalnie. Nie będą palić pochodni, nie wieszają się na krzyżach, nie krzyczą o zaborach itd. Pójdą do pracy jakby nic się nie stało bo to do siebie ma demokracja że nie zawsze wygrywa swój.

moge sie założyć że z kolei po takim wyroku (i swoim zwyceistwie) PiS zorganizuje za to czarne marsze z krzyżami i pochodniami, ludzie bedą krzyczeć o zdradzie, rozdrapywac wszystkie stare sprawy, a wyrok PKW stanie się częścią spisku smoleńskiego.

To jest właśnie typowa retoryka zwolenników PO.
Takie opowiadania-że jakoby elektorat PO był nowoczesny, wykształcony, tolerancyjny, a elektorat PiSu jako zaściankowy,niewykształcony - jest totalną brednią .
Może nie będą palić pochodni ale będą np. wkładać flagę polski do kału (jak to już robił idol młodzieży)...
Ta "debata" Lisa z Kaczyńskim dokładnie zobrazowała dzisiejszy stan polskich mediów, w których to np. za wybuch afery hazardowej nie odpowiadali Mirki czy Zbychy,a szef CBA który to przez jej wykrycie stracił posadę d'oh! .

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 5 października 2011 21:10:19
Panowie a czytał może ktoś książkę Palikota pt. "Kulisy Platformy"? Mi jakoś ten temat umkną i przyjrzałem się temu dopiero teraz. Z fragmentów książki w internecie i między wierszami wyczytałem, że nagonka medialna na pis, straszenie pisem i działalność samego Palikota przeciw pisowi to nie był przypadek i teoria spiskowa "Kaczora", a raczej akcja zaplanowana przez platformę. Może ktoś czytał i powiedziałby coś szerzej o tej pozycji? Noszę się z zamiarem zakupu, cena zachęcająca.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 5 października 2011 21:15:36
@kokospl
jaką brednią, to szczera prawda. Prosze Cie - zobacz sobie ile ludzi z jakim wykształceniem głosuje na która partie, potem wróćmy do rozmowy.

Zresztą dla mnie na PIS mogłby głosowac elektorat uniwersytecki (choć nie głosuje), mi to rybka, mi chodzi o to że oni zachowują się niezwykle agresywnie i w sposób którego ja nie akceptuję.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 5 października 2011 21:20

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 5 października 2011 21:16:14
Scarry napisał(a):
@The Winner
a ja sie całkowicie z vanGaildem zgadzam i prosiłbym o nie oczernianie rozmówców. Jesteś The Winner najlepszym przykładem tych pisowskich negatywnych emocji, o których pisałem wyżej.

Jakie oczernianie?
Tobie sie juz dokładnie POpieprzyło.
Ciekawe co w wypowiedzi Winnera Cie tak bardzo ruszyło?
Te negatywne emocje o których wspominasz i o które oskarżasz wszystkich myślących "inaczej" ja widzę w Twoich wypowiedziach.
Nie mam pojecia skąd się bierze tyle nienawiści do krzyża, do pisiorów i do bab w mocherowych czapkach - to znaczy domyślam się, ale skąd aż tyle? Mi one osobiscie mniej przeszkadzają niż banda biegających po ulicach gołodupców manifestujących swoja inność.
Niedługo pewnie heteroseksualizm będzie czymś niepokojącym i dziwnym.

O język nienawiści oskarża sie PIS a tym czasem nikt tak dobrze się nim nie posługuje jak PO i jego zwolennicy.
Kampania wyborcza PO zresztą też zmierza w tym kierunku

Ale co tam - Kokos powyżej w ostatnim zdaniu - lepiej wytłumaczył na czym polega zakłamanie.

Scarry
193
Wysłane: 5 października 2011 21:19:15
buldi

a gratuluje chamstwa w wypowiedzi, nawet nie ma co komentować bo sam sobie wystawiasz żenującą opinię. Przy tym widze jeszcze brak umiejętności czytania ze zrozumieniem słowa pisanego, jeśli nie widziałes tam oczerniania rozmówcy.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 5 października 2011 21:26

buldi
0
Wysłane: 5 października 2011 21:26:05
Chamstwa - to w sobie w lustrze poszukaj.

Scarry
193
Wysłane: 5 października 2011 21:27:56
wave taaaa brawo, powalający argument.

właśnie o tym od początku pisze. Agresja do wszystkiego co inne, jak widac dodatkowo chamstwo, zarzuty albo o agenturalność albo o przygłupowatość.
Idealnie buldi wpasowałes się w ten typ narracji na forum

to jest własnie powód dlaczego trzeba iśc głosowac na PO.
Edytowany: 5 października 2011 21:30

buldi
0
Wysłane: 5 października 2011 21:29:20
To nie argument, to stwierdzenie.
Koniec dyskusji z mojej stony. wave
Edytowany: 5 października 2011 21:39

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 5 października 2011 21:31:11
Jak ja się cieszę że wkrótce wybory.
Zamknie się wątek na czas ciszy wyborczej, a po wyborach nie będzie już chyba chęci na dalszą dyskusję.
To dobrze, bo nikt tu raczej nikogo nie przekona, a poziom emocji niebezpiecznie rośnie.
Wierzcie mi - w czytającym wzbudzicie więcej sympatii pisząc po prostu co myślicie na dany temat. Jakiekolwiek wycieczki osobiste niczego dobrego nie przyniosą. Trzymajmy poziom binky
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 5 października 2011 21:36:39
oops. i zrobil sie nam onet. panowie, tu nie ma o co kruszyc kopii, a juz na pewno nie w taki sposob.

dobra, kolejny powod dlaczego nie glosowac na PIS - Merkelgate. niech mi ktos wytlumaczy, jak osoba pretendujaca do rzadzenia sporym krajem moze pisac takie kocopoly i narazac wspolne stosunki na szkode? a potem jeszcze dodawac, ze 'ktos zle interpretuje'? tu wychodzi w 100% to, co pisalem kilka postow temu - ten facet albo ma nierowno pod sufitem, albo z wyrachowania stosuje niedomowienia, polprawdy i aluzje, by potem wykrecic sie od odpowiedzialnosci, lub zrzucic ja na kogos, ze 'zle zinterpretowal'. tymczasem cecha osoby inteligetnej jest wypowiadanie sie w sposob klarowny, co do sensu.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

Scarry
193
Wysłane: 5 października 2011 21:38:06
kokospl

żeby było bardziej merytorycznie pozwól że przytoczę liczby:

Wybory 2007

Rozkład głosów ze względu na wykształcenie
Wykształcenie podstawowe
Zdecydowanie wygrał PiS, zdobywając 43,6% wszystkich głosów, drugie miejsce zajęło PO zdobywając 25,9% głosów
Wykształcenie zawodowe
Spośród ludzi z wykształceniem zawodowym 40,8% głosów padło na PiS, natomiast PO uzyskało wynik 29,5% wszystkich głosów
Wykształcenie średnie
W tym przedziale wygrało PO zdobywając 44,2% głosów, PiS zdobył 31,0% głosów
Wykształcenie Wyższe
Spośród ludzi z wykształceniem wyższym zdecydowana większość oddała głos na PO, które zdobyło 53% wszystkich głosów, PiS zdobył 23,4% głosów
Edytowany: 5 października 2011 21:38

bldn
0
Wpisów: 211
Wysłane: 5 października 2011 21:40:14
wybacz Scarry,
polskie wykształcenie, mozna sobie wsadzic w d.
3/4 absolwentow, to idioci z pretensjami.
Uczelnie bez trudno konczy KAZDY.

blah5
Investment is most prudent when it is most businesslike. Benjamin Graham

Scarry
193
Wysłane: 5 października 2011 21:42:11
@bldn
hmm.. to inna sprawa że wykształcenie łatwo zrobić king ... ale sentyment do konkretnej partii z rosnącym wykształceniem jest tutaj ewidentny.

a tutaj wypowiedź byłego wiceprezesa PiS, Pawła Zalewskiego o obecnej grze Jarosława Kaczyńskiego pod anty-niemieckie sentymenty: wiadomosci.onet.pl/tylko-w-one...

Cytat:
zdziwiony nimi nie jest. Dlaczego? Jak wyjaśnia, "standardową metodą" prezesa PiS na uprawianie polityki jest insynuacja. Polityk PO dodaje także: "W trudnych momentach Jarosław Kaczyński sięga do antyniemieckich resentymentów. Teraz posunął się do insynuacji wobec kanclerz Niemiec"
Edytowany: 5 października 2011 21:44

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 5 października 2011 21:43:56
No to też spróbuję merytorycznie...
Jaka była reakcja giełdy na wygraną PIS-u, a jaka na wygraną PO...? -Tak z ciekawości.Można też przy okazji przytoczyć notowania S&P w w/wym dniach, by bardziej uwiarygodnić ewentualny wpływ wyborczego wyniku...Think
P.S. No cóż, szkoda, że nie udało się uniknąć nerwów,chyba nikomu to niepotrzebne...
Edytowany: 5 października 2011 21:45

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 5 października 2011 21:44:06
"Oni pójdą na wybory. A Ty?"

Widzieliście ten spot platformy, to jest właśnie retoryka PO. Próba skłócania ludzi, gra na złych emocjach Szpece pracowali długo żeby taki obraz społeczeństwa stworzyć. Na szczęście nie wszyscy mają klapki na oczach.
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "

buldi
0
Wysłane: 5 października 2011 21:44:48
@ Scarry
Ale o czym to świadczy?
Chcesz sie pochwalić wykształceniem, czy udowodnić że pokolenie naszych rodziców jest głupsze, bo wtedy dyplom nie był tak łatwo osiągalny?
Jako liberał nie powinieneś dzielić ludzi wg wykształcenia.Shame on you
Edytowany: 5 października 2011 21:59

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 5 października 2011 21:45:17
@Scarry - a może dla kontrastu dla tendencji z wykształceniem pokazałbyś wyniki głosowania w Zakładach Karnych?

Pewnie nie pokażesz. Ja też nie. I dobrze, bo to już nie dyskusja, tylko wbijanie szpilek.

Zamiast tego wolałbym poczytać ciekawe spostrzeżenia i opinie. Szkoda że tak ich ostatnio mało.

Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

vanGaild
PREMIUM
0
Wpisów: 187
Wysłane: 5 października 2011 21:47:13
Wybory to nie tylko PIS czy PO.

Rzeczywiście - widać cieżko kogosi siebie przekonać. Jak wygra PIS bardzo chciałbym by sie okazało ze sie myliłem.

Coz miejmy nadzieje ze w poniedziałek niezależnie kto wygra i jaka koalicja bedzie rządzić - wygrani zapomną o populistycznej części haseł wyborczych a wezmą sie za realizacje tych pro-rozwojowych :-)
Przegrani - zaakceptują wybór społeczeństwa.

Na pocieszenie - republikanie z demokratami w USA tez maja kłopot z dogadywaniem sie wave

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

35 36 37 38 39

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,357 sek.

rtpjxqpa
eolbdxdq
jrdmonib
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mgdphkpj
ejnenknp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat