Temat:
MOMO
Przychody rosną, to fakt, ale strata niestety również, nie czuję się kompetentny żeby to ocenić, może ktoś inny? Zamiast jednak zastanawiać się skąd takie ogromne spadki w ostatnim czasie, raczej zastanowiłbym się skąd takie wzrosty wcześniej, nieuzasadnione w mojej opinii. Teraz cena za akcję jest o 50% niższa, może to dobry moment na kupno po realnej cenie dla osób zainteresowanych?
|
|
Temat:
MOMO
raport pozytywny, a na spółce praktycznie nie ma obrotu. Jest dla mnie wielce ciekawym, czy akcjonariusze w przeciągu kwartału-dwóch zaczną wyceniać tę spółkę wyżej.
|
|
Temat:
MOMO
Nie widzę wątku na temat spółki MOMO S.A., więc pozwolę sobie go założyć. Spółka notowana na NC od października tego roku planująca otwierać bezzałogowe stacje paliw (podobne do Neste ale z przewagą technologiczną samej automatyki obsługującej stację). Póki co otworzyli pierwszą stację, planują następne. Jestem bardzo ciekawy co sądzicie na temat tej spółki?
|
|
Indeksy znów na zielono. Idziemy na nowe szczyty? :)
|
|
Co sadzicie na temat wynikow? Skoro sa pozytywne to czemu spada?
|
|
Wiem, co masz na myśli i częściowo się z tym zgadzam. Już tłumacze co mną kierowało. Na Gancie "bawiłem" się od dłuższego już czasu, osobiście uważam, że pozostanie w trendzie bocznym przez czas, w którym na IPX będzie można zarobić więcej. Po cichu liczę, na około 5 zł za akcję. Dzisiaj pojawiła się informacja o kolejnym wzroście zaangażowania w Pionieerze, zabezpieczenie kredytu w banku po przeliczeniu wychodziło również powyżej 5 zł. Liczę także na to, że powolne ożywienie w deweloperce również spowoduje wzrost zamówień metalowych. Rozmawiamy tutaj o śmiesznych pieniądzach, ale mimo wszystko myślę, że IPX nie jest jeszcze "przegrzany", a jak będzie to okaże się w najbliższym czasie. Pozdrawiam i dziękuję za komentarz, za każdą radę będę bardzo wdzięczny
|
|
Pozbylem sie GNT na rzecz IPX
|
|
Nie, potem podali, że nie działało od 10 do 10:30, a historia rachunku dużo dłużej. Ostatnio coś często sie psuje u nich, ale jeszcze jestem cierpliwy bo poza tym nie narzekam
|
|
Odkupilem po 3,92. Nie zdziwilbym sie jakbysmy dzisiaj skonczyli tuz pod kreska.
|
|
Podnioslem SL przy IPX na 4,00
|
|
dzisiaj znowu nie działa, ciekawe jak długo
|
|
No tak, dzisiaj calkiem niezla dniowka :)
|
|
Faktycznie macie racje, nie ma to sensu. Na dzisiaj nic nie ruszam, IPX ladnie rosnie.
|
|
Aktualna sytuacja życiowa: GNT - 20 szt. (22,92*) +3% IPX - 1000 szt. (3,38*) +10,3% SGN - 15 szt. (14,25*) -2% VST - 100 szt. (3,02) +1,7% *średnia cena zakupu
|
|
A takie lekkie spadki na tle takich wzrostow nie sa zdrowe?
|
|
Jak dotad staralem sie dobierac IPX przy tych intradayowych (?) mini korektach, ale mysle ze bylo w tym wiecej szczescia, niz 'cwaniactwa'. Oprocz poprzedniego zakupu po 3,83, to np. dzisiaj udalo mi sie kupic po 3,70, co bylo dosc blisko dzisiejszego dolka (liczac ze nizej nie zejdziemy). Jednoczesnie zdaje sobie sprawe, ze na dzien dzisiejszy dywersyfikacja portfela jest wlasciwie zadna (ponad 70% to IPX). Bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek rady bardziej doswiadczonych inwestorow. Edit: Na bankierze napisano by, ze dzisiaj bylo kolejne 'trzepanie leszcza' na IPX :-)
|
|
Sprzedalem caly Jupiter po 2.15 i kupilem 200 sztuk Impexmetal po 3,70
|
|
Eh, ale jestem podniecony :D Pierwsza spółka ktora nie zaczela spadac po tym, jak ja kupilem :)
|
|
Zakupilem dzisiaj jeszcze troche przeplacajac 100 sztuk IPX po 3,83 :(
|
|
Żeby nie bylo tak kolorowo to zwroce uwage na to, ze RSI na tygodniówce wygenerowało sygnał sprzedaży, może jutro mała korekta?
|
|
Dzięki, w ramach przerywnika polecam:
|
|
Po dzisiejszym dniu wygląda to procentowo tak: GNT - 20 szt. (22,92*) +3,18%IPX - 700 szt. (3,22*) +12,4%JPR - 345 szt. (2,019*) +1,5%SGN - 15 szt. (14,25*) -2,6%VST - 100 szt. (3,02) -0,66%*średnia cena zakupu
|
|
Ale to bylo dobre! Oby sie nic nie urwalo przy takich wzrostach IPX :-) Dzisiaj kolejne zakupy. Dokupilem za gotowke 100 sztuk Vistuli po 3,03 i 100 sztuk IPX po 3,55.
|
|
A ja tam jestem bardzo zadowolony z takich regularnych wzrostow. Czy uwazacie, ze fundamentalnie i technicznie jest jeszcze miejsce na dalsze wzrosty?
|
|
|
|
Dzisiaj z racji przecen sezonowych wybrałem się na małe zakupy. Dokupiłem za gotówkę 250 sztuk IPX po 3,15 i 245 sztuk Jupitera po 2,01. Na koniec dnia wygląda to razem tak: GNT - 20 szt. (22,92*) IPX - 600 szt. (3,167*) JPR - 345 szt. (2,019*) SGN - 15 szt. (14,25*) *średnia cena zakupu Wyniki: GNT +1,88%IPX +3,25%JPR +2,03%SGN -3%
|
|
moze ci, ktorzy kupuja dzis po 3,16 :-)
|
|
to właściwie żaden postulat, ale jeśli byli by chętni to może udało by się kiedyś zorganizować jakieś spotkanie bardziej "rozrywkowe"?
|
|
Witam wszystkich serdecznie. Celem jest zysk. Jeśli pozwolicie to wpis ten będzie początkiem wieloletniej historii. Znajdujemy się właśnie na parkingu podziemnym dla pracowników 225-piętrowego wieżowca. Stary, wytarty, otrzymany w prezencie komunijnym portfel wygląda następująco: GNT - 20 szt. (22,92*) IPX - 350 szt. (3,18*) JPR - 100 szt. (2,04*) SGN - 15 szt. (14,25*) *średnia cena zakupu Na dzisiaj wyniki są następujące: GNT +2,75%IPX +3,77%JPR +2,45%SGN -1,4%Stan portfela akcyjnego: 2046 PLN- - - - - - Oprócz niego, w dziurawych spodniach znajduje się także odziedziczona po dziadku podkowa na monety którą otrzymał od Hitlerowca. Na jej stan składają się fundusze inwestycyjne. 1) Skarbiec SF Nowej Europy 2) Skarbiec Małych i Średnich Spółek 3) Skarbiec TOP Funduszy Zagranicznych Stan łączny: 2967 PLN Wynik: -1,1% ( Prowizja wejścia wynosiła 5%) Na dzisiaj najlepiej radzi sobie ten drugi. Łączny stan finansów: 5013 PLNWystarczy na jednokrotne wynajęcie prezydenckiego apartamentu.
|
|
Temat:
GANT
Uwazacie Panowie, ze to tylko korekta ostatnich wzrostow, czy tez powrot do horyzontu i czeka nas znowu spadek w okolice 18-19? Postanowilem dzisiaj zakupic sobie wykresowy czubek, spojrzcie na moj nowy nabytek :-) Wolumen: 10 sztuk :-)  kliknij, aby powiększyć
|
|
Jestem bardzo ciekawy kilku najblizszych sesji. Kiedy w podobnej sytuacji (wykresowo) kupilem Jupitera (po 2.65 o ile dobrze pamietam), po kilku dniach dostalem baaardzo solidnie po kieszeni, bardzo chcę wierzyć, że tym razem bedzie inaczej
|
|
buldi napisał(a):
To wytłumacz od razu przyszłej żonie co to znaczy spać na Elkach, by uniknąć nieporozumień.
Hahah, z niektórych Waszych komentarzy musze przecierać monitor :-) Dziekuje wszystkim! :-)
|
|
Panowie wybaczcie, ze nie na temat, ale w sobote zajmuje długą pozycje biorąc ślub :-)
|
|
Temat:
KCI
Jako ze jestem podatny na manipulacje to anulowalem zlecenie sprzedazy pkc na otwarcie :D dzieki za wklejenie
|
|
Temat:
KCI
O a skad to jesli mozna spytac?
|
|
|
|
Temat:
KCI
Na dwoje babka wrozyla :) Jak wczoraj byla piekna sesja to kazdy byl przekonany ze przez kilka dni bedziemy obserwowac wzrosty. Jak dzisiaj zobaczylismy korekte wczorajszego odpalu, to w dalsze wzrosty juz prawie nikt nie wierzy. Duzo sie pisze (czyta) o tym, ze Ponar to spolka śmieć. Z ciaglymi stratami itp. Jednak czy wtedy wchodzilby w to Jupiter? Moze oni spodziewali sie, ze znaczna czesc osob bedzie chciala dzisiaj sprzedac akcje co pozwoli im jutro kupowac dalej znacznie taniej?
|
|
Temat:
KCI
myslicie ze scenariusz woli odpalenia stop lossow i zakoczenie dzisiaj na plusie jest realne? :-) zastanawiam sie czy nie warto dokupic..
|
|
Temat:
KCI
Ja rowniez dolozylem, jednak niepotrzebnie bo na wczorajszym fiksie.. Myslisz ze jutro wrocimy do obranego wczoraj kierunku?
|
|
Temat:
KCI
Z jednej strony taka kilkuprocentowa korekta byla by bardzo zdrowa przed jutrzejszymi wzrostami, a z drugiej taki Swissmed umial sobie z tym poradzic i rosnie dzisiaj prawie 3 procent :)
|
|
Temat:
KCI
Zdecydowales sie wyjsc dzisiaj?:)
|
|
Temat:
KCI
enforces napisał(a):paweupl napisał(a):Czy Twoim zdaniem Ponar to nie jest jednodniowka? Ja sie dzisiaj przesiadlem tam ze skotana z mniejszymi pieniedzmi do "zabawy", jak na razie kilka % na +, ale boje sie czy od jutra nie bedzie jakiejs tragedii :) Co sadzisz o tej spolce na dluzej? te akcje po takim info będą jutro na bank grane i prawdopodobnie jeszcze kilka dni jak nie do końca tygodnia to jest bardzo znaczące info dla spółki bo jakubas na tę spółkę polował już ponad rok, jeżeli to wyjdzie, a wszystko zapowiada się że tak ponar i polna zdobędą silną pozycje na rynku Jednak dzisiaj chyba beda spore spadki :)
|
|
Temat:
KCI
Wiesz, tak to jest, gdy puszczenie zlecenia kupna powoduje automatyczne spadki i czlowiek zaczyna wierzyc ze to takie przeznaczenie :)
|
|
Temat:
KCI
Czy Twoim zdaniem Ponar to nie jest jednodniowka? Ja sie dzisiaj przesiadlem tam ze skotana z mniejszymi pieniedzmi do "zabawy", jak na razie kilka % na +, ale boje sie czy od jutra nie bedzie jakiejs tragedii :) Co sadzisz o tej spolce na dluzej?
|
|
Temat:
KCI
zdaje sie ze ten opor juz zostal przebity :)
|
|
Temat:
KCI
Zostawiacie to na jutro? :)
|
|
Temat:
Onesano
Wklejam artykulik, który ukazał się wczoraj w Rzeczpospolitej: Cytat: W październiku Skotan chce ruszyć z budową fabryki drożdży paszowych
Kontrolowany przez Romana Karkosika Skotan od kilku miesięcy realizuje pomysł budowy zakładu produkcyjnego drożdży paszowych - czytamy w Rzeczpospolitej. - Przygotowujemy się teraz do złożenia kompletu dokumentów do PARP. Zrobimy to do końca września. Mam nadzieję, że już w październiku ruszymy z inwestycją pełną parą - mówi Rzeczpospolitej Marek Pawełczak, prezes Skotanu.
Rynek cały czas dyskontuje informacje o przyznaniu spółce przez Państwową Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości blisko 14 mln zł dotacji. Budowa zakładu ma kosztować ok. 30 mln zł. Spółka kupiła już od Uniwersytetu Wrocławskiego technologię wytwarzania drożdży.
Oj coś czuje, że jutro będzie następna pompka :-)
|
|
Temat:
Onesano
Nie dziekuje, po prostu musze sie czyms emocjonowac :-) w Gancie gdzie mam spora gotowke wlasciwie nic sie nie dzieje, a taki Skotan dzieki piatkowej inwestycji dostarcza teraz wiecej adrenaliny niz pierwsza noc poslubna. :-) Fundamenty i wyniki slabe, fakt, ale dotychczasowa dzialalnosc byla zdaje sie znacznie inna od tej, pod ktora grany jest teraz kurs? Romek przeczuwal, ze oplaca mu sie trzymac niedochodowa firme, miejmy nadzieje, ze sie nei pomyli, w koncu nie jest czlowiekiem przypadku. :-) Pozdrawiam rowniez
|
|
Czy szanowny Vox robi sobie jaja, czy rzeczywiscie uwazasz, ze liczba wejsc na profil spolki ma jakies znaczenie? :) Naprawde chcialbym, zeby przyszly tydzien nalezal do Skotana, nawet obiecalem sobie, ze jesli niemu wyjde na swoje, to polowe zysku oddam na parafie, a co :)
|
|
Temat:
Onesano
A cokolwiek na poparcie? Na Bankierze mozna wyczytac, ze w pazdzierniku bedzie wybicie na 100zl.... :p
|
|
Temat:
Onesano
|
|
Temat:
Onesano
Niby juz sie skotan skorekcił troszke, ale myslicie ze takie dalsze jazdy na 5-6zl sa jakkolwiek realne? Na bankierach itp. ludzie pisza same glupoty bez zadnych podstaw (pojdzie na 40zl!; spadnie na 20gr!). Czy realnym jest, ze to tylko taka spekulancka zabawa i po wybiciu na 3,50 moze byc spadek do tego co bylo? Tj. okolice 1,50, czy raczej spore wzrosty moga jeszcze cieszyc nasze oczy? :)
|
|
Temat:
Onesano
krewa napisał(a):paweupl napisał(a):Korci mnie zeby sie przeniesc z ganta na skotana.. Cala ta sprawa z biopaliwami itp, nie ma chyba charakteru czysto spekulacyjnego i skotan nie musi zaraz spasc na 1,50? :) konsekwencja to podstawa Masz racje, ganta zostawilem, ale to co mam aktualnie w gotowce wrzucilem przed chwila w skotana po 3,22 srednio, zobaczymy czy jestem idiota czy skonczonym idiota :) Panowie, dotad nie inwestowalem w takie dziwaczne spolki, ale to lepsze niz roallercoaster!! :-) PS: Mam takie pytanie techniczne: juz po sesji i ustaleniu kursu zamkniecia pojawiaja sie kolejne zlecenia kupna po cenie z zamkniecia. Co to oznacza? Czy to zlecenia, ktore ludzie puszczaja na poniedzialek? Czy ogromna przewaga po stronie kupujacych w ilosci zlecen i woluminie cokolwiek wrozy? Dzieki za odpowiedz
|
|
Temat:
Onesano
Korci mnie zeby sie przeniesc z ganta na skotana.. Cala ta sprawa z biopaliwami itp, nie ma chyba charakteru czysto spekulacyjnego i skotan nie musi zaraz spasc na 1,50? :)
|
|
Temat:
Onesano
Jak na razie przez godzine sie nic nie zmienilo :) juz mi sie wlaczylo typowe leszczynowe myslenie: "skoro on przed chwila kupil akcje za kilkaset tys, to to musi isc w gore" :-)
|
|
Temat:
Onesano
A tak odcinajac emocje, myslicie, ze mozna zostac z tymi akcjami przez weekend? Syn chce playstation :-)
|
|
Temat:
Onesano
Zaraz ze mna Watchdog zrobi porzadek, bo pisze, nie majac nic do powiedzenia, ale wielkiego poczatku, jak na razie zrobily sie nudy, strasznie miela ten papier. A ja wszedlem, po 3,32, ale za symboliczne pieniadze, dla zabawy.
|
|
Temat:
Onesano
Znajac zycie skonczy na +20%, a ja znowu bede bil sie w piers.. Ale w 4zl dzisiaj to nie wierze. Z kazda taka sesja mysle, ze na wejscie juz za pozno :/
|
|
Temat:
Onesano
A co tu dzisiaj, znowu pompka? :) Kochaaaaaaani, pompujemy, pompujemy, pompujemy :-) Czy te wzrosty sa czysto spekulacyjne, czy maja jakies uzasadnienie w fundamentach? Wg. wycen Stockwatcha zalezy to od konkretnego wskaznika.. PS. Nie mam akcji tej firmy, jedynie biernie obserwuje.
|
|
Cos mi sie wydaje, ze zbyt wiele mowi sie powszechnie o korekcie. Jak to sie mowi: wiekszosc rzadko ma racje. Jak na razie nic zlego sie jeszcze nie wydarzylo, a delikatne realizacje zyskow po osiagnieciu lokalnych szczytow wyolbrzymia sie do rangi zapowiedzi katastrofy. Czy nie jest tak, ze korekta powinna przyjsc w chwili, gdy nikt sie jej nei spodziewa?
|
|
Temat:
GANT
pewnie dlatego, ze pozniej zaczeli
|
|
Temat:
GANT
Teraz pytanie czy opor na 19,40 bedzie wystarczajaco silny czy jednak polecimy dalej..
|
|
Temat:
GANT
Pan Konopka sprzedal akcje Budopolu za 126 tys, moze jutro dowiemy sie, ze wrzucil to w ganta? :)
|
|
Temat:
GANT
Myslisz, ze chca calkiem 'wyjsc' z ganta? To bylo by dosyc dziwne, Stormm od dawna posiada znaczny kapital w Gancie i Jago. Moze Stormm ma podobne problemy co Gant i chce w ten sposob uwolnic srodki przeznaczajac je na inwestycje deweloperskie?
|
|
Temat:
GANT
Pozytywnie, ale bardzo ostroznie, moga nastrajac informacje od deweloperow. Co raz mniej wolnych mieszkan rynku skutkuje nie udzialaniem rabatow, co jednak nie wplywa na brak wzrostu sprzedazy. Przyszle inwestycje ganta wygladaja bardzo interesujaco, tak samo jak fundamenty. Jak widac, nie ma to przelozenia na kurs, przynajmniej na razie, ale to nie moze trwac wiecznie. W poprzednich dniach duze pakiety schodzily po powolnym obnizaniu ceny, dzisiaj nie liczac groszowych transakcji, wszystko odbywa sie za 21zl. Czy to dobrze, czy zle, trudno mi wyrokowac, licze, ze wypowie sie ktos kompetentny :)
|
|
Temat:
GANT
Dziwna sprawa, NOL3 tak jak nie pokazywal aktualnego kursu i ostatnich transakcji, tak nie pokazuje :) Aktualne zlecenia owszem. Jego restart nic nie dal, hm..
|
|
Temat:
GANT
Ale gdzie to widzisz? :) Ja przed chwila przeczytalem ze sa zawieszone notowania kilkunastu spolek. Wyslalem przed chwila zlecenie kupna kilku sztuk na probe i nie poszlo..
|
|
Temat:
GANT
Czy ktos moze obserwuje teraz ganta? Zlecenia kupna/sprzedazy zmieniaja sie jak w kalejdoskopie, a od 45min nie doszlo do zadnej transakcji, moze ja mam cos nie tak z nolem? :-) Albo stormm jeszcze nie skonczyl sniadania.
|
|
Temat:
GANT
Oczywiscie, jednak wyczucie dokladnego dołka to nie lada wyzwanie. Gdyby dzisiaj sprzedac na otwarciu, a kupic na fixie bylo by sie 5% do przodu. Szczerze wierzylem w minimalna ale jednak biala swieczke. Jutro wróże spadki, 2-3%. Opor chyba kolo 18,40 - tam tez mam SLa. Mam jednak nadzieje, ze nie bedziemy go testowac. Nie rozumiem dlaczego mowi sie, ze bedziemy zjezdzac w okolice nowej emisji, chetnie sie dowiem jesli komus by sie chcialo wytlumaczyc. Gdyby zdecydowali sie na emisje o wartosci 1zl to obecne akcje mialy by zjechac wczesniej do takiego poziomu? Przeciez PP chyba niweluje roznice w cenie, co czyni nowa emisje w miare neutralna, szczegolnie ze pieniadze maja isc na nowe inwestycje. Jesli jestem w bledzie to zwracam honor. Akcji Ganta mam ponad 3 tys, szkoda mi sponsorowac biuro Aliora :)
|
|
Temat:
GANT
Pewnie tak, ale juz zalozylem sobie, ze nie ruszam. Bede konsekwentny. Zbrankrutowac raczej nie zbankrutuje, najwyzej zyski bede liczyc w przyszlym roku. Znalazlem dzisiaj ciekawy artykul z zalozycielem GANTa: Link do art
|
|
discopolo napisał(a):Nie da rady. Zobacz wykres SP500 - aż prosi się o korektę. W dodatku P/E w kosmosie (ponad 70!). A moze nie musimy tak dokladnie dublowac SP500? Jak oni rosna - my czekamy, jak oni spadna - my tez musimy?
|
|
Temat:
GANT
Ale marazm na gancie dzisiaj.. Taki juz byl ladny poczatek dnia :-)
|
|
Temat:
GANT
owner napisał(a):prezes pewnie na longa więc nie będzie go ruszać jak spadnie do 15zł ten facet to nie prezes a tylko przewodniczacy, ale to wystarcza, zeby wiedziec wiecej :D ciekawe czy to tylko podpucha.. Z drugiej strony bardzo mnie ciekawi rekomendacja DM Millenium, czy miala jakiekolwiek fundamentalne podstawy, czy byla jedynie zamowieniem. Tutaj jeszcze analiza z dzisiaj: Cytat:Sytuacja Ganta jest dosyc skomplikowana. W ostatnich 5 dniach przeważały czarne duże świece, jednak zakończenie dzisiejszej sesji białą świecą z dolnym cieniem może nastrajać optymistycznie. Zwłaszcza, że towarzyszyły temu wysokie obroty. Dzis Gant testował pierwszą linie wsparcia i ją ładnie wybronił. Optymistycznie wyglada RSI, który wskazuje na lekkie wybicie w najbliższych dniach. Jednak co mnie niepokoi to wskaźniki MACD i STS, których linie sygnałów spadają. Reasumując…Gdyby spółka przekroczyła linie pierwszego wsparcia przy ok. 20,55 to może być dalsza korekta w okolicach nawet 19,40. Z drugiej strony gdyby jutro Gant zakończył sesje biala swieca to RSI powinno wygenerowac trend lokalny wzrostowy i możliwe są kolejne wybicia nawet do 23,6 gdzie jest psychologiczny opor z 10 i 17 wrzesnia. Gdyby drugi scenariusz się sprawdzil EMA5, przy ok. 22 zł powinno dac sygnał kupna.
Wykres do tego tutaj: http://www.fwig20.pl/gpw/gant-22-ix/
|
|
Temat:
GANT
Na mnie rowniez, ale to chyba nic nie oznacza. Koszt zakupu 2 tys akcji jest pewnie znacznie ponizej miesiecznych dochodow pana Konopki.
|
|
Temat:
GANT
Niby sie tutaj dzisiaj nic ciekawego nie wydarzylo, ale skad te wysokie jak na ganta obroty? Dzisiaj pan prezes Konopka zaopatrzyl sie w 2 tys akcji swojej firmy :) Niesamowita inwestycja.
|
|
Temat:
GANT
siekoo napisał(a):paweupl napisał(a):..A kto powiedzial ze GANT nie jest lodzia podwodna i sie nie wynurzy? Ja zostaje. :) nikt nie mowi, ze jest. jezeli sie nie przejmujesz perspektywa zamrozenia kapitalu (ponad 80%!?!?) na blizej nieokreslony czas (a zima to raczej nie jest czas dla budowlancow) tylko patrzysz w perspektywie dluzszej niz rok, to jak OK. Przejmowalem sie i przestalem. Uwazam, ze juz za pozno na ucieczke, jak trzeba bedzie to bede czekac i rok, taniej niz po 40zl nie sprzedam. Pewnie mnie zaraz wysmiejecie, majac z reszta racje, ale po prostu mam dosc ciaglych kombinacji kupna/sprzedazy, mam tez inne zajecia :) Jak przyjdzie jakas korekta to cala gotowke wrzuce w fundusze i.. bede zimowac. :-)
|
|
Temat:
GANT
Ok, chyba koncze sie bawic. Rano dokupilem po 21, teraz gant to 92% portfela. Panie Boze dopomoz. Juz przynajmniej skonczylem sie denerwowac, przynajmniej takie jest zalozenie :) zapomniec o akcjach. Ale jakie dzisiaj obroty! :)
|
|
Temat:
GANT
W mlodosci gralem na flecie. Ojciec zawsze powtarzal, ze orkiestra gra do konca. A kto powiedzial ze GANT nie jest lodzia podwodna i sie nie wynurzy? Ja zostaje. :) Pytanie tylko jaki interes w wyjsciu maja fundusze. Na pewno wiedza wiecej. Jakos nie wierze, zeby Pionieer pozbywal sie akcji po to, zeby miec kase na nowa emisje. Tej im chyba nie brakuje. Storm juz moze bardziej. A moze przewidujac, ze emisja o ktorej wiedzieli na pewno wczesniej zdusi kurs postanowili sprzedac, zeby dokupic po 21? Ale to chyba zbyt optymistyczny scenariusz.
|
|
Temat:
GANT
No, znakomity poczatek dla ganta.. Ja go w takiej cenie nie oddam, ale jestem bardzo ciekawy, czy prognozy niektorych o spadku do 15zl okaza sie prawdziwe :)
|
|
Vox napisał(a):Jankesi około zera! (NASDAQ plus, S&P minus) czyli jutro ostro w górę, gonimy jankesów. Bardzo szanuje Twoja wiedze, ale juz od pewnego czasu mielismy zaczac ich gonic :-)
|
|
Temat:
GANT
@Kamil absolutnie nie obrazam sie, przy kupnie GANTa kierowalem sie fundamentami, a co do tego wykresu nie napisalem, ze tam cos jest, tylko grzecznie spytalem specjalistow z forum :-) W spółkę zainwestowalem dlugoterminowo (nie tylko dlatego, ze ostatnio spada :), ma zdrowe fundamenty, wydaje sie, ze jest dobrze zarzadzana. Jesli na WZA przejdzie emisja, to w przypadku tej spółki chyba pozytywny sygnał? Kto jak nie akcjonariusze zapłaciliby pózniej za kredyt? Na temat wywalania akcji przez stomma i pionieera nie mam zdania, prócz podejrzeń, ale chętnie dowiem się, co Wy na ten temat myślicie.
|
|
Temat:
GANT
Zobaczymy jutro, czy poleci ponizej 21 czy sie obroni. Wlasciwie czemu mialby tego nie zrobic? :)
|
|
No jak na razie poniedziałek nie okazał się dniem poscigu za USA. Jak to sie moze dalej potoczyć? Z ciekawostek NASDAQ ma teraz wlasciwie identyczna wartosc punktowa jak nasz WIG20 :)
|
|
Temat:
GANT
Czyli o akcjach GANTa ktore posiadam, powinienem zapomniec na rok-dwa? :-) Wybaczcie, jeśli sie osmieszam, ale moze przynajmniej sie czegos naucze :) Czy wykres na zalaczonym obrazku nie jest formacją flagi po ktorej powinno nastapic wybicie górą?  kliknij, aby powiększyćA to analiza techniczna z dzisiaj wykonana przez serwis GPWpolska.pl Analiza
|
|
Temat:
GANT
Cytat: Pozyskane z emisji trzyletnich obligacji 18,9 mln zł oraz planowane środki z emisji nowych akcji Gant przeznaczy na finansowanie bieżących projektów oraz rozpoczynanie nowych. Spółka zamierza między innymi rozpocząć swoją pierwszą inwestycję w Warszawie oraz drugi etap projektu w Opolu - poinformowali PAP przedstawiciele spółki. Gant planuje wyemitować z zachowaniem prawa poboru ponad 3 mln akcji. Cena emisyjna będzie się zawierać w przedziale 10-15 zł. Spółka może więc pozyskać z emisji 30-45 mln zł. "Cena emisyjna została ustalona w takim przedziale, ponieważ sytuacja na giełdzie może wyglądać różnie. Nie możemy przewidzieć tego, czy za trzy miesiące nie będzie załamania. W przypadku kiedy dzisiaj cena wynosi około 22 zł, a my ustalimy cenę emisyjną na 10-15 zł to mamy pewność, że emisja dojdzie do skutku" - powiedział PAP Dariusz Małaszkiewicz, prezes Ganta. "Założyliśmy, że aby domknąć nasz program inwestycyjny skala środków, które dostaniemy z emisji jest wystarczająca" - dodał. NWZA spółki będzie decydować o nowej emisji 13 października. Gant liczy, że prospekt emisyjny zostanie zatwierdzony do końca grudnia. Jeśli się to uda zapisy na akcje ruszą w styczniu. Przed końcem roku Gant chce zapewnić finansowanie i rozpocząć budowę swojego pierwszego warszawskiego projektu. "Jesteśmy w dobrych relacjach z Raiffeisenem, czyli bankiem, który częściowo kredytował zakup działki pod tę inwestycję. Jest on zainteresowany częściowym finansowaniem inwestycji. Negocjacje nabiorą tempa kiedy dostaniemy pozwolenie na budowę" - powiedział PAP Henryk Feliks, wiceprezes zarządu Ganta. Na pierwszy etap inwestycji liczący 280 mieszkań potrzebne jest około 70 mln zł. Gant planuje też rozpocząć drugi etap inwestycji w Opolu. "Najprawdopodobniej wystartujemy z drugim etapem inwestycji w Opolu. Rynek nie wygląda tam dobrze, ale trzeba uwalniać środki" - poinformował Feliks. "Mamy możliwość sprzedaży w Opolu jednemu większemu inwestorowi kilkudziesięciu mieszkań w jednej puli" - dodał Małaszkiewicz. W pierwszym etapie opolskiego projektu, marże uzyskiwane przez Ganta były najmniejsze z całej jego oferty. "Jedną sprawą jest zyskowność projektu i marże jakie uzyskujemy, druga sprawa to uwolnienie środków zainwestowanych w grunty. Możemy z tego wyjść nawet na niewielkiej marży, ale dzięki temu sytuacja płynnościowa grupy się bardzo poprawi, ponieważ uwolnimy środki, które do tej pory były zablokowane w gruntach" - powiedział Małaszkiewicz. Gant cały czas negocjuje zakup działki w Krakowie. "Zakup działki w Krakowie, nad którym obecnie pracujemy, sfinalizujemy z własnych środków. Natomiast środki pozyskane z emisji obligacji chcemy przeznaczyć na wkład własny w budowę tego projektu" - powiedział Feliks. "Negocjujemy w tej chwili zakup trzech nieruchomości. Dwa z tych projektów mają pozwolenia na budowę, a jeden jest nawet rozpoczęty" - dodał. Inny krakowski projekt dewelopera jest w tej chwili finansowany ze środków własnych, pozyskane z rynku pieniądze mają wesprzeć tę inwestycję.
Na kurs komunikat specjalnie nie wplynal. Czy to, ze cena emisyjna bedzie wynosic 10-15zl oznacza, ze zarzad przewiduje (badz zabezpiecza sie?) przed az takim spadkiem? Co aktualnie sadzicie na temat tej spolki? Ostatnio ciagle spadki..
|
|
Temat:
JUPITER
Wie ktos skad takie wzrosty??
|
|
Temat:
IMPEXMET
Ktos dzisiaj zbiera konkretne pakiety, nie rozumiem tylko jaki sens ma licytowanie sie o grosz w przypadku zakupu np. 50 tys akcji?
|
|
Temat:
GANT
A co do kursu to troche "lipa" z GANTem. Pewnie tak bedzie sie jeszcze mielil w okolicach 20-24. Mam nadzieje ze rekomendacja Milenium mowiaca o cenie 35zl jest jakkolwiek powiazana z rzeczywistoscia :)
|
|
Temat:
GANT
Przy Sokolowskiej w okolicach Komorowa?
|
|
Temat:
MWTRADE
Mozna sie jutro spodziewac jakiegos odpału? :)
|
|
Temat:
IMPEXMET
Ja kupilem po 3 złote i zamierzalem sie z tym w poniedzialek pozegnac, ale moze lepiej bylo to zrobic dzisiaj po 3,20, dlatego tez pytam bardziej doswiadczonych Kolegów. :-)
|
|
Temat:
IMPEXMET
Sadzicie, ze przed ta spolka sa dalsze perspektywy wzrostu? Wg wycen na SW wycena miesci sie w granicach wartosci księgowej.
|
|
Temat:
GANT
Mówicie, żeby sprzedawac? :-)
|
|
|
|
Temat:
GANT
Jak na razie widac, ze rynek nie ocenil tego zbyt dobrze. Po 11 dokupilem, wiec: GO GO POWER RANGERS :-) Sądzicie, ze poprawa sytuacji bankow powinna sie bezposrednio przelozyc na spolki developerskie?
|
|
Wybaczcie, ja sie nei znam, ale jak sie czyta ten watek od poczatku to na mysl przychodzi "wzorsnie, chyba ze spadnie". Kazdy ekonomista mowi co innego, jeden wieszczy niezachwiane zadna wieksza korekta wzrosty, drugi mowi ze jeszcze spadniemy na 1600. Od lutego wszyscy sie licytuja kiedy nastapi ta korekta, za tydzien, za dwa, a moze za miesiac? Poki co jeszcze nie nastapila. Wiadomo, ze po fakcie wszyscy sa madrzy, ale tak jak mowie, ja nie staram sie nic przewidywac, nie mam ku temu zadnych podstaw ani wiedzy, staram sie tylko zwrocic uwage na fakt, ze mozemy napisac wszystko i poprzec to "profesjonalnymi" argumentami, ale trafnosc tych prognoz ocenianych pozniej jest czasem mniejsza niz u bukmachera.
|
|
Temat:
GOBARTO
Cytat:Komisja Nadzoru Finansowego nałożyła na prezesa zarządu spółki PKM Duda karę w wysokości 200 tys. zł za manipulację informacją - poinformowała Komisja w środowym komunikacie. KNF podała, że manipulacja polegała na wprowadzeniu inwestorów w błąd poprzez niezgodne z prawdą publiczne zapewnienie, że spółka nie zawierała transakcji terminowych o charakterze spekulacyjnym, a znajdujące się w portfelu instrumenty pochodne mają charakter zabezpieczający i nie stanowią zagrożenia dla wyniku finansowego.
|
|
Temat:
GANT
Ile trzeba mieć min. akcji, żeby wziąć w tym udział?
|
|
Jak Gant nie pojdzie 50% w dwa miesiace to ja przywitam komornika :-)
|
|
Temat:
GANT
Czy przy takich zakresach czasowych AT ma jakies zastosowanie?
|
|