PARTNER SERWISU
kxjugzas
273 274 275 276 277

Kiedy dno bessy?

lajkonik
0
Wpisów: 1 308
Wysłane: 9 grudnia 2009 13:11:27
Wszystko up pod info, że ilość wniosków, powtarzam wniosków, o kredyt hipoteczny wzrosła o ponad 8% Dancing .
1. Są to tylko wnioski, kredyty nie muszą byc udzielone Shame on you
2. W Stanach nagminnym jest branie kredytu pod hipotekę domu na bieżące życie, bo najtańszy.Wg mnie oznacza to, że przeciętnym usiakom brakuje kasy i zapożyczają się jak mogą, byle do ... realnej hossy ? Think

Jakoś cienko widzę dłuższe wzrosty pod to info, bo to zawsze na dwoje babka wróżyła. Nie tym razem to zdecydowane up Liar ?

Ale DAX rzeczywiście ciut sie podniósł co wystarczyło na zieleń.hello1 Mimo złych danych u Nich samych d'oh! . Samobójcy jacy czy co ?
Edytowany: 9 grudnia 2009 13:14

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 9 grudnia 2009 13:18:27
no ale nie zapominajmy że dane sa lepsze od prognoz.
poza tym

Wnioski o kredyt hipoteczny 8,5% (poprzednio 2,1%)

czyli dynamika jest +6,4% tydzień/tydzień.
jeśli trend się utrzyma (a rok ma 52 tygodnie)
to otrzymamy solidny wzrost.

pewnie że wnioski mogą być odrzucone, ale kto trudzi się
składać wniosek, skoro z góry wie że się nie kwalifikuje?

- większość wniosków składają ludzie, którzy mogą dostać taki kredyt
- ilość wniosków świadczy o optymizmie konsumentów.

reasumując, w Polsce powinno być UP, bo w ameryce wnioski wzrosły.
kuriozum prawda?

busz
0
Wpisów: 244
Wysłane: 9 grudnia 2009 13:19:37
Vox napisał(a):
sami optymiści wszędzie. Think

Optymiści? Jacy optymiści? Same niedźwiedzie wypowiedzi - nawet w dobrych danych na siłę widzą recesję, a jak już się nie da nagiąć to mówią, że dane oszukane. Taka frustracja wśród niedźwiedzi dobrze wróży trendowi. thumbright
„Potrafię obliczyć ruch ciał niebieskich, ale nie ludzkie szaleństwo” - Isaak Newton

Vox
Vox
297
Wysłane: 9 grudnia 2009 13:25:35
mówię o analitykach z PB.

Goldman - wzrośnie
DI BRE - wzrośnie
Noble TFI - wzrośnie

etc.. etc..

pesymizm jest tylko na SW w przewadze.
Edytowany: 9 grudnia 2009 13:26

lajkonik
0
Wysłane: 9 grudnia 2009 13:36:35
Vox napisał(a):

pewnie że wnioski mogą być odrzucone, ale kto trudzi się
składać wniosek, skoro z góry wie że się nie kwalifikuje?

- większość wniosków składają ludzie, którzy mogą dostać taki kredyt
- ilość wniosków świadczy o optymizmie konsumentów.

reasumując, w Polsce powinno być UP, bo w ameryce wnioski wzrosły.
kuriozum prawda?

Tonący brzytwy się chwyta.

Jak masz zapłacić 15% za przeterminowane zadłużenie na karcie czy 8-12 za jakiś inny kredyt to szybko dochodzisz do wniosku, że najtańsze od lat kredyty hipoteczne (poniżej 5% ostatnio) są lepszą alternatywą. Przypominam w Stanach kredyty hipoteczne są nie tylko na jej zakup. Istnieje coś takiego jak odwrócona hipoteka czyli zaciągamy pod istniejący majątek. Jak mi kiedyś taka zamożna polko-amerykana tłumaczyłą - taki kredyt to ma każdy, wręcz faux pas byłoby nie mieć. Ale to dykteryjka sprzed 20 lat.
Przy okazji - cały kryzys, upadek LB to przez nadmiar takich kredytów. Jak nam wartość nieruchomości rosła to szybko dobieraliśmy i już nowa furka przed domem. Jak się okazało, że te wartości są z sufitu, banki zaczęły żądać dodatkowych zabezpieczeń, a my straciliśmy pracę to było po balu.

Co do kuriozum to pełna zgoda. Juz się zaczynam zastanawiać czy przypadkiem ta aberacja to tylko w naszych głowach, a oni patrzą na coś innego ?
Edytowany: 9 grudnia 2009 13:37

Vox
Vox
297
Wysłane: 9 grudnia 2009 13:54:50
USDPLN źle wróży.
chyba zagraniczniaki myślą:

Cytat:
Grek i Polak dwa bratanki
blackeye

kliknij, aby powiększyć

ale przy takiej mapie, trudno się dziwić...
jeden JUROP
Edytowany: 9 grudnia 2009 13:57

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 9 grudnia 2009 15:14:06
busz napisał(a):
Vox napisał(a):
sami optymiści wszędzie. Think

Optymiści? Jacy optymiści? Same niedźwiedzie wypowiedzi - nawet w dobrych danych na siłę widzą recesję, a jak już się nie da nagiąć to mówią, że dane oszukane. Taka frustracja wśród niedźwiedzi dobrze wróży trendowi. thumbright

jakie na sile ???????? w jakich dobrych danych ??? jedno to mowic o dobrych danych i je wszem i wobec pokazywac a drugie to czy one faktycznie sa ???

poza tym na przyklad ja jestem od zawsze o wiele bardziej byczkiem niz niedzwiedziem ale to nie znaczy ze mam skupowac okazyjnie falsyfikaty ...

ale przeciez jezeli uwazacie ze beda wzrosty to zazdroszcze Wam bo obecna przecena jest wymarzona wrecz promocja Dancing tylko zeby pozniej nie bylo wypierania sie ze nikt nie stracil i kazdy przewidzial spadki ...

a teraz ku chwale czerwieni - Viva Espana wave

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 9 grudnia 2009 15:24:29
Smiac mi sie chce patrzac na te obnizanie ratingow :) ciekawe w co zaczna kase pchac przeciez nie w coraz bardziej ryzykowne obligacje :P
Moze zaczna w piecu nia palic albo cos jeszcze nowego wymysla :P
Swoja droga ciekaw jestem kto obnizy rating USA i kiedy :)

busz
0
Wysłane: 9 grudnia 2009 15:56:30
rating to opinia prywatnej firmy - lehman brothers miał super rating i co z tego wynikło?

dane statystyczne (liczba bezrobotnych) to co innego, to realna liczba a nie opinia
„Potrafię obliczyć ruch ciał niebieskich, ale nie ludzkie szaleństwo” - Isaak Newton

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 9 grudnia 2009 16:01:57
busz napisał(a):
rating to opinia prywatnej firmy - lehman brothers miał super rating i co z tego wynikło?

dane statystyczne (liczba bezrobotnych) to co innego, to realna liczba a nie opinia

Jezeli tak to tlumaczysz to prosze wyjasnij mi reakcje rynku na obnizenie ratingu Grecji i Hiszpani :)

A ja wlasnie sie smieje z tego obnizania ratingow jestem ciekaw czy kiedys ktos sie wezmie za manipulantow i zakaze wystawiania ratingow przez firmy spekulantow :) paranoja jest wystawiac ratingi jednoczesnie inwestujac na rynkach finansowych :)

No nic swiata nie zmienimy musimy sie dostosowac do zasad gry :(

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 9 grudnia 2009 16:35:36
serpico napisał(a):
miałem stać z boku, ale po dzisiejszej promocji nie wytrzymałem. eski, eski, eski, eski za wszystko. lepszej ceny nie będzie.

będę na tyle bezczelny, że powiem to już w piątek, cały przyszły tydzień na czerwono. dlaczego? para eur/usd wskazała właściwy kierunek. dzisiejszy dzień połamał wszystkie wsparcia.

będzie rajd św. Mikołaja, ale rajd na południe

oj ubrali jankesie ludzi w akcje, oj ubrali i do tego wymienili złotówki na zielone przy kursie 2,70. mają chłopaki nosa do interesów :)

Panie i Panowie trzymajcie się w przyszłym tygodniu komputerów, tak będzie leciało. dolar nie kłamie.

dla przypomnienia mojej piątkowej wypowiedzi, godz. 21.00. dolar jak cyganka, prawdę Ci powie :) :) :)

dalej esek nie zamknąłem :)

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 9 grudnia 2009 16:46:36
Już dobrze Serpico, nie podniecaj się tak, bo twoje wypowiedzi robią się coraz bardziej niesmaczne. Wreszcie za n-tym razem trafiłeś z S-kami więc ciesz się i zarabiaj, ale oszczędź już nam pisania o dożynaniu byczków i kpin z tych którzy siedzą na L. Wszyscy się cieszymy z twojego szczęścia.

Uprzedzając zarzut o frustracji spowodowanej spadkami - kolejny dzień zarabiam procenty z daleka od L-ek i S-ek (Aton), więc to nie to.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 9 grudnia 2009 16:49:17
serpico napisał(a):

dla przypomnienia mojej piątkowej wypowiedzi, godz. 21.00. dolar jak cyganka, prawdę Ci powie :) :) :)

dalej esek nie zamknąłem :)

A ja dla odmiany Lki łyknąłem, bo ewidentnie widać przy rolowaniu na nową serię, że gruby na longach jedzie.

busz
0
Wysłane: 9 grudnia 2009 16:55:05
Taurus80 napisał(a):

Jezeli tak to tlumaczysz to prosze wyjasnij mi reakcje rynku na obnizenie ratingu Grecji i Hiszpani :)

Rynkowi trzeba wytłumaczyć, że coś jest złe i dopiero wtedy wie, że jest złe :) Po informacji o Dubaju nic się nie stało, ale jak ktoś mądry powiedział "to jest straszne" rynek w panice wyprzedawał. Po paru dniach inny powiedział "to jednak nie jest straszne" i rynek odetchnął z ulgą...
Tak samo z Hiszpanią i Grecją - wytłumaczenie masz na mapce Voxa - amerykanie nie za bardzo się pewnie orientują, czy to są oddzielne państwa, czy może ich zamorskie stany. Wtedy z pomocą przychodzą panowie Moody's, S&P czy inny Fitch i mówią "ojej, to straszne" i rynek znowu wyprzedaje kupione parę dni wcześniej papiery.

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 9 grudnia 2009 16:56:13
Ja może jestem szalony, ale znów wstąpiłem na 100 procent portfela w akcje.
Jakoś nie potrafię w sobie trwogi wykrzesać przed tą straszliwą korektą.

To co, jutro obniżymy rating Italii, pojutrze Chorwacji, a później Portugalii? I codziennie będziemy spaaaadać, bo agencja Fitch jest dla nas tak okrutna?

Co nie zmienia faktu, że komu trzeba gratuluję eSek.

busz
0
Wysłane: 9 grudnia 2009 17:07:31
nie zapominajmy o Liberii, o której poufną wiadomość sprezentował nam Alfredzio Angel

lajkonik
0
Wysłane: 9 grudnia 2009 17:08:46
USA już na zielono. Pod co ? Nie wiem. Dla mnie pan sekretarz stanu bardziej postraszył, bo przyznał, że jest żle. A rynki pewnie, że póki co dobrze, bo bedzie darmowa kasa - stopy na 0 do ... ????

Kanoniers
1
Wysłane: 9 grudnia 2009 17:28:33
Taurus80 napisał(a):
Smiac mi sie chce patrzac na te obnizanie ratingow :) ciekawe w co zaczna kase pchac przeciez nie w coraz bardziej ryzykowne obligacje :P
Moze zaczna w piecu nia palic albo cos jeszcze nowego wymysla :P
Swoja droga ciekaw jestem kto obnizy rating USA i kiedy :)

pewnie zrobi to sam Goldi ale dopiero wtedy jak juz przeniesie sie z calym kapitalem i technologia spekulacji do Chin Dancing

Vox
Vox
297
Wysłane: 9 grudnia 2009 17:46:57
Cytat:
stopy na 0 do ... ????

do 2012 r. Sam Ben to obiecał.

USA będzie miało rating AAA forever. Bo wszystkie instytucje ratingowe
są z USA. Nie odważą się.

lepiej uważajmy żeby nie obniżyli ratingu Polski, bo będzie rzeźnia na GPW.
Edytowany: 9 grudnia 2009 17:48

Kanoniers
1
Wysłane: 9 grudnia 2009 18:24:19
Mysle ze obnizenie ratingu dla Polski jest w tym momencie bardzo malo prawdopodobne bo byloby malo realne a przeciez tutaj o to glownie chodzi. Nie bez przypadku zostala wybrana Grecja i Hiszpania a teraz pora na ... kolejka jest spora a moze niedlugo pojawia sie kursy u bukmacherow Angel

Ukraina - jest chyba najbardziej prawdopodobna ale zbyt oczywista wiec mogloby to nie wywolac pozadanej reakcji, cala sztuka polega na tym zeby przestraszyc ale tez zeby bylo wiarygode wiec moze Wielka Brytania Think

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

273 274 275 276 277

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,195 sek.

etcmyjmq
mdkajwhv
oxccjzqu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jinnpeue
xkhzfabq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat