PARTNER SERWISU
xrtxsqye
18 19 20 21 22
liczbero
0
Wpisów: 123
Wysłane: 1 kwietnia 2010 20:41:50 przy kursie: 5,15 zł
Braklo jednego grosika zeby sie zakupilangry3 . No to moze poslucham "rady starszych" i przyczaje sie przy zielonejThink . Tylko ze na moim wykresie juz miejsca przy zielonej nie ma. Jutro wszystko sie wyjasni.
Jak mawial moj dzadek: "wzrosty mu (ZRE) sie naleza jak psu buda"Angel .

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 1 kwietnia 2010 20:44:56 przy kursie: 5,15 zł
Irfy nie ma źle, choć myślałem że dzisiaj zamkniemy wyżej po przebiciu 1,05.
Jednak polityka małych kroczków tez jest OK, bo dobrze wróży na przyszły tydzień.
Się zobaczy.

Wesołych Wszystkim.

MACHINEMEN Boo hoo! Boo hoo! Boo hoo! 3some

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 1 kwietnia 2010 23:35:57 przy kursie: 5,15 zł
@Irfy, strasznie biadolisz na tą spółkę co mnie denerwuje blackeye Zremba nie znam i nie posiadam, ale obserwuję od czasu kiedy zwróciłem na nią uwagę (jak SMA dały sygnał kupna). Moim zdaniem jest więcej spółek w znacznie mniej korzystnej technicznie sytuacji.

- od początku lutego trend wzrostowy,
- białe świece na zwiększonym wolumenie, dzisiaj kolejny wzrost na znacznie podwyższonym wolumenie,
- kurs zbliżył się do dolnego ograniczenia krótkoterminowego kanału wzrostowego, a dzisiejsza świeca pokazała jedynie, że nie udało się jeszcze wybić ze strefy konsolidacji oraz pokonać oporu strefy konsolidacji z jesieni 2009,
- co prawda można się zastanawiać czy taki wolumen w pobliżu linii trendu nie stanowi jakiegoś zagrożenia, jednak moim zdaniem świeca jest ok,
- ogólna sytuacja do wejścia w spółkę dobra, gdyż konsolidacja w jakiej się znajduje kurs (od połowy marca) poprzedzona luką daję szansę na umieszczenie logicznego SL w całkiem bliskiej odległości - tuż poniżej luki,

Co prawda można marudzić na technikę małych kroczków, niektórzy preferują ruchy ala Boryszew, rozumiem to thumbright

@Miły, Twoje posty są kasowane zapewne dlatego, że w większości odstają poziomem, do jakiego przywykliśmy tutaj na forum SW. Czy to tak trudno zrozumieć? Shame on you
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 1 kwietnia 2010 23:37

buldi
0
Wysłane: 2 kwietnia 2010 12:32:25
irfy napisał(a):
Wiesz co, Buldi - ja bym tu i wszedł. Ale niebezpieczna ta spółka strasznie. Z mojego punktu widzenia. No bo jaki tu może być zasięg? 1.14? 1.20? Nie wiem, ja im zwyczajnie nie ufam. I płynność za mała, pamiętam, jak się ostatnio nagimnastykowałem, żeby wyjść stąd bez wtopy - pomogło mi walne Jago, kiedy podbijali pod "dobry wygląd". Teraz może też podbiją, do tych Jokerowych 1.14 właśnie, jeśli dadzą radę. Bo potencjalna podaż olbrzymia, mnóstwo ludzi tkwi tu jeszcze zapakowanych po 1.18 i wyżej. I aż przebierają nogami, żeby w końcu zwiać z tej męczybuły bez znaczących strat. Więc nie wiem, skąd miałaby wziąć się tu siła do jakichś "wystrzałów" czy takich rzeczy - wybacz, 10% to żaden "wystrzał" po takiej padaczce :) Ale - czas pokaże:)

@Irfy
Fundamentalnie - Zremb ma na SW jeden z najwyższych potencjałów wzrostu wg średniej z wycen i bezpieczny rating.
Technicznie - wygląda wg mnie bardzo pozytywnie i co najistotniejsze - jak napisał v3nom - widać gdzie można w razie draki stopa postawić.
To mi wystarczy, by akurat tu zakotwiczyć.
Jestem też pewien, że Joker pisząc o przewidywanym zasięgu miał na myśli jedynie pierwszy etap wzrostów.
Ja liczę na większy zasięg.blah5
Ale nie chcę Cie denerwować przed Świętami, a tym bardziej namawiać skoro masz takie przekonanie do Zrembu.
Edytowany: 2 kwietnia 2010 12:33

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 2 kwietnia 2010 13:58:47
buldi napisał(a):
Fundamentalnie - Zremb ma na SW jeden z najwyższych potencjałów wzrostu wg średniej z wycen i bezpieczny rating.

Uwaga na papierowy zysk z przejęcia Henczke.

Bartosz
0
Wpisów: 364
Wysłane: 8 kwietnia 2010 23:09:46 przy kursie: 5,15 zł
po odjęciu księgowego zysku ZREMB wygląda średnio na tle sektora i to w większości wskaźników, chociaż in minus pokazuje się w ważnym jak dla mnie wskaźniku udziału kosztów zarządu bo ma za 2009 rok 11% dla średniej ok. 6-6,5%.

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 8 kwietnia 2010 23:19:11 przy kursie: 5,15 zł
Czy w koszty zarządu nie wrzucamy wszelkich kosztów jakie spółka ponosi z procesami typu due dilligence itp itd?

Dzisiaj w CNBC był wywiad z Prezesem Zrembu.
www.tvncnbc.pl/kto-na-celownik...

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 9 kwietnia 2010 12:15:49 przy kursie: 5,25 zł
Joker napisał(a):

Dzisiaj w CNBC był wywiad z Prezesem Zrembu.
www.tvncnbc.pl/kto-na-celownik...

Przesłuchałem wywiad. Po odsianiu wszelkich treści marketingowo-propagandowych moją uwagę przykuła wzmianka na temat "przejmowania dużego podmiotu w zamian za akcje". Mam przez to rozumieć, że zostaną wyemitowane jakieś dodatkowe akcje dla tego podmiotu? Co w takim razie z prawem poboru? Czy będą to akcje z prawem poboru, jak w każdej normalnej firmie, czy takie... petrolowe emisje? Wiesz coś może? Pytam tak z ciekawości, rozochociwszy się na intratnym handelku PP na Boryszewie. Może i tutaj wszedłbym malutko, żeby się załapać?
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 9 kwietnia 2010 21:12:08 przy kursie: 5,25 zł
irfy napisał(a):
(...)już od ponad roku trwają tu nieustanne przejęcia, konsolidacje, tworzenie grupy i diabli wiedzą co jeszcze, w tym czasie WIG skoczył o niemal połowę do góry a tutaj - radosna kiszonka, z kierunkiem w dół...

tu bym polemizowal - wyglada na to, ze 16.03.10 zremb wybil sie luka ponad trend spadkowy i zaczal marsz na polnoc. jak szybko i czy od razu pod gore, czy moze jeszcze troche na wschod to sie okaze, ale caloksztalt nie wyglada zle.
Petrolinvest to Kazachska bajka - nieweryfikowalne koszty w gdzies w niedostepnym stepie (ktos byl, widzial?), a zremb mimo wszystko jest firma znana, ktora produkuje, sprzedaje i co najwazniejsze, w kazdej chwili moze zostac przeswietlona.
salute
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 9 kwietnia 2010 21:14

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 10 kwietnia 2010 09:37:38 przy kursie: 5,25 zł
Wszystko tu było: wiara, nadzieja, miłość. Niestety, od pewnego czasu rosła również nienawiść.
To moja wina, że od początku nie reagowałem na jawne łamanie regulaminu i zasad SW na tym wątku. Świetnie się to chwilami czytało, choć przez większość czasu było o niczym. Moja ocena zrelatywizowała się i w efekcie sytuacja wymknęła się wszelkim ramom, a atmosfera zgęstniała i zaczęła zarażać też inne wątki.
Koniec.
Nadrobiłem swoje zaległości kasując około połowy wpisów w tym wątku. Od tej chwili moderatorzy będą na bieżąco po prostu pilnować przestrzegania zasad, dzięki którym SW jest (ciągle) miejscem, na które nie szkoda czasu.

daniel23651
0
Wpisów: 250
Wysłane: 12 kwietnia 2010 09:47:17 przy kursie: 5,25 zł
Zarząd Zakładu Budowy Maszyn "ZREMB- CHOJNICE" S.A. informuje, że w dniu 12 kwietnia 2010 roku podpisał umowę na dostawę kontenerów na rynek niemiecki, na łączną wartość 4.893.718,72
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm... salute

buldi
0
Wysłane: 15 kwietnia 2010 23:01:46 przy kursie: 5,40 zł
Cisza i spokój na wątku jak nigdy.
Czyli sprzyjające warunki do stabilizacji trendu.Angel

kliknij, aby powiększyć

Ja tu po za fibo nawet nie próbuje oporów rysować. Papier tak umęczony po ostatnich mięsiącach że wydaję mi się że co bardziej nerwowych już strzepło.
Ładnie się zachowuje w stresujących momentach sesji ostatnio.
I niech tak zostanie.Pray
Z technicznego punktu widzenia to wg mnie wciąż akumulacja, ale myślę że gdy tylko zostanie zauważony będzie spora szansa na silniejszy ruch.
Edytowany: 15 kwietnia 2010 23:03

Joker
127
Wysłane: 16 kwietnia 2010 20:01:35 przy kursie: 5,35 zł
Jak na spółkę która do niedawna osiągała przychody w wysokości ok 30 mln zł rocznie to kolejny ładny kontrakcik

Cytat:
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 17 / 2010
Data sporządzenia: 2010-04-16
Skrócona nazwa emitenta
ZREMB-CHOJNICE S.A.
Temat
Zawarcie znaczącej umowy.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
Zarząd Zakładu Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S.A. informuje, że w dniu 16 kwietnia 2010r. otrzymał informację, iż Zarząd Spółki zależnej od Emitenta tj. NAVIMOR-INVEST Sp. z o.o. z siedzibą w Gdańsku, podpisał w dniu 15 kwietnia 2010 roku umowę wykonawczą, na realizację prac dla zadania inwestycyjnego – "Remont progu stabilizującego dolne stanowisko Stopnia Wodnego Dębe gm. Serock, pow. legionowski, woj. mazowieckie.
Inwestorem jest Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Warszawie.
Całkowita wartość netto realizowanych prac wynosi 3.978.931,98 ( słownie: trzy miliony dziewięćset siedemdziesiąt osiem tysięcy dziewięćset trzydzieści jeden 98/100 ) złotych.
Termin realizacji prac ustalono do dnia 29 czerwca 2012 roku.
Kary pieniężne przewidziane umową:
1.za każdy dzień zwłoki w wykonaniu przedmiotu umowy powstałej z winy Wykonawcy – 0,1 % wynagrodzenia netto,
2.za zwłokę w usunięciu wad stwierdzonych przy odbiorze końcowym lub w okresie gwarancji i rękojmi – 0,1% wynagrodzenia netto,
3.za odstąpienie od umowy z przyczyn zawinionych przez Wykonawcę – 8 % wynagrodzenia netto

Umowa ta spełnia kryterium umowy znaczącej - zgodnie z § 5 ust. 1 pkt 3 - Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Amol
0
Wpisów: 252
Wysłane: 16 kwietnia 2010 20:46:51 przy kursie: 5,35 zł
A skoro takich komunikatów nie było wcześniej,oznacza to ,że za I kwartał wyniki będą fatalne...

Joker
127
Wysłane: 16 kwietnia 2010 21:07:50 przy kursie: 5,35 zł
Amol napisał(a):
A skoro takich komunikatów nie było wcześniej,oznacza to ,że za I kwartał wyniki będą fatalne...
Nie chcę dyskutować. Tylko odpowiedz sobie co mówił Prezio w TV na temat wyników oraz czy brak takich komunikatów nie wynikał czasami z tego że Navimor nie był przed Q1 w grupie Zremb Chojnice
Edytowany: 16 kwietnia 2010 21:16

karpik
0
Wpisów: 5
Wysłane: 16 kwietnia 2010 23:49:44 przy kursie: 5,35 zł
Fundamentalnie spółka rzeczywiście nie zachwyca, jednak technicznie wszystko wskazuje na przełamanie trendu spadkowego. Z rynkiem nie ma co dyskutować. Do tego należy zwrócić uwagę na coraz częstsze komunikaty o nowych kontraktach. Możliwe, że sytuacja spółki ulega znacznej poprawie i zapewne dowiemy się tego w kolejnym raporcie.

Joker
127
Wysłane: 19 kwietnia 2010 21:53:31 przy kursie: 5,15 zł
Cytat:
Navimor wkrótce wskoczy na giełdowy parkiet
2010-04-19 (aktualizacja: 2010-04-1Cool
ANP (Puls Biznesu wyd. 3091, s. 9)

Spółka Zrembu poprosi inwestorów o kilka milionów. Zremb też nie wyklucza emisji na dużą akwizycję.

To ma być pracowity i owocny rok dla grupy Zremb Chojnice. W planach jest m.in. upublicznienie niedawno przejętej spółki Navimor-Invest, która zajmuje się budownictwem hydrotechnicznym.

— Jeszcze w tym roku spółka może pojawić się na rynku NewConnect. Jeśli jednak zdecydujemy o wejściu na główny parkiet, do debiutu mogłoby dojść na przełomie roku — mówi Krzysztof Kosiorek-Sobolewski, prezes Zrembu.

Wiele będzie zależeć od tegorocznej dynamiki przychodów Navimoru–Invest, które w 2009 r. wyniosły ponad 33 mln zł.

— Oferta publiczna mogłaby wynieść kilka milionów złotych, które przeznaczymy na dokupienie sprzętu do specjalistycznych prac. Będziemy też starać się o unijne dotacje — dodaje Krzysztof Kosiorek-Sobolewski.

W planach ma również kilka przejęć.

— Nie wykluczamy przede wszystkim odkupienia reszty udziałów w Navimor-Invest [obecnie Zremb ma 51,06 proc. kapitału zakładowego — przyp. red.]. Ale też rozmawiamy z kilkoma podmiotami z branży budownictwa inżynieryjnego, zajmującymi się zwłaszcza robotami drogowymi. Na mniejsze akwizycje przeznaczymy własne pieniądze. Na większe nie wykluczamy emisji akcji — mówi prezes Zrembu.

Krzysztof Kosiorek-Sobolewski liczy w sumie na co najmniej trzy akwizycje jeszcze w tym roku. Prezes wierzy, że dzięki tym zabiegom powstanie silny podmiot. Przypomnijmy, że ubiegły rok grupa Zrembu (od ostatniego kwartału były konsolidowane wyniki zakupionej firmy Henczke Budownictwo) zakończyła z wynikiem 37,24 mln zł i 6,14 mln zł zysku netto. Od marca będą też konsolidowane wyniki Navimoru.

— Choć dla firm budowlanych z grupy zima była ciężka i trzeba było walczyć o wynik z I kwartału 2010 r., nie będziemy się wstydzić rezultatów. W tym roku, nawet jeśli do akwizycji nie dojdzie, liczę na bardzo dużą dynamikę przychodów grupy — mówi Krzysztof Kosiorek-Sobolewski.

buldi
0
Wysłane: 30 kwietnia 2010 09:07:30 przy kursie: 5,15 zł
Z technicznego punktu widzenia znowu dotarliśmy do ciekawego punktu.

kliknij, aby powiększyć

Po ostatnich perypetiach na szerokim Zrembatemu wyleciało się z kanału. Nic dziwnego - po ponad 2 miesiącach korekta się należała.
Trochę kiepsko wygląda ten trójkąt zniżkujący, ale zobaczymy na ile jego wizja jest skuteczna.
Warunki rynkowe są dzisiaj sprzyjające więc może wyjdzie górą.
Książkowo niestety powinien spaść, choć ewentualny zasięg spadków nie powala z nóg.

Amol
0
Wpisów: 252
Wysłane: 30 kwietnia 2010 14:02:20 przy kursie: 5,15 zł
Już jakiś czas temu Zremb wyłamał trend wzrostowy,więc słabość papieru nie jest niczym niezwykłym,są obawy o wyniki,bo b.mało było komunikatów o wygranych przetargach w 1 kwartale.
A tak na marginesie,to brakuje mi postów Irfego i Popa,bo zawsze dla równowagi hura-optymistów,przydatne jest spojrzenie sceptyków,by móc wyciągnąć jakieś uśrednione wnioski.
Edytowany: 1 maja 2010 12:03

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 30 kwietnia 2010 23:41:24 przy kursie: 5,15 zł
buldi, ja widze to raczej w ciemnych barwach - us zamknelo sie na sporym minusie, dotychczasowe 'sukcesy' na wykresie zrembka to zwykla korekta zbyt szybkich spadkow - po prostu waracamy do trendu glownego, czyli spadamy dalej (z czego mialem nadzieje, ze zremb sie wybije).
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 1 maja 2010 12:01

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE ZREMB

18 19 20 21 22

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,348 sek.

rctbcbme
pzzneylk
tjkkkzxt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 599,59 zł +383,00% 96 599,59 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jyweemel
ohqzkasi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat