PARTNER SERWISU
rmrycfcx
74 75 76 77 78
Horyzont
0
Wpisów: 86
Wysłane: 17 sierpnia 2011 13:32:45 przy kursie: 11,00 zł
Koncentrowanie się na produkcie dowodzi, że jednak wysokie notowania nie są sensem ich działalności ;) a więc darowizny nie powinny nikomu spędzać snu z oczu :)

Zasady, które warto poznać i stosować: Zasady dobrosąsiedzkie SW

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 17 sierpnia 2011 14:34:22 przy kursie: 11,00 zł
crowl napisał(a):
a najważniejsze, to niech się wezmą za promowanie swojej spółki w mediach finansowych...bo tutaj ich PR oceniam na 0 !!! a naprawdę mają czym się chwalić...inni już by dawno to wykorzystali...ale nie 11B to jest nie potrzebne !! po co ma być głośno w mediach...o ANOMALY i sukcesie Polskiego Developera?!
(...)
naprawdę nie rozumiem postępowania 11B...

Powiem tak: wszystko kosztuje. Nawet jeśli jest to tylko czas. Ale jego najbardziej szkoda na działania pozorne.
A duże media nie robią nic bezinteresownie. Nawet jeśli nie są to koszty gotówkowe.
Skończymy ten temat, bo słodzenie w prasie i prężenie się do zdjęć nie jest tym, co spółka rozumie pod pojęciem budowania wartości fundamentalnej. Dbanie o akcjonariuszy to po pierwsze zdobywanie rynku światowego jak najlepszymi produktami, a po drugie przynoszenie zysków z działalności. Od lukru są dziesiątki, jeśli nie setki innych spółek (nie chcę nikogo obrazić).
Edytowany: 17 sierpnia 2011 16:45

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 17 sierpnia 2011 14:34:57 przy kursie: 11,00 zł
Dobra agencja PR przy tak malej spółce nie bierze jakiegoś astronomicznego wynagrodzenia, a widać ze by się tu bardzo przydała.

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 17 sierpnia 2011 16:24:26 przy kursie: 11,00 zł
Kiedyś padło tu stwierdzenie, że zarobek spekulantów nie jest priorytetem firmy. Uczciwe jest, że się tego trzymają. Inwestować można śmiało pod produkt, ale nie pod rozbudowany 'pijar'. A na kreskach można ugrać swoje i bez hiper super optymistycznych komunikatów.
Edytowany: 17 sierpnia 2011 16:25

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 17 sierpnia 2011 16:31:23 przy kursie: 11,00 zł
Nie czaję po kiego wynajmować agencję do robienia pijaru w Polsce, skoro to marginalny rynek dla platformy iOS czy konsol. Sensu to nie ma żadnego. No chyba że niektórym marzy się tu ostre podbicie kursu, bo kupili powyżej 20zł. Boo hoo!

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 17 sierpnia 2011 18:55:32 przy kursie: 11,00 zł
Ja znam dwie w sumie najtańsze i 100% skuteczne "agencje PR". Jedna się nazywa ESPI a druga EBI, i myślę że komunikatami z tych "agencji" akcjonariusze ugrają najwięcej, jeśli tylko będzie o czym pisać.
Także cieszę się, że spółka koncentruje się raczej na wypracowywaniu tego, by te komunikaty były pozytywne. A jak widzimy po raportach miesięcznych, marketing też jakoś sobie radzi, takze chillthumbright

crowl
0
Wpisów: 60
Wysłane: 18 sierpnia 2011 17:53:43 przy kursie: 10,33 zł
Ciekawe czy ktoś z 11B będzie/jest na gamescom ?? Komuś coś wiadomo ?
A może na WDC 2011 się wybierają, w zeszłym roku byli i wrócili z ciekawymi informacjami.
Ciekawe jak się postarali w tym roku?

Qrczak
0
Wpisów: 75
Wysłane: 18 sierpnia 2011 19:44:41 przy kursie: 10,33 zł
Kiedyś jeszcze przed E3 pisali, że na Gamescom jadą. Powinien być o tym gdzieś na forum post. Odnośnie WDC nic nie wiem.

Janus Corvinus
0
Wpisów: 171
Wysłane: 19 sierpnia 2011 00:24:42 przy kursie: 10,33 zł

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 19 sierpnia 2011 09:41:25 przy kursie: 11,00 zł
[*** usunięto uwagi personalne pod bliżej nie określonym adresem ***]

Wycena akcji jest pochodną popytu i podaży. Na tej spółce z kapitałem 20tyś zł może spowodować prawdziwe tornado i w ciągu dnia zarobić nawet 20%. Co do dyskusji i PR to już kilkakrotnie przedstawiciele wypowiadali się, że im nic do kursu. Mają dużą większość akcji u siebie więc przejęcie spółki nie grozi a oni mają płace niezależne od kursu tylko od sprzedaży a sprzedaż z przecieków wygląda co najmniej dość dobrze. Prawdziwe wyniki poznamy w listopadzie - po 3 kwartale. Do tego czasu trudno powiedzieć co się wydarzy bo chore są sposoby prognozowania gospodarki. Kpiną wydaje mi się zbieranie informacji od 300 gości !!! w USA przy możliwych odpowiedziach (lepiej , tak samo, gorzej) i taki sondaż ma ogromy wpływ na giełdy całego świata. Wystarczy, że kilku z tych gości ostro zabaluje w przeddzień i mając kaca pogorszy swoją wypowiedź i PMI spada o 3-5 pkt !!! a giełdy pikują o 5%.
Ciekawie wygląda także relacjonowanie w mediach biznesowych.
Dla przykłady w tvncnbc z przełomu lipca i sierpnia - wszyscy redaktorzy sceptycznie o kursie franka, aż tu przychodzi informacja znacznie różniąca się od koncepcji - komentarz to chyba niemożliwe to musi być jakaś pomyłka. A były to oficjalne dane ze Szwajcarii !!
Przekonało mnie to po wcześniejszych obserwacjach, że media biznesowe biorą aktywny udział w kreowaniu nastrojów na określone trendy na rynkach. Nie wiem czy takimi sytuacjami nie powinna się zainteresować KNF. Dziennikarz powinien przekazywać info w sposób bezstronny a nie kreować sztuczną rzeczywistość - ale to tylko moje przemyślenia.
Karze to jednak zastanowić się czy redaktorzy nie pracują na czyjeś zlecenia - bo to śmierdzi na odległość.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 19 sierpnia 2011 10:10

Janus Corvinus
0
Wysłane: 19 sierpnia 2011 13:00:51 przy kursie: 11,00 zł
Nastroje mają jedynie krótkoterminowy wpływ. Na dłuższą metę liczą się fakty a te są takie, że USA, Japonia i praktycznie wszystkie państwa UE to bankruci. Na naszych oczach pada właśnie piramida finansowa stworzona kilkadziesiąt lat temu przez socjalistycznych polityków zauroczonych naukami mistrza Keynesa. Mit "państwa dobrobytu" w którym rozdaje się sztucznie wykreowane pieniądze się kończy. W ciągu kilku miesięcy/lat nastąpi ogromny krach na giełdach światowych. Nie sądzę jednak, by totalna zawierucha gospodarcza miała bardzo znaczący wpływ na wyniki finansowe 11 bit studios bowiem ta firma tworzy bardzo tanie gierki, na które każdego i tak będzie stać. Na kurs będzie miała jednak znaczny wpływ i akcje polecą w dół. Zamiast C/Z = 10 i więcej zrobi się pewnie C/Z = 2. Trudno jednak powiedzieć kiedy dokładnie to nastąpi bo na to mają wpływ właśnie emocje.

piotrch
0
Wysłane: 19 sierpnia 2011 22:04:10 przy kursie: 11,00 zł
Janus
Momentami nie ogarniam twoich wpisów. Z jednej strony wklejasz rankingi i oceny portali że jest fajnie,a następnie opinie, że kurs spadnie pewnie na C/Z = 2, bo świat się wali. Gdzie tu sens?

bernie
43
Wpisów: 603
Wysłane: 19 sierpnia 2011 22:10:35 przy kursie: 11,00 zł
niestety jak "świat sie wali" to oceny portali "że jest fajnie" nie pomogą....nie ma w tym nic dziwnego i jedno nie wyklucza drugiego

piotrch
0
Wysłane: 19 sierpnia 2011 22:26:11 przy kursie: 11,00 zł
Walił się, wali, i będzie walić, zyjemy w czasach ciagłych, dynamicznych przemian, ale nie zmienia to faktu, że przedsiębiorstwa istnieją, zarabiają i rozwijają się.
Nie przecze, że jeśli mamy bessę, to wycena tej spółki za parę miesiecy oddawać jakieś komplentnie niewiarygodne wartości C/Z. Ale po bessie przychodzi hossa która te wartości urealni do normalnych.
To co natomiast budzi mój sprzeciw to opinia, jakoby spółki mogły spadać w nieskończoność, np. do C/Z = 1 czy 0,5. Na świecie, jak i w polsce, są takie ilosci kapitału, że znajdą sie ludzi gotowi zamrozić jego część w nadzieji na przyjście tej hossy. Poza tym, kto normalny oddaje akcje spółki z C/Z = 2.
Wiem, że te 2 było "poglądowe", ale chodzi mi o to, że nawet jeśli założymy te rynkowe C/Z = 6 z dołka poprzedniej bessy, to i tak daje jakieś 5-6 zł za akcje dla realizacji prognoz z DI, które bardzo możliwe że zostaną przekroczone. A te 6 zł w sumie daleko nie są od dołka który zaliczyliśmy w czasie ostatniej zwałki.

Janus Corvinus
0
Wysłane: 19 sierpnia 2011 23:10:54 przy kursie: 11,00 zł
piotrch napisał(a):
Janus
Momentami nie ogarniam twoich wpisów. Z jednej strony wklejasz rankingi i oceny portali że jest fajnie,a następnie opinie, że kurs spadnie pewnie na C/Z = 2, bo świat się wali. Gdzie tu sens?

A ja nie rozumiem twojego nierozumienia. Wklejam wysokie oceny portali bo takie są fakty a poza tym cieszą. Jak spółka, której mam akcje, robi grę, która jak dotąd jest najlepiej ocenianą grą na iPhona to mnie to raduje.

A jak piszę, że świat stoi na progu czegoś na miarę Wielkiej Depresji to piszę to, bo takie są fakty. Rządy długo na to pracowały i w końcu przyjdzie czas, że będą zbierać zgniłe owoce swojej polityki. Wystarczy poczytać, co się działo w USA czy Niemczech 80 lat temu by wiedzieć, że nie będzie wesoło.

Oczywiście nie będzie to koniec świata i gospodarka dalej będzie jakoś działać, zawsze jakoś działała. Możliwe nawet, że firmy produkujące gry będą się miały bardzo dobrze w porównaniu z tymi od domów, samochodów itd. W czasach Wielkiego Kryzysu kina były pełne bo jak ludzie nie mieli pracy i pieniędzy to sobie to rekompensowali oglądaniem filmów. Teraz, na szczycie branży rozrywkowej, są gry a one pozwalają o wiele łatwiej zapomnieć o troskach niż filmy.

Jak dla mnie wskaźniki C/Z rzędu 10 są horrendalnie wysokie. Jak ktoś kupuje akcje po tej cenie to jego firma przez 10 lat musiałaby osiągać równie wielki zysk i w całości przeznaczać go na dywidendę by mu się zwrócił zakup. A ile firm wypłaca dziś dywidendy? Prawie żadne. Ludzie kupują akcje po to, by sprzedać je drożej a nie by mieć zyski wypracowane przez spółkę. Ponieważ w okresie kryzysu mało kto będzie miał nadmiarową gotówkę, którą mógłby przeznaczyć na zakup akcji to wskaźnik C/Z na pewno znacznie spadnie.

Swoich akcji na razie nie sprzedaję bo:

a) nie wiem czy krach nastąpi jutro, za parę miesięcy czy za parę lat
b) liczę na to, że zostanie przekroczony jakiś poziom masy krytycznej sprzedanych egzemplarzy Anomaly, ludzie będą sobie ja nawzajem polecać, nastąpi efekt śnieżnej kuli i sprzedaż drastycznie wzrośnie
c) a nawet jak nie wzrośnie to firma i tak w końcu stworzy hit na miarę Angry Birds
d) wydaje mi się, że akcje są o wiele pewniejszą lokatą kapitału niż gotówka, tym bardziej, że sądzę, iż 11 bit nawet podczas gospodarczej apokalipsy poradzi sobie bardzo dobrze

Inne, dość pewne lokaty kapitału to spirytus i niepsujące się, kaloryczne żarcie.

piotrch
0
Wysłane: 22 sierpnia 2011 20:09:21 przy kursie: 10,55 zł
thumbright Też dzisiaj sprawdzałem, delikatny spadek, ale przy takim młynku jaki jest w apple appsach żadko się zdarza żeby jedna aplikacja była tygodniami na szczycie.
Swoją drogą - ta sie te twoje dane później wrzucić w ranking tygodniowy? W sumie w "po tygodniu nr 1, 2 ..."?

Janus Corvinus
0
Wysłane: 22 sierpnia 2011 23:29:38 przy kursie: 10,55 zł
Nie wiem o co ci dokładnie chodzi.

Gra miała premierę 11 sierpnia więc aby wiedzieć na którym miejscu była tydzień później wystarczy zobaczyć na ranking z 18 sierpnia. Jeśli chodzi ci o ranking tygodniowy ze sprzedaży to zna go chyba tylko Apple a oni nie publikują ile sprzedało się gier. Ogólnie chyba żadna platforma dystrybucji cyfrowej nie publikuje ile gier sprzedali, jedynie miejsce w rankingu.

Od biedy można wyciągnąć średnią miejsc z tygodnia ale nie będą to prawdziwe dane ze sprzedaży bo jeśli jakaś gra utrzymuje się stale na drugim miejscu a na pierwszym gry się ciągle wymieniają to w okresie tygodnia czy miesiąca ta na drugim będzie miała najwyższą sprzedaż.

Anomaly jak na razie znacznie przekracza moje przewidywania odnośnie ocen na iOS i spełnia minimalne wymagania odnośnie sprzedaży. Sprzedaje się zapewne lepiej niż 90% gier na iOS z tym, że te 90% gier to chłam i pierdółki. AWE jakością wdeptuje je w glebę ale nie kumam, dlaczego jest aż taka dysproporcja pomiędzy sprzedażą Anomaly a Cut the Rope czy Angry Birds. Użytkownicy iPhonów mają dziwny gust. Gdyby kilka lat temu ktoś pokazał mi Angry Birds czy Cut the Rope oraz Anomaly i spytał, która gra moim zdaniem będzie się sprzedawać lepiej to postawiłbym na Anomaly.

Może 11bit powinno robić gry o cukierkowej grafice?

Np. grę z gatunku Multiplayer Online Battle Arena pt. Heaven vs. Hell lub Hell vs. Heaven, w której, jak łatwo się domyślić, są dwie strony konfliktu do wyboru. Po jednej mamy czerwono czarne diabełki o mniej więcej takim wyglądzie

kliknij, aby powiększyć

a po drugiej błękitno-złote aniołki o mniej więcej takim wyglądzie.

kliknij, aby powiększyć

Grafika słitaśna aż do zemdlenia. Na tabletach murowany sukces. Na iPhonach nie, bo mają za mały ekran. W jednym z odcinków South Park Kenny grał na PSP w grę o takim tytule.

Na iPhonach sprawdziłaby się gra taka jak Frozen Synapse

Tylko z porządną, ładną, kolorową grafiką a nie taką, dosyć symboliczną. Jakieś krasnoludki, skrzaty i gnomy strzelające do siebie mydlanymi bankami, sokiem z jagód i rzucające granatami-owocami.

Poza tym 11bit powinno przenieść Anomaly na 3DS. Ma dwa ekrany. Na jednym mogłaby być mapa taktyczna a na drugim widok gry właściwej. Na tę konsolę jest mało gier więc konkurencja marna.
Edytowany: 22 sierpnia 2011 23:37

crowl
0
Wpisów: 60
Wysłane: 25 sierpnia 2011 11:53:40 przy kursie: 10,69 zł
trochę recenzji nowszych i starszych....ale ta jest najciekawsza !!!
Zacznę od świeżutkiej recenzji na stronie MTV Multiplayer
multiplayerblog.mtv.com/2011/0...

“If you're in the more casual "Plants vs. Zombies" crowd, you'll probably find "Anomaly Warzone Earth" a bit daunting, even on the easiest difficulty setting, but more hardcore gamers should definitely give this one a download. It's one of the best games the iPad has to offer.”

już widzę jak dzieciaki w USA wezmą się za ściąganie.... :)

Ciekawa recenzja z portalu AppleNApps ...

applenapps.com/review/anomaly-...
"...Anomaly Warzone Earth is a must buy for the price that can appeal to anyone, and all will enjoy every single minute of playing it. "

dailymobile.se/2011/08/12/ipho...

.... kolejna z InternetGumshoe
www.internetgumshoe.com/news-a...
"If you like tower defence style games and looking for something a little different for the norm, then pick this one up immediately."

....z iPhone Games Review
www.iphone-games-review.com/re...

....discovr smashpop
Let me start this article by saying.. THIS GAME IS REALLY REALLY AWESOME
Check out this video of ‘Anomaly: Warzone Earth’. I’m very sure you will fall in love with the graphics and gameplay after watching.
discovr.smashpop.net/2011/08/1...

a na podsumowanie, dobre słowo o promocji na tej stronie....very nice 11B guys
...Slide To Play, Inc
www.slidetoplay.com/video/anom...

pablo_n
0
Wpisów: 358
Wysłane: 26 sierpnia 2011 10:26:06 przy kursie: 10,80 zł
Dla tych co przeszli 12 plansz - chyba dobra wiadomość o DLC :)

Kod:
mod: proszę nie rzucać haseł, tylko podać link do źródła i cytat
Edytowany: 26 sierpnia 2011 16:27

piotrch
0
Wysłane: 27 sierpnia 2011 10:24:52 przy kursie: 10,80 zł
Do moda: wiadomość pochodzi z Facebooka, jest w odpowiedzi na komentarz jednego z graczy.
www.facebook.com/11bitstudiosP...
Cytat:
X: Mega gra. GRATULACJE!!! Kiedy jakis update bo przeszedłem w tą i z powrotem na wszelakich ustawieniach z 10 razy (iphone).
11 bit studios PL: Już w drodze, jeno ciezko powiedziec kiedy dostanie potwierdzenie od Apple'a

Tak może być?:)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

74 75 76 77 78

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,114 sek.

mkpdasfw
sjsmixvp
dvmqlfwr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fjpfhike
ohgqkpwo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat