PARTNER SERWISU
ojacnedu
4 5 6 7 8
pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 31 sierpnia 2009 21:34:20 przy kursie: 6,20 zł
Nie wiem jak Was,ale mnie wyniki ZREMBU b.mocno rozczarowaly...!Po tak dobrym I kwartale oczekiwałem wyniku chociaż zbliżonego,a tu niemiłe rozczarowanie...Jeśli firma miała zarobić w tym roku 4-5mln(takie kwoty wymieniał Niebrzydowski),to wynik półroczny w okolicach 1mln wyraźnie mnie rozczarowal...Ale zastrzegam,że mówię za siebie,może innym ten wynik się podoba,mnie jednak zdecydowanie nie!Sam ciekaw jestem jak zareaguje rynek

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 31 sierpnia 2009 21:47:51 przy kursie: 6,20 zł
Cały wynik półrocza zrobił pierwszy kwartał. Drugi jest na równe zero. Przepływy wyszły dodatnie dzięki spadkowi zapasów (sprzedawali nie doprodukowując) i spadkowi należności (intensywniej ściągali płatności). Chociaż to mikrokwoty - mówimy o naprawdę małej spółce (chociaż są mniejsze, ale są i 100x większe).
Zysk w I półroczu powstał z nieco większej marży, którą spółka zawdzięcza droższym walutom, a większość jej sprzedaży to eksport, stąd też i dodatkowe przychody. Gdyby przyłożyć różnicę kursu euro między 2009 a 2008 rokiem mogłoby się okazać, że handel jednak trochę spadł. Ale nie ma się co czepiać: wyniki są nieco lepsze, a spółka jest bezpieczna, bardzo mało zadłużona (wyłącznie u dostawców) i nagromadziła trochę gotówki. To co mi osobiście tu przeszkadza, to zatrudniona gromada VIPów jak na szczycie w Krynicy - koszty zarządu i nadzoru w I półroczu to aż pół miliona złotych, to jest 3,3% przychodów przy marży handlowej 17,3%. No i niesłychana liczba powiązań i papierów wartościowych emitowana w tę i nazad. Burza w szklance wody.

mily
0
Wpisów: 193
Wysłane: 31 sierpnia 2009 21:51:35 przy kursie: 6,20 zł
pop napisał(a):
Nie wiem jak Was,ale mnie wyniki ZREMBU b.mocno rozczarowaly...!Po tak dobrym I kwartale oczekiwałem wyniku chociaż zbliżonego,a tu niemiłe rozczarowanie...Jeśli firma miała zarobić w tym roku 4-5mln(takie kwoty wymieniał Niebrzydowski),to wynik półroczny w okolicach 1mln wyraźnie mnie rozczarowal...Ale zastrzegam,że mówię za siebie,może innym ten wynik się podoba,mnie jednak zdecydowanie nie!Sam ciekaw jestem jak zareaguje rynek

czesto bywa tak ze obecne poziomu kursu sa zdyskontowane juz,
powinien byc jakis zysk za q2 tymczasem okazuje sie ze koszta zrzeraja nas,
poza tym nie wiadomo czy kontrachenci wyplacili juz za zawarte kontrakty w q2
albowiem:
cyt:

"Wieloletnie doświadczenia i
współpraca zarówno z dostawcami jak i z odbiorcami owocuje skracaniem cyklu spłaty
naleŜności, przy jednoczesnym wydłuŜaniu cyklu spłaty zobowiązań"

poza tym nic nie ma ile bylo za forwardy albowiem kazdy z osobna w dniu rozliczenia mial roznice kursowe i na moj gust lacznie powinien byc wykazany zysk ok. 500tys. pln za wszystkie w obowiazujacym okresie...salute

pop
pop
0
Wysłane: 31 sierpnia 2009 23:16:33 przy kursie: 6,20 zł
No cóż,ktoś wcześniej żałował,że sprzedawal dzisiaj,a ja jestem podenerwowany,bo dokupiłem przed raportem licząc na zysk w granicach 750-1000tys.,a tu niemiła niespodzianka.A zastanawialo mnie sypanie akcjami w zeszłym tygodniu,ale myslałem,że po prostu ktoś musiał sprzedawać...Nie wiem jak innym,ale mnie ten raport się nie podoba,w koncu euro nie było aż tak nisko,by nie wykazać zysku w II kwartale.

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 1 września 2009 09:27:43 przy kursie: 5,95 zł
No, to pięknie się tu... zrębaliśmy puke_l Ciekawe, gdzie się zatrzyma. Straciłem cierpliwość do tego waloru, niech no odbije troszkę, pozbywam się całego pakietu i przesiadam gdzieś, gdzie karmią Pray
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

pop
pop
0
Wysłane: 1 września 2009 09:36:38 przy kursie: 5,95 zł
Raport fatalny,to i reakcja łatwa do przewidzenia...Mnie puściły nerwy i rano puściłem PKC,po prostu po takim raporcie spółka zrobiła się b.droga,no i chyba oczekiwania rynku były znacznie wyższe niż 0 zl zarobku w II kwartale...

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 1 września 2009 09:45:06 przy kursie: 5,95 zł
pop napisał(a):
Raport fatalny,to i reakcja łatwa do przewidzenia...Mnie puściły nerwy i rano puściłem PKC,po prostu po takim raporcie spółka zrobiła się b.droga,no i chyba oczekiwania rynku były znacznie wyższe niż 0 zl zarobku w II kwartale...
Po tym raporcie spółka zrobiła się tańsza niż była
Po prostu oczekiwania mieliście inne, jeżeli kogoś interesują historyczne cyferki spółki która przechodzi przemiane to oczywiście powinien z rana PKC

irfy
0
Wysłane: 1 września 2009 12:17:40 przy kursie: 5,95 zł
Joker napisał(a):
Po prostu oczekiwania mieliście inne, jeżeli kogoś interesują historyczne cyferki spółki która przechodzi przemiane to oczywiście powinien z rana PKC

Och, oczekiwania miałem skromne Angel Wystarczyłoby 1,25-26 i mogę oddawać. Moja taktyka giełdowa opiera się raczej na wyrywaniu ochłapów i przenoszeniu się gdzie indziej, niż długoterminowych inwestycjach - ot, taki styl. A tutaj - cóż, z rana byłem faktycznie nieco rozgoryczony, gdyż światły plan miałem taki, że tutaj się zamknę a otworzę na bardziej panicznym walorze, ot - choćby na IDMie. I klops Sick Nic to, przekształcę w kiszonkę blackeye
Edytowany: 1 września 2009 13:35

Betikes
0
Wpisów: 21
Wysłane: 1 września 2009 12:49:43 przy kursie: 5,95 zł
irfy napisał(a):
Joker napisał(a):

Och, oczekiwania miałem skromne Angel Wystarczyłoby 1,25-26 i mogę oddawać. Moja taktyka giełdowa opiera się raczej na wyrywaniu ochłapów i przenoszeniu się gdzie indziej, niż długoterminowych inwestycjach - ot, taki styl. A tutaj - cóż, z rana byłem faktycznie nieco rozgoryczony, gdyż światły plan miałem taki, że tutaj się zamknę a otworzę na bardziej panicznym walorze, ot - choćby na IDMie. I klops Sick Nic to, przekształcę w kiszonkę blackeye

Preferuje podobny styl, chociaż na ZREMBie w dalszym ciągu liczę, że przekroczy 1.44 :)
Powstaje pytanie czy dzisiejszy zjazd na południe to tylko chwilowa, podyktowana raportem i emocjami krótka przejażdżka, czy może dłuższa wycieczka, powiedzmy tak w okolice kolejnego raportu... angry3
Edytowany: 1 września 2009 13:36

pop
pop
0
Wysłane: 1 września 2009 13:33:15 przy kursie: 5,95 zł
Betikes napisał(a):
irfy napisał(a):
Cytat:

Preferuje podobny styl, chociaż na ZREMBie w dalszym ciągu liczę, że przekroczy 1.44 :)
Powstaje pytanie czy dzisiejszy zjazd na południe to tylko chwilowa, podyktowana raportem i emocjami krótka przejażdżka, czy może dłuższa wycieczka, powiedzmy tak w okolice kolejnego raportu... angry3

Odpowiedź znajdziesz na wykresie-tam straszy na wykresie liniowym głowa z ramionami...Lepiej,żeby ZREMB nie zamknął się na 1,16...

irfy
0
Wysłane: 1 września 2009 13:50:12 przy kursie: 5,95 zł
pop napisał(a):

Odpowiedź znajdziesz na wykresie-tam straszy na wykresie liniowym głowa z ramionami...Lepiej,żeby ZREMB nie zamknął się na 1,16...

Głowa straszyła już w czerwcu i lipcu na WIG20 i szerokim rynku. A co z tego wyszło, wiadomo. Nie, żebym był aż tak optymistyczny w również przypadku tej spółki, ale dzisiejsza zwała wygląda raczej na efekt paniki ogólnej, niż szczególnej tutaj akurat. Więc moim zdaniem, to może polecieć tak to 1.10, może kawałek niżej, w przypadku ogólnej korekty, potem przyjdzie jakieś dobre info, bo zazwyczaj tak jest - a spółka wszak nie pada, parę dni euforii (podczas których się wysypię stąd, jak znam życie) a potem to już - niech się dzieje wola nieba angel4

Betikes
0
Wysłane: 1 września 2009 13:52:30 przy kursie: 5,95 zł
irfy napisał(a):
pop napisał(a):

Głowa straszyła już w czerwcu i lipcu na WIG20 i szerokim rynku. A co z tego wyszło, wiadomo. Nie, żebym był aż tak optymistyczny w również przypadku tej spółki, ale dzisiejsza zwała wygląda raczej na efekt paniki ogólnej, niż szczególnej tutaj akurat. Więc moim zdaniem, to może polecieć tak to 1.10, może kawałek niżej, w przypadku ogólnej korekty, potem przyjdzie jakieś dobre info, bo zazwyczaj tak jest - a spółka wszak nie pada, parę dni euforii (podczas których się wysypię stąd, jak znam życie) a potem to już - niech się dzieje wola nieba angel4

A czy popełnię gafę jeśli zapytam po ile brałeś akcje tej spółki? :)

mily
0
Wysłane: 1 września 2009 14:54:00 przy kursie: 5,95 zł
lepiej zeby to henczke doszlo do skutku boinaczej kara ok. 1,5mln a groszowki stana sie faktem
o zaufaniu rynku nie wspomnecrybaby bandhead violent2

irfy
0
Wysłane: 1 września 2009 15:03:43 przy kursie: 5,95 zł
Betikes napisał(a):
[quote=irfy][quote=pop]

Średnio to 1.18 z niewielkim hakiem, bo na lokalnych (wydawało mi się) dołkach dobierałem i, owładnięty rządzą zysku, zamiast puszczać po 1,23-4, jak pan bóg przykazał, z gównianym zyskiem wprawdzie, ale nie zamrażając kapitału, to ugrzęzłem tu, licząc na lekkie odbicie po info o wynikach. Podobnie jak paru przedmówców, trochę się krzywiłem na to sypanie zeszłotygodniowe, mając przed oczami analogię choćby z Asbisu, gdzie przed oczekiwanym "pozytywnym" wynikiem rozpędzało się już sporo wcześniej. A tu taka wtopa :) Bywałem już bardziej w plecy. Najwyżej zeżrę żabę, zrobię SL i gdzie indziej odbiję:)
Edytowany: 1 września 2009 15:04

Betikes
0
Wysłane: 1 września 2009 15:08:47 przy kursie: 5,95 zł
irfy napisał(a):
Betikes napisał(a):
[quote=irfy][quote=pop]

Średnio to 1.18 z niewielkim hakiem, bo na lokalnych (wydawało mi się) dołkach dobierałem i, owładnięty rządzą zysku, zamiast puszczać po 1,23-4, jak pan bóg przykazał, z gównianym zyskiem wprawdzie, ale nie zamrażając kapitału, to ugrzęzłem tu, licząc na lekkie odbicie po info o wynikach. Podobnie jak paru przedmówców, trochę się krzywiłem na to sypanie zeszłotygodniowe, mając przed oczami analogię choćby z Asbisu, gdzie przed oczekiwanym "pozytywnym" wynikiem rozpędzało się już sporo wcześniej. A tu taka wtopa :) Bywałem już bardziej w plecy. Najwyżej zeżrę żabę, zrobię SL i gdzie indziej odbiję:)

baaa, to i tak jesteś w lepszej sytuacji niż ja, ja brałem ZREMB w dwóch transzach za 1.20 i za 1.21 d'oh!

andnat
0
Wpisów: 51
Wysłane: 1 września 2009 15:15:26 przy kursie: 5,95 zł
irfy napisał(a):
Betikes napisał(a):
[quote=irfy][quote=pop]

Ja wprawdzie jak już pisałem, wczoraj zredukowałem po 1.23 ale będą tacy co przyjdą tu się odbijać i może słusznie. Ja odkupiłem bo spółka mała ale O.K. a może być większa.Jak to mówią karty siedzeniem się nie szukawave

markoczarko
0
Wpisów: 96
Wysłane: 1 września 2009 15:15:26 przy kursie: 5,95 zł
ja bym poczekał z tym zjadaniem żaby :) dzisiaj wiekszosć na rynku jest na ostrej czerwieni Whistle

mily
0
Wysłane: 1 września 2009 15:23:00 przy kursie: 5,95 zł
markoczarko napisał(a):
ja bym poczekał z tym zjadaniem żaby :) dzisiaj wiekszosć na rynku jest na ostrej czerwieni Whistle

racja poza tym ten raport nie daje az takich znaczacych powodow do spektakularnych spadkow
po 1Q wiele spolek co bylo na 0 ba na minusach do dzis poroslo po30-50% i gdzie tu logika

ale jak mawia Kuczyn
" z rynkiem sie nie dyskutuje"
wielu dzis wysypalo zremba dla przykladu aby kupic ganta, i tego faktu nie da sie oszukac...reindeer confused1 confused3 confused2 bs

pop
pop
0
Wysłane: 1 września 2009 16:39:31 przy kursie: 5,95 zł
mily napisał(a):
markoczarko napisał(a):

racja poza tym ten raport nie daje az takich znaczacych powodow do spektakularnych spadkow
po 1Q wiele spolek co bylo na 0 ba na minusach do dzis poroslo po30-50% i gdzie tu logika

ale jak mawia Kuczyn
wielu dzis wysypalo zremba dla przykladu aby kupic ganta, i tego faktu nie da sie oszukac...reindeer confused1 confused3 confused2 bs

A tu masz rację,np. ja tak zrobiłem.-Na pocz.sprzedałem ZREMBa,by kupić potem Ganta,choć na koniec i to puściłem.Coś dla mnie ten rynek robi się coraz nardziej ryzykowny,zrobiło się dosyć nerwowo.A fundamentalnie po takim II kwartale ZREMB zrobił się po prostu drogi(wysokie P/E),ale to moja sugewtywna ocena,niekoniecznie musicie się ze mną zgodzić.

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 1 września 2009 17:37:00 przy kursie: 5,95 zł
pop napisał(a):
mily napisał(a):
markoczarko napisał(a):

ale jak mawia Kuczyn

A tu masz rację,np. ja tak zrobiłem.-Na pocz.sprzedałem ZREMBa,by kupić potem Ganta,choć na koniec i to puściłem.Coś dla mnie ten rynek robi się coraz nardziej ryzykowny,zrobiło się dosyć nerwowo.A fundamentalnie po takim II kwartale ZREMB zrobił się po prostu drogi(wysokie P/E),ale to moja sugewtywna ocena,niekoniecznie musicie się ze mną zgodzić.
Ponownie zapytam.. miał do wczoraj niższy P/E?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE ZREMB

4 5 6 7 8

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,448 sek.

pjloavcb
rripkmkc
woxicggp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tdsdhlet
dlmdtwel
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat