PARTNER SERWISU
wdquzcza
szcmaciej

szcmaciej

Ostatnie 10 wpisów
Cześć, nie chcę zakładać nowego tematu, dotyczy to platformy XTB i ich cen po zamknięciu sesji. Na większości portali typy:StockWatch, Bankier, Tradingview, czy w Bossa po sesji pokazywana jest cena last trade, w w XTB po cenach BID, czym może być spowodowana tak praktyk? Przez to końcowa kwota mojego portfela jest kilka tysięcy niższa...
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Biorąc pod uwagę, akcjonariat związany z energetyką, spółka może mieć szanse na lukratywne kontrakty podczas transformacji energetycznej, cała ma kosztować od 2021-2040 1,6 bilona zł, ktoś musi to obsłużyć.
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Wie ktoś może jaki wpływ na spółkę może mieć konflikt na Ukrainie, głównie chodzi o to że USA chce sprzedawać swój gaz łupkowy do Europy i będą budować dużo terminali, zapewne nasz kraj to ominie ale dużo może się dziać w związku z tym że Europa będzie chciała przestawiać się na innych dostawców gazu, albo kiedyś może sami będziemy wydobywać gaz łupkowy. Perspektywa pozytywna ale nie wiem w jakim przedziale czasowym...

Ktoś ma jakieś informacje na ten temat?
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

GPW chce karać spółki groszowe i powoli zaczyna ustalać jak to wszystko ma wyglądać, jakie kroki co do takich działań podejmie spółka??
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Na koniec roku ma wejść nowa porównywarka Google i ciężko będzie innym graczom walczyć z takim rywalem ze względu na to że Google ma 96% rynku jeśli chodzi o wyszukiwarki w Polsce do tego już wiadomo jak będą eksponowane produkty i gdzie, główna przewaga to wysoka pozycja i będzie widać od razu grafikę i cenę... tu więcej szczegółów www.google.pl/intl/pl/insidese...
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Reklama którą widzisz jest tam dla tego że byłeś na ich stronie i mają remarketing tak zwana reklama śledząca, w tym miejscu będą się wyświetlać reklamy stron na których byłeś lub produktów które przeglądałeś. Bardzo proste i skuteczne narzędzie do kreowania marki...

A tak nawiązując do spółki to czy myślicie że dzięki chmurze uda jej się znacząco poprawić wyniki, w końcu ich główną działalnością jest reklama w internecie, ciekaw jestem jak wielki potencjał drzemie w takim narzędziu. Słyszałem ostatnio że Assecopoland lub Comarch chce robić oprogramowanie dla swoich klientów tak żeby było dostępne w chumrze.
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Witam, chciał bym się dowiedzieć co sądzicie o tej spółce i jak zapowiada się dla niej ten rok, ogólnie spółka stabilna a jej cena spadła z ponad 60 zł do okolic 30 i jakiś czas utrzymuje się już w trendzie bocznym, myślę że kurs powinien powoli iść w kierunku północnym ostatnio opór na 31 zł okazał się zbyt silny.
Było by dobrze jak wypowiedział się ktoś kto zna się na AT.
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Chodzę do greenpointu i właśnie dzisiaj widziałem jak wieszają już logo Fabryki Formy jutro mają przyjść informatycy i wgrywać nowy system, ogólnie był to jedyny poważny konkurent w Poznaniu do tego nie uznawali kart multisportu i mieli wysokie ceny za karnety ale i tak był tłok do tego Fabryka Formy uznaje multisport więc okoliczne mniejsze siłownie będą miały ciężko bo klienci pójdą tam gdzie lepsze warunki a w greenpoint było bez porównania z konkurencją w okolicy.
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Skoro konkurencja ucieka albo upada to chyba dobrze dla tych co zostaną mniej zamówień ale też mniej firm konkurencyjnych, może przełoży się to pozytywnie na marże. Wątpię żeby po tym co spotkało spółki które brały udział kontraktach drogowych po minimalnych marżach miało się to powtórzyć choć nie wolno zapominać w jakim kraju żyjemy...
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Polskie Jadło to w tej chwili bardzo ryzykowna spółka, jak dla mnie za dużo tu wróżenia z fusów i nagle pojawia się jakiś inwestor i to sam się zgłosił z taką sumą pieniędzy, a skoro chce zainwestować to po to żeby zyskać ale kiedy miała by mu się zwrócić taka suma? co może być atrakcyjnego w tej spółce żeby zainwestować taki pieniądz... jakoś nie mogę się przekonać co do tego i motywów jakie miały by kierować takim dofinansowaniem. Ale nie ukrywam, że będę śledzić dalszy ciąg wydarzeń tej całej sytuacji....
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Pan Wojciechowski zrezygnował z Poloni najprawdopodobniej z jednego arcy ważnego powodu po kilku latach pompowania pieniędzy w swoją "zabawkę" nie ma sukcesu w lidze ile można patrzeć na przegraną, a poza tym Polonia był dobrą reklamą na początku i była by nadal gdyby wygrywali a co to za reklama ze słabym zespołem, który nie osiąga sukcesów odpowiedź żadna, albo słaba do tego chciał zarabiać na kupowaniu i późniejszej odsprzedaży zawodników z zyskiem ale no cóż nie ma wyników w lidze więc ciężko kogoś sprzedać za rozsądne pieniądze. Do tego sytuacja na rynku nie jest kolorowa. Wojciechowski jest na rynku bardzo długo i wątpię żeby miało być bankructwo jego spółki. Jeżeli miał bym szukać mieszkania a jestem z Poznania i biorąc pod uwagę relacje kibiców Poznań-Warszawa to powinienem być przeciwny kupowaniu mieszkania tej spółki ale na szczęście jak dla sądzę większości Polaków liczy się cena i rata kredytu.
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

co sądzicie o sytuacji tej spółki gdzie jest dołek bo ciągle spada i dla czego? wyniki za ostatni kwartał nie są złe a tu taki spadek z ponad 80zł na 25 zł to dość sporo, papier mało płynny ale aż się kusi o jakieś odreagowanie po takich spadkach. Od września zeszłego roku trend spadkowy pokusi się ktoś o fachową analizę techniczną??
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

ponawiam prośbę w tym dziale.

Witam moja propozycja to dodanie wskaźnika na profilu spółki przy ANALIZIE FUNDAMENTALNA są zakładki :wskaźniki , aktualne wyniki, historyczne wyniki i w tej właśnie dobrze by wyglądała pozycja WSKAŹNIK OGÓLNEGO ZADŁUŻENIA która mogła by być gdzieś np. pod raiting, przychody, zysk operacyjny.. i było by wtedy widać jak spółka radzi sobie z zadłużeniem czy się ono powiększa po każdym kwartale czy zmniejsza. Co o tym sądzicie? I czy moja propozycja jest zrozumiała czy może kiepsko to wyjaśniłem??
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Witam moja propozycja to dodanie wskaźnika na profilu spółki przy ANALIZIE FUNDAMENTALNA są zakładki :wskaźniki , aktualne wyniki, historyczne wyniki i w tej właśnie dobrze by wyglądała pozycja WSKAŹNIK OGÓLNEGO ZADŁUŻENIA która mogła by być gdzieś np. pod raiting, przychody, zysk operacyjny.. i było by wtedy widać jak spółka radzi sobie z zadłużeniem czy się ono powiększa po każdym kwartale czy zmniejsza. Co o tym sądzicie? I czy moja propozycja jest zrozumiała czy może kiepsko to wyjaśniłem??
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Czyli biorąc pod uwagę to, że sytuacja rynkowa w europie jest nie najlepsza będzie działać na korzyść spółki bo różne podmioty będą szukać okazji do kupienia jakieś ciekawej spółki, która może być w portfelu MCI \, czy raczej będzie im ciężko coś sprzedać ze względu na niskie wyceny spółek? I czy można jakoś sprawdzić w jakich spółkach mają swój wkład?
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

przychody za ubiegły rok to ponad 34 miliony a jak wynika z podanej wiadomości o wyjściu z inwestycji ze spółki działającej po logo Mall, MCI dostanie 34 miliony. Bardzo dużo tyle co cały przychód za ubiegły rok, do tego zadłużenie niecałe 19%. Bardzo dobra wiadomość choć sytuacja na rynkach nie jest kolorowa jak wygląda sytuacja techniczna spółki i jak kreuje się jej przyszłość po takim zastrzyku gotówki?
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

co sądzicie o sytuacji spółki czy euro 2012 będzie miał na nią wpływ może jakieś zamówienia na kamizelki dla funkcjonariuszy w końcu podczas euro będzie dużo mundurowych na ulicach lotniskach dworcach itd.
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

na stronie spółki jest już raport i na pierwszy rzut oka jest rewelka :P może go ktoś omówić bardziej szczegółowo...
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

co sądzicie o sytuacji technicznej? spółka dość dużo spadła jakie szansę na odbicie??
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

hahah
Przekonałeś mnie chyba kupie ich akcje :]
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Dzięki wielkie :))
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

najlepiej takiego połączonego z giełdą żeby codziennie sam obliczał zmiany kursu, strate/zysk
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Cześć wszystkim ma ktoś linka do programu który by mi obliczał wartość mojego portfela bo widzę że niektórzy z tego korzystają.
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

kiedy waszym zdaniem zakończy się skup akcji i czy to że akcje są skupowane przez spółkę nie ogranicza wybicie kursu??
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

dużo będzie zależeć od sytuacji na rynku jeśli GPW trafi w dni wzrostowe będzie można coś zarobić jeśli nie trafi to będzie trzeba trochę poczekać spółka w dłuższym terminie na pewno da zarobić :)
A CO TAM, STAĆ MNIE!!!

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 4 września 2025 10:48:09
Liczba wpisów: 48
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,304 sek.

cpqklpec
pieozcuo
zgunkqow
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pqbdjyuh
pehsbvxf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat