Gutek84 napisał(a):pop napisał(a):Cytat:Wszystko idzie do przodu????? To Ty chyba masz tą firmę w domu i w ogóle z niego nie wychodzisz. Powiedz mi co takiego idzie do przodu. F
A można wiedzieć w jakim mieście mieszkasz,że tam nic "nie idzie do przodu"?
Pytam,bo ja mieszkam w W-wie i tutaj potężne zmiany w rozbudowie miasta widać gołym okiem. Nie tylko chodzi o infrastrukturę i np.samo metro,ale też o las biurowców,w których przybyło dziesiątki tys. miejsc pracy bezpośrednio,a drugie tyle pośrednio (poprzez bud.).
Mieszkam w Warszawie od urodzenia i niewiele idzie do przodu. Wszystkie najważniejsze inwestycje jak most północny czy metro są opóźnione z powodu skandalicznych zaniedbań urzędników ratusza w wyniku czego procesy przetargowe przedłużały się w nieskończoność. Widzę ogromny przyrost ponad 2 tys. urzędników w ratuszu od początku rządów HGW. Widzę rosnące w postepie geometrycznym zadłużenie miasta. Widzę jedne w największych w Europie korków i absurdalne działania HGW, która chce rozwiązać ten problem poprzez wytępienie kierowców z miasta, podnoszenie opłat za parkowanie i drastyczne podwyżki cen biletów komunikacji miejskiej. Widzę totalny burdel pod pałacem kultury gdzie przestrzeń miała być tak wspaniale zagospodarowana, a do dziś nawet łopaty tam nie wbito. Wymieniać dalej? bo jeszcze mogę długo.
No jestem w szoku,jak można pisać,że w W-wie się nic dzieje,naprawdę nie zauważyłeś gigantycznych zmian chociażby w ciągu ostatnich 10lat...??? To ja myślałem,że mieszkasz w jakiejś dziurze,typu Kozia Wólka-to jeszcze bym zrozumiał rozżalenie,no ale nie widzisz żadnych zmian chociażby w Centrum? Zawsze były Złote Tarasy,mnóstwo nowych wysokościowców,mosty:Siekierkowski,Świętokrzyski i w budowie Północny...? To te ponad 20mld euro, które po upadku komuny trafiło w inwestycjach do W-wy gdzie wg Ciebie jest ulokowanych,w skarpecie,czy gdzie...???
To w którym mieście w Polsce zainwestowano więcej,chętnie poznam odpowiedź...
A co do Hanki,to dziwi mnie czemu nie wspomniałeś o tym,że -owszem,odwołano I przetarg na metro,który kosztował 6mld-ale po II przetargu koszt wybudowania metra
jest o 2mld niższy,bo kosztuje tylko 4mld...?! Strasznie musisz być stronniczy,skoro tego korzystnego faktu dla finansów miasta nie chcesz zauważyć,a przecież wypadałoby...
Co do zadłużenia...Czemu nie wspomniałeś,że Hanka 2 lata temu zamieniła dług W-wy nominowany w złotówkach,na dług w euro,kiedy wtedy kosztowało blisko 4,80,dziś euro jest po 4,15 , więc transakcja była rewelacyjna
Zadłużenie się zwiększa,ale w końcu wydatki inwestycyjne w W-wie są największe od upadku komuny.
A ja aurat zdecydowanie wolę korki i kontynuację inwestycji,niż nic nie robienie jak to było za rządów Lecha Kaczyńskiego,gdy był prezydentem W-wy...
Hanka dostała w wyborach ponad 50% -owe poparcie, więc musieli na nią glosować również wyborcy innych opcji,bo jest ok.
A przy okazji,to pytanie:
-jeśli mało się obecnie inwestuje w W-wie za rządów Hanki,to za którego prezydenta W-wy były większe inwestycje...? Ciekawe,czy napiszesz też za którego prezydenta inwestycje kompletnie stanęły i zainwestowano najmniej,tylko już bez stronniczości,napisz jak było.Czekam na odpowiedź...