Alfredzio napisał(a): Smród z Grecji dopiero jutro się rozejdzie po świecie.
Agencja Fitch obniżyła rating Grecji z A- do BBB+.
No ja już się duszę od tego smrodu. Żeby teraz Gracja w odwecie nie obniżyła ratingu agencji Fitch bo cały świat się udusi i wszyscy zbankrutują.
Alfredzio napisał(a): Do tego dojdą w piątek słabiutkie dane ze sprzedaży w USA. Skąd to wiem? Mam sporo znajomych w USA. Twierdzą, że jeszcze nigdy nie widzieli tak wyludnionych sklepów. Mall'e świecą pustkami o tej porze roku! Nikt w USA nie wierzy w rządowe dane o bezrobociu. Na trasie z New Jersey do NYC można spotkać więcej bezrobotnych niż rząd podaje na całe USA :).
"Sporo znajomych z USA" nie przewidziało świetnych danych na temat bezrobocia to teraz w nie nie wierzą.
Mam nadzieję, że w kwestii danych o sprzedaży znajomi będą równie godni zaufania. Nie wiem - ale mam taką nadzieję. W razie pozytywnych danych zawsze mogą w nie też nie uwierzyć. Wszak i tak będą zadowoleni - bo nie dadzą się nabrać na dobre dane. A ja będę w tej sytuacji zadowolony, że są dobre dane. Może warto to przemyśleć, to zdaje się być najlepszym rozwiązaniem dla wszystkich.
Widzisz, ja też kiedyś mogłem sądzić, że np. jakaś tam spółka nie będzie likwidowana. Ale kiedy dane z zewnątrz ukażą mi z całą bezwzględnością, że nie miałem racji, nie twierdzę, że to te dane są nieprawdziwe.