PARTNER SERWISU
klekhodc
5 6 7 8 9
WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 1 września 2009 18:15:57 przy kursie: 5,95 zł
Po raporcie Zremb staniał wskażnikiem C/Z. Przed raportem miał Z=1.285 tys zł, po raporcie Z=2.287 tys. zł. Czyli wartość wskaźnika spadła, chociaż nadal jest bardzo wysoka. A po sesji spadła jeszcze bardziej, bo jak każdy ułamek, ma nie tylko mianownik, ale również licznik.
Edytowany: 1 września 2009 18:17

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 2 września 2009 21:37:55 przy kursie: 5,45 zł
Obracałem, obracałem i przed wynikami oraz Henczke zostałem z walorami średnio po 1,21 zł.
Często porównywałem do ElektromontażuWarszawa, jednak rynek wówczas był nieco inny więc i okres do dynamicznego wyjścia w górę uległ skróceniu.
Na obecnych poziomach ciężko prognozować, wszystkie potencjalne punkty odwrotu o jakich piszecie były kreślone gdy na Zrembie kurs podbijało się kilkudziesięcioma sztukami. Obecną płynność pozazdrościłaby niejedna spółka. Tylko przy takim rynku jak dzisiejszy jest to duże zagrożenie.

Decyzję co robić dalej podejmę po sfinalizowaniu umowy z Henczke. Chyba że do tej pory 0,90 zaliczymy to zapewne się skuszę.

Żadnych SL nie ustawiam, inwestycje nielewarowana, poczekam na rozwój sytuacji.
Bije się w pierś, bo nie tak miało być.

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 2 września 2009 21:56:37 przy kursie: 5,45 zł
Joker napisał(a):
Obracałem, obracałem i przed wynikami oraz Henczke zostałem z walorami średnio po 1,21 zł.
Często porównywałem do ElektromontażuWarszawa, jednak rynek wówczas był nieco inny więc i okres do dynamicznego wyjścia w górę uległ skróceniu.
Na obecnych poziomach ciężko prognozować, wszystkie potencjalne punkty odwrotu o jakich piszecie były kreślone gdy na Zrembie kurs podbijało się kilkudziesięcioma sztukami. Obecną płynność pozazdrościłaby niejedna spółka. Tylko przy takim rynku jak dzisiejszy jest to duże zagrożenie.

Decyzję co robić dalej podejmę po sfinalizowaniu umowy z Henczke. Chyba że do tej pory 0,90 zaliczymy to zapewne się skuszę.

Nie martw się Joker,jesli to co widzę-to jest głowa z ramionami,to jest jeszcze szansa na ruch powrotny do linii szyi.Zasięg wynikający z formacji wydaje się niewiarygodny,że aż tak nisko,ale życie nauczyło mnie,że na gieldzie WSZYSTKO MOŻLIWE!Na wielu spółkach zobaczyłem poziomy,których nigdy bym się nie spodziewal...

mily
0
Wpisów: 193
Wysłane: 2 września 2009 22:12:31 przy kursie: 5,45 zł
pop napisał(a):
Joker napisał(a):

Nie martw się Joker,jesli to co widzę-to jest głowa z ramionami,to jest jeszcze szansa na ruch powrotny do linii szyi.Zasięg wynikający z formacji wydaje się niewiarygodny,że aż tak nisko,ale życie nauczyło mnie,że na gieldzie WSZYSTKO MOŻLIWE!Na wielu spółkach zobaczyłem poziomy,których nigdy bym się nie spodziewal...

spoko chlopaki nawet 1 sztuczki nie puscilem skoro nie sprzedalem po 1,20-1.23 to tym bardziej tego nie zrobie po 1,15 czy jak dzis 1,10 tymbardziej ze walor zmierza , a raczej juz zmierzyl do dolka,.
mysle zeby dokupic pare sztuk za zarobione zaskurniaki

nie tak mialo byc fakt, wygranym najbardziej zostaje niestety stm ale wygrali runde a nie cala walke jesli w takiej kategorii moge to przyjac
fakt mnie raport troszke rozczarowal z tym zyskiem a wlasciwie brak
spore przychody , kontrakty , forward(czemu nie wykazali z niego zysku przeciez w kazdym dniu realizacji spzredazy eur roznice byly istotne cenie walut, na moj gust ok. 500tys. powinno byc ze wszystkich forwardow. gdzie to?)
dalej moze tez byc tak o czym nie wiemy do konca ale moze rozliczenia kontrahentow przejda na kolejne Q3 i Q4

jedno co to koszta funduja sobie straszne , pensje itd.
a tu i owdzie ciagle czytam ze strategie spolek w tak niepwenych czasach polegaja na cieciu kosztow...
a tu?

wiem tez ze wielu drobnych zakupilo sporo walora w ostatnich tyg. i wielu tez pozbylo sie niejednokrotnie ze strata
jesli ktos ma kupione po 1.20-1.25 nie jest to zla cena tak uwazam , aczkolwiek moja srdenia jest duzo duzo nizsza...

teraz faktycznie cala mala cicha nadzieja w henczke.
takze tzrymajmy kciuki za pomyslna finalizacje , w przeciwnym razie strach pomyslec o groszowkach
powtorze jescze raz:
nie ma rzeczy niemozliwych , ale walor od strony techn jest mocno wyprzedany a rsi niemal na minimum hist.(bylo takie 23.06.09)

pozostane optymista thumbright salute hello1 binky

Joker
127
Wysłane: 2 września 2009 22:14:35 przy kursie: 5,45 zł
Ja się nie martwię icon_biggrin
Nie te czasy aby na spółkach zdrowych fundamentalnie tracić, po prostu okres inwestycji uległ wydłużeniu ;)

Często dzielę się na tym wątku swoimi przemyśleniami, więc wypadało powiedzieć że nie tak to sobie wyobrażałem i przyznać się do błędu.

pop
pop
0
Wysłane: 2 września 2009 22:57:31 przy kursie: 5,45 zł
Joker napisał(a):
Ja się nie martwię icon_biggrin
Nie te czasy aby na spółkach zdrowych fundamentalnie tracić, po prostu okres inwestycji uległ wydłużeniu ;)

Często dzielę się na tym wątku swoimi przemyśleniami, więc wypadało powiedzieć że nie tak to sobie wyobrażałem i przyznać się do błędu.

B.mi zaimponowało takie "wyznanie",niewiele osob na to stać,a jak się napisze cos nie pod publiczkę,to często pojawiają się niemiłe komentarze.A ja często krytykuję spółki,ktore akurat mam w portfelu i ciężko zorientować się co mam,a co nie.Choć ostatnio przyznaję sie do swych ruchów.Dziś miałem ZREMBA przez kilka godzin,ale widząc co się dzieje,puściłem na koniec ,podobnie z Gantem,na innych niestety zostałem z zamrożonym kapitałem i mam dylemat,czy zamknąć oczy i puścić PKC,bo ewidentnie mamy do czynienia ze zmianą trendu ...Tak więc Ty masz trochę zmartwienia ze ZREMBEM,a ja np.z HB i kilkoma innymi.
A co do ZREMBU- jak właśnie patrzyłem na wykres-to jeśli głowa z ramionami jest wiarygodna,to jest szansa na ruch powrotny do 1,14,ale potem realizacja formacji na 0,90 za akcję,ale zaznaczam-że jeśli ta formacja jest wiarygodna.

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 2 września 2009 23:51:37 przy kursie: 5,45 zł
pop napisał(a):

A co do ZREMBU- jak właśnie patrzyłem na wykres-to jeśli głowa z ramionami jest wiarygodna,to jest szansa na ruch powrotny do 1,14,ale potem realizacja formacji na 0,90 za akcję,ale zaznaczam-że jeśli ta formacja jest wiarygodna.

Nie chciałbym się czepiać, może się mylę - na przykład w ramach pobożnych życzeń, czy zaklinania rzeczywistości, ale nie jestem do końca przekonany, czy klasyczna analiza techniczna sprawdza się w warunkach ogólnej paniki i nastrojów "ratuj się kto może", jakie mamy teraz na szerokim rynku. Jak dla mnie - zwala się wszystko, leci i tutaj i to mniej więcej w tym samym zakresie, co i gdzie indziej. Dla mnie to po prostu korekta, identyczną zaliczyłem od czerwca na Ambrze, w którą wchodziłem z myślą o intraday tradingu i lekkim odbici w górę, a okazało się, że kupowałem niemal idealnie na lokalnej górce... Dokładnie w tym samym czasie władowałem się na Beefsana, z chciwości, bo obróciłem kilka razy intradayowo po czym... dokupiłem o jeden raz za dużo, a konkretnie po 0,35. Kilkadziesiąt tysięcy akcji. A potem - zjeżdżalnia. W pewnym momentach było po 0,25 :) I co? Zarobiłem. Tyle że później, wywaliwszy po 0,38. Reasumując - ostatni "zręb" Zrębie to przy tamtych pikuś :) O SL i odrabianiu strat gdzie indziej myślałem tak w okolicach 1.16 a teraz - ja kiszę, innym zalecać nie będę, bo w przeciwieństwie do kolegi Jokera w piersi bić się nie lubię Angel
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...
Edytowany: 2 września 2009 23:55

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 3 września 2009 01:29:32 przy kursie: 5,45 zł
podpisuje sie w pelni pod slowami irfy - nie mam zamiaru karmic grubasa.

ponadto mysle, ze skoro na kazdym kroku slyszy sie 'korekta nadchodzi, korekta juz jutro! laaaa! zginieeemyyyy!' i w dodatku wyniki w raportach wiekszosci spolek sa nieco gorsze niz oczekiwano, to nietrudno wywolac panike.

zastanowmy sie przez chwile - Polska jako jedyna w Europie ma dodatnie PKB (niby tylko 1,1%, ale jednak do przodu) czyli jestesmy w takim razie dosyc stabilna/silna gospodarka (cokolwiek to oznacza - chwilowo nie wnikajmy). zaklady, ktore jeszcze miesiac temu wysylaly ludzi na przymusowe urlopy, lub mialy 4-dniowy tydzien pracy, dzis sciagaja ludzi z urlopow, wprowadzaja 6-dniowy tydzien pracy i nocki. kurs PLN/€ w miare stabilny, a ostatnio slyszy sie tez o planach dotrzymania terminu wprowadzenia € (a wiec niejako gwarancja zachowania okreslonych wachan kursu PLN - z punktu widzenia inwestora, dobra rzecz bo odpada ryzyko wachan kursowych). gdybys mial inwestowac w Europie, to gdzie w tym momencie bys zainwestowal? Wegry? Slowacja? Balkany? Bulgaria? Rumunia? u naszych nadbaltyckich braci?
ponadto Euro 2012 - czyli niejako obietnica (wiem, ponownie) porzadnej infrastruktury juz za 3 lata.

co jeszcze? fundusze tez nieco tylko wiecej jak miesiac temu zatrybily, ze chyba czas zabrac sie za zarabianie powaznych pieniedzy. do tego zagraniczne grubasy tez czytaja gazety i widza co sie u nas dzieje - moze wola stracic pierwsze 100% ale upewnic sie co do kierunku dzialania i zarobic kolejne, pewne 300% niz wladowac sie w niepewne 600%?

teraz pytanie - jakie sa, wobec w/w, racjonalne przeslanki do korekty? bo gpw poszlo w gore iles-tam procent? a moze dlatego, ze krowa pani Jadzi sie ocielila i znizkuje wartosc akcji w przeliczeniu na glowe rogacizny w gospodarstwie?
ile punktowo polecialo tylko w pazdzierniku 2008 - 700-800? tyle samo punktow gpw odrabiala w ponad pol roku. nie dajmy sie zwariowac. panika spowodowana propaganda, ktora jutro, oops, dzisiaj bedzie miala swoj koniec. poza tym jezeli dzisiaj (tj. wczoraj) sie nie sprzedalo, to w zasadzie chyba tylko wariat teraz sprzeda, bo:
a) ile technicznie rzecz biorac moze sie skorekcic w stosunku do piatku/poniedzialku? 20%? 30%? a ile juz spadlo?
b) emocje powoli juz opadaja i ludzie zaczynaja kalkulowac, ze duzo wiecej raczej juz nie straca.

jezeli w ktoryms punkcie sie myle, prosze o korekte (taka niewinna gra slow blackeye )

przepraszam z gory za ten elaborat notworthy i bog zaplac za cierpliwosc blackeye
jezeli ktos inne argumenty na to ci sie dzieje, prosze o post - uczmy sie od siebie spojrzenia na problem z roznych katow.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

pop
pop
0
Wysłane: 3 września 2009 02:13:01 przy kursie: 5,45 zł
Wszystko to prawda,tylko jak widzisz inwestorow to nie obchodzi-jak panika,to leci wszysko i po co tracić kapital,lepiej sprzedac czasem ze stratą i odkupić 40-60% taniej.

siekoo
0
Wysłane: 3 września 2009 09:48:36 przy kursie: 5,50 zł
pop napisał(a):
Wszystko to prawda,tylko jak widzisz inwestorow to nie obchodzi-jak panika,to leci wszysko i po co tracić kapital,lepiej sprzedac czasem ze stratą i odkupić 40-60% taniej.

owszem, masz racje - jak panikuje ogol, to wszyscy traca wirtualne zyski blackeye tylko, ze nie moglo spasc 40-60% bo nie bylo na to szans. co najwyzej moglo dobic 20% na fali paniki.
a pewnie, ze lepiej odkupic taniej, tylko czasem skora nie jest warta wyprawki - siedziec caly dzien przed czerwonym monitorem, denerwowac sie i bojac sie wyjsc do toalety, bo 'a nuz juz teraz'...
ja nie lubie sie denerwowac o pierdoly i wole stracic (nie zyskac) te kilka procent niz miec zje@any caly dzien - takie mam priorytety.

Zahary
0
Wpisów: 268
Wysłane: 3 września 2009 11:17:07 przy kursie: 5,50 zł
Cóż wszyscy dostaliśmy po tyłkach - na wielu spółkach.. Nie spodziewałem się że nastąpi istny Blitzkrieg..

Co do RGR - to z tego co wiem jest bylaby wiarygodna po wyraźnym trendzie wzrostowym, jako za formacja kończąca wzrosty i zapowiadająca odwrócenie trendu...
Na Zrembie wzrostów nie było.

pop
pop
0
Wysłane: 3 września 2009 11:49:51 przy kursie: 5,50 zł
Zahary napisał(a):
Cóż wszyscy dostaliśmy po tyłkach - na wielu spółkach.. Nie spodziewałem się że nastąpi istny Blitzkrieg..

Co do RGR - to z tego co wiem jest bylaby wiarygodna po wyraźnym trendzie wzrostowym, jako za formacja kończąca wzrosty i zapowiadająca odwrócenie trendu...
Na Zrembie wzrostów nie było.

Dlatego też zaznaczyłem,że nie wiadomo czy ta formacja jest wiarygodna,bo rzeczywiście gdyby to było na końcu trendu wzrostowego-to inna sprawa,a tak,to mam nutkę niepewności.Mnie najbardziej nieco wyprowadził z rownowagi raport,bo jak mają zarobic w ciągu roku te 4-5mln,jesli mają tylko część tego po półroczu...?
No ale co z tego-kupiłem kilka spółek po rewelacyjnych raportach-i tak samo w plecy...A w cholerę z tą giełdą,tylko wykańcza psychicznie...!

Betikes
0
Wpisów: 21
Wysłane: 3 września 2009 12:57:45 przy kursie: 5,50 zł
pop napisał(a):
No ale co z tego-kupiłem kilka spółek po rewelacyjnych raportach-i tak samo w plecy...A w cholerę z tą giełdą,tylko wykańcza psychicznie...!

Może i wykańcza psychicznie, ale daje też zarobić na terapeutę ;

Cytat:
Mnie najbardziej nieco wyprowadził z rownowagi raport,bo jak mają zarobic w ciągu roku te 4-5mln,jesli mają tylko część tego po półroczu...?

Prawdę mówiąc mnie taka sytuacja nie dziwi w ogóle. Przecież wielokrotnie jest tak, że spółka ma 1-2 dobre wyniki kwartalne, które robią cały wynik roczny. Sytuacja taka występuje z różnych powodów, choćby kwestia księgowania (wiadomo, jak trzeba to dział księgowości staje się bardziej kreatywny niż dział marketingu), lub po prostu wynika ze specyfiki produkcji lub terminów zakończenia realizacji portfela zleceń.

Myślę, że dużo światła na ta spółkę rzuciłby jakiś konkretny komentarz zarządu i tego mi brakuje.
Edytowany: 3 września 2009 12:59

Joker
127
Wysłane: 3 września 2009 16:55:23 przy kursie: 5,50 zł
ZAWARCIE UMOWY PRZENIESIENIA PRAWA WLASNOŚCI UDZIAŁÓW.

Raport bieżący nr 117/2009

Zarząd Zakładu Budowy Maszyn „ZREMB-CHOJNICE” S.A. informuje, że w wykonaniu umowy zawartej z Przedsiębiorstwem Robót Inżynieryjnych WPRI Sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku-Białej, o której zawarciu Zarząd Spółki informował raportem bieżącym Nr 76/2009 z dnia 14 lipca 2009r., oraz w wyniku zawarcia umowy przedwstępnej, o której Spółka informowała raportem bieżącym Nr 95/2009 z dnia 31 lipca 2009r., a także raportem Nr 116/2009 z dnia 31 sierpnia 2009r., w dniu 03 września 2009r., Spółka zawarła ze Wspólnikami Spółki HENCZKE – Budownictwo Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, tj.:
1. Henschke Bau GmbH z siedzibą w Zeppelinstr. 15 Bautzen Niemcy posiadającą 992 udziały, tj. 80% udziałów w kapitale zakładowym HENCZKE – Budownictwo Sp. z o.o. 2. Panem Piotrem Raczkowskim, posiadającym 124 udziały, tj. 10% w kapitale zakładowym HENCZKE – Budownictwo Sp. z o.o. 3. Panem Peter KrauB posiadającym 124 udziały, tj. 10% w kapitale zakładowym HENCZKE – Budownictwo Sp. z o.o. Umowę przenoszącą własność 1053 ( słownie: jeden tysiąc pięćdziesiąt trzy ), tj. 85% udziałów w kapitale zakładowym spółki pod firmą HENCZKE – Budownictwo Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Płocku („HENCZKE”). HENCZKE prowadzi działalność w zakresie usług budowlanych, wykonawczych i projektowych. Usługi budowlane realizowane są głównie w branży drogowej, kolejowej, sanitarnej i budowy mostów, oraz konstrukcji stalowych. Posiada również własne biuro projektowe. Realizuje kontrakty dla takich odbiorców jak np.: PKN ORLEN SA, ANWIL, NAFTOREMONT, NAFTOBAZY ( OLPP ), RAFINERIA CZECHOWICE. Łączna cena nabycia wszystkich 1053 ( słownie: jeden tysiąc pięćdziesiąt trzy ), tj. 85% udziałów przez Spółkę została ustalona na kwotę 765.008,82 EUR, co po przeliczeniu kursem średnim NBP z dnia podpisania umowy przenoszącej własność udziałów, stanowi równowartość 3.166.142,00 PLN. Po podpisaniu umowy przenoszącej własność wszystkich udziałów nabywanych przez Spółkę, ZBM „ZREMB-CHOJNICE” S.A. posiada pakiet stanowiący 85% kapitału zakładowego HENCZKE.

Umowa przenosząca prawo własności udziałów uznana została za umowę znaczącą na podstawie § 2 ust. 1 pkt 44 lit. a) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Data sporządzenia: 2009-09-03 System: ESPI

Joker
127
Wysłane: 3 września 2009 17:22:42 przy kursie: 5,50 zł
Teraz scenariusz Stormm-> Zremb czyli..
...przeszacowanie wartości firmy i piękny raport Zrembu
A następnie w 2010 roku Henczke na giełdę i ponowne wykazanie zysku

pop
pop
0
Wysłane: 3 września 2009 17:45:43 przy kursie: 5,50 zł
Joker napisał(a):

Chyba nie bardzo rozumiem tematu,Joker-mam prośbę-czy mógłbyś bardziej wyjaśnić o co chodzi,może też jakieś liczby oraz jak to wszystko się ma do wartości firmy?Z tego co widzę Ty najlepiej z nas orientujesz się w ZREMB-ie.(Ja ze swej strony służę wiedzą o Oponeo gdybyś chciał się czegoś dowiedzieć)
Dzięki z góry i pozdrawiam!

Joker
127
Wysłane: 3 września 2009 18:10:30 przy kursie: 5,50 zł
pop napisał(a):
Joker napisał(a):

Chyba nie bardzo rozumiem tematu,Joker-mam prośbę-czy mógłbyś bardziej wyjaśnić o co chodzi,może też jakieś liczby oraz jak to wszystko się ma do wartości firmy?Z tego co widzę Ty najlepiej z nas orientujesz się w ZREMB-ie.(Ja ze swej strony służę wiedzą o Oponeo gdybyś chciał się czegoś dowiedzieć)
Dzięki z góry i pozdrawiam!
www.findict.pl/slownik/ujemna-...

I z tego co wiem tak właśnie będzie. Podobnie było także w przypadku nabycia Family Frost przez Jago w wyniku czego w pozostałe przychody operacyjne wrzucono blisko 6 mln.

Henczke jest podmiotem rentownym, więc w skonsolidowanym raporcie Zrembu także znajdzie to pozytywne odzwierciedlenie.

Kolejny pozytyw na innym forum użytkownicy wskazali, częściej będą informacje o kontraktach i zleceniach.

Jednak na dzień dzisiejszy, przy tak rozchwianym rynku dzięki tym inf wielu będzie miało okazję wyjść po kosztach ;)

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 3 września 2009 21:18:47 przy kursie: 5,50 zł
Joker napisał(a):

Jednak na dzień dzisiejszy, przy tak rozchwianym rynku dzięki tym inf wielu będzie miało okazję wyjść po kosztach ;)

A ja z kolei, mimo że cieszyłbym się ze wzrostów, które pozwoliłyby mi wyjść z zyskiem (po kosztach? nie po to, u stu diabłów na tej giełdzie siedzę, ja nie General Motors, żeby stać mnie było na "po kosztach" !), to jestem sceptyczny co do jakichś spektakularnych odbić akurat po tym info. Sądzę raczej, że rynek "skonsumował" to już na początku sierpnia. Tak więc... moim zdaniem czeka mnie tu dłuższe "oblężenie" :)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

siekoo
0
Wysłane: 3 września 2009 22:18:16 przy kursie: 5,50 zł
irfy napisał(a):
... moim zdaniem czeka mnie tu dłuższe "oblężenie" :)

kolczuge juz masz, musisz jeszcze tylko studnie wykopac blackeye
a tak na powaznie - nie wiem przy ilu sie zapakowales, ale mam przeczucie, ze bedziesz (bedziemy blackeye ) na plusie jeszcze przed wykopaniem studni.

Joker
127
Wysłane: 4 września 2009 14:24:30 przy kursie: 5,70 zł
Cytat:
ISB - Biznes
4 Wrz 2009, 12:25

Warszawa, 04.09.2009 (ISB) - Zakład Budowy Maszyn Zremb Chojnice kupił 85,0% udziałów w spółce Henczke-Budownictwo za 3,2 mln zł, poinformowała spółka w piątkowym komunikacie. Spółka zapowiada także poprawę wyników finansowych w II półroczu 2009 r.
"Zremb Chojnice nabył 1053 udziałów w spółce Henczke-Budownictwo, stanowiących 85% udziałów przedsiębiorstwa. W 2009 roku Henczke planuje osiągnięcie przychodów wysokości 45 mln zł. Zremb nabył spółkę za połowę jej kapitałów własnych (3,2 mln zł)" - czytamy w komunikacie

Płocka spółka uzupełni ofertę grupy o budownictwo drogowe, infrastrukturalne oraz biuro projektowe. Wyniki obu spółek będą konsolidowane od III kw.

"Wg zarządu Henczke, wyniki jakie osiągnie Spółka w br. będą zbliżone do tych osiągniętych w 2008 r. czyli ok. 45 mln zł sprzedaży i 2,7 mln zł zysku netto. Spodziewamy się, że konsolidacja wyników w 4 kwartale to zwiększenie przychodów ze sprzedaży Zrembu o 11-12 mln zł" - powiedziała cytowana w komunikacie wiceprezes Zremb Chojnice, Danuta Wruck.

Spółka przypomina, że Zremb Chojnice zwiększył w pierwszym półroczu br. sprzedaż r/r o ponad 22% do 15,2 mln zł, osiągnął też 778 tys. zł zysku operacyjnego i 1 mln zł zysku netto wobec odpowiednio 708 tys. zł i 982 tys. zł straty rok wcześniej.

"Patrząc przez pryzmat sytuacji w branży wyniki pierwszego kwartału oceniam jako dobre. Zaawansowanie rozmów z kontrahentami oraz szacunki ich zapotrzebowania na nasze wyroby pozwalają sądzić, iż drugie półrocze br. na pewno będzie lepsze od pierwszego" - podsumowała Danuta Wruck.

Na początku sierpnia prezes głównego udziałowca ZREMB-u, spółki Stormm, Krzysztof Kosiorek-Sobolewski poinformował, że po finalizacji zakupu spółki Henczke-Budownictwo Zremb od razu rozpoczyna proces przekształcania jej w spółkę akcyjną. Kolejnym krokiem jest wprowadzenie tej firmy na rynek główny warszawskiej giełdy w 2010 r.

Zdaniem Kosiorka-Sobolewskiego spółka planuje pozyskać z rynku ok. 6,5 mln zł, które zostaną przeznaczone na rozbudowę bazy oraz ewentualne kolejne przejęcia.

W rozmowie z agencją ISB Kosiorek-Sobolewski wyjaśnił wówczas, że rozmawia z firmami specjalizującymi się np. w zabezpieczeniach czy remontach mostów i wiaduktów, ale także budową konstrukcji stalowych. (ISB)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE zremb

5 6 7 8 9

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,175 sek.

hhdihbdt
gyrlobyv
jxouwksr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
srpyrhgt
jqkeheym
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat