PARTNER SERWISU
imlfqmyb
1 2 3 4

Szukam banku

enclo
6
Wpisów: 65
Wysłane: 8 października 2009 00:42:29
Co do Banku ING to swego czasu dałem się skusić na atrakcyjną lokatę.
Problem się zaczął gdy kupowałem samochód i potrzebowałem gotówki na zaliczkę. Zadowolony poszedłem do banku aby zlikwidować lokate i jakie było moje zdziwienie, gdy usłyszałem od Pani, że takiej lokaty nie ma w systemie.
Co prawda przedstawiłem wszystkie dokumenty i pieniążki odzyskałem, jednak dopiero po miesiącu czasu, gdy uwzględnili reklamację. Przez ten miesiąc straciłem sporo nerwów i od tamtej pory ING omijam szerokim łukiem.

piropos
0
Wpisów: 1
Wysłane: 23 listopada 2009 21:34:16
Widzę, że niektórzy chcą się wypłakać komuś w rękaw, bo ich bank orżnął i - dalej są w tym banku. Pewnie czekają, aby znowu ich orżnęli... Jacyś masochiści, czy co? Klienci głosują nogami! Warto o tym przypomnieć takiemu bankowi.

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 23 listopada 2009 21:45:13
Jestem winien sprostowania do mojego wpisu z 18.01.09. Fortis podniósł ceny i już mnie tam oczywiście nie ma. Ale ToyotaBank jak najbardziej ok. z tym, że chyba za 4-te podjęcie gotówki w bankomacie (i następne w miesiącu) chyba 5 zeta. A poza tym cała reszta nadal free.
Edytowany: 23 listopada 2009 22:02

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 13 lutego 2011 00:37:09
Warto wybierać małe banki, które dobrze cenią gotówkę na rachunku (nawet ROR), takie jak: FM Bank, Meritum Bank czy ostatnio Idea Bank. Jeśli ROR robi duży obrót to można te kilkaset złotych dodatkowo miesięcznie wyciągnąć za free, nawet jak komuś się nie chce lub nie pamięta dokonywać przelewów na osobne konto oszczędnościowe. Kiedyś Rachunki Oszczędnościowo Rozliczeniowe były na serio oszczędnościowe i nowe małe banki powróciły w pewnym zakresie do tej tradycji.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

brutalp
3
Wpisów: 80
Wysłane: 15 lutego 2011 14:55:34
co sądzicie o nowym koncie w millenium?

www.bankmillennium.pl/pl/klien...

wydaje się że konto jest całkowicie darmowe( oczywiście jeśli miesięczny wpływy przekroczą 1k), czy widzicie jakieś haczyki?

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 19 lutego 2011 16:14:48
Jak zawsze jest ich sporo. Materiały marketingowe są dla "pospólstwa". Dla "klientów" jest:

Regulamin ogólny otwierdzania i prowadzenia rachunków bankowych dla osób fizycznych w Banku Millenium Spółka Akcyjna
Cennik usług - prowizje i opłaty
Cennik usług stopy procentowe
Cennik usług - karty debetowe
Regulamin "Zwrotu 3% wydatków na zakupy" dla Posiadaczy Dobrego Konta

Kilka przemilczeń rzucających się w oczy:

1. Z CENNIKA USŁUG PRZY OPŁACIE: Opłata nie zostanie pobrana, jeżeli w poprzednim miesiącu została dokonana i zaksięgowana na Dobrym Koncie min. jedna płatność bezgotówkowa kartą wydaną do Dobrego Konta oraz łączne wpływy zewnętrzne na Dobre Konto wynosiły min. 1 000 zł (do kalkulacji łącznych wpływów nie uwzględnia się przelewów z innych rachunków prowadzonych na rzecz Posiadacza w ramach bankowości detalicznej Banku Millennium). Posiadacz rachunku może posiadać jeden rachunek Dobre Konto, przy czym nie ma możliwości zamiany dotychczas posiadanego ROR na Dobre Konto.

Tak więc bez wynagrodzenia na konto 7,00 zł miesięcznie, a jeśli wynagrodzenie jest a nie będzie transakcji debetówką to i tak 7,00 zł miesięcznie.

2. Z CENNIKA KART DEBETOWYCH PRZY OPŁACIE: Opłata nie jest naliczana przez pierwsze 2 miesiące od wydania karty. W kolejnych miesiącach opłata nie jest naliczana, jeśli w poprzednim miesiącu została dokonana i zaksięgowana na koncie min. jedna płatność bezgotówkowa kartą oraz łączne wpływy zewnętrzne na konto wynosiły min. 1000 zł (do kalkulacji łącznych wpływów nie uwzględnia się przelewów z innych rachunków prowadzonych na rzecz Posiadacza w ramach bankowości detalicznej Banku Millennium).

0 zł za kartę debetową, która jest nam potrzebna aby nie płacić 7 zł za konto jest bezwarunkowo przez dwa miesiące. Później jak nie spełniasz tych samych warunków co przy zwolnieniu z w/w 7 zł to dorzucą Ci jeszcze 3 zł za kartę na miesiąc. To samo dotyczy opłaty za wypłatę z obcych bankomatów (5 zł) i bankomatów Cash4You (1 zł). Dodatkowo pewnie każdemu spróbuję wrzucić ubezpieczenie za 2,99 zł miesięcznie do tej karty.

3. REGULAMIN ZWROTU 3%:

1.Zwrotem objęci są Klienci, którzy w każdym miesiącu kalendarzowym w okresie obowiązywania Regulaminu
(„Okres rozliczeniowy”) spełnią następujące warunki:
1) łączne wpływy zewnętrzne na Konto wyniosą co najmniej 1 000 zł (do kalkulacji łącznych wpływów nie uwzględniane będą przelewy z innych rachunków prowadzonych na rzecz Klienta w ramach bankowości detalicznej Banku), oraz
2) dokonają na terenie Polski transakcji bezgotówkowych w wybranych punktach handlowo-usługowych, wyodrębnionych na podstawie kodów kategorii akceptanta kart płatniczych Merchant Category Code (MCC)
wskazanych w Załączniku do niniejszego Regulaminu.

To samo w zwrocie 3%, bez warunków nie zwrócą.

Generalnie oferta pozostanie darmowa w przypadku uznania konta za główne i wrzucania im wynagrodzenia, dodatkowo używania karty debetowej. W najgorszym przypadku nie ładowania konta wynagrodzeniem i nie robienia transakcji debetówką konto może kosztować: 7 zł za prowadzenie, karta 3 zł za posiadanie, ubezpieczenie 2,99 za posiadanie, do tego nieostrożnie użyjesz w obcych bankomatach ze 3 razy w miesiącu nie wczytując się w promocję i dowalą za 3 x 5 zł. W sumie wyszłoby więc 27,99 zł miesięcznie przy podanych przeze mnie warunkach a braku wynagrodzenia ewentualnie transakcji kartą. Jak wszędzie, większość nieuświadomionych klientów zrzuci się na darmowe konto dla mniejszości uświadomionych i jeszcze zysk dla banku pozostanie, a nagoniona rzesza na super konto gratis.

To tyle z pobieżnego przejrzenia dokumentów. Może ktoś ma więcej niż 5 minut to coś jeszcze dopisze.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

geslo
0
Wpisów: 12
Wysłane: 21 lutego 2011 23:02:27
Widzę tutaj bardzo dużo pozytywnych wpisów na tamat mBanku.
Podzielę się z wami moja historią - co ja plotę teraźniejszością :)

Co do prowadzenia zwykłego RORa - ekonto to nic dodać nic ująć jest ok (no może że to skarpeta a nie ROR bo oprocentowanie 0%)
Za prowadzenie 0zł ; bezpłatne przelewy wewnątrz banku, 0,5zł do innych banków.

E-makler i Fundusze gorąco odradzam - no chyba że ktoś lubi drakońskie opłaty za zlecenia to proszę.

Oprocentowanie KK i wszystkich kredytów porównywalne z innymi Bankami. I tu Mój ból bo za 7 lat razem złamanego procenta nie odejmują stałym klientom.

Przejdzmy teraz do meritum sprawy i wytknięcia kilku wpadek.

Zmiany regulaminów co miesiąc i wciąż jakieś wciskane nowe usługi z drakońskimi opłatami
W...wiają mnie ciągłe telefony z ofertami, ale to niestety zewnętrzne call centra dzwonią i maja to głęboko w D...,że nie chce kontaktu. Zacząłem więc z nimi zagrywkę i psuje im od czasu do czasu statystyki - wtajemniczeni w call center wiedzą jak to się robi :)

Haczyki zaczynają się przy obsłudze usług dodatkowych poza zwykłym RORem.
W ciągu tych kilku latek miałem kilka kart kredytowych i kilka kredytów, ale z akcją jaka spotkałem się przy limicie kredytowym do końca życia nie zapomnę.
Formalności ładnie pięknie przez internet w ciągu ja wiem 10 godzin (23:00 składanie wniosku - ok 9:00 zadzwonili że przyznali kredyt)
Zabawa zaczyna się jak najpierw pobierają opłatę za udzielenie limitu a dopiero PÓŹNIEJ udostępniaja limit.

PÓŹNIEJ TO MAM NA MYŚLI - słowa kobitki z ich infolinii .. werble proszę ...
DZISIAJ PO GODZINIE 24:00 Sick !!!!!!
Skończyło się na tym że na 24h zostałem odcięty z moich ostatnich grosinków na eKoncie, a oni mieli to gdzieś.

Morał z mojej współpracy z mBankiem jest taki, JAK CHCESZ COŚ KUPIĆ TO ZA GOTÓWKĘ.
Reszta może być.

Pozdrawiam wszystkich
Edytowany: 21 lutego 2011 23:05

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 21 lutego 2011 23:24:57
Cytat:
bezpłatne przelewy wewnątrz banku, 0,5zł do innych banków.

do innych banków też jest zero

Cytat:
E-makler i Fundusze gorąco odradzam - no chyba że ktoś lubi drakońskie opłaty za zlecenia to proszę.

Opłaty w e maklerze niczym nie odbiegają od konkurencji, a fundusze to słuszny atut mbanku bo tak wielkiego wyboru bez prowizji z nabycie i zbycie nie ma chyba nikt.

Ja tam w mbanku mam ROR i mbiznes nie nie narzekam.
Albo my ich, albo oni Was.

brutalp
3
Wpisów: 80
Wysłane: 29 marca 2011 23:31:35
Założyłem sobie "te dobre konto" w millenium. Wpłacam kase, dostaje karte, aktywuje ją, ide do sklepu, chce ją płacić.... transakacja odrzucona. Zastanawiam się co jest nie tak. Przypomniala mi się moja odpowiedź na pytanie: ,, Jaki chce mieć Pan limit płatości kartą" moja odpowiedź bez limitu. Jak się później dowiedziałem Pani ustaliła limit 0 zł....cheers

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 14 czerwca 2011 09:32:45
mBank wprowadza opłatę za prowadzenie karty. pewnie jest tu więcej osób, które mają tam konto.

jakie polecacie aktualnie konto za 0 (prowadzenie, przelewy, karta) bankomat może być tylko tego banku nie muszą być wszystkie. ważne żeby nie było dodatkowych warunków jak przelew wynagrodzenia obrót itp. nie interesują mnie żadne promocje i bonusy, bo to przejściowe jest, a szukam konto na dłużej.

Cheed
0
Wpisów: 136
Wysłane: 14 czerwca 2011 11:53:26
Zerknij tutaj.
Inwestycje Giełdowe - blog o skutecznym pomnażaniu pieniędzy

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 14 czerwca 2011 12:08:48
SirHoe napisał(a):
mBank wprowadza opłatę za prowadzenie karty. pewnie jest tu więcej osób, które mają tam konto.

jakie polecacie aktualnie konto za 0 (prowadzenie, przelewy, karta) bankomat może być tylko tego banku nie muszą być wszystkie. ważne żeby nie było dodatkowych warunków jak przelew wynagrodzenia obrót itp. nie interesują mnie żadne promocje i bonusy, bo to przejściowe jest, a szukam konto na dłużej.

mBank nie wprowadza opłaty za prowadzenie karty! będzie pobierał 2zł miesięcznie od tych którzy z karty nie korzystają a ją otrzymali. żeby nie była pobierana opłata wystarczy używać karty i przez miesiąc zrobic nią zakupy za 100zł.
EEX

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 14 czerwca 2011 12:38:53
owner, czyli jednak wprowadzają opłaty...
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 14 czerwca 2011 13:24:50
dla mnie nie wprowadzili
EEX

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 14 czerwca 2011 15:42:45
niestety obserwując tendencję, to też się niedługo zmieni.

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 29 września 2011 18:46:15
moze konserwatywnie do zabrzmi ale ja mam rachunek w Pekao S.A. i DM Pekao S.A.
i nie mialem nigdy klopotu z tym bankiem, zadnych problemow w zawieraniu transakcji wystawianiu zlecen itd oplaty w normie za prowadzenie 10 i karte platnicza 2 karty kredytowej nie chce miec

mam tez doswiadczenie od dobrych kilku lat z BRE Bankiem, nie bylo problemow poza tym
ze narzekamy troche na wyniki ich strategi zarzadzania portfelem w ramach private banking
(szczególnie w okresie od poczatku 2009 do polowy 2011)

del-20120629
0
Wpisów: 5
Wysłane: 15 listopada 2011 18:21:47
wujek_staszek napisał(a):

Opłaty w e maklerze niczym nie odbiegają od konkurencji, a fundusze to słuszny atut mbanku bo tak wielkiego wyboru bez prowizji z nabycie i zbycie nie ma chyba nikt.

No właśnie - są te same a eMakler w zasadzie nic nie oferuje. Cały system transakcyjny jest tak lewy w obsłudze (chodzi o klikanie po tym menu), że nadaję się on tylko do grania średnioterminowego i to poza sesją. Z notowaniami nie miałem problemów, ale czasem wywalało mnie z trybu "online". Wybór funduszy jest duży i to faktycznie jest na plus. Największą wadą mBanku jest jego wirtualność - jeśli masz jakaś nietypową sprawę, to zapomnij, że ją załatwisz. Wiem jak wygląda postępowanie spadkowe u nich. Pieniędzy raczej się nie odzyska.

del-20130918
0
Wpisów: 257
Wysłane: 16 listopada 2011 10:02:21
Cytat:
Wiem jak wygląda postępowanie spadkowe u nich. Pieniędzy raczej się nie odzyska.

A to ciekawe. Możesz przybliżyć sytuację?

del-20120629
0
Wpisów: 5
Wysłane: 16 listopada 2011 12:23:24
Znajomy był w tej sprawie w mKiosku. Tam pani wypełniła ładny druczek i wysłała z zapewnieniem, że będzie trwało to około tygodnia. Minęło już grubo ponad miesiąc i żadnego odzewu od nich podobno nie było. mLinia informuję, że sprawy nie można załatwić inaczej niż korespondencyjnie i trzeba czekać (ciekawe ile?). Kolega mówił, że odpuścił, bo kwota była niewielka a chciał po prostu zamknąć konto zmarłej osoby. Generalnie mBank zasłania się swoją "wirtualnością" i nie można z nikim fizycznie o tym porozmawiać bo wszędzie albo konsultanci z mLinii (którzy nic nie wiedzą), albo obsługa mKiosków (która coś wie ale i tak wszystko wysyła nie wiadomo gdzie).
Edytowany: 16 listopada 2011 12:28

del-20130918
0
Wpisów: 257
Wysłane: 16 listopada 2011 13:05:37
Rozumiem, bardzo współczuję. Tylko widzisz, przedłużające się procedury to nie to samo co "nieodzyskanie" Stąd moje pytanie.

Wszystkiego dobrego :)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,341 sek.

ranovqao
nlolfscm
jazuewvb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rafcqppt
zqkkhqbk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat