Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że rośnie liczba urzędników, bo wzrasta jakość prawa. Skoro rośnie jakość prawa, to jak mniemam jest ono bardziej przejrzyste? A skoro jest bardziej przejrzyste, to po co potrzeba jeszcze większej ilości urzędników? Niech zgadnę, do poprawy jakości?
Nie wiem jak wygląda sprawa od kuchni, bo nie jestem z urzędniczej rodziny
Digi, faktycznie krytykują, ale to jest domena GOV. Każda ze stron ma swoje opinie. Być może faktycznie sytuacja od 2007 zmieniła się diametralnie

Niedawno widziałem artykuł na gazecie, w którym przedstawiciel branży deweloperskiej narzekał, że w największych aglomeracjach czas oczekiwania na pozwolenie na budowę wynosi nawet 12 miesięcy. Nie wiem i nie chce mi się sprawdzać, jakie są standardy europejskie. Być może to norma, ale trudno mi w to uwierzyć.
Odnośnie polityków, to także sądzę, że jest ich zbyt wielu:
Cytat:Kongres Stanów Zjednoczonych (ang. United States Congress) – dwuizbowy parlament, najwyższy organ przedstawicielski i zasadniczy organ władzy ustawodawczej w Stanach Zjednoczonych.
Kongres składa się z Senatu (obecnie 100 senatorów) oraz Izby Reprezentantów (obecnie 435 reprezentantów).
A my ilu mamy osłów w rządzie?
Klika się i sprzedaje ;-)