0 Dołączył: 2009-04-07 Wpisów: 15
Wysłane:
7 kwietnia 2011 21:39:40
Post przywrócony. Nie wiadomo dlaczego poleciał. Zwracam Wam jednak uwagę, że grzejecie wątek bez fundamentalnych przesłanek i dlatego jest on pod specjalnym nadzorem.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-31 Wpisów: 757
Wysłane:
7 kwietnia 2011 21:52:58
Dziękuję za odpowiedź. Chyba zgodzę się z Panem co do powyższej kwestii. Sam nie wiem czemu tematy Zastalu poruszane są na wątku IZNS. Moje posty w większości dotyczą AT kursu spółki, które w jakiś tam sposób staram się argumentować
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
8 kwietnia 2011 19:17:35
Niniejszym przypominam Redakcji o pomyśle zorganizowania jednego wspólnego chatu ogólnego Pomysł zgłaszany wielokrotnie, przez kilka osób na różnych wątkach
|
|
|
|
2 Dołączył: 2010-11-14 Wpisów: 300
Wysłane:
20 kwietnia 2011 22:50:37
Zauważyłem, że na na gpwinfostrefa.pl nie zawsze są komunikaty od spółek z NC. Za to wszystkie są na http://www.newconnect.pl tam to jest przyjemnie podzielone (lista spółek. Może stamtąd brać komunikaty do monitora spółki i newslettera.
|
|
0 Dołączył: 2010-06-13 Wpisów: 142
Wysłane:
29 kwietnia 2011 19:01:36
W poradniku / leksykonie SW są podane informacje oparte o nieaktualne już godziny funkcjonowania giełdy. Przewija się to przy kilku hasłach i może być mylące. (fixing / dogrywka itp.) Warto to uaktualnić.
|
|
0 Dołączył: 2009-12-09 Wpisów: 3 001
Wysłane:
29 kwietnia 2011 23:31:58
Są plany, żeby przede wszystkim dokończyć leksykon. Jednak postaramy się uaktualnić :)
|
|
Wysłane:
11 maja 2011 20:15:30
Przy okazji trwających emisji na niektórych spółkach, zauważyłem powracające "stare" problemy. Odświeżam więc jedną ze swoich zapomnianych propozycji. Frog napisał(a):W kwestii "ciągłych pytań o to samo" na wątkach niektórych spółek (PP, PDA, ETC, ITP):
Na wątkach spółek, które są w trakcie procesu nowych emisji, notowania PP, PDA nie da się uniknąć ciągłego pytania o to samo. Proponuję więc w takich wątkach włączenie funkcjonalności pt. piguła informacyjna, gdzie po najechaniu na dane miejsce na ekranie pojawiałby się tekst informujący o tym, co w danym momencie na spółce się dzieje (że zbliża się dzień odcięcia PP i z czym to się wiąże; że PP zostało odcięte co spowodowało zniżkę kursu o tyle i tyle; że notowane sa równolegle PDA i akcje, przy czym PDA zamienią się w zwykłe akcje automatycznie itp.).
Ponieważ utrzymanie tego w ryzach wymagałoby nakładu pracy, uważam że funkcjonalność ta powinna być dostępna na abonament.
Edytowany: 11 maja 2011 20:17
|
|
0 Dołączył: 2009-12-09 Wpisów: 3 001
Wysłane:
11 maja 2011 21:15:08
Frogu jeżeli ktoś kupuje abonament bo chce wiedzieć więcej o giełdzie i moim zdaniem orientuje się co się dzieje z jego akcjami także zamykanie na abonament nie miałoby sensu.
|
|
Wysłane:
11 maja 2011 21:29:52
Może być dostępne za free. To akurat szczegół techniczny.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-21 Wpisów: 139
Wysłane:
20 maja 2011 19:26:28
Witam, Chciałbym poprosić administratorów o ścisłe ustalenie zasad dotyczących usuwania postów, obecnie zupełnie nie rozumiem na jakiej podstawie posty są usuwane i w którym punkcie są nie zgodne z regulaminem, nie wiem w jaki sposób mam pisać, żeby moje posty nie znikały, np posty na MWT. Ponadto prosiłbym o ustawienie powiadomień o usuniętych postach, nie raz się okazało, że chciałem wrócić do posta sprzed jakiegoś czasu, a jego już nie było. Nie wiem kiedy i dlaczego został usunięty. To pewnie nie jest żadna strata dla forum, ale do póki nie powstaną przejrzyste zasady ja przestaję udzielać się na tym forum. Pozdrowienia Tomek
|
|
|
|
Wysłane:
20 maja 2011 20:39:33
Bardziej ścisłych zasad niż są opisane w regulaminie nie znajdziesz. Decyzja odnośnie tego, czy dany post kwalifikuje się do usunięcia zależy od subiektywnej oceny moderatora. Nie jest to rozwiązanie idealne, ale musimy je wszyscy zaakceptować. Piszę to zarówno jako moderator, jak i jako użytkownik którego wiele postów zostało usuniętych.
|
|
Wysłane:
21 maja 2011 13:43:20
Zasady może i są ścisłe ale są dowolnie interpretowane... moderator powinien działaś według ściśle określonych wytycznych a nie według własnego "widzi mi się". Wytłumacz mi np dlaczego na MWT zniknęła cała rozmowa dotycząca zagrożeń dla spółki?
|
|
Wysłane:
21 maja 2011 14:13:51
Cytat:Moderacja
1. W celu zapewnienia przejrzystości i spójności informacji znajdujących się na wątkach, forum jest moderowane. Oprócz treści jawnie sprzecznych z dobrymi obyczajami i zasadami współżycia społecznego, usuwane są treści: a. będące przedmiotem prawa autorskiego (np. przeklejane w całości artykuły z prasy), b. nie merytoryczne, tj. nie dotyczące spółki lub jej akcji, c. nakłaniające pośrednio lub wprost do kupna bądź sprzedaży akcji, d. zawierające cenę docelową lub przewidywany kierunek kursu, nie poparty argumentacją techniczną bądź fundamentalną, e. komentujące osobę innego użytkownika, f. monologi, czyli odpowiedzi samemu sobie, szczególnie nie niosące nowych informacji, g. powtarzające wcześniejsze informacje bądź opinie, h. niechlujne i niepełne, np. gołe linki bez cytatu, równoważniki zdań bez przecinków i polskich znaków diakrytycznych, wykresy bez komentarza i temu podobne.
2. Nad zawartością forum czuwa Administrator wraz z Moderatorami. Podejmowane przez nich decyzje w ramach moderacji obejmują m.in.: a. wezwanie użytkownika do przestrzegania regulaminu, b. usunięcie całości lub części wpisu, c. zablokowanie użytkownikowi możliwości wysyłania wpisów, d. całkowite zablokowanie użytkownikowi możliwości korzystania z serwisu. Kontynuując, nigdy nikt nie zastosował wobec mnie punku 2a, a chętnie bym się dowiedział co nieregulaminowego napisałem? W zamian za pytania dotyczące powodów usunięcia postów, w prezencie miałem zablokowane konto. Moderatorzy powinni działać jak najbardziej obiektywnie, w przeciwnym razie pojawia się podejrzenie, że manipulują treściami zawartymi na forum dla własnych korzyści, np poprzez usuwanie niewygodnych dla swojego portfela postów
|
|
0 Dołączył: 2010-01-15 Wpisów: 197
Wysłane:
22 maja 2011 13:42:41
DeTomaso-IS napisał(a):nigdy nikt nie zastosował wobec mnie punku 2a, a chętnie bym się dowiedział co nieregulaminowego napisałem? W zamian za pytania dotyczące powodów usunięcia postów, w prezencie miałem zablokowane konto. Moderatorzy powinni działać jak najbardziej obiektywnie, w przeciwnym razie pojawia się podejrzenie, że manipulują treściami zawartymi na forum dla własnych korzyści, np poprzez usuwanie niewygodnych dla swojego portfela postów Całkowicie się z Tobą zgadzam i potwierdzam własnym doświadczeniem to, co napisałeś tutaj. Od dłuższego czasu już nie zabieram głosu na tym forum bo to nie ma sensu. Czytuje czasami co nieco ale traktuję to z przymróżeniem oka Panic sale?!! Buy! Buy! Buy!
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
22 maja 2011 14:43:36
DeTomaso-IS napisał(a):(...) Moderatorzy powinni działać jak najbardziej obiektywnie, w przeciwnym razie pojawia się podejrzenie, że manipulują treściami zawartymi na forum dla własnych korzyści, np poprzez usuwanie niewygodnych dla swojego portfela postów Moderatorzy działają obiektywnie. Swoje podejrzenia co do manipulacji zgłoście obaj jak najszybciej do KNFu, prokuratury i na policję. Bo na razie mamy do czynienia z bezpodstawnym pomówieniem. A może to Wam nie wyszła manipulacja? Posty nie wylatują bez powodu, a regulamin jakimś cudem jest zrozumiały dla 99,99% użytkowników.
Edytowany: 22 maja 2011 14:50
|
|
Wysłane:
22 maja 2011 16:49:08
Matko:) Gdzie ja kogoś pomówiłem? Proszę Cię... Napisałem jak coś może wyglądać, a nie że tak jest... Dostrzegasz różnicę? I liczyłem, na merytoryczną odpowiedź, wyjaśniającą powody usunięcia postów. Odrobinę dobrej woli. Cytat:3. Decyzje podejmowane przez Administratora i Moderatorów są suwerenne. Nie mają oni obowiązku się z nich tłumaczyć, choć mogą w ramach dobrej woli wyjaśnić powód swoich działań. Ja rozumiem regulamin ale nie muszę się z nim zgadzać, i na pewno nie godzę się na to, żeby moderator usuwał moje wpisy, według własnego uznania bez podania przyczyny. Piszę/pisałem na różnych forach i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby wylatywał co drugi mój post i żebym kompletnie nie wiedział dlaczego? Wiesz mi to forum do szczęścia nie jest potrzebne, braku jednego użytkownika nawet nikt nie zobaczy. Więc skoro nie zamierzasz nic zmieniać i uważasz że wszystko jest w porządku, na pewno nie zamierzam się dłużej narzucać. Pozdrowienia Tomek
|
|
0 Dołączył: 2009-01-31 Wpisów: 757
|
|
0 Dołączył: 2008-07-31 Wpisów: 4 710
Wysłane:
8 lipca 2011 18:28:26
Teraz został cytat. Wcześniej zapewne był cały artykuł. Zagadka rozwiązana A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...
|
|
2 Dołączył: 2010-11-14 Wpisów: 300
Wysłane:
20 lipca 2011 12:52:49
Co powiecie droga redakcjo na wprowadzenie okienka przy użytkowniku "Pomógł: x razy". Opcja do zaznaczenia przy każdym poście. W ten sposób można by było nagradzać wartościowe posty, a użytkownik, który udziela się merytorycznie na forum byłby nagradzany.
|
|
0 Dołączył: 2008-10-04 Wpisów: 572
Wysłane:
25 lipca 2011 22:02:44
Ja bym się mocno zastanowił nad formą oceny prestiżu danego użytkownika na tym forum, szczególnie chodzi mi o poziom ufności danego komenatarza. Ja zawsze starałem się pisać prawdę, a nawet się przyznawałem do błędów. No ale nieważne co o mnie. Rzecz w tym, że dziś nakryłem niejakiego Scarry'ego na zwykłym oszukiwaniu innych użytkowników swoich osiągnięć na giełdzie - patrz: www.stockwatch.pl/forum/wpis-n...Najpierw przyznaje w jakimś komentarzu na wątku OPT, że nie trzymał nigdy w portfelu OPT więcej niż 1 dzień, a potem się chwali w swojej kronice, że zarobił 200% z tej spółki. Jest to ewidentny oszust. Co on myśli, że ja nie pamietam? Ja mam nie najgorszą pamięć. Co cię nie zabije, to cię udziwni
[**usunięto zakazaną treść**]
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.