PARTNER SERWISU
cgyrvpyz
1 2

Stockwatch - co i za ile?

Teresa
0
Wpisów: 4 710
Wysłane: 27 kwietnia 2010 12:35:57
Na razie można pobrać i obejrzeć przykładowy plik klikając w link znajdujący się pod polem wyboru spółki (SMS) na stronie głównej.
A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...

Zielarz
0
Wpisów: 457
Wysłane: 27 kwietnia 2010 12:44:58
Teresa napisał(a):
Na razie można pobrać i obejrzeć przykładowy plik klikając w link znajdujący się pod polem wyboru spółki (SMS) na stronie głównej.

No tak ale chodzilo mi o pliki csv (zasadniczo moge sobie wyobrazic jak wygladaja liczby i/lub stringi oddzielone przecinkami blah5 ale .. )
Jak juz jestesmy przy tym pdfie to w wiadomosciach i komunikatach moglibyscie chyba zaszyc linki do Waszych stron bo jak ich nie i nie ma samej tresci komunikatu to i tak trzeba szukac i tak a w usludze domyslam sie ze chodzi o to zeby nie szukac juz niczego blackeye
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 23 marca 2011 01:49:05
majama napisał(a):
Dostęp płatny do forum odetnie rzesze zdegenerowanych ludzików które maja w zwyczaju pisać wulgaryzmy i dyskutować na poziomie rynsztoka, widać to zjawisko w necie więc prędzej czy później i tutaj dotrze. 200-300zł to sporo, przypuszczam że sam fakt opłat odsieje jakieś 50% chętnych, a cena powyżej 100zł rocznie odpędzi 75% obecnych chętnych. Jak dla mnie ta strona jest elitarnym klubem wśród polskich stron o giełdzie i uważam że jakieś opłaty pozwolą utrzymać tą elitarność i odciąć wandalizm.

Minęły 2 lata od tego posta i jest aktualny jak nigdy. Uważam, że powinno się wprowadzić opłatę za forum. Zgadzam się z obawami o jego odcięcie czy wyizolowanie. Dlatego powinna ona być symboliczna i mieć ograniczone pole rażenia. Na przykład 10% abonamentu rocznego i wykup minimum na jeden rok! Bez abonamentu na forum brak możliwości pisania częściej niż raz na 48h i brak widoku postów świeższych niż 48h. Dlatego, że dzisiaj często forum jest miejscem dostępu do darmowej analizy a jednocześnie nastręcza najwięcej problemów załodze, a będzie jeszcze gorzej, wzrost geometryczny zapędzi wszystkich na 24h/7 moderację i zahamuję rozwój całego portalu! Piszę to jako abonent Stockwatch i osoba zainteresowana jego dynamicznym rozwojem.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

slight
0
Wpisów: 8
Wysłane: 14 maja 2011 09:23:43
Witam nie bylo mnie tu dłużej więc może coś przeoczyłem...
Mam pytanko o poniższą usługę co ona zawiera i jak ją można ewentualnie wykupić?

Koszt pakietu usług od 27 zł/mc + VAT

pozdrawiam

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 14 maja 2011 09:26:12
Pełna lista jest na stronie
www.stockwatch.pl/profil/abona...
i sukcesywnie się wydłuża.

Pan Inwestor
0
Wysłane: 24 lipca 2011 17:29:25
Podstawowe pytanie do aktualnych abonamentowców. Jak oceniacie poziom płatnych usług, co was zadowala a co jeszcze autorzy serwisu mogliby poprawić. No i krótko czy się opłaca?
Znany również jestem w internecie jako "Pan srebrnooka"

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 24 lipca 2011 17:36:34
Przede wszystkim drobna uwaga dla nowego użytkownika - fragment regulaminu:

Cytat:
4. Forum nie służy do reklamowania innych stron. Podawanie linków, czy to w treści czy w stopce, służące promowaniu tychże stron, nie jest mile widziane. Administrator może dopuścić niektóre linki na podstawie subiektywnej oceny aktywności użytkownika i jego wkładu w forum, za co rekompensatą będzie skierowanie ruchu na jego stronę.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Pan Inwestor
0
Wysłane: 24 lipca 2011 18:32:12
Po poprawieniu stopki, ponawiam prośbę do użytkowników płacących abonament o jak najbardziej rzetelną ocenę otrzymywanych w ramach tegoż usług. Dziękuje.

PS. Przydałby się okres próbny dla nowo zarejestrowanych użytkowników tak by mogli się w ramach niego za darmo przekonać na czy to polega. Taka moja mała sugestia.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 26 lipca 2011 10:32:11
Przyłączam się do prośby o opinie. :)

PS:
Z okresem próbnym jest mały kłopot. W ten sposób, można wielokrotnie zakładać konto pod wieloma nickami. IP niestety nie wszystkie są stałe, co uniemożliwia identyfikację. Z tego powodu można poprosić o opinie aktualnych abonentów. Lub poprosić jednego z członków ekipy o dokładniejszy opis, screeny czy jakie tam kto ma życzenia.

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 26 lipca 2011 13:09:10
za najbardziej przydatne narzędzia, dostępne w abonamencie uznaję skaner fundamentalny i ranking wycen akcji. skaner pozwala na wyszukiwanie spółek wg dowolnych kryteriów, w zależności od upodobań inwestora.
możesz zadać parametry, uwzględniające sektor, w którym działają spółki, wielkość FF, kapitalizacje, ROE, ROA, beta kursu, zadłużenie itd.
podobnie z wyceną - od księgowej po likwidacyjną, w sumie 13.

dodatkowo możesz zwrócić się o analizę raportu nawet najbardziej zapyziałej spółki i raczej nie odmówią.
analizy raportów ukazują się dość szybko i sporządzane bardzo rzetelnie, nawet kierownictwo omawianych spółek nie bardzo ma do czego się przyczepić blackeye

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 26 lipca 2011 13:41:43
Ja najbardziej cenię sobie szybki dostęp do analiz fundamentalnych. Miło jest poczytać opinie innych osób o raporcie. Analizując samemu można pominąć istotne informacje. Pojawiają się też czasami ciekawe opracowania odnośnie spółek które zamierzają zadebiutować (np. JSW). One też są dostępne wyłącznie w abonamencie.

Korzystam też z newslettera, który podaje mi zbiorczo informacje o tym jak obserwowane spółki zachowywały się w ciągu dnia. Dodatkowo dostaję na maila informacje o komunikatach wypuszczanych przez obserwowane spółki.

Kilka razy z ciekawości skorzystałem ze skanera fundamentalnego. Fajne narzędzie, ale z tego nie korzysta się raczej codziennie.

Z pozostałych funkcji raczej nie korzystam.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Pan Inwestor
0
Wysłane: 26 lipca 2011 18:05:08
~Frog, ~Krewa
Dziękuje za recenzje, jako że otrzymałem na okres próbny (Dziękuje Ekipo Stockwatch) dostęp testuje wszystko samemu, ale wasze wypowiedzi traktuje jako przewodnik po najlepszych i najprzydatniejszych funkcjach. Jak będę miał chwilkę i będę maił coś ciekawszego do uzupełnienia dodam kilka uwag gwoli recenzji.
Pozdrawiam.

Zielarz
0
Wpisów: 457
Wysłane: 22 sierpnia 2011 09:58:21
Komentarz rynkowy pana Marcina Kiepasa, ktory jest dostepny za darmo w masie innch portali zamykacie pod abonamentem ? No cooz ... jakby to powiedziec ... LOL joker
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 22 sierpnia 2011 12:27:56
Ale zwróć uwagę, że wszystkie komentarze u nas sa w jednym miejscu i w bardzo prosty sposób można znaleźć archiwalne wpisy. Wszystkie jest dobrze uporządkowane.

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 11 stycznia 2012 22:35:30
Być może warto pomyśleć o wprowadzeniu kilku typów abonamentów - mniejszych z nisza oplata. Obecny w wartości 400 zł posiada pełen zestaw funkcji.

Dla niektórych ta kwota nie jest duża, dla pewnej grupy zapewne jest jednak duża. Niewątpliwie jednak znajdzie się grupa nowych użytkowników którzy za odpłatność np. 50-60 zł rocznie chcieliby uzyskać choć fragment obecnej funkcjonalności - z której nie korzystają.

Taka grupa mogliby być np zestaw:
* [newsy]
Newsletter
Pełen ranking wskaźników
Wszystkie wskaźniki spółek

* [analizy raportow]
Analizy raportów kwartalnych
Analizy i wyceny ofert publicznych IPO
Raporty analityczne spółek w PDF

* [analizy techniczne]
Formacje analizy technicznej
Wszystkie wskaźniki spółek
Pełen ranking wskaźników

* [analizy fundamentalne]
...

Wszystkie watki posiadały by wyświetlane reklamy i wiele zablokowanych funkcjonalności

Ps.
Skład oczywiście jest tylko moja luźna propozycja,

erbe
0
Wpisów: 120
Wysłane: 6 sierpnia 2012 09:11:43
Czy w Stockwatch jest możliwość oglądania wskaźników, jak kształtowały się w przeszłości (głównie w latach, a nie koniecznie w kwartałach)? ROE, ROA, W. Altamana, zadłużenie, i inne?

Piter18pl
0
Wpisów: 150
Wysłane: 30 października 2012 18:42:31
Właśnie fajny pomysł jakbyście wskaźniki mieli historyczne jak kolega podał nade mną :P np taka sEVA :P na przestrzeni np max 5 lat to fajna sprawa no i inne wskaźniki :) pozdro :D

czajnik
PREMIUM
0
Wpisów: 134
Wysłane: 17 sierpnia 2013 15:49:37
Mam pytanie. Niedawno widoczna była na stronie "oferta wakacyjna" dotycząca abonamentu w wysokości 999 zł obejmująca okres 10-letni. Niestety nie mogę jej już znaleźć a jestem nią zainteresowany. Czy można jeszcze wykupić taki abonament jako że wakacje jeszcze trwają? Dziękuję za odpowiedź zwłaszcza za pozytywną.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,273 sek.

hbjqtbaq
glesahpq
tizhqecn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pdviotfj
xhuuraic
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat