addi napisał(a):Świeczka o której piszesz "z 2/3 świeczki" nie ma tu nic do rzeczy! (to już nieistotna historia! bye bye)
Czyli jak pisałem - kanał życzeniowy. Odrzucasz świeczki które nia pasują do teorii :-) Nie pasuje pierwsza z piątą? To bierzemy trzecią z piątą. A jak wykres przebije dolne ograniczenie (narysowane wg 2 i 10) to weźmiesz sobie 6 i 10 by było bardziej poziomo ale wciąż w górę. Przede wszystkim świeczki od 1-11 tworzyły konsolidację. Mamy od 3 dni delikatne wybicie z tej konsolidacji ale przy małych obrotach. Nie wygląda więc na to by instytucjonalni rzucili się do kupowania. Raczej spekuła znów zaczyna swoją zabawę. Nie baw się w Jusia z Hotmoney który rysował trendy z jednej świeczki jak mu pasowało :-). Poza tym niezależnie jaki kanał przyjmiemy i jak fachowo i słusznie go narysujemy to i tak będą to tylko dwie kreski na wykresie na które nikt nie zwróci uwagi jak pojawią się kolejne złe dane.
addi napisał(a):dla mnie to jest szum
A dla mnie to co się dzieje od paru dni to zwyczajna korekta w bessie.
addi napisał(a):a tu się kłania teoria Dowa!
A który fragment teorii Dowa mówi że zaczyna się hossa?
Zasada tworzenia lini trendu mówi by nie brać pod uwagę świeczek leżących blisko siebie bo ich układ może być przypadkowy i wynikać z szumu. Wystarczy bowiem przełączyć wykres na wyższą skalę by zobaczyć że od góry mamy coś znacznie ważniejszego tj opór z lini mniej więcej 11.2007, 05.2008, 07-09.2008, 01.2009. To jest istotne (jeśli wierzyć analizie technicznej) a nie niszowe odbicie trwające raptem 2 tygodnie.