PARTNER SERWISU
vpakzrpz
46 47 48 49 50
nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 28 maja 2010 13:11:31 przy kursie: 19,60 zł
broker_ns napisał(a):

Ja się obawiam, iż problem, który wywołał wcześniejsze gwałtowne spadki na światowych giełdach oraz w Polsce ( a również mocno podciął kurs Borka) tj. nadmierne zadłużenie państw (głównie z grupy PIGS) nie minął. Kierunek jest nadal niepewny.

Pewny kierunek mieliśmy mieć wczoraj od rana.
Przedwczorajszy spadek w końcówce sesji w USA po hurraoptymistycznym dniu w Europie miał dać nieuniknioną lukę (w dół) na otwarciu u nas (na GPW, nie tylko Boryszewie). A później mogło być już tylko gorzej.

Tyle w kwestii pewności na giełdzie. Jak jej już nabierzesz, na kupowanie może być odrobinę późno.

joint
0
Wpisów: 98
Wysłane: 28 maja 2010 15:06:40 przy kursie: 19,60 zł
Zwróciliście uwagę na obroty - dzisiaj na godzinę 15 są już 22 banki - obroty są gigantyczne jak na Borka.
Ja też ostatnio się trochę zredukowałem, też nie jestem przekonany, że to już koniec korekty.
Edytowany: 28 maja 2010 15:06

style
7
Wpisów: 333
Wysłane: 28 maja 2010 16:07:21 przy kursie: 19,60 zł
ja niczego nie redukowałem. Jestem na borku już rok i nie zrealizowałem ani jednego zlecena na S a mnóstwo na K i w tej chwili mam całkiem pokaźny pakiet i zarobku na chwile obecna 100% wiec jestem spokojny. Borek to taka spólka ktora jednego dnia wystrzeli a wtedy strach czy wsiadać czy nie... Osobiscie uważam że stopa ew zysku przewyższa ryzyko straty dlatego niewarto wysiadać.

Co do sytuacji an szerokim to nie przesadzajmy. Tutaj nawet byle problem jest rozdmuchiwany do ogronych rozmiarów i jednego dnia jest bycza hossa a nastepnego testoanie lutowych dołków....

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 30 maja 2010 22:06:55 przy kursie: 19,60 zł
nocnygracz napisał(a):
broker_ns napisał(a):

Ja się obawiam, iż problem, który wywołał wcześniejsze gwałtowne spadki na światowych giełdach oraz w Polsce ( a również mocno podciął kurs Borka) tj. nadmierne zadłużenie państw (głównie z grupy PIGS) nie minął. Kierunek jest nadal niepewny.

Przedwczorajszy spadek w końcówce sesji w USA po hurraoptymistycznym dniu w Europie miał dać nieuniknioną lukę (w dół) na otwarciu u nas (na GPW, nie tylko Boryszewie). A później mogło być już tylko gorzej.

Tyle w kwestii pewności na giełdzie. Jak jej już nabierzesz, na kupowanie może być odrobinę późno.

W "kwestii pewności" to proponuję sobie teraz zajrzeć na wyniki zamknięcia giełd w USA w piątek (S&P 500 -1,24%). W poniedziałek już będziemy równać mocno do Stanów. Ja mam wrażenie, że ostatnie 3 dni wzrostów to była jedynie odbicie w trendzie korekcyjnym. Uważam, że wig-20 może jeszcze testować minima z lutego b.r. Tym bardziej że Wall Street, która (czy sie to komuś podoba czy nie) wciąż nadaje kierunek światowym giełdom, nie odbiła się tak znacząco po ostatnich spadkach jak np nasz rodzimy wig-20. Ja przewiduje, że kurs Borka jeszcze może spaść wraz z szerokim rynkiem i wówczas nadstawić koszyczek. Nie sadzę aby to było jak ostatnio do oporu 1,61 ale poniżej 1,8 może korekta nastąpić.

@style: ok można papier trzymać długoterminowo i będzie z pewnością znacząco dodatnia stopa zwrotu. Ale zauważ czy nie lepiej w tym czasie kilka razy obrócić tymi samymi papierami Borka - a on stwarza świetna okazje do tego ostatnio? Ja w tym roku już kilka razy kupiłem i sprzedałem Borka. I jak będzie ponownie korekta kursu akcji to znów podkupię. Spółka jest w trendzie wzrostowym (według AT) ale nie jest spółka defensywna i nie ma szans iść pod prąd tendencjom szerokiego rynku. Twierdzisz że "problem jest rozdmuchiwany do ogromnych rozmiarów" ale przecież na rynku "kupuje się plotki a sprzedaje fakty". I jeśli ktoś sądzi, że problem zadłużenia państw Europy jest już rozwiązany, to nic bardziej mylnego. Większość analiz pokazuje np iż Grecja nie będzie stanie spłacić udzielonym jej pożyczek.

nocnygracz
0
Wysłane: 30 maja 2010 22:33:34 przy kursie: 19,60 zł
broker_ns napisał(a):

W "kwestii pewności" to proponuję sobie teraz zajrzeć na wyniki zamknięcia giełd w USA w piątek (S&P 500 -1,24%). W poniedziałek już będziemy równać mocno do Stanów.

Po pierwsze primo odnoszę wrażenie, że spadki w ostatnich 15 minutach sesji w USA jakby mało autentycznie wyglądają. Nie mają one takiej siły oddziaływania jak spadki "normalne". A może ktoś nie dał popytowi czasu na reakcję, może właśnie o takie zakończenie mu chodziło? Od momentu, gdy rzekomy błąd jednego maklera na jednym instrumencie spowodował w USA ocierające się o histerię (którą wyciszyć musiała interwencja ze strony giełd) spadki na wielu spółkach sięgające 80 % chyba już nikt nie ma złudzeń w kwestii możności czy niemozności manipulowania indeksami amerykanskimi (o niemożności - ze względu na ogromną kapitalizację tamtejszego rynku - wiele osób było do niedawna przekonanych).

Po drugie primo identyczne argumenty padały przed sesją czwartkową.

Po trzecie primo: nie mówię, że nie będzie spadków, ale że nie wiem. Przekonamy się już za kilka godzin.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 30 maja 2010 22:42:52 przy kursie: 19,60 zł
Do broker ??
Pozwol ze zapytam jednoczesnie odpowiadajac na twoje pytanie :)
Skoro uwazasz ze lepiej kopac sie z koniem kupujac w dolku sprzedajac na gorce to zapytam ilez to juz % zarobiles przez ostatni rok na Boryszewie ???
Ja kupilem dokladnie 19.05 zeszlego roku po 2.55 jedyne transakcje jakich dokonalem byly zwiazane z nowa emisja :) wiec moja stope zwrotu mozna latwo policzyc.

Wiec co zarobiles wiecej % ??? Ile nerwow cie to kosztowalo ??? Ile na prowizje straciles ??

Pewnie na te pytania moglbym sam odpowiedziec :)

style
7
Wysłane: 31 maja 2010 02:04:51 przy kursie: 19,60 zł
broker_ns napisał(a):
nocnygracz napisał(a):
broker_ns napisał(a):

W "kwestii pewności" to proponuję sobie teraz zajrzeć na wyniki zamknięcia giełd w USA w piątek (S&P 500 -1,24%). W poniedziałek już będziemy równać mocno do Stanów. Ja mam wrażenie, że ostatnie 3 dni wzrostów to była jedynie odbicie w trendzie korekcyjnym. Uważam, że wig-20 może jeszcze testować minima z lutego b.r. Tym bardziej że Wall Street, która (czy sie to komuś podoba czy nie) wciąż nadaje kierunek światowym giełdom, nie odbiła się tak znacząco po ostatnich spadkach jak np nasz rodzimy wig-20. Ja przewiduje, że kurs Borka jeszcze może spaść wraz z szerokim rynkiem i wówczas nadstawić koszyczek. Nie sadzę aby to było jak ostatnio do oporu 1,61 ale poniżej 1,8 może korekta nastąpić.

@style: ok można papier trzymać długoterminowo i będzie z pewnością znacząco dodatnia stopa zwrotu. Ale zauważ czy nie lepiej w tym czasie kilka razy obrócić tymi samymi papierami Borka - a on stwarza świetna okazje do tego ostatnio? Ja w tym roku już kilka razy kupiłem i sprzedałem Borka. I jak będzie ponownie korekta kursu akcji to znów podkupię. Spółka jest w trendzie wzrostowym (według AT) ale nie jest spółka defensywna i nie ma szans iść pod prąd tendencjom szerokiego rynku. Twierdzisz że "problem jest rozdmuchiwany do ogromnych rozmiarów" ale przecież na rynku "kupuje się plotki a sprzedaje fakty". I jeśli ktoś sądzi, że problem zadłużenia państw Europy jest już rozwiązany, to nic bardziej mylnego. Większość analiz pokazuje np iż Grecja nie będzie stanie spłacić udzielonym jej pożyczek.

Borek ma to do siebie że potrafi czasami znienacka wystrzelić +20% dlatego ja nie sprzedaje tylko dokupuje na bezpodstawnych zniżkach. Nie sprzedaje też bo mam już dosyć duży pakiet akcji i jak bym tak "skakał" to ta kasa jaka by poszła na prowizje zniżyła by mi zysk do tego stopnia że byłoby to małoopłacalne + ryzyko odbicia w każdej chwili borka... wole trzymać i patrzec jak rośnie

Edytowany: 31 maja 2010 02:05

del-20120121
0
Wpisów: 168
Wysłane: 31 maja 2010 12:20:55 przy kursie: 19,40 zł
Cytat:
Spółka Boryszew prowadzi "bardzo zaawansowane" rozmowy na temat podmiotu z sektora przemysłu ciężkiego o wartości ok. 100 mln zł i liczy na rozstrzygnięcie tych negocjacji w ciągu 2-3 tygodni, wynika z poniedziałkowych wypowiedzi szefa rady nadzorczej spółki.

Link: Boryszew liczy na rozstrzygnięcie rozmów ws. przejęcia w ciągu 2-3 tygodni

nocnygracz
0
Wysłane: 31 maja 2010 16:24:24 przy kursie: 19,40 zł
broker_ns napisał(a):

W "kwestii pewności" to proponuję sobie teraz zajrzeć na wyniki zamknięcia giełd w USA w piątek (S&P 500 -1,24%). W poniedziałek już będziemy równać mocno do Stanów.

W "kwestii pewności" WIG dzisiaj wzrósł o 0,29 %.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 1 czerwca 2010 09:23:45 przy kursie: 19,40 zł
W takim tempie zapowiada sie ze pobijemy rekord obortow z 28.05 Think

Dawno nie bylo tak duzego zainteresowania na walorze, tylko ciekawi mnie kto tak nieladnie sie zabawia kursem hmmm... czyzby ubijanie dna Think

style
7
Wysłane: 1 czerwca 2010 21:09:01 przy kursie: 19,40 zł
BORYSZEW
Temat
Zamiar nabycia aktywów o znacznej wartości
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
Zarząd Boryszew S.A. informuje, że odpowiedział na zaproszenie do negocjacji dotyczących sprzedaży zorganizowanej części przedsiębiorstwa spółek oraz udziałów w spółkach, o wartości przekraczająca 10% kapitałów własnych Boryszew S.A.

zaczyna sie dziać ciekwie na tej społce king

Fiszka
0
Wpisów: 57
Wysłane: 1 czerwca 2010 21:30:25 przy kursie: 19,40 zł
Ciekawa jest też wciąż sytuacja na rynkach(:
Myślę że jak będzie dobrze na szerokim to urośnie, jak nie to nie, z danych historycznych nie wynika żeby rósł na spadkach... A jak będzie to wciąż zagadka (:

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 2 czerwca 2010 08:51:27 przy kursie: 19,40 zł
style napisał(a):
BORYSZEW
Temat
Zamiar nabycia aktywów o znacznej wartości
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
Zarząd Boryszew S.A. informuje, że odpowiedział na zaproszenie do negocjacji dotyczących sprzedaży zorganizowanej części przedsiębiorstwa spółek oraz udziałów w spółkach, o wartości przekraczająca 10% kapitałów własnych Boryszew S.A.

zaczyna sie dziać ciekwie na tej społce king

noooo ... ciekawe co kupują?
ja, jak poprzednio nadal obstawiam energetykę, coby obniżyć sobie koszty i uniezależnić się w zakresie zaopatrzenia w energię do energochłonnej produkcji aluminium.
a skąd kasa ? może kolejna emisja z PP ?
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.
Edytowany: 2 czerwca 2010 08:52

style
7
Wysłane: 3 czerwca 2010 18:55:47 przy kursie: 19,50 zł
ja nie bede podejmował sie zgadywania co kupują ale gdzies czytałem że z kasa na zakup nie bedzie problemu bo (oprócz podwyższenia kapitału zakładowego) borek z kwartału na kwartał zmniejsza zadłużenie i jest coraz bardziej wiarygodny wzgledem kredytodawców wiec pewnie jakis kredyt w banku Think

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 4 czerwca 2010 08:14:53 przy kursie: 19,50 zł
Ciekawie zaczyna sie robic :)
Info dzieki koledze z Bankiera:

www.parkiet.com/artykul/7,9358...

Cytat:
Przemysłowy holding stara się o zakup części upadłego producenta gumowych przewodów, głównie klimatyzacyjnych, dla przemysłu motoryzacyjnego, grupy Maflow – ustaliliśmy nieoficjalnie.Polski oddział Maflow ma trzy zakłady produkcyjne w Tychach i Chełmku, zatrudniające prawie 1900 pracowników.

W ostatnich trzech latach osiągał przychody rzędu 0,5 mld zł rocznie. To najważniejsza z punktu widzenia produkcji i przychodów część grupy Maflow, której centrala znajduje się we Włoszech, a spółki m.in. w Meksyku, Chinach, Brazylii i Argentynie. Cała rozległa grupa w 2009 roku miała 260 mln euro przychodów (1,1 mld zł). Pozycję lidera zapewniał jej 28-proc. udział w rynku europejskim oraz 11-proc. w światowym.

[Taurus - cytaty!]
Edytowany: 4 czerwca 2010 08:45

mkk
mkk
0
Wpisów: 477
Wysłane: 5 czerwca 2010 17:13:25 przy kursie: 20,50 zł
A tu technicznie jest niemal idealnie. Niemal... :) Poniżej stosowny wykres z komentarzem.

To co się wydarzyło w piątek, możemy nazwać domknięciem "standardowej" w wypadku Borka formacji trójkąta niemal prostokątnego :) Boryszew od dawna porusza się w ten sposób do góry i znowu udało mu się stworzyć formację przypominającą wspomniany trójkąt.

Na wykresie poniżej kluczowa jest również pozioma czerwona linia. To wsparcie zbudowane na gigantycznej białej świecy z 25 marca. Jeżeli wybicie z trójkąta co nastąpiło w piątek, nie okaże się fałszywym, to powinniśmy pójść do góry co najmniej na wysokość tej świecy... Choć rzecz jasna nie od razu. I co podkreślam, jeżeli w poniedziałek nie spadniemy wgłąb niebieskiego kanału.

kliknij, aby powiększyć

Powyższa treść przez 5 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

style
7
Wysłane: 7 czerwca 2010 21:01:15 przy kursie: 21,40 zł
dzisiaj borek oparł sie spadkom na pieknych obrotach king Niedlugi info o nabyciu przedsiebiorstwa majacego przychod 0,5 mld PLN thumbright

joint
0
Wpisów: 98
Wysłane: 7 czerwca 2010 22:23:21 przy kursie: 21,40 zł
ciekawe czy na dniach przed ogłoszeniem 11 czerwca kto bierze Maflow będzie próba domkniecia luki z 16 kwietnia

jacobz
3
Wpisów: 229
Wysłane: 8 czerwca 2010 09:11:06 przy kursie: 21,70 zł
No niezły początek dziś - ponad 5 mln obrotu w 15 minut od rozpoczęcia sesji thumbright
Edytowany: 8 czerwca 2010 09:13

style
7
Wysłane: 8 czerwca 2010 11:24:40 przy kursie: 21,70 zł
w 1 minucue juz było 1,5 Mlnthumbright tylko ciekawi mnie skad taki obrót i ten spadek.. zobaczymy jak bedzie na zamknieciu

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE BORYSZEW
  • Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.
    Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.

Boryszew odnotował 3,18 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kwartale 2025 r., wobec 38,94 mln zł rok wcześniej. Przychody spadły do 1 231,14 mln zł z 1 306,42 mln zł rok wcześniej – podała spółka w raporcie.

• Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji
    Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji

Unibax - akcjonariusz Boryszewa posiadający 37 654 159 akcji, reprezentujących 15,69 proc. ogólnej liczby głosów w spółce - nieskutecznie zakończył proces przyspieszonego budowania księgi popytu (ABB), którego celem była sprzedaż łącznie do 24 mln sztuk zdematerializowanych akcji zwykłych na okaziciela Boryszewa.

46 47 48 49 50

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,330 sek.

wnfigabf
vwjohmmj
yklotqis
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
reqeuqqm
dzsrlubf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat