no nie gadajcie, że nie chcielibyście przeczytać wywiadu/artykułu w Polityce, Parkicie czy innej gazecie lub portalu jak money.pl, onet.pl, itp ?
Oczywiście robienie gier jest najważniejsze i panowie z 11B bardzo dobrze sobie radzą, ba nawet promocja na zachodzie jest SUPER !!! w tej materii nie można im nic zarzucić!
ale najwyraźniej zapomnieli o POLSCE, i że tu również jest ich biznes, czytaj dbanie o dobry wizerunek i odbiór przez szeroko rozumiany rynek kapitałowy, a co za tym idzie, o jego wpływ na kurs :)
Co do agencji PR...wydaje mi się, że Paweł Miechowski, radził sobie do tej pory całkiem dobrze jak osoba odpowiedzialna za komunikację, lecz wg. mnie im się po prostu wydaje, że to jest nie potrzebne...lub mają jakiś szerszą strategię o której nie wiemy, a oni realizują założenia... nie wiem...ale na tym polega komunikacja i PR, żeby podnosić sytuację oczekiwania, zainteresowania, nie pewności...ale komunikować o tym !!
Wg. mnie od dnia premiery można było zrobić kilka press releasów:
wejśćie do appstore
ogromny sukces w pierwszych dniach w APPSTORE
gra tygodnia w USA na iphona i ipada
anomaly w top 10 na ipada
... każdy oddzielnie, i przesyłany do agencji, portali, gazet itp, to oni muszą zadbać, żeby te wszystkie strony o nich mówiły
... co prawda napisali o powyższym komunikat EBI, bardzo suchy komunikat, który przepadł w morzu innych i nikt, tego nie odnotował...a można było zrobić z tego mega wydarzenie...
a tutaj dla przykładu:
imagazine.pl/2011/08/12/anomal...tutaj link skąd możecie pobrać artykuł :)
webfile.pl/103431-imagazine-06...strona 28 wywiad z Pawłem Miechowskim
strona 88 recenzja gry
szkoda tylko, że szary akcjonariusz musi szukać takich informacji, bo to spółka powinna dbać o wizerunek i chwalić się takimi artykułami w dziale "press release" na swojej stronie
....ale co ja mogę wiedzieć o zabijaniu...stara dupa ze mnie :)
PS czy ktoś z was już to widział?
PS2. samą informacją o XBOX/PS3 mogliby rozgrzać rynek do czerwoności na zielono :) !!