13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
10 sierpnia 2011 21:40:22
Cytat:A tak poza tym pb.pl pisał ostatnio, że dobrze sprzedają się obligacje. Może coś ruszy z tym zadłużeniem, bo kapitał, któremu uda się uciec z giełdy gdzieś się musi podziać. O czym Ty piszesz? Co ma ruszyć z zadłużeniem? Powinno spadać. Państwa mają się oddłużać. Jak kasa będzie szła w obligacje, to zadłużanie się będzie łatwiejsze z punktu widzenia państw - będą chętni na każdą ilość.
Edytowany: 10 sierpnia 2011 21:41
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
10 sierpnia 2011 21:41:44
Frog napisał(a):buldi napisał(a):Panika na tym wątku jest większa niz na parkietach. Szkoda, że przy każdym wpisie nie zapisuje się wartość WIG20, DAX i S&P500 - byłaby niezły materiał badawczy. Frog co byś chciał zbadać? Nie pozostawiajmy niejasności. Od prawie dwóch lat było mi drogo, teraz uważam że jest tanio. Jeżeli wchodziłem - to swingowo i starałem się o tym pisać. Krótkie zamknąłem i wlazłem w papiery ponad połową portfela. Cieszy mnie panika, bo wg mnie to wróży odbicie. Przeprowadź tę lustracje jak najszybciej.
Edytowany: 10 sierpnia 2011 21:44
|
|
Wysłane:
10 sierpnia 2011 21:43:59
Buldi, Chodzi mi o przeanalizowanie zachowania inwestorów w korelacji z sytuacją na giełdach. Można wiele się nauczyć o ludziach, o inwestorach, o sobie. Wszystko po to, aby w przyszłości podejmować lepsze decyzje inwestycyjne.
|
|
|
|
46 Dołączył: 2010-08-07 Wpisów: 1 795
Wysłane:
10 sierpnia 2011 21:44:15
Ludzie panikuja bo panikuja inni , a inni panikuja bo panikuja jeszcze inni - i tak dalej , i tak dalej.. Juz chyba nikt nie wie jakie sa powody tej paniki (europa panikuje bo w usa panikuja , w usa panikuja bo w europie panikuja) a najgorszy jest fakt,ze brakuje nam kapitana ktory by pokierowal tym statkiem i przerwal ta panike,inaczej zderzymy sie z lodowcem...
|
|
Wysłane:
10 sierpnia 2011 21:47:43
kokospl napisał(a):a najgorszy jest fakt,ze brakuje nam kapitana ktory by pokierowal tym statkiem i przerwal ta panike,inaczej zderzymy sie z lodowcem... Właśnie takie pragnienia mogą być zalążkiem powstania rządu światowego Powtórzę się. Nie potrzeba nam kapitana który zatrzyma spadki. Spadki podobnie jak kryzysy działają zbawiennie na gospodarkę. Potrzeba nam prawdziwie wolnego rynku.
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
10 sierpnia 2011 21:51:27
kokospl napisał(a):Ludzie panikuja bo panikuja inni , a inni panikuja bo panikuja jeszcze inni - i tak dalej , i tak dalej.. Juz chyba nikt nie wie jakie sa powody tej paniki (europa panikuje bo w usa panikuja , w usa panikuja bo w europie panikuja) a najgorszy jest fakt,ze brakuje nam kapitana ktory by pokierowal tym statkiem i przerwal ta panike,inaczej zderzymy sie z lodowcem... A moim marzeniem jest żeby Obama wyszedł... wyskakuje dziennikarz z pytaniem "jak Pan zamierza dofinansować gospodarkę USA", odpowiedź "mam to w d... , sama ma się uratować, ja Wam teraz obniżam podatki na maxa i dalej macie sobie radzić bez mojej pomocy" sternik oznacza wieczne traktowanie instytucji finansowych jak sterowanych przez umysłowo sprawnych inaczej menadżerów. Mogą zrobić dowolny błąd. Jakby co państwowa posadka w znacjonalizowanej firmie. btw: w USA wododpad SP500 właśnie przebił 1120 (racja fidelio77, nerwy ;p ) jutro Armageddon cz. (tutaj numer ok 6 bo już się gubie) Futuresy DAXa na jutro są już na -7,5%* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 10 sierpnia 2011 22:00
|
|
0 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 745
Wysłane:
10 sierpnia 2011 21:55:39
wujek_staszek napisał(a):Scarry napisał(a):@wujek_staszek a jednak Twój pozytywny scenariusz, który wczesniej wieściłeś nie wygląda żeby miał się spełnić. Dzieje się dokładnie odwrotnie i kursy obsuwają sie teraz szybko. Zaraz będzie -3% na SP500...
edit: już jest
kurcze... jednak us-fundy ubrały ludzi tak jak u nas TFI ;) Zobaczymy jaki bedzie finisz. Finisz dośc wymowny.
|
|
Wysłane:
10 sierpnia 2011 21:59:42
Mozesz nazywac to jak chcesz ale taka jest prawda. Chcesz wolny rynek w czasach globalnej spekulacji? Doprowadziloby to szybko do chaosu i kleski... Niezbedne sa mechanizmy kontroli i narzedzia do wplywu na rynki ... "Wolny rynek" w ksiazkowym znaczeniu jest tak samo nierealny jak komunizm.
|
|
6 Dołączył: 2008-09-16 Wpisów: 2 876
|
|
0 Dołączył: 2008-11-22 Wpisów: 84
Wysłane:
10 sierpnia 2011 22:03:07
Pozytyw z tej sesji w stanach jest taki że do wczorajszego minimum mają jeszcze 40pkt...
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
10 sierpnia 2011 22:03:10
mathu napisał(a):Powiem tak, jeśli zejdą poniżej 1120 i narysują czarną świeczkę, która w całości zakryje wczorajsze odbicie, to jutro na GPW będzie zawieszenie notowań, bo może być -10%.  kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyćNie pastwię się i nie naganiam, ale tak to widzę. Zakryli w całości, zniknął wszelki ślad po odbiciu, jutro hekatomba. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2008-11-28 Wpisów: 1 308
Wysłane:
10 sierpnia 2011 22:04:56
Pytanie do optymistów techników: Czy ostatnie 3 dni na SP500 można nazwać kanapką ? Ja obstawiam jednak dalsze spadki na wzór pażdziernika 2008
|
|
Wysłane:
10 sierpnia 2011 22:06:11
@mathu
Ja się nie dziwię, że zakryli, te wzrosty po takim pesymistycznym komunikacie FED to było niezrozumiałe.
A już w piątek sprzedaż det. Ciekawe czy to nie zepchnie S&P ponizej 1000 pkt.
|
|
Wysłane:
10 sierpnia 2011 22:07:11
Scarry napisał(a):kokospl napisał(a):Ludzie panikuja bo panikuja inni , a inni panikuja bo panikuja jeszcze inni - i tak dalej , i tak dalej.. Juz chyba nikt nie wie jakie sa powody tej paniki (europa panikuje bo w usa panikuja , w usa panikuja bo w europie panikuja) a najgorszy jest fakt,ze brakuje nam kapitana ktory by pokierowal tym statkiem i przerwal ta panike,inaczej zderzymy sie z lodowcem... A moim marzeniem jest żeby Obama wyszedł... wyskakuje dziennikarz z pytaniem "jak Pan zamierza dofinansować gospodarkę USA", odpowiedź "mam to w d... , sama ma się uratować, ja Wam teraz obniżam podatki na maxa i dalej macie sobie radzić bez mojej pomocy" sternik oznacza wieczne traktowanie instytucji finansowych jak sterowanych przez umysłowo sprawnych inaczej menadżerów. Mogą zrobić dowolny błąd. Jakby co państwowa posadka w znacjonalizowanej firmie. btw: w USA wododpad SP500 właśnie przebił 1120 (dziękuje za poprawkę fidelio77) jutro Armageddon cz. (tutaj numer ok 6 bo już się gubie) Futuresy DAXa na jutro są już na -7,5% Roznica w przeciwienstwie do poprzedniego kryzysu jest taka,ze to nie instytucje finansowe sa winne tym klopotom , a panstwa... Jezeli panstwo nie ma prawdziwego lidera ktory nie potrafi uspokoic sytuacje to znaczy ze jest slabe i takie wlasnie jest USA... Obama prowadzi jakies rozmowy z innymi przywodcami ,ale tak naprawde to zadnych dzialan jeszcze nie podjal pokazujac jak marnym jest prezydentem
|
|
Wysłane:
10 sierpnia 2011 22:07:16
Przed chwilą leszcz, którego mam w sobie, pomyślał: "to już jest koniec". Innymi słowy stracił nadzieję na odbicie. Jeżeli i Wy czujecie, że jutro na bank będą spadki i giełdowego Armageddonu nie da się już zatrzymać, to... widać że nie oglądaliście filmu z Bruce Willisem
|
|
0 Dołączył: 2008-11-28 Wpisów: 1 308
Wysłane:
10 sierpnia 2011 22:07:55
Kamilek123 napisał(a):Pozytyw z tej sesji w stanach jest taki że do wczorajszego minimum mają jeszcze 40pkt...
Na SP500 chyba 20 ? @ Frog, 2 lata temu poziom 1120 i 2200 u nas to było marzenie. Rok i 2 miesiące temu lecieliśmy w dół, choć nie tak bardzo i... było niżej, a teraz panika i Armagedon. Choć uważam, że jutro złotówka się osłabi, a WIG20 zleci w okolice 2000. Wszystko zależy w naszym przypadku od ... miedzi. Jak przez noc nie będzie spadków to KGHM podtrzyma indeksy.
Edytowany: 10 sierpnia 2011 22:13
|
|
Wysłane:
10 sierpnia 2011 22:11:11
kokospl napisał(a):Scarry napisał(a):kokospl napisał(a):Ludzie panikuja bo panikuja inni , a inni panikuja bo panikuja jeszcze inni - i tak dalej , i tak dalej.. Juz chyba nikt nie wie jakie sa powody tej paniki (europa panikuje bo w usa panikuja , w usa panikuja bo w europie panikuja) a najgorszy jest fakt,ze brakuje nam kapitana ktory by pokierowal tym statkiem i przerwal ta panike,inaczej zderzymy sie z lodowcem... A moim marzeniem jest żeby Obama wyszedł... wyskakuje dziennikarz z pytaniem "jak Pan zamierza dofinansować gospodarkę USA", odpowiedź "mam to w d... , sama ma się uratować, ja Wam teraz obniżam podatki na maxa i dalej macie sobie radzić bez mojej pomocy" sternik oznacza wieczne traktowanie instytucji finansowych jak sterowanych przez umysłowo sprawnych inaczej menadżerów. Mogą zrobić dowolny błąd. Jakby co państwowa posadka w znacjonalizowanej firmie. btw: w USA wododpad SP500 właśnie przebił 1120 (dziękuje za poprawkę fidelio77) jutro Armageddon cz. (tutaj numer ok 6 bo już się gubie) Futuresy DAXa na jutro są już na -7,5% Roznica w przeciwienstwie do poprzedniego kryzysu jest taka,ze to nie instytucje finansowe sa winne tym klopotom , a panstwa... Jezeli panstwo nie ma prawdziwego lidera ktory nie potrafi uspokoic sytuacje to znaczy ze jest slabe i takie wlasnie jest USA... Obama prowadzi jakies rozmowy z innymi przywodcami ,ale tak naprawde to zadnych dzialan jeszcze nie podjal pokazujac jak marnym jest prezydentem Apropos lider wybiera się na wakacje: www.zerohedge.com/news/special...Przynajmniej nie będzie drażnił rynków swoimi speechami.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-09 Wpisów: 792
Wysłane:
10 sierpnia 2011 22:18:02
Nie ma już nadziei. Wszystko stracone... czyli jutro zieleń. Albo my ich, albo oni Was.
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
10 sierpnia 2011 22:18:11
Lajkonik, teoretycznie na kanapkę składają się trzy świece o długich korpusach. istotny jest poziom zamknięcia 1 i 3 świecy, 3C nie powinno być niżej 1C. tyle, że tu mamy spory dolny cień środkowej świecy i nie potrafię tego właściwie zinterpretować. może Dapi lub Anty pomogą
|
|
0 Dołączył: 2008-09-13 Wpisów: 197
Wysłane:
10 sierpnia 2011 22:19:34
chfpln wlaśnie wyrównał wczorajszy intradayowy szczyt (nawet przebił o 0,5 grosza) es.f dzisiaj zniósł 61,8% wczorajszej falki wzrostowej; za wcześnie mówić o formacji ABCD, ale jakaś szansa jest... Moja rzeczywistość subiektywna - to wszystko to, co istnieje. Rzeczywistość obiektywna to twór syntetyczny dotyczący hipotetycznej uniwersalizacji licznych rzeczywistości subiektywnych. Philip Dick.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.