PARTNER SERWISU
rjvcuqbw
91 92 93 94 95
broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 4 lutego 2011 18:55:58 przy kursie: 16,90 zł
marpap napisał(a):
Tu się moi mili nie zarobi , drugi raz złudne przebicie poziomu 1,68 . To się musi skończyć źle .d'oh!
Powodzenia

To się jeszcze zobaczy :-)) Tak np za ponad miesiąc .

A na spółce coś AT szwankuje więc lepiej trzymać się fundamentów thumbright . Mieliśmy wybicie z klina górą na bardzo dużych obrotach i zamknięcie powyżej 1,68-1,69. Była bodaj formacja objęcia hossy czy coś podobnego i co wyszło potem? Oddaliśmy większość wzrostów choć wg AT powinno rosnąc dynamicznie co najmniej do kolejnego oporu na 1,9.

Zobaczymy jakimi wynikami podzieli się Duda za IVQ. Z jednej strony ceny wieprza są nadal na niskim poziomie z drugiej strony podobno eksport nieprzetworzonego mięsa wieprzowego wzrósł w 2010r Pewnie za jego część odpowiadam również nasz prosiaczek:

www.farmer.pl/produkcja-zwierz...

EDIT: Teraz zobaczyłem że kolega lukasz211 już wcześniej zamieścił też sam tekst z linka:-))
Edytowany: 4 lutego 2011 19:14

OriUL
0
Wpisów: 75
Wysłane: 6 lutego 2011 10:58:17 przy kursie: 16,90 zł
Jak dla mnie to nic tutaj nie szwankuje

kliknij, aby powiększyć

Patrząc tylko po formacjach to mieliśmy wybicie z trójkąta zwyżkującego, potem lekka korekta i teraz bronimy (i to dzielnie :)) wsparcia na poziomach 1,63-1,64, które wcześniej było oporem. I tyle, ostatnia sesja pokazuje, że kierunek północny jest najbardziej prawdopodobny. No i mamy niecały miesiąc do wyników za IV kw.
Unia Leszno - Drużynowy Mistrz Polski 2010!

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 6 lutego 2011 18:45:32 przy kursie: 16,90 zł
Prawdą jest, że kurs zachowuje się niemrawo, prawdą jest też że od momentu nieudanego wybicia 19.10.2010 trend określić można jako boczny, stąd też kluczowość najbliższego okresu - dla mnie istotne było zejscie poniżej połowy tej ostatniej białej świecy (czyli poniżej 1,68), nie mniej jednak jeśli kurs wrócił ponad ten poziom, możliby jest atak na 1,76-1,77 z 19.10, zaś następny opór bym widział na 1,88 z 24.07 (co przy okazji jest oporem miesięcznym dla sierpnia).
Drugą kwestią, która dla mnie działa pozytywnie na rzecz dudy to najbliższy raport kwartalny, w tym sensie, że zastąpi ten za 4q 2009. Poprawią się wskaźniki fundamentale, co też może poprawić obraz spółki w oczach niektórych inwestorów, niekoniecznie tylko tych indywidualnych.
Być może zaklinam deszcz, ale z drugiej strony cieszy mnie fakt, że duda raczej nie jest ulubieńcem spekulantów, i wzrost kursu, jeśli nastąpi, to poprzez stopniowe odbudowywanie wartości dla akcjonariuszy, nie zaś przez malowanie odczytu sejsmografu na wykresie.
Niechciałbym, zeby wyszło że widze same pozytywy. Tu także, nie brakuje obaw co do przyszłości i stop loss jest zdecydowanie przydatny.
Pozdrawiam
Edytowany: 6 lutego 2011 18:47

thecount
2
Wpisów: 115
Wysłane: 6 lutego 2011 20:35:58 przy kursie: 16,90 zł
Hmm... skoro zadłużenie jest duże, a spółka mimo to skupuje akcje przed terminem tzn. że uważa iż jest niedowartościowana i że w przyszłości taniej będzie spłacać zadłużenie niż skupować droższe akcje. Dobrze myślę?
Edytowany: 6 lutego 2011 20:36

Administrator
0
Wpisów: 15
Wysłane: 7 lutego 2011 12:23:14 przy kursie: 17,30 zł
Kod:
Była tu pyskówka, ale została wycięta po całości. W taki sposób nie będziemy rozmawiać.
Niezależnie od tego, co się komu wydaje, dopóki prawo się nie zmieni, wydawca serwisu odpowiada za wszystkie treści, w tym za wpisy na forum. Wolność słowa nie oznacza braku konsekwencji za naruszanie prawa. Wiesz co jest prawem na giełdzie? Przeczytaj przynajmniej Art. 39 i 183, chyba że masz wolne pięć milionów i szukasz taniego hotelu na dłużej. Nadal chcesz być anarchistą? Rób to na własny rachunek.

mrz
mrz
0
Wpisów: 17
Wysłane: 7 lutego 2011 22:32:37 przy kursie: 17,30 zł
thecount napisał(a):
Hmm... skoro zadłużenie jest duże, a spółka mimo to skupuje akcje przed terminem tzn. że uważa iż jest niedowartościowana i że w przyszłości taniej będzie spłacać zadłużenie niż skupować droższe akcje. Dobrze myślę?

Właściwe wysuwasz wnioski.
Dodałbym jeszcze, że:
* spłacać teraz przedterminowo zadłużenie i zostawić akcje oddłużonej spółki w rekach banków - to prawie głupota,
* skup akcji w celu ich umożenia to zwiększenie udziałów rodziny dudów w akcjonariacie. Na razie mają mało udziałów i aż dziw, że zarządzają spółki (w zasadzie tylko z uwagi na historyczne uwarunkowania i nadal 'rodzinny' charakter).
Owszem dudowanie mają też 'prywatne' opcje kupna akcji od banków, ale pytanie czy mają na to kasę. Wygodniej skupować akcje przez spółkę, która jak widać ma sporo środków.

broker_ns
0
Wysłane: 8 lutego 2011 00:38:44 przy kursie: 17,30 zł
Administrator napisał(a):
Kod:
Była tu pyskówka, ale została wycięta po całości. W taki sposób nie będziemy rozmawiać.

Kurcze nie było mnie dziś klika godz po południu więc widzę że ciekawe rzeczy ominęły mnie bezpowrotnie thumbright .

mrz napisał(a):
* skup akcji w celu ich umożenia to zwiększenie udziałów rodziny dudów w akcjonariacie. Na razie mają mało udziałów i aż dziw, że zarządzają spółki (w zasadzie tylko z uwagi na historyczne uwarunkowania i nadal 'rodzinny' charakter).

Chciałem zaznaczyć, że nie tylko rodziny Dudów ale wszystkich nas akcjonariuszy, proporcjonalnie do posiadanego pakietu akcji. Zresztą już to wcześniej komentowaliśmy na wątku że buy-back jest swoistego rodzaju dywidendą dla akcjonariuszy a w rekach banków nadal jest bardzo dużo akcji, które spółka powinna do 2012r odkupić. Więc to powinno dodatkowo uatrakcyjnić spółkę pod kątem inwestycji.

Edytowany: 8 lutego 2011 00:39

lukasz211
0
Wpisów: 58
Wysłane: 9 lutego 2011 08:13:19 przy kursie: 16,90 zł
Udało mi się zadać pytanie zarządowi, odnosnie zwiększenia zaangazowana, tak jak kolega wcześnej wspommniał i był ten temat poruszany, dla Dudy umorzenie akcji również jest to pewnego rodzaju dywidendą jak i dla reszty akcjonariuszy.

Czy zamierzają Państwo zwiększyć udziały w spółce, ponieważ po dokonaniu bay-backu obecny stan posiadania akcji przez rodzinę Dudy jest dosyć ryzykowny?
" Wskutek nabycia przez PKM DUDA S.A. 30 889 143 akcji własnych w celu ich dobrowolnego umorzenia (Buy – Back), zmianie uległo wyłącznie zaangażowanie poszczególnych banków oraz samej Spółki, przy zachowaniu dotychczasowego poziomu kapitału zakładowego (308 891 433 zł). Realizacja odkupu akcji własnych pozostała bez wpływu na poziom zaangażowania Rodziny Duda w Spółkę. Posiada Ona łącznie z podmiotami powiązanymi 33 460 000 akcji. Wskutek dobrowolnego umorzenia papierów wartościowych udział Rodziny Duda w ogólnej liczbie głosów wzrośnie."

lukasz211
0
Wysłane: 13 lutego 2011 12:47:24 przy kursie: 16,20 zł
www.portalspozywczy.pl/mieso/w...

Może trend wysokich cen pasz zacznie się powoli stabilizować bo nic przecież wiecznie nie rośnie do nieba.
Edytowany: 13 lutego 2011 12:57

broker_ns
0
Wysłane: 14 lutego 2011 22:05:31 przy kursie: 16,00 zł
Dzisiejsze zakończenie sesji dało trochę optymizmu. Ale mnie jakoś trudno wytłumaczyć ostatnie spadki. Wg mnie fundamentalnie niczym nie są uzasadnione. Myślę że jak będziemy już wkrótce po wynikach kwartalnych i przystanął na kuć po oczach te straty w pozycji wynik finansowy z ostatnich 12 m-cy to wówczas spekulanci mniej będą trząść kursem a same akację będą już w bardziej stabilnych rękach. Wyniki już wkrótce więc teraz powinno nam się bardziej zazielenić.

@marpap
Wiem że administrator wyciął twój ostatni wpis. Spróbuj na spółkę patrzyć trochę w dłuższej perspektywie niż tylko 1 tydzień. Ja wiem, że wielu wchodziło spekulacyjnie po wybiciu gorą z klina i powinno im wg podręczników AT rosnąc a teraz jest małe rozgoryczenie ale proponuję spoglądać tutaj bardziej na fundamenty i pod nie inwestować ;-)
Edytowany: 14 lutego 2011 22:06

empel
0
Wpisów: 242
Wysłane: 17 lutego 2011 14:07:24 przy kursie: 15,70 zł
Formacja podwójnego szczytu ?
Duże obroty na 1 szczycie i teraz na spadkach zaczyna generować duże obroty...

stooq.com/q/?s=dud&c=1y&am...

to takie ostrzeżenie dla akcjonariuszy, warto mieć to na uwadze przy dalszych spadkach.

marpap
0
Wpisów: 20
Wysłane: 17 lutego 2011 15:31:46 przy kursie: 15,70 zł
broker_ns napisał(a):
Dzisiejsze zakończenie sesji dało trochę optymizmu. Ale mnie jakoś trudno wytłumaczyć ostatnie spadki. Wg mnie fundamentalnie niczym nie są uzasadnione. Myślę że jak będziemy już wkrótce po wynikach kwartalnych i przystanął na kuć po oczach te straty w pozycji wynik finansowy z ostatnich 12 m-cy to wówczas spekulanci mniej będą trząść kursem a same akację będą już w bardziej stabilnych rękach. Wyniki już wkrótce więc teraz powinno nam się bardziej zazielenić.

@marpap
Wiem że administrator wyciął twój ostatni wpis. Spróbuj na spółkę patrzyć trochę w dłuższej perspektywie niż tylko 1 tydzień. Ja wiem, że wielu wchodziło spekulacyjnie po wybiciu gorą z klina i powinno im wg podręczników AT rosnąc a teraz jest małe rozgoryczenie ale proponuję spoglądać tutaj bardziej na fundamenty i pod nie inwestować ;-)

Ciekawe czy dzisiejsze zakończenie sesji tez da "trochę optymizmu"
Osobiście jestem na DUD chyba od zawsze , przeżywając upadki i wzloty i może właśnie dlatego nic mnie tu chyba nie zdziwi .
Oczywiście zgodzę się z kolegą że spadki pod względem fundamentalnym są niczym nie uzasadnione, aczkolwiek po dzisiejszej prasówce z portalu spożywczego wydaje mi się że DUD poszła troszkę nie w tym kierunku co trzeba, ale o tym napiszę może wieczorkiem .
Pozdrawiam

lukasz211
0
Wysłane: 21 lutego 2011 08:29:30 przy kursie: 16,00 zł

Kolejne kroki, które będą podejmowane odnośnie wysokich cen pasz:
www.portalspozywczy.pl/mieso/w...

A tu niżej jak sobie radzi Pini Polonia na naszym rynku, chyba postępując w ten sposoób długo nie porządzą:), Polska to nie trzeci świat gdzie odchody się zwala na ulicę:

kutno.naszemiasto.pl/artykul/7...

kutno.naszemiasto.pl/artykul/7...

bartekbb
0
Wpisów: 88
Wysłane: 28 lutego 2011 10:28:38 przy kursie: 16,40 zł
coś dziwny spokój na spółce, a jutro wyniki...

Buffetofil
0
Wpisów: 6
Wysłane: 1 marca 2011 21:10:21 przy kursie: 16,30 zł
Wie ktoś może co jest z raportem kwartalnym Dudy? Miał być dzisiaj, na stronie spółki i w necie nic nie znalazłemEh?
W sumie to 01.03.11 jeszcze nie dobiegł końca ale...

thecount
2
Wpisów: 115
Wysłane: 1 marca 2011 22:36:08 przy kursie: 16,30 zł
Już jest skrócone sprawozdanie za IV kw 2010

www.pkmduda.pl/pub/File/relacj...

wlodasb
0
Wpisów: 9
Wysłane: 2 marca 2011 15:44:00 przy kursie: 16,00 zł
Takie ładne wyniki, a tutaj taka kicha. Prezes przedstawia super prognozy, a akcje ani drgną
www.parkiet.com/artykul/102543...

Petronas
4
Wpisów: 56
Wysłane: 2 marca 2011 16:04:56 przy kursie: 16,00 zł
Wzrost przychodów ma być zwłaszcza "super"Think

"PKM Duda planuje wzrost przychodów w 2011 roku o 10-15 proc. (opis)"

gielda.wp.pl/kat,,title,PKM-Du...

Wzrost ma wynikać z wzrostu cen. Zabawne.

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 3 marca 2011 13:19:31 przy kursie: 16,10 zł
Omówienie sprawozdanie za IV kwartał 2010 r spółki PKM Duda S.A.

Spółka zajmuje się hodowlą przetwórstwem i sprzedażą mięsa czerwonego, z czego udział segmentu produkcyjnego w dochodach wynosi 7%. Alokowanie przychodów do segmentu produkcji i handlu nie jest możliwe, ze względu na występowanie PKM Duda jako osobnego segmentu w rachunku segmentowym.

Przychody spółki w porównaniu do analogicznego kwartału roku poprzedniego wzrosły o 5%. W ujęciu Q4/Q3 zmiana także była dodatnia, ale praktycznie nieistotna -1%
Spółce nie pomaga wciąż słaba sytuacja na rynku wieprzowiny, gdzie spadają ceny skupu. Wzrost na takim rynku należy uznać za pozytyw. W sprawozdaniu znajdziemy informację, że większe przychody to zasługa większej sprzedaży eksportowej.

Przychody:

kliknij, aby powiększyć

Ceny żywca:

kliknij, aby powiększyć

źródło – GUS

Zysk brutto ze sprzedaży rośnie szybciej niż przychody. W porównaniu do analogicznego kwartału roku poprzedniego wzrost wyniósł 20%, czyli poprawiła się marża zysku brutto na sprzedaży, która za obecny kwartał wyniosła 13,2% Niestety patrząc trochę szerzej, czyli na poszczególne kwartały roku obrotowego rentowność na tym poziomie rachunku z całkowitych dochodów spada. W pierwszym kwartale marża wynosiła 15%, drugim 14,3% i trzecim odpowiednio 11,8%.

Mimo to zysk brutto na sprzedaży osiągnął największą wartość od 2 lat:

kliknij, aby powiększyć

Patrząc na zachowanie się wspomnianej pozycji rachunku wyników można mieć nadzieję na dalszą poprawę, natomiast jeśli wziąć pod uwagę zmiany cen na rynku pasz i zbóż rentowność segmentu produkcji powinna spadać w przyszłych kwartałach i niekorzystnie wpływać na całkowitą marżę zysku brutto na sprzedaży.

kliknij, aby powiększyć

Prawdopodobnie niekorzystna sytuacja na rynku zbóż będzie trwać do momntu zniesienia sankcji eksportowych na Ukrainie i w Rosji, czyli Państwach będących największymi producentami na rynek Europejski. To jeszcze może trochę czasu potrwać. Rządy tych krajów chronią własne rynki przed wzrostem cen i chyba będzie tak do następnych zbiorów.
W długim horyzoncie czasowym na ceny zbóż będzie mieć wpływ coraz większe wykorzystywanie upraw do produkcji energii – komponenty biomasy.

Bardzo cieszy spadek kosztów sprzedaży. Zgodnie ze strategią obciążenia z tego tytułu maleją w ujęciu rocznym i kwartalnym. Koszty ogólnego zarządu wyglądają pod tym względem dużo gorzej. Obserwujemy wzrost w porównaniu do poprzedniego roku o 100% i w porównaniu do poprzedniego kwartału o 50%. Kwoty za ten kwartał są porównywalne do kosztów sprzedaży. Niestety zarząd pominął ten istotny fakt w omawianiu wyników. Koszty restrukturyzacji powinny i prawdopodobnie znajdują się w pozostałych kosztach operacyjnych spółki. Porównywanie do sytuacji sprzed roku mija się z celem, bo właśnie wtedy dokonano olbrzymich odpisów urealniających majątek spółki, a także zawiązano sporo rezerw na koszty restrukturyzacji.

Martwi fakt, że sumaryczne koszty operacyjne z wyłączeniem kosztów własnych dość mocno wzrosły w tym kwartale i wyniosły 39 milionów złotych, czyli 6 milionów więcej niż średnio w poprzednich trzech kwartałach.

Rosnące koszty objawiły się utratą rentowności operacyjnej, która wyniosła w tym kwartale 3,3% i była najniższa w całym roku:

kliknij, aby powiększyć

co wiązało się także z najniższym zyskiem operacyjnym.

Koszty finansowe w tym kwartale nie były duże. To prawdopodobnie ma związek z obniżeniem zadłużenia spółki oraz różnicami kursowymi. Ostatecznie na poziomie netto wykazano 7,5 miliona zysku na kapitał własny odniesiono tylko 5,2 miliona, w związku ze stratą 2,4 miliona na przeszacowanie wartości zagranicznych jednostek podporządkowanych.

Ciężko stwierdzić gdzie spółka odnosi wycenę niezrealizowanych i zrealizowanych transakcji terminowych. Nie ma sprecyzowanego tego w załączonych notach. Z bilansu wynika, że na koniec roku nie posiadano żadnych instrumentów terminowych.

Przepływy z działalności operacyjnej wyniosły w czwartym kwartale 10 milionów złotych, ale byłbym bardzo ostrożny jeśli chodzi o potwierdzenie zysku za okres. Zmiany w kapitale obrotowym mówią o znaczącym uwolnieniu środków, a największą pozycją zmniejszającą przepływy jest pozycja inne. Przepływy z działalności inwestycyjnej były dodatnie na kwotę 14 milionów złotych, co jest efektem sprzedaży majątku trwałego.
Przepływy z działalności finansowej były ujemne na co wpływ miało głównie spłacenie części kredytów i odsetek.

W ujęciu rocznym przepływy z działalności operacyjnej były dodatnie i większe od raportowanego zysku, ale bez amortyzacji. Podobnie jak w ujęciu kwartalnym największą pozycją była inne, a wyraźnie zmniejszono kapitał obrotowy. Wydaje się, ze tajemnicza pozycja ma wymiar gotówkowy.

Spółka nie jest do końca bezpieczna, co pewnie też nie dziwi po turbulencjach jakie przeszła przed rokiem. Kapitał obrotowy jest praktycznie zerowy. Teraz nie jest źle, a sytuacja się nawet poprawia. Płynność spółki została zwiększona przez niedawną emisję akcji. Rosną zyski z działalności operacyjnej, więc nawet rating skoczył do poziomu B. Znacząco rośnie efektywność przedsiębiorstwa, co zresztą jest zgodne z deklaracjami w strategii. Skracają się wszystkie cykle rotacji. Cykl konwersji gotówki skrócił się do 6 dni w porównaniu z 23-ema w roku ubiegłym. Krótszy cykl to mniejsze zapotrzebowanie na gotówkę i mniejszy jej koszt.

Wyniki spółki znajdują się w serwisie:www.stockwatch.pl/gpw/duda,wyk...

Z zaprezentowanych wycen wynika, że spółka posiada potencjał do wzrostu, ale tak naprawdę wskazują na to tylko wyceny mnożnikowe, w mojej opinii najmniej wiarygodne. Majątkowe i dochodowe są zbieżne i wskazują na wycenę około 1 PLN na akcję. O ile wycena majątkowa wydaje się wręcz zawyżona, to o dochodowej można dyskutować. Rynek wycenia spółkę znacznie wyżej, ale są do tego pewne podstawy. W wynikach spółki zawarte są koszty restrukturyzacji przedsiębiorstwa, które nie powinny być powtarzalne. Spółka dokonuje także integracji pionowej i stara się zmniejszyć obciążenia odsetkowe. Podtrzymuję jednak opinię z końca grudnia, że potencjał wzrostu jest ograniczony w krótkim i średnim terminie, a perspektywy i wyniki w tym horyzoncie znajdują się w dużym stopniu w cenie akcji. Na przyszłe wyniki niekorzystnie będzie wpływać sytuacja na rynku pasz. Potencjał poza korporacyjny znajduje się we wzroście cen mięsa czerwonego i osłabieniu złotówki.

Powyższa treść przez 60 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

limagraf
0
Wpisów: 412
Wysłane: 4 marca 2011 19:51:09 przy kursie: 16,00 zł
Ponizsze info napawa optymizmem, tylko kurs jakis niemrawy. Zastanawiajace??? Czy az tak Maciek zrazil do siebie ludzi tymi opcjami, ze juz nikt nie interesuje sie spolka?

PKM DUDA wyszedł na prostą

Wynikiem netto 32,6 mln zł zakończył się 2010 r. dla Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA. Swój sukces Grupa zawdzięcza przede wszystkim skuteczności w realizowaniu postanowień Programu Restrukturyzacji DUDA 2012.

W samym IV kw. 2010 Grupa osiągnęła 7,5 mln zł zysku netto, przy przychodach 393,9 mln zł, których poziom był o 5,3% wyższy niż w analogicznym okresie roku 2009 i najlepszy w całorocznej działalności. Wynik EBITDA za ostatnie 3 miesiące ub. r. wyniósł 19,6 mln zł przekładając się na wzrost rentowności EBITDA, która w ostatnim kwartale wyniosła 5%. Po 12 miesiącach 2010 r. Grupa wypracowała dobry wynik netto na poziomie 32,6 mln zł i EBITDA w wysokości 91,3 mln zł, przy przychodach o wartości 1 455 mln zł, co pozwoliło wypracować 2,2% marży netto i 6,3% marży EBITDA w całym ubiegłym roku.

Czynnikiem napędzającym wzrost obrotów skonsolidowanych w ostatnim kwartale ub.r. były przychody eksportowe spółki dominującej, które rok do roku urosły o 117% i stanowiły aż 28% przychodów ogółem Spółki PKM DUDA S.A. w tym okresie. W sumie Grupa PKM DUDA poprawiła się w kategorii przychodów eksportowych o 74,7% w relacji do IV kw. 2009, a zestawiając osiągnięcia 12 miesięcy 2010 r. z całym 2009 r. ten progres wyniósł 29%.

„Cieszę się, że nasze całoroczne wysiłki tak pozytywnie przełożyły się na wynik finansowy Grupy. Konsekwencja i skuteczność w realizowaniu Programu DUDA 2012 pozwoliły nie tylko zrestrukturyzować majątek Grupy, co zaowocowało redukcją kosztów i poprawą efektywności operacyjnej, ale również odbudować potencjał długookresowego wzrostu, co, mam nadzieję, spotka się z uznaniem naszych akcjonariuszy” – mówi Prezes Spółki Pan Maciej Duda.

W grudniu ub. r. PKM DUDA SA zrealizowała kolejne postanowienia porozumień zawartych z bankami w ramach inalizacji postępowania naprawczego oraz cele emisyjne akcji serii H. Dzięki środkom pozyskanym z czerwcowej emisji akcji Spółka skorzystała z przewidzianego w Umowie Opcji Buy Back z dnia 24 lipca 2009 r. prawa odkupu celem umorzenia od Kredyt Bank S.A., ING Bank Śląski S.A., PKO BP S.A., BRE Bank S.A. i BZ WBK S.A łącznie 30.889.143 akcji Spółki serii I po średniej cenie jednostkowej 1,26 zł oraz spłacenia części kredytu podporządkowanego w wysokości 16.277.683,23 zł udzielonego przez Pekao SA. W dniu 29 grudnia PKM DUDA SA stała się właścicielem ww. liczby własnych papierów wartościowych stanowiących 9,99% udziału w kapitale zakładowym Spółki.

Działania prowadzone w ramach Programu Restrukturyzacji DUDA 2012 przyniosły Grupie 3,1 mln zł oszczędności w IV kw. i 12,5 mln zł w całym 2010 r., co stanowi 156% planu budżetowego przyjętego przez Zarząd w ubiegłym roku. Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, PKM DUDA planuje w okresie 2010-2014 uzyskać łącznie co najmniej 80 mln zł korzyści finansowych z działań restrukturyzacyjnych.

www.pkmduda.pl/?pid=relacje_ne...

Pozdr
Płyń za rekinem trafisz do ludzi.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

91 92 93 94 95

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,356 sek.

mwwqimei
jfdcksgl
gphihplx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eejsatlc
filprlrx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat