0 Grupa: Emitent
Wysłane:
21 kwietnia 2011 12:24:18
przy kursie: 18,85 zł
constant napisał(a):Bzdury. Niepewnosc tu rzadzi, "technikow" tu nie ma (obroty to zart), kurs leci na morde bo 11B team nie traktuje nikogo powaznie.
Oooo, to bardzo nieładny zarzut. Dostarczenie na rynek gry, która na metacritic ma user score >9 i critic score >8 jest niepoważnym traktowaniem? Powtórzę po raz ostatni - ciężko pracujemy nad każdą wersją platformową Anomaly i prowadzimy politykę informacyjną lojalną wobec wszystkich, którzy w jakikolwiek sposób nas wspierają. Cierpliwości, każdą informację ogłaszamy w stosownym czasie. pozdrowienia
|
|
178 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 3 453
Wysłane:
21 kwietnia 2011 12:38:39
No dobrze, ale w takim razie czemu Optimus czy CIA sa w stanie podac z duzym wyprzedzeniem daty premier swoich nowych proukcji, ktore sa o wiele wieksze niz Anomaly, a wy nie mozecie?
|
|
11 Dołączył: 2010-09-13 Wpisów: 336
Wysłane:
21 kwietnia 2011 12:45:32
11 bit team member napisał(a):constant napisał(a):Bzdury. Niepewnosc tu rzadzi, "technikow" tu nie ma (obroty to zart), kurs leci na morde bo 11B team nie traktuje nikogo powaznie.
Oooo, to bardzo nieładny zarzut. Dostarczenie na rynek gry, która na metacritic ma user score >9 i critic score >8 jest niepoważnym traktowaniem? Powtórzę po raz ostatni - ciężko pracujemy nad każdą wersją platformową Anomaly i prowadzimy politykę informacyjną lojalną wobec wszystkich, którzy w jakikolwiek sposób nas wspierają. Cierpliwości, każdą informację ogłaszamy w stosownym czasie. pozdrowienia Poważnym, jeśli tylko pokażecie w raporcie wyniki sprzedaży na poparcie ocen 8-9+, bez tego to tylko megalomania. Gra jest super i tego nikt nie dyskredytuje, ale tu kupujemy akcje firmy i jako współwłaściciel też bardzo pragnę lojalności! Ja zapytam może inaczej - ile czasu gra wisi 'w upcoming' na stronie chillingo przed publikacją w Applestore? www.chillingo.com/upcoming_gam...Jak mniemam powinna się pojawić w zajawce. Na razie AWE nie ma?
Edytowany: 21 kwietnia 2011 12:47
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-02-06 Wpisów: 925
Wysłane:
21 kwietnia 2011 12:52:47
A pozniej te terminy przesuwaja... albo produkt wychodzi ze spora ilosc bugow ktore pozniej sa patchowane.
Polityka nie informowania z duzym wyprzedzeniem nie jest zla. Z drugiej strony zobaczymy co pokaze najbliszy raport na temat sprzedazy gry, oraz przychodow z tego powodu osiagnietych. Tylko kiedy mozna sie spodziewac takiego dokumentu? Oficjalnie bedzie to napewno w raporcie polrocznym ale moze firma udostepni takie dane takze w raportach miesiecznych.
|
|
0 Dołączył: 2011-01-14 Wpisów: 183
Wysłane:
21 kwietnia 2011 12:58:09
Rany julek, constant przegiąłeś z tym nie traktowaniem przez 11bit nikogo poważnie.
Po pierwsze, 11bit to firma robiąca gry, powtórzę ROBIĄCA GRY! Nie drukują akcji, nie robią innych takich cudów. Bardzo fajnie, że miesięcznie udostępniają raporty, niewiele innych gamedev na polskim rynku akcji może się tym pochwalić. Fajnie, że na forum możecie sobie popisać z członkiem zespołu, to w sumie ich dobra wola. I ile razy ten człowiek ma Wam jeszcze odpisywać, że dowiemy się wszyscy w odpowiednim czasie o premierze?
Co do app store, pogooglajcie sobie ile się czeka czasami na decyzję z Apple o dopuszczeniu aplikacji do sklepu. Publikowanie na App Store nie jest procesem w pełni zależnym od producenta (i podejrzewam wydawcy również). CIA i Optimus mogą sobie podawać daty do woli, bo są wydawcami na PC. Swoją drogą, CIA się właśnie przejechał z datą wydania na PS3 bo mu Sony pokazało palec. I co? Wolicie takie szarżowanie w ciemno, byleby sobie trochę podbić kurs czy rzetelne sprawdzone informacje? Podobno wszyscy tutaj inwestują w fundamenty... Aha, przyjrzyjcie się innym zapowiedziom na iPhona. Może się mylę, ale często są to bardzo nieodległe terminy (od reklamy do premiery) podejrzewam, że właśnie z powodów opisanych wyżej nikt nie jest w stanie tego zaplanować z wyprzedzeniem.
Widzieliśmy wszyscy wersję na iPhona działającą. Moje podejrzenie jest takie, że we współpracy z Chillingo polerują do końca grę i czekają na decyzję Apple. Naprawdę, cierpliwości.
Co do raportu sprzedaży, będzie kiedy będzie :) Ludzie, spokojnie. Swoją drogą, w oficjalnych dokumentach 11bit zakłada o wiele niższą sprzedaż niż sobie tutaj ludzie powymyślali. Nie nakręcajcie się, ta spółka ma fajny produkt, świetny zespół, ciekawą przyszłość. Wystarczy poczekać.
Edytowany: 21 kwietnia 2011 13:00
|
|
Wysłane:
21 kwietnia 2011 17:39:00
A propos informacji o grze. Polecam ten link: GAMESPOT PCZjeżdżamy na dół i oglądamy najpopularniejsze tematy na Gamespot PC. Anomaly jest wśród nich. To jest właśnie informacja.
|
|
Wysłane:
21 kwietnia 2011 17:52:23
A tu jest 0 i co, happy? gamrreview.vgchartz.com/browse...Ale nie przerzucajmy się linkami, bo nie o to tu chodzi. Please, już wiadomo, że mamy dobrą grę, oceny 8,9,10 i zbiór graczy już był w sklepach albo tam będzie. Natomiast zbiór inwestorów giełdowych czeka na info o premierze na iphone/ipad, dobre oceny i komentarze już strawił.
Edytowany: 21 kwietnia 2011 17:54
|
|
Wysłane:
21 kwietnia 2011 18:07:51
Dlatego chyba powinniśmy zadbać o pojawienie się na vgchartz zamiast zapowiedzieć datę i przesunąć ją potem o 2 tygodnie, bo zdaje się że taka jest praktyka? EOT.
|
|
Wysłane:
21 kwietnia 2011 19:06:02
Ja np bardzo bym chciał się dowiedzieć czy sprzedaż jest na tyle słaba, że jesteśmy poniżej 10k i nie łapiemy się w rankingach? Wg vgchartz ilości są naliczane tygodniowo, od premiery w appstore minął już pełny tydzień, danymi ze sprzedaży elektronicznej z tego co wiem dysponują. A tu sprzedaż 0 (lub <10k)? Odnośnie daty w appstore to jeśli macie klauzulę NDA o terminie w kontrakcie to wystarczy napisać i wszystko jest jasne.
ALE jeśli szanowny przedstawicielu Firmy chcesz grzecznie ustawiać dyskusję przez 'EOT' to proponuje od razu bardziej stanowczo via STFU etc i zamknijmy wątek do 2012. Wtedy nie będziesz musiał się irytować trudnymi odpowiedziami. Szczerze, to nie widzę sensu Twojego oficjalnego pisania jako pracownika 11 bit na tym wątku skoro jedyne co masz do powiedzenia w kolejnych postach to 'jesteśmy super wg <wstaw www>'. Słabe to relacje inwestorskie.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-19 Wpisów: 23
Wysłane:
21 kwietnia 2011 19:24:03
Proszę nie zapominać, że jesteśmy na NewConnect, gdzie obowiązki informacyjne ze strony spółki zostały ograniczone do minimum. 11BIT nie ma żadnego obowiązku informowania o ew. orientacyjnej dacie premiery, byłby to tylko gest z ich strony. To samo tyczy się wypowiadania na tym forum, ekipa 11BIT jako jedna z niewielu spółek notowanych zarówno na rynku nieregulowanym jak i regulowanym, na bieżąco komunikuje się z akcjonariuszami poprzez różne fora internetowe. Dlatego nawet jeżeli są to informacje o charakterze pochlebnym dla spółki to nie ma co się dziwić, każdy chce pokazywać swoje mocne strony. Ze sprzedaży nigdy nikogo nie rozlicza się w okresie tygodniowym. To samo tyczy się ew. publikacji szacunkowych danych miesięcznych, taki obowiązek nie istnieje, więc nie wymagajmy tego od 11BIT. Po to są raporty okresowe, aby to w nich rozliczyć spółkę z działalności operacyjnej. W przypadku 11BIT podane zostały prognozy roczne, dlatego proponuje wieszać na nich psy dopiero gdy pokażą raport za 2011.
Co do aktualnej sytuacji spółki, polecam przejrzenie raportu Apple, wtedy każdy będzie mógł sam ocenić, jaki potencjał ma w sobie Anomaly, jeżeli chodzi wersje na iPhona i iPada.
|
|
|
|
Wysłane:
21 kwietnia 2011 20:07:57
A nie możemy zwyczajnie poczekać? Kolejny raport w połowie maja, gra miała premierę 8 kwietnia, zaledwie TRZY TYGODNIE temu!!! To trochę wcześnie by szacować sprzedaż, nie sądzisz? Jak kurs rósł to było fajnie, jak spada to panika i pełne gacie 11bit ROBI GRY, nie zarabia na giełdzie (jak OIL czy inni drukarze), więc może dajcie im w spokoju robić to co kochają i potrafią.
|
|
Wysłane:
21 kwietnia 2011 21:14:46
Exar napisał(a):Ja np bardzo bym chciał się dowiedzieć czy sprzedaż jest na tyle słaba, że jesteśmy poniżej 10k i nie łapiemy się w rankingach? Wg vgchartz ilości są naliczane tygodniowo, od premiery w appstore minął już pełny tydzień, danymi ze sprzedaży elektronicznej z tego co wiem dysponują. A tu sprzedaż 0 (lub <10k)?
Mam pytanie, czy kupiłeś Anomaly Warzone Earth? Właśnie zagrałem ponownie w pierwszą misję (PC / Steam) i wg. rankingu jestem któryś tam na 10966 osób. Więc masz co najmniej 11 tyś sztuk na PC za pomocą Steam. Wiedziałbyś o tym, gdybyś zagrał a nie snuł teorie spiskowe chodząc po VGChartz :P
|
|
0 Dołączył: 2008-12-21 Wpisów: 24
Wysłane:
21 kwietnia 2011 23:12:52
11 bit team member napisał(a):Dlatego chyba powinniśmy zadbać o pojawienie się na vgchartz zamiast zapowiedzieć datę i przesunąć ją potem o 2 tygodnie, bo zdaje się że taka jest praktyka? EOT. Chciałbym tylko skromnie zauważyć, że sami zapowiadaliście grę na pierwszy kwartał i z tego co pamiętam to nikt pół roku temu nie myślał, że to będzie chodziło tylko o wersję na PC. Poza tym, żadna ujma podać datę ponad pół roku wcześniej i ją za pare miesięcy przesunąć o raptem 2 tygodnie. Przecież MS Project wszystko ładnie wylicza, o ile tylko się go używa... ;> Tak w ogóle to widzę, że ludziom powoli puszczają nerwy, co mnie trochę dziwi, bo raptem dopiero dwa tygodnie temu pojawiło się takie ogłoszenie: www.11bitstudios.pl/pl/tester-...W przypadku wersji PC, tego typu ogłoszenie pojawiło się około 1,5 miesiąca przed premierą. Natomiast 5 tygodni temu zaczęły się jakieś poszukiwania programisty(/ów) - www.11bitstudios.pl/pl/program... - co oznacza, że albo zwyczajnie ktoś odszedł z firmy, albo że po prostu aktualne moce przerobowe są niewystarczające.
Edytowany: 21 kwietnia 2011 23:14
|
|
Wysłane:
22 kwietnia 2011 11:26:24
A tak swoją drogą, pochwalcie się, kto kupił z Was Anomaly Warzone Earth? Ciekawi mnie to od jakiegoś czasu :)
Ja pierwszy. Kupiłem, ostatnio skończyłem, fajna.
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
22 kwietnia 2011 11:33:28
Mam tylko demo. W gry grać nie mam już niestety czasu. Moim zdaniem gra niezbyt pasuje na PC. Zdecydowanie bardziej wyobrażam sobie pogrywanie nią podczas podróży w pociągu/samochodzie (jadąc jako pasażer  ) na jakimś przenośnym urządzonku, niż przy biurku na PC. Typowy casual. Gdybym miał ajfona, ajpada, albo ajpad tacza, to zapewne nie pożałowałbym 5 jewro na zakup. Osobiście najbardziej interesuje mnie kolejny projekt 11bitów - mam nadzieję że będzie to całkowicie nowa gra. Temat Anomaly stał się już trochę nudnawy
|
|
0 Dołączył: 2011-03-29 Wpisów: 12
Wysłane:
22 kwietnia 2011 14:59:48
O właśnie, my tu rozmawiamy o jednej grze, a mamy jeszcze 11 gier na różnym etapie produkcji do 2012. Kod:mod: usunięto fragment niezgodny z regulaminem
Edytowany: 23 kwietnia 2011 19:28
|
|
0 Dołączył: 2011-01-18 Wpisów: 171
Wysłane:
22 kwietnia 2011 20:08:48
nowy79 napisał(a):O właśnie, my tu rozmawiamy o jednej grze, a mamy jeszcze 11 gier na różnym etapie produkcji do 2012. Te 12 gier wzięło się stąd, że 11bit każdą wersję Anomaly liczy jako osobną grę. Zatem wyszły już dwie "gry". Anomaly na PC i Anomaly na Maci. Potem będzie pewnie Anomaly na iPhona, iPada, PS3, X360 i Androida. Niewykluczone, że PSP i 3DS również. Anomaly robili od początku zeszłego roku zatem do końca 2012 spodziewałbym się jeszcze tylko jednej całkiem nowej gry i może Anomaly 2.
|
|
0 Dołączył: 2008-12-21 Wpisów: 24
Wysłane:
22 kwietnia 2011 20:46:51
nowy79 napisał(a):O właśnie, my tu rozmawiamy o jednej grze, a mamy jeszcze 11 gier na różnym etapie produkcji do 2012. Nie o jednej tylko o dwóch (osobna wersja na PC i Mac = 2 gry). Także nie ździw się jak wyjdzie Anomaly na iPhone'a i iPada i to już będą razem cztery gry... Mnie osobiście gra nie zachęciła na tyle aby kupić ją i prawie za te same pieniądze nie skorzystać z promocji na Defense Grida i Borderlands. :) Swoją drogą, jakby to kogoś interesowało to Defense Grid ma w swoim leaderboardzie obecnie prawie 160 tyś. użytkowników (gra wydana pod koniec 2008, tylko na PC).
Edytowany: 22 kwietnia 2011 20:55
|
|
0 Dołączył: 2009-10-06 Wpisów: 61
Wysłane:
23 kwietnia 2011 18:26:05
Cytat:Swoją drogą, jakby to kogoś interesowało to Defense Grid ma w swoim leaderboardzie obecnie prawie 160 tyś. użytkowników (gra wydana pod koniec 2008, tylko na PC). Tutaj akurat się mylisz, bo DG wyszło również na XBLA. Szczerze mówiąc nie patrzyłem ile jest tam na leaderboardzie, ale może to być ciekawa informacja.
|
|
0 Dołączył: 2011-03-06 Wpisów: 75
Wysłane:
24 kwietnia 2011 16:56:18
DG jest też na Mac App Store.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.