50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
11 kwietnia 2009 16:55:57
przy kursie: 5,85 zł
Cytat:taki off, ale naprawdę nie potrafię się nadziwić że serwis jeszcze niepłatny tym bardziej że przeszedł szybką metamorfozę od formy, praktycznie bloga w jakiej go kiedyś pamiętam i pewnie niedługo patrząc po ruchu przeskoczy bankiera w liczbie odwiedzin bądź co bądź jeśli kiedyś przyjdzie taki pomysł to mam nadzieję starszych użytkowników potraktujecie łagodnie W ogóle mam łagodne plany, ale w końcu przydałoby się odpracować wydatki. Jaka cena jest atrakcyjna i uczciwa za to co widać, zastanawiałeś się może? zakładając, że serwis jeszcze się trochę porozwija w kierunku AF i troszeczkę w kierunku AT?
Edytowany: 11 kwietnia 2009 16:58
|
|
0 Dołączył: 2008-12-11 Wpisów: 31
Wysłane:
11 kwietnia 2009 18:43:06
Internauci z niechęcią za cokolwiek płacą i w dodatku kiepsko u nich (u nas) z lojalnością. Była zła wiadomość musi być i dobra: Ostatnia Polityka artykuł ,,Modne strzyżenie,,- po raz pierwszy spotykam się z naszym portalem na łamach ogólnopolskiej prasy.Na razie skromnie ale zawsze.
Edytowany: 11 kwietnia 2009 18:44
|
|
Wysłane:
11 kwietnia 2009 19:37:28
Ach tak - mamy tam znajomych  jak zresztą w połowie polskiej prasy  ale strasznie trudno się z czymkolwiek przebić na łamy drukowane. Dziennikarze boją się serwisów internetowych jak diabeł wody święconej. Zresztą słusznie  ale mogliby więcej korzystać z narzędzi online - pisaliby w ten sposób lepsze teksty
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-02-01 Wpisów: 157
Wysłane:
11 kwietnia 2009 22:45:31
Trudno wycenić taki portal  Dla mnie jest wart każdej ceny Dobrej kawał roboty WD
|
|
Wysłane:
11 kwietnia 2009 23:07:14
ronin napisał(a):Trudno wycenić taki portal  Dla mnie jest wart każdej ceny Dobrej kawał roboty WD Gracias Kurczę branie kasy byłoby z drugiej strony nieuczciwe wobec osób, które bezinteresownie wrzucają na forum analizy techniczne (ale nie linki do swoich blogów  ). Na razie nie ma tematu płacenia, działamy dalej full monty.
|
|
6 Dołączył: 2008-11-18 Wpisów: 49
Wysłane:
12 kwietnia 2009 14:00:13
WatchDog napisał(a): W ogóle mam łagodne plany, ale w końcu przydałoby się odpracować wydatki. Jaka cena jest atrakcyjna i uczciwa za to co widać, zastanawiałeś się może? zakładając, że serwis jeszcze się trochę porozwija w kierunku AF i troszeczkę w kierunku AT?
Co do konkretnej ceny to szczerze nie przyszła mi póki co na myśl żadna, serwis się genialnie rozwija jak na moje niewyrobione oko, a do tego poziom wypowiedzi na forum (i nie jestem przecież pierwszym który to pisze) odbiega od znanych mi serwisów Jakaś symboliczna kwota na pewno by nie zaszkodziła internautom (choć wiadomo - nie za szybko  ), a mogła pomóc serwisowi, tym bardziej że wiele jest osób podobnych do mnie którzy nic do strony (w tym forum) nie wnoszą, a stale korzystają z wiedzy... wystarczy spojrzeć choćby na dzisiejszy niedzielny świąteczny obiad kiedy siedzi tu co niemała 20 osób  i tak jak ostatnio się przyglądam jest cały czas... dobra - sam uciekam na sernik P.S. może warto by było przenieść to na inny wątek ;)
|
|
1 Dołączył: 2009-01-12 Wpisów: 1 182
Wysłane:
12 kwietnia 2009 23:15:15
Ja też bardzo lubie ten portal, czuje sie tu bardzo dobrze, byłbym skłonny zapłacić jakąś zrzutke na utrzymanie go przy życiu, czysto ludzka wdzięczność mi to nakazuje. Co do formy finansowania... może pomyślcie nad wypuszczeniem pakietu akcji tego portalu? To jest gra. Zabawa na pieniądze.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-25 Wpisów: 72
Wysłane:
13 kwietnia 2009 01:23:47
majama napisał(a):
Co do formy finansowania... może pomyślcie nad wypuszczeniem pakietu akcji tego portalu?
rasowy inwestor  juz zweszyl interes i chce zarobic  to ma sens swietny portal z duzymi perspektywami w dlugim terminie dobra inwestycja  a na serio opcje platne moga ten serwis zabic ...ale moga tez wzmocnic decyzja nalezy do WD a jak widac ma chlopina zdrowe podejscie do sprawy , moze na poczatek wystarcza jakies drobne darowizny.... ?
|
|
0 Dołączył: 2008-12-17 Wpisów: 218
Wysłane:
13 kwietnia 2009 08:09:01
Panowie i Panie
ale moze w innym watku o tym bedziemy sie rozwodzic, jesli dalej ma to byc super portal ( a jest) to pilnujmy sie ( ja tez musze) i mowmy na temat w odpowiednich watkach, to jest watek spolki IMMOEAST i aktualna dyskusja nie ma z nia nic wspolnego.
a wracajac do spolki:
co do IMMO, urosnie ponad 6? widze jakby sie juz ustabilizowalo na poziomie 5 z gr i powoli rosnie, czy moze to cisza przed burza, obserwujac IMMO mysle ze raczej bedzie roslo przemawiaja za tym wszytskie newsy latajace w kolo. o jakim poziomie wzrostu mowa?
zastanawiam sie czy nie kupic malego pakietu ale jakos nie jestem w stanie ustalic sobie po ile to cudo kupic.
|
|
0 Dołączył: 2008-11-16 Wpisów: 262
Wysłane:
13 kwietnia 2009 23:00:51
mihara napisał(a): co do IMMO, urosnie ponad 6? widze jakby sie juz ustabilizowalo na poziomie 5 z gr i powoli rosnie, czy moze to cisza przed burza, obserwujac IMMO mysle ze raczej bedzie roslo przemawiaja za tym wszytskie newsy latajace w kolo. o jakim poziomie wzrostu mowa?
zastanawiam sie czy nie kupic malego pakietu ale jakos nie jestem w stanie ustalic sobie po ile to cudo kupic.
prześledź sobie wątek od początku, są tam odnośniki i do austryiackich stron (niemieckojęzyczne) jak również do parkietu (wątku IEA, poszczególnych ksiąg) to, że ktoś tutaj napisze Ci, że warto wchodzić w cenie X, inny w cenie Y to ma niewielkie znaczenie i jest obciążone subiektywną oceną; IEA jest specyficzna spółką, która już w tym roku dała "wybranym" zarobić grubo ponad 100% (w zależności od ceny wejścia) - mnie dała jak na moje oczekiwania sporo zarobić tylko na DT, kolega bB gra na niej long term z poziomów teraz nieosiągalnych (prześledź sobie kurs od początku b.r czy od listopada ub.r) co do poziomów cenowych wejścia będą różnice - w jednym bedziemy zgodni - spółka warta uwagi i na pewno da zarobić wg. mojej (i nie tylko) subiektywnej oceny grubo ponad kolejne 100% (wielu oczekuje ceny docelowej w tym roku na poziomie 2-3 Euro)
|
|
|
|
Wysłane:
13 kwietnia 2009 23:19:22
WatchDog napisał(a):Kurczę branie kasy byłoby z drugiej strony nieuczciwe wobec osób, które bezinteresownie wrzucają na forum analizy techniczne (ale nie linki do swoich blogów  ). Na razie nie ma tematu płacenia, działamy dalej full monty. ja na Waszym miejscu zainteresowałbym się opcją płatną AT na życzenie - forum/strona jest poświęcona AF, w tym celu opracowaliście pomocne wskaźniki, przeglądacie raporty, umieszczacie wykresy z odpowiednimi adnotacjami - ja osobiście nie miałbym nic przeciwko opłacaniu abonamentu na rozsądnym poziomie (tu może pojawić się problem z definiowaniem co to jest ten rozsądny poziom :) ) lub na wykupywaniu biuletynu AT czy to poszczególnych walorów czy to indeksami/branżami dla mnie osobiście miałoby to efekt edukacyjny - możliwość "korepetycji" z AT - choć z drugiej strony forum i swobodna wymiana poglądów ma temu służyć (i trzeba uczciwie przyznać, że są tu w przeważającej części forumowicze rzetelni w swych ocenach i uwagach, choć w mojej ocenie kompetentna podpowiedź fachowca/praktyka zawsze jest bardziej wiarygodna) jak zwykle decyzja należy do kreatorów tego portalu/forum, którzy swoją pracą dowiedli, że darmowe nie znaczy gorsze od płatnego (tylko gdzie wasz zysk? - forumowa "ściepa/zrzutka/składka" ?) - ale to dywagacja nie na ten wątek
Edytowany: 13 kwietnia 2009 23:20
|
|
0 Dołączył: 2009-01-09 Wpisów: 878
Wysłane:
13 kwietnia 2009 23:27:04
ferit napisał(a):[...]tu może pojawić się problem z definiowaniem co to jest ten rozsądny poziom [...] Zastanawiałem się nad tym, dla mnie wszystko w granicach 9,99 - 49,99 wydawałoby się rozsądne, wziąwszy pod uwagę ile zawdzięczam info zaczerpniętego z tego portalu oraz jaki w moim wyobrażeniu jest nakład pracy twórców... Ale faktycznie, warto by chyba wyciąć poczatek tej dyskusji i przeniesc ja na osobny wątek. Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....
|
|
Wysłane:
13 kwietnia 2009 23:31:17
bB86 napisał(a):Ferit gratuluje fantastycznego timingu ;) w czepkus urodzony ;) widzisz jak mnie bijesz poki co ;)  [/color] dzięki wielkie, ale przyznam szczerze, że masz u mnie jakąś zacną butelczynę bo pomagasz nie tylko mi zrozumieć posunięcia na tej i nie tylko tej spółce (jeszcze MCI) konkurować z Tobą ani nikim nie mam zamiaru - każdy gra jak potrafi, jak mu szczęście sprzyja i na ile go stać - Ty i tak w końcowym rozrachunku bijesz mnie na głowę pewnie z 10x czego szczerze gratuluję
|
|
Wysłane:
14 kwietnia 2009 19:23:30
przy kursie: 5,97 zł
Zmiana tematu...  1.46 w Austrii to daje coś 6.40 na otwarciu Oj będzie sie działo przynajmniej do czasu pojawienia się batona
|
|
0 Dołączył: 2008-12-05 Wpisów: 228
Wysłane:
14 kwietnia 2009 20:48:43
ronin napisał(a):Zmiana tematu...  1.46 w Austrii to daje coś 6.40 na otwarciu Oj będzie sie działo przynajmniej do czasu pojawienia się batona no nie do końca,przy obecnym kursie euro daje nam to jakieś 6.19zł ,ale to i tak zawsze w plusie...pozdrawiam
|
|
Wysłane:
14 kwietnia 2009 21:44:01
No tak złotówa się umacnia z minuty na minute, to też dobrze
|
|
0 Dołączył: 2008-08-01 Wpisów: 489
Wysłane:
14 kwietnia 2009 22:53:53
Wyglada na to, ze Immo jedzie na 2 EUR, byc moze bez przystankow. Inna rzecz ze to 2 EUR to moze byc 8 zlotych  No ale wciaz - ku nowym maxom. In the name of all that which does not suck!
|
|
1 Dołączył: 2008-10-09 Wpisów: 1 410
Wysłane:
14 kwietnia 2009 22:59:09
Alexey napisał(a):Wyglada na to, ze Immo jedzie na 2 EUR, byc moze bez przystankow. Inna rzecz ze to 2 EUR to moze byc 8 zlotych  No ale wciaz - ku nowym maxom. Zdecydowanie 8 się już skrada. Na razie na paluszkach  co by nie wystraszyć za bardzo  . You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
0 Dołączył: 2009-01-08 Wpisów: 253
Wysłane:
15 kwietnia 2009 07:19:34
Dobrze że wczoraj dobrałem. Ciekawy jestem dzisiejszego otwarcia Akcje są tyle warte na ile wyceni je rynek
股票是这么多的价值,市场将会尽可能多
|
|
1 Dołączył: 2008-10-09 Wpisów: 1 410
Wysłane:
15 kwietnia 2009 11:50:42
przy kursie: 6,18 zł
A może rakiety nie będzie tym razem  ? Tylko powolne wchodzenie z plecakiem na Kasprowy? You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.