Ta dyskusja przestaje mieć sens i zmierza do nikąd ....
Zwrócuiłem uwagę, że spółka może być w ciekawym punkcie z którego bardzo różnie może wyjść na + lub na minus.
Później doszły fakty odnośnie nowej emisji i sprzedaży pakietów.
Samo w sobie może znaczyć różnie co do intencji i nie należy doszukiwać się jakiś teorii bo to zwykły zysk dla wymieniających akcje. Nadwyżka kasy daje rózne możliwości na kilku poziomach.
Spółka zyskała fundusze na produkcję na kilka miesięcy a Zarząd też zyskał ..... normalka występująca często na Giełdzie - chleb powszedni w spółkach - gdzie tu teorie nie wiem .. ?
Co do możliwości dla spółki też może być różnie. Kasa pozyskana z emisji jest niezbędna do odniesienia ewentualnego sukcesu produkcji i sprzedaży .... co w tym dziwnego, że wrzuciłem te fakty na forum ?
Nie jestem jakimś szczególnym zwolennikiem spółki skomentowałem tylko niedawny hype na spółce i zaakcentowałem jak róznie może to się potoczyć dalej zależnie od tego jakie asy ma w rękawie Zarząd.
Jeśli są to blotki to kurs może się nie utrzymać a jeśli mają parę asów to spółka może uzyskać sporo "świeżego powietrza".
Gdzie tu są brednie. Nie zachęcam do zakupu a byłem jednym z pierwszych krytykujących i od tego czasu nic się nie zmieniło poza podaniem moich przemyśleń na podstawie faktów a nie wymysłów. Fakty pozwalają wyciągać wnioski co do różnych możliwości jakie ma lub nie ma spółka.
Mam śladowe zaangażowanie w spółkę ale jeszcze z czasów IPO i nic nie uległo zmianie od tego czasu. DM i RP2 mają potencjał ale czy zespół ma potencjał aby to wykorzystać nie mam co do tego przekonania ale szansę mają. Może czegoś się nauczyli.
11bit też robił mini emisję na etapie Anomaly. Tutaj jest to ciąg małych emisji jest to jednak konsekwencja dużej porażki na Kursku.
Jeśli czegoś się nauczyli i uda im się sfinansować obydwie produkcje to mogą wzmocnić spółkę. Będzie to wymagało jeszcze jakiejś emisji a może i 2 lub mocnego zaangażowania wydawcy.
Może być różnie. Mogą też położyć kolejną produkcję i pozostać producentem średnio udanych tak jak COG. Dużo materiału do przemyśleń ...
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)