Fexo a o której linii trendu wzrostowego mówisz? Jeśli chodzi o tą główną to na moim wykresie już została złamana. W sumie to jest łamana mniej więcej co pół roku, ale rynki specjalnie się tym nie przejmują i po pewnym czasie mamy odreagowanie w górę.
Nieco więcej szacunku mam do wykresu wig 20 podzielonego przez kurs dolara. Tutaj znajdujemy się w kluczowym momencie - wsparcie trendu plus okrągła wartość 1000 naruszona tylko wczorajszą świeczką. Dzisiaj, dzięki neutralnej gpw i taniejącym dolarze w20usd rośnie ok. 1 procent, czyli wszystko na dobrej drodze żeby się odbić w górę. Na fanfary może jeszcze za wcześnie, ale przynajmniej jest bufor bezpieczeństwa. Gdyby usiaki w nocy coś namodziły, jutro bez paniki możemy ten 1% z powrotem oddać:)

kliknij, aby powiększyća.yfrog.com/img695/4927/wig20u...Myślę że rozwiązanie przyniesie oczerniany ostatnio doktor ekonomii czyli miedź i jego wierny pupilek czyli kghm. Na miedzi wypadliśmy z konsolidacji pomiędzy 9-10 tys $. Widać też potężną różnice w kontraktach na miedź zawieranych w US. Z piątkowego raportu COT wynika że grupa "małych spekulantów" w ciągu ostatnich dwóch tygodni obróciła się na S. Mają obecnie więcej kontraktów short niż instytucje branżowe, co nie zdarza się często
(ostatnio sierpień 10'). Przyjeło się wnioskować że przeważnie ta grupa nie ma racji:) Kgh wyłamał się z ważnego, rocznego trendu wzrostowego, nawet było to poparte obrotami, ale ogólnie nikt się tym nie przejął, spodziewałem się panicznej reakcji:)

kliknij, aby powiększyćwww.upperman.com/mprof/p57.gif...Aktualnie: MRB(100%)