PARTNER SERWISU
dybvxtpn
18 19 20 21 22
pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 3 stycznia 2011 19:58:13 przy kursie: 2,89 zł
Na ich stronie znalazłem coś takiego:
Cytat:
Spotkania z Zarządem odbywają się w każdy pierwszy wtorek miesiąca w siedzibie Spółki. Zarząd wychodząc naprzeciw oczekiwaniom zainteresowanych osób umożliwia również kontakt poprzez telekonferencje za pośrednictwem programu Skype. Osoby zainteresowane spotkaniem prosimy o kontakt z Działem IR w celu ustalenia szczegółów spotkania.

Dopiero zacząłem interesować się spółką,więc może ktoś z bardziej obeznanych powie jak to wyglądało do tej pory pośrednictwem skyp'a.O tórej godzinie jest jutro taka telekonferencja?
Mieli dostać te 5mln do 31 grudnia,ale nie dostali,jest przesunięcie.Pewnie musi paść pytanie dlaczego nie dostali i jaka gwarancja,że na pewno dostaną,a nie będzie to ciągle przekładane na inny termin...Think

magnat
0
Wpisów: 598
Wysłane: 3 stycznia 2011 19:59:13 przy kursie: 2,89 zł
dzisiaj ktoś próbował przetestować te progi. wyrzucił ponad 20k akcji jednym zleceniem i chyba sie zdziwił bo stał tam popyt i zebrał wszystko..

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 3 stycznia 2011 21:39:23 przy kursie: 2,89 zł
Raczej się nie zdziwił, bo wszystko było ujawnione.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

magnat
0
Wysłane: 3 stycznia 2011 22:47:02 przy kursie: 2,89 zł
pop napisał(a):
Na ich stronie znalazłem coś takiego:
Cytat:
Spotkania z Zarządem odbywają się w każdy pierwszy wtorek miesiąca w siedzibie Spółki. Zarząd wychodząc naprzeciw oczekiwaniom zainteresowanych osób umożliwia również kontakt poprzez telekonferencje za pośrednictwem programu Skype. Osoby zainteresowane spotkaniem prosimy o kontakt z Działem IR w celu ustalenia szczegółów spotkania.

Dopiero zacząłem interesować się spółką,więc może ktoś z bardziej obeznanych powie jak to wyglądało do tej pory pośrednictwem skyp'a.O tórej godzinie jest jutro taka telekonferencja?
Mieli dostać te 5mln do 31 grudnia,ale nie dostali,jest przesunięcie.Pewnie musi paść pytanie dlaczego nie dostali i jaka gwarancja,że na pewno dostaną,a nie będzie to ciągle przekładane na inny termin...Think

te 5 mln to druga transza dotacji, pierwsze 5 mln dostali z duzym poslizgiem, prezes zakladal kiedys przy pierwszej transzy ze nastepne beda dostawac juz mniejszym poslizgiem .. co nie znaczy ze w terminie.

mysle ze społka jest tak doswiadczona w dostawaniu i rozliczaniu dotacji ze nie ma wiekszego ryzyka ze coś nie pojdzie tak ze strony spolki.

mysle ze druga transze dostana w styczniu.

a narazie takie ruchy jak dzisiejszy to tylko doskonała okazja do zwiekszenia zaangazowania po bardzo atrakcyjnych cenach

magnat
0
Wysłane: 3 stycznia 2011 22:58:42 przy kursie: 2,89 zł
a free f. mamy na poziomie 38 % , dokładnie 2,9mln akcji

soczo81
0
Wpisów: 111
Wysłane: 3 stycznia 2011 23:20:24 przy kursie: 2,89 zł
Z czysto technicznego punktu widzenia papier wygląda ciekawie - SSTO poniżej 20 dał sygnał K, RSI niskie - ok. 35, a MACD też powinien dać sygnał K za 1-2 sesje. Tylko, że we wrześniu po spadku z poziomu 3,50 zł wskaźniki wyglądały podobnie, a po chwilowym oddechu był zjazd z poziomu 2,80-2,90 zł na kolejny - 2,40 zł

noise
0
Wpisów: 281
Wysłane: 3 stycznia 2011 23:44:13 przy kursie: 2,89 zł
Dajcie spokój z tą AT. Przyjdzie czas to zacznie rosnąć, pewnie w najmniej spodziewanym momencie. Druga transza dotacji też niewiele zmieni, pierwsza była o wiele ważniejsza przynajmniej dla mnie (wiarygodność zarządu, ostateczny pozytywny wynik prześwietlenia firmy przez PARP...)Większą szansę na impuls wzrostowy widzę w przyznaniu dotacji na 10 mln dla spółki zależnej.

magnat
0
Wysłane: 4 stycznia 2011 01:13:11 przy kursie: 2,89 zł
2010-11-22 Czy otrzymana z dużym opóźnieniem zaliczka na 5 mln zł z PARP nie spowoduje opóźnienia w realizacji inwestycji. Co będzie gdy PARP będzie opóźniał wypłatę kolejnej zaliczki ?? Na jakim etapie jest budowa fabryki?

Szanowny Panie,

planując inwestycje braliśmy pod uwagę czas realizacji przelewów przez PARP. Na chwilę obecną jesteśmy zgodni z założonym harmonogramem. Niestety jednak nasze „zakładki czasowe” uległy znaczącemu skróceniu. Znaczące przeciąganie wypłaty zaliczek w kolejnych transzach może wpłynąć na termin uruchomienia zakładu. Nasze doświadczenie wskazuje, że kolejne transze mogą przychodzić terminowo, więc obecnie nie zmieniamy planów co do momentu uruchomienia zakładu.

to odpowiedz spółki z połowy listopada dotyczące poślizgów w otrzymywaniu kolejnych transzy dotacji

link do całosci

notowania.pb.pl/pytania/PLORZL...

Teresa
0
Wpisów: 4 710
Wysłane: 4 stycznia 2011 10:33:52 przy kursie: 2,83 zł
Aktualizacja

kliknij, aby powiększyć

O wzrostach można myśleć gdy przebije opór w okolicy 3.
Wcześniej to raczej ryzykowne.
A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...

ORZELOPONY-IR
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 28
Wysłane: 4 stycznia 2011 12:53:19 przy kursie: 2,83 zł
Witam w nowym roku

w związku z licznymi pytaniami kierowanymi do Spółki w dniu dzisiejszym Dział RI organizuje telekonferencje z Zarządem Spółki za pośrednictwem Skype, która odbędzie się o 16 30.
Zainteresowane osoby proszę o przesłanie namiarów Skype na mój adres mailowy lub PRV, w celu wysłania zaproszenia do rozmowy, oraz pytania które mają Państwo do Zarządu.

Pozdrawiam
Patryk Charkot
Edytowany: 4 stycznia 2011 12:55

pop
pop
0
Wysłane: 4 stycznia 2011 15:28:57 przy kursie: 2,83 zł
Cytat:
W związku z licznymi pytaniami kierowanymi do Działu Relacji Inwestorskich w sprawie opóźnienia wpływu kolejnej transzy środków z PARP Zarząd Spółki informuję, iż zgodnie z harmonogramem oczekiwał na wpływ środków z drugiej transzy w ramach projektu "Rozpoczęcie produkcji czystego granulatu z odpadów z opon, innowacyjna gospodarka" Działanie 4.1. "Wsparcie wdrożeń wyników B+R" do końca grudnia 2010 roku. Niestety do dnia dzisiejszego do Spółki nie wpłynęły żadne środki w ramach drugiej transzy. Opóźnienie spowodowane jest zmianami polegającymi na przeniesieniu procedury składania wniosków z PARP do Regionalnych Instytucji Finansujących (RIF). Obecnie wnioski o płatność są na etapie uzgodnień pomiędzy RIF a PARP.

Zdaniem Zarządu wpływ drugiej transzy, nie jest zagrożony. Spółka dokonuje wszelkich starań aby transza została wypłacona w jak najkrótszym czasie, jednak procedury biurokratyczne nie pozwalają na szybką wypłatę tych środków. Niestety Zarząd Spółki nie jest w stanie podać dokładnego terminu otrzymania drugiej transzy.

Spółka powinna otrzymać środki w drugiej transzy na łączną wartość 5 387 023,00 PLN na którą składa się rozliczenie zaliczki nr1, refundacja poniesionych kosztów oraz zaliczka nr 2.

Mimo opóźnień płatności drugiej zaliczki przez PARP, Zarząd ma nadzieję na dotrzymanie terminu uruchomienia Zakładu Produkcyjnego.

link

Gim
Gim
2
Wpisów: 300
Wysłane: 4 stycznia 2011 18:15:53 przy kursie: 2,83 zł
ORZELOPONY-IR napisał(a):
Witam w nowym roku

w związku z licznymi pytaniami kierowanymi do Spółki w dniu dzisiejszym Dział RI organizuje telekonferencje z Zarządem Spółki za pośrednictwem Skype, która odbędzie się o 16 30.
Zainteresowane osoby proszę o przesłanie namiarów Skype na mój adres mailowy lub PRV, w celu wysłania zaproszenia do rozmowy, oraz pytania które mają Państwo do Zarządu.

Pozdrawiam
Patryk Charkot

Czy został może stworzony protokół z telekonferencji? Ewentualnie czy powstanie sprawozdanie?

magnat
0
Wysłane: 7 stycznia 2011 14:10:26 przy kursie: 2,76 zł
klasycznie...

podaz wystraszyła popyt który liczy pewnie ze kupi taniej

del-20120227
0
Wpisów: 111
Wysłane: 7 stycznia 2011 14:27:49 przy kursie: 2,76 zł
jaka klasyka? nie ma kasy na kontach, ludzie boja się o płynność i uciekają.

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 7 stycznia 2011 17:07:41 przy kursie: 2,76 zł
mnie do akcji tej firmy zniechęcają realnie niskie przychody roczne przy tak sporych nakładach inwestycyjnych(chodzi o ten projekt z granulatu). Bez kasy unijnej ten projekt według mnie nigdy by nie powstał. Kilka razy miałem ten papier, ale tylko w okolicach emisji kolejnych serii.

Edytowany: 7 stycznia 2011 17:09

magnat
0
Wysłane: 8 stycznia 2011 13:21:28 przy kursie: 2,76 zł
na szczeście mamy wolną wolę w inwestycjach jedni kupują, inni nie.

Spółka zapowiadała na ten rok prawie 3,9 mln zysku,przy założeniu,że pierwszy zakład z pierwszej dotacji zostanie uruchomiony na przełomie 1/2 kwartału,
ja zakładam, że w związku z opóźnieniem otrzymania kolejnych transzy dotacji, może sie nie udać zrealizować tej prognozy, po prostu zakład może zostać uruchomiony dopiero pod koniec 2 kwartału.

wtedy szacuję, że spółka zarobi ok. 2,4 mln złotych za 2011 rok. co przy obecnej kapitalizacji daje wskaznik c/z na poziomie poniżej 10 .
bedzie wtedy też wchłonięta cała pierwsza dotacja. czyli 17 mln złotych.
no i bedzie przygotowywana druga fabryka za drugą dotację 22 mln złotych.

teraz czekamy na informacje ze spółki:

- wpływie drugiej transzy ponad 5 mln zl z pierwszej dotacji,
- pdtrzymanie lub nie wcześniejszych prognoz zysku i przychodów

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 8 stycznia 2011 15:20:35 przy kursie: 2,76 zł
Mnie właśnie ciekawi jaki będzie zysk netto za 2010, bo prognozowane było ponad 21 mln przychodów i zysk tylko 50k zł. Ale mówi się już o zwiększeniu przychodów o 10-20%, a to przecież wcale nie oznacza, że tylko o tyle wzrośnie zysk. Może będzie duże zaskoczenie in plus?

Swoją drogą magnat, dziwne że tu nie widzisz trupa w szafie, choć mechanizm sypania jest identyczny jak na Merketeo.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 8 stycznia 2011 15:21

pop
pop
0
Wysłane: 8 stycznia 2011 18:36:58 przy kursie: 2,76 zł
Cytat:
Swoją drogą magnat, dziwne że tu nie widzisz trupa w szafie, choć mechanizm sypania jest identyczny jak na Merketeo.

Mathu najpierw pełen szacunek za obiektywizm,bo to jest rzeczywiście co najmniej zastanawiające...salute
Natomiast po telekonferencji z Prezesem Orła już wiadomo,że niespodzianki z zyskiem nie będzie.W ciągu ost.2 tygodni b.intensywnie prześwietlałem spółkę i choć widzę zarówno pozytywy jak i negatywy,to przez to zamieszanie z magnatem jakoś odeszła ochota na dzielenie się z tym publicznie na forum,sorry,czasem trzeba odpocząć,choć na priva-to kto będzie chciał(no,może z 1 wyjątkiem),to jak najbardziej.
Zarówno Prezes jak Pan Patryk z PR bardzo mi zaimponowali otwartością dla inwestorów i chęcią komunikacji,są wzorem dla innych spółek...! Chociażby dlatego bez względu czy mam akcje,czy nie-to z całego serca życzę powodzenia w nowym projekcie.Choć z drugiej strony po zsumowaniu wszystkich za i przeciw,całkowicie stało się dla mnie zrozumiałe,dlaczego jest dziś taki kurs,a nie inny,ale to dopiero po uzyskaniu wszelkich danych z telekonferencji,a nie z dostępnych informacji,czy z forum...
Co więcej odniosłem wrażenie po zdaniu jednego z uczestników,że dla innych też sprawa bieżących notowań (pomimo powszechnej opinii znaczącego niedowartościowania) stała się dużo jaśniejsza.

noise
0
Wpisów: 281
Wysłane: 8 stycznia 2011 19:16:33 przy kursie: 2,76 zł
W skrócie pop, ja jestem chętny na taką analizę najlepiej na forum - będzie materiał do dyskusji...

PS. A z tymi przepychankami słownymi to dajcie już spokój. Zeby Was pogodzić to muszę przyznać, że przesłodziliście trochę wątek MKO a z drugiej strony też nie lubię sytuacji typu mam papier to love4 a jak sprzedałem to puke_r

Edytowany: 8 stycznia 2011 19:31

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 8 stycznia 2011 19:19:48 przy kursie: 2,76 zł
Panowie, mówię stanowcze nie dla wycieczek personalnych.

@pop
Jeśli się nie chcesz dzielić to nie pisz, ale jak już zaczynasz to wypadałoby dokończyć. Także proszę rozwiń myśl. Czy masz linka do tej konferencji? Jeśli nie masz ani streszczenia, ani linka to odwoływanie się do niej bardzo źle wygląda.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

18 19 20 21 22

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,276 sek.

nflmuwcr
pxhrgvyj
lpssiqhs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yxegedti
tiqpdjiw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat