PARTNER SERWISU
jkwkvrxt
pardi

pardi

Ostatnie 10 wpisów
Helio w portfelu AmerBrokers
www.stockwatch.pl/wiadomosci/6...

Dadek dlaczego piszesz ze spółka niedowartościowana ,wg wskażników- WK 1,15 C/ZO 13,89 więc są tańsze spółki tu coś innego jest na rzeczy tylko kto to wie?
Czytałem ze OFE zwiększa lub ma zwiększać swoje portfele
OFE kupią akcje za ponad 10 mld zł
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Może to jest na rzeczy? Chodź cały artykuł nie napawa optymizmem
Spółka cały czas szuka podmiotu do przejęcia.Wąsowicz dodał, że ewentualne przejęcie spółka będzie chciała sfinansować kredytem bankowym.
Jeśli chodzi o stary zakład w Wyględach, to w roku kalendarzowym 2012 zamierzamy przeprowadzić tam remont, jednak nie pochłonie on dużych środków finansowych. Planujemy uruchomić w nim produkcję, jednak na razie nie mogę zdradzić szczegółów" - poinformował.
www.portalspozywczy.pl/owoce-w...

Nowa rekomendacja KUPUJ dla HELIO
relacje-inwestorskie.helio.pl/...

Bardzo dziękuję ,dodam iż wszystkie te informacje zawarte były w komentarzu porannym DI BRE BANKU z dn. 24.01 lecz nie wiem czy mogę je powielać.
Z innych informacji w komunikacie można wyczytać ,że prezes Jaskóła wstępnie deklaruje ,ze przychody spółki w 2011r wzrosły r/r o ok 20% a zysk netto zbliżył się do tego z 2010r.Na wynik 4Q pozytywnie wpłynie rozwiązanie rezerw na okoliczność nagród jubileuszowych (ok 30mln zł).
Wartość portfela zamówień na 2012 to ponad 4mld zł
Polimex podtrzymuje plan sprzedaży zbędnych gruntów za 270 mln zł w tym za 100mln zł w 1Q 2012.

mam pytanie do znawców- jaki wpływ na notowania spółki miało by upublicznienie dwóch spółek zależnych Torpolu i Sefako? Sytuacja na rynku nie sprzyja debiutom ,ale w ten sposób Polimex mógłby zmniejszyć zadłuzenie.
Moje drugie pytanie ,czytałem ze spółka planuje sprzedaż gruntów za 100 mln zł w 1Q2012 jak to odzwierciedlało by kurs akcji?

intencje miałem takie , ze to właśnie m.in. Helio produkuję produkty tzn. no name dla sieci handlowych co pozytywnie wpłynie na ich produkcję, portfel zamówień i zysk, chodź niestety marże są o wiele niższe.
Z drugiej zaś strony firma nie musi płacić tzn. opłaty półkowej i podobnych za wystawienie swoich produktów w sklepie.

Marki własne notują gigantyczny wzrost sprzedaży
Cytat:
produkty marek własnych miały 12,8 proc. udział w koszyku spożywczym
biznes.interia.pl/wiadomosci/n...
Jak wiadomo spółka zajmuje się również tym segmentem a panujący wg mnie stopniowy spadek wartości portfela przeciętnego Kowalskiego powoduje iż sięga On po produkty tańsze co nie znaczy ze gorsze.

swoją drogą święty czas ,wczoraj dwie transakcje jedna 15k druga 20k. Żeby post miał jakąś wartość merytoryczną dodam iż nowy zakład produkcyjny pozytywnie przeszedł prestiżowy audyt certyfikujący BRC – Global Standard for Food Safety
Produkty również zostały nagrodzone

odgrzeję trochę starego kotleta ale wczoraj padł rekordowy jak na tę spółkę wolumen którego nie było tu od roku , w dodatku w arkuszu kupna zlecenia stoją co jeden grosz co jest jeszcze większą nowością w spółce.Czy to spowodowane jest oczekiwaniem na wyniki? Ktoś się orientuje jakie są prognozy?Czy AT coś mówi na najbliższe dni?

z tym wejściem na W20 jeszcze nic pewnego gdzieś na CNBC słyszałem od jakiegoś analityka ze może wejść OIL zamiast BRS

Wg artykułu Volkswagen odnotowuje wyraźny wzrost sprzedaży
Cytat:
W stosunku do roku 2010 globalna sprzedaż niemieckiego wytwórcy wzrosła aż o 14,3 proc! Co ważne, wyraźny wzrost zainteresowania kupujących odnotowały wszystkie należące do Volkswagena marki.
Cytat:
Bardzo dobre wyniki Volkswagen odnotował na rynkach azjatyckich. W całym regionie Azji i Pacyfiku sprzedaż wzrosła o 19,8 procent do 2,56 mln sztuk. Na największym pojedynczym rynku - w Chinach - koncern sprzedał 2,25 mln aut (+17,2 procent). Rekord zanotowano też na ogromnym, lecz bardzo ubogim rynku indyjskim. Nad Gangesem sprzedaż podwoiła się - nabywców znalazło 111 600 aut koncernu, co w stosunku do roku 2010 oznacza wzrost o 109,3 proc.

motoryzacja.interia.pl/wiadomo...

ok skoro nikt poza R.Karkosikiem nie posiada znacznego pakietu,to proszę mnie uświadomić kto lub co moze sypać takimi ilościami jak 1500K naraz- pytam w celach edukacyjnych

wystarczy zobaczyć co się działo z Helio i Centrumklima jak Frogu posiadał je w portfelu wiec ma MOC!!!Angel jestem niemal pewien ,że cokolwiek byś nie kupił o mniejszej płynności tąpnęło by kursem,zobacz jakie aktywne były wątki spółek które posiadałeś a teraz? Helio potrafiło spaść z 26zł na 7zł a jej wątek jest na czwartej podstronie i wycena gorsza niż na debiucie.Coś w tym jest Think he he

– Wreszcie wchodzimy w fazę umacniania naszego biznesu. Nasz cel jest prosty: chcemy wprowadzić do sprzedaży drugi tytuł obok „Wiedźmina”, do 2105 r. sprzedać 10 mln gier i stać się jednym z trzech najważniejszych na świecie wydawców gier RPG – zapowiada Adam Kiciński, prezes CD Projektu, który prowadzoną przez siebie firmę chce niebawem ze­stawiać z liderami branży, takimi jak choćby kanadyjski BioWare (znany z serii „Star Wars” oraz „Dragon Age”).

chyba jakaś literówka bo do 2105 roku to chyba troszkę nasze komputery pójdą w niepamięć

biznes.onet.pl/nowy-sezon-w-no...
Firma ma też zamiar zająć się dystrybucją filmów – pierwszy ma być wprowadzony do kin już na początku 2012 roku. to ciekaweThink

a ja mam pytanie odnośnie branży spożywczej,a dokładniej producentów takich jak Helio ,Otmuchów,prawie zerowa płynność w przypadku Helio została wybudowana nowa fabryka produkcja ma się zwiększać zaś Otmuchów przejmuje Odrę jak według Was widzi się dalsza przyszłość owych spółek ? dziękuje i życzę sukcesów

KGHM przez moment za 1grosz he he ale się bawią

Zenek wydaje mi się ze jest nas więcej na tym samym wózku ,jestesmy dziećmi hossy przyszła modana giełdę ale niestety nauka kosztuje.Ja sam tez zacząłem od Taurona ,dziś mam tylko 60% tego co miałem na początku ,najgorsze to przeskakiwanie w panice ze spółki na spółkę ,tracisz tylko na prowizjach.Niestety sytuacja na światowych rynkach nie nastraja do optymizmu z jednej strony strach przed stratą wszystkiego a z drugiej chęć odrobienia.Kupiłem poradnik który poleca Ci Watchdog rzeczywiscie warty wydania 30 zł

Dla mnie to doświadczenie z plotką m.in. reutersa dała pozytywny wydźwięk.Zobaczcie jakie było parcie i jaki były zakupy na głupie plotki.Co będzie po komunikacji ESPI? o ile się ukaże,chodź widzę ze teraz wszyscy tylko pod to grają wszystko inne niemniej ważne poszło w odstawkę.

broker kurs skorelowany jest z kursem na nasdaq a tam spółka leci na pysk zamknęlo się na 3,16$ więc u nas powinno być 10,23zł mozesz sam obserwować www.nasdaq.com/symbol/cedc/rea... swoją drogą niezła dzida ok 16tej

midas się zachował stop loss się nie zrealizował zobaczymy jak się jutro otworzy chyba go przesunę parę groszy nizej mam jutro cały czas dostęp do notowań to będę śledził ,obserwuję tez Kov ,gdyby nie makarony to mogło by być ciekawie ,takie konkretne pakiety szły nawet po 200k coś musi być na rzeczy jak to mówią albo zysk albo w pysk ,oby nie bolałoAngel

zakupiłem spadający nóż Midas 1,10zł stop ustawiony na 1,11zł w najgorszym razie będę na zero

Frogu ,przy twojej reputacji na tym forum to wszystko z twojego portfela będzie rosłoking ,widzę ze duzo ludzi posiłkuje się twoimi komentarzami .Przy takiej płynności jaka jest na helio ,gdybys ją miał w portfelu już dawno witalibyśmy poziomy 20złAngel tak nikt nie chce się zbytnio pozbywać papiera

ale się Kanoniers wstrzeliłeś super gratuluję ,tez chciałbym być juz taki pewny swych giełdowych decyzji,co obserwuje to mi ucieka,chciałem kupić barlinka po 1,15 i uciekł na 1,29.Pochwal się po czym poznałeś mozliwy wzrost na LBW?
kupione BBZ po 0,46

tez widzę wybicie dołem z klinu ,wyniki już są w cenie. kupuj plotki ,sprzedawaj fakty ,wszędzie już trąbią o dobrych wynikach KGHMu i prawdopodobnej sporej dywidendzie

no to nam Wiedźmin rozwinął skrzydła ,,Dzięki jednej z najnowszych technologii do tworzenia gier, silnikowi RED Engine, gra w wersji na konsole będzie jednym z najlepiej wyglądających tytułów w historii Xboxa 360" - powiedział Adam Kiciński, prezes CD Projekt RED.""
gry.interia.pl/x360/news/swiat...

mało się znam ale czy na 3miesięcznym na Daxie nie robi się spodeczek? co by to znaczyło? Spadek do ok 5400 ?

chciałem swoje 5 groszy przytoczyć Boryszew to nie tylko motoryzacja ,pracuję w sektorze budownictwa ,bardziej wykończenia wnętrz w dosyć dużej firmie na rynku ,ostatnio Boryszew przedstawił nam bardzo ciekawą ofertę drzwi i zaczęliśmy nimi handlować zobaczymy co z tego wyjdzie.

mój strzał to 142,12 ok 4,5% na debiucie bez szaleństw wakacje zrobią swoje , podejrzewam ze spółka będzie się zachowywać podobnie do Taurona długo długo nic ,wyleszczenie a pózniej powolny ale systematyczny wzrost i roczna stopa wzrotu ok 15%-20%

pardi GCN 6 KOV 4

pardi GCN 7 HEL 3

wydaje mi się ze może tu jakiś fund wchodzić lub coś ciekawego się dzieje przez całą sesję zaniżanie kursu o prawie 5% a na fixingu zlecenia ponad 2600szt, kurs o 5% do góry i powrót na normalny poziom.Cały czas się uczę więc może Ktoś mi wyjaśni o co chodzi?

kereig napisał(a):
Tytan napisał(a):

...Takich silników opatentowanych na alternatywne źródło energii jest sporo, wykupione patenty schowane głęboko do szuflad wielkich korporacji. A kradzież przez CIA dokumentacji silnika genialnego Tesli skonstruowanego w oparciu o grawitację i pole magnetyczne też jest bardzo wymowne.

Tytan, czy zechciałbyś wyjaśnić jak działa ten silnik Tesli, jeśli nie tu to może prywatnie. Zaintrygowało mnie to i poszperałem w internecie ale nic sensownie brzmiącego na ten temat nie znalazłem. Mam nadzieję, że wiesz o czym piszesz a nie na zasadzie, że można o tym przeczytać w internecie. Niestety internet to w 90% bzdury...

np tutaj parę ciekawostek gwiazdy.com.pl/component/conte...

ze się wtrącę chodź rzadko to robię.Znam firmę z praktyki pracuję w firmie która jest dużym partnerem Barlinka ( branża budowlana)być może to nie istotne ale widzę ze Barlinkowi bardzo rośnie konkurencja w sektorze podłóg drewnianych (Classen,Tarkett,Egger)no i Barlinek jest drogi niestety a jakościowo coraz bardziej sprzedawcy narzekają.Nie każdego tez stać na naturalne drewno.Wiadomo nie samą deską Barlinek żyje ale to takie moje 5 groszy.

pardi - GCN 5 INL 5

pardi - INL 6 TPE 4

czyżby helio wracało na swoje miejsce? dziś trzecia biała świeca i wzrosty po 5% ,komuś coś wiadomo odnośnie spółki? jakieś dobre wieści ?

pardi-TPE zamiana ATT

v3nom napisał(a):
Wczoraj mój dom maklerski opublikował rekomendację kupuj dla spółki. Nie jest jeszcze niestety ona dostępna publicznie, więc nie mogę wrzucić jej treści. Wiem jak należy traktować rekomendacje, nie mniej jednak portfel jaki prowadzą dla klientów maklerzy z biura odnotowuje solidne zyski, więc mają łeb na karku.

11.03. Warszawa (PAP) - Analitycy DM Amerbrokers w raporcie z 2 marca obniżyli cenę docelową akcji Helio do 19,1 zł z 23,35 zł, podtrzymując dla nich rekomendację "kupuj".
Rekomendacja została wydana przy cenie 16,49 zł. W piątek po otwarciu sesji jeden papier spółki wyceniany był na 13,7 zł.
czy to o tym pisałeś?

zdróweczka życzę i fajnie że wracamy do gry

pardi-TPE 7 PKO 3

pardi-zmiana INL na FMF

Ktoś może policzył ile już Bogdan mógł sprzedać i ile mu jeszcze teoretycznie mniej więcej zostało?

nareszcie coś ruszyło trzymam od pażdziernika i tylko spadało nareszcie coś się zmieniło. Grupa posiada 13spółek w październiku ubiegłego roku spółka podpisała największy kontrakt w historii INTROLU na kwotę 33 938 800 PLN netto (41 405 336 PLN brutto).Raport Beskidzkiego Domu maklerskiego z listopada 2010 wynosi 7,8zł zapraszam do lektury raportu analitycznego na stronie spółki

a czy ja mógłbym Ciebie morfeuszu prosić byś przyjrzał się Introlowi? Posiadam tą spółkę a ostatnio strasznie wzrosły obroty i zaczęło się coś dziać.

mam małe pytanko . Przyglądam się z zamiarem wejścia i zauważyłem , ze dziennie pod koniec sesji ktoś kupuje po jednej akcji by podnieść kurs na koniec dnia .Pytanie moje czy mu się to opłaci? Przecież ja samej prowizji płace 6zł,a ktoś robi to dziennie.

a pod spodem twojego cytatu pisze-

Ponadto Spółka zamierza przeznaczyć środki na: zwiększenie zatrudnienia w postaci 4
nowych handlowców, sprzęt komputerowy oraz wymianę floty samochodowej dla przedstawicieli
handlowych.

troszkę mam wspólnego z budowlanką i wydaje mi się ze na tym rynku dominuje Atlas, Knauf i ciężko się przebić dlatego taka kasa idzie na reklamę. Czytałem prospekt emisyjny i pieniądze z emisji mają iść między innymi na zakup nowej floty dla przedstawicieli (ja im aut kupować nie będę)

ja trzymam chodź tez się dziwię ze spada ale mam nadzieję ze po info o możliwym przejęciu Cukrów Nyskich(zródło parkiet) może coś ruszy

pardi INL 7 MSP 3
oba posiadam w portfelu i wierze we wzrosty dodatkowo 15.02 raport Introla myślę ze na plus

podejrzewam Mila ze jest nas więcej tylko niektórzy może się tego wstydzą, każdy uważa się za starego wyjadacza a tak naprawdę każdy kiedyś zaczynał.Tutaj można się wiele nauczyć i się z tym nie kryję. Staram się analizować ,czytać między wierszami ale tutejsze podpowiedzi są czasem bardzo pomocne.

a ja jestem Tauronowcem ,właśnie od tej spółki zacząłem jak wieluuuuu nowych w poprzednim roku.Sprzedałem z 15% zyskiem, potem był KGHM pojechałem na wakacje a akcje ładnie urosły (20%) i tak się zaczęło.Potem cały ten zysk stracilem na DGA z pazerstwa , ale dziś dzięki Wam i Stocka z dnia na dzień jestem mądrzejszy ,choć i tak człowiek głupi umrze.

pardi-INL 7 OTM 3
Introl ,bo coś gdzieś wyczytałem o jakimś przejęciu i coś się dzieje na spółce ,ktoś ładnie skupuje, Otmuchów ,bo??? sentyment

Może się wygłupię tym pytaniem,ale ta świeczka na O2O w jaki sposób dała Wam sygnał do kupna ,z kąd pewność ze po takiej świeczce na następnej sesji będzie szło do góry? Jestem początkujący więc wszelkie podpowiedzi są dla mnie encyklopedią. Inwestuję od pół roku idzie mi dosyć dobrze zarobiłem ok 15% przez ten czas ,straciłem tylko na razie na DGA prawie 40% ,sorki ze akurat tutaj to piszę Morfeuszu wybacz :-)

pardi - KPX 6 OTM 4

KPX na minimach musi odbić (mam nadzieje)
OTM najlepszy okres dla spółki to koniec roku ostatnio troskę spadło więc święta i popyt powinny zrobić swoje[/quote]

masz chyba na myśli debiut Opakowań? Tez mi poważnie chodzą po głowie

witam wszystkich
moje propozycje to KPX 6 OTM 4
KPX na minimach musi odbić (mam nadzieje)
OTM najlepszy okres dla spółki to koniec roku ostatnio troskę spadło więc święta i popyt powinny zrobić swoje

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 16 października 2013 17:53:42
Liczba wpisów: 63
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,281 sek.

ldrfpadz
yroittgw
mezksnff
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lkvvvurf
sllmpdhg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat