PARTNER SERWISU
qzouayun
34 35 36 37 38

Wybory Parlamentarne 2011

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 5 października 2011 16:15:08
Scarry, a kto za to płaci? Pan płaci, pani płaci.

Noise, ten polityczny monolit zniechęca kompletnie do czegokolwiek. Dla mnie wypad na głosowanie to stracone ze dwie godziny, nie licząc kosztów paliwa, zużycia opon w ciasnych zakrętach i niepotrzebnych nerwów współuczestników ruchu drogowego Angel

Ostatni raz głosowałem w wyborach prezydenckich, ale to była farsa jak cholera. Ani PO ani PIS kompletnie nie zasłużyło na mój głos. PIS to krzyżowcy i oszołomy, każdy o tym wie, hehe, ale przeraża mnie, że PO znowu opiera kampanię (po prezydenckiej) na straszeniu PIS. Ja czekam na konkrety a nie na farmazony.

Marzę o tym, żeby frekwencja wyniosła z 10-20%, im mniej tym lepiej. To dopiero byłoby sygnał S Angel

EDIT: Scarry, zapraszam do siebie, tu żyje się lepiej! king
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 5 października 2011 16:16

donatel
0
Wpisów: 235
Wysłane: 5 października 2011 16:23:29
Dla mnie już konkretnym przegięciem jest kreowanie polityki jak we Włoszech...bunga, bunga a już ta dziewczyna co się zaczęła rozbierać w reklamie ... żenada, oni naprawdę robią sobie z nas jaja i mają za kompletnych debilid'oh!

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 5 października 2011 16:31:51
No co, nie lubisz jak kobiety się rozbierają,to kto miałby się rozbierać...?!Speak to the hand
Mogłaby więcej pokazać...3some
Edytowany: 5 października 2011 16:36

federer
0
Wpisów: 263
Wysłane: 5 października 2011 16:44:42
Cytat:
No co, nie lubisz jak kobiety się rozbierają,to kto miałby się rozbierać...?!
Mogłaby więcej pokazać...

masz jej nazwisko, ze znalezieniem tej pani o lekkim obyczaju problemu byc nie powinno ;)
tylko problem taki, ze mozesz nie byc pierwszym i nie ostatnim, a reszta to kwestia gustu.

To bylo raczej spoleczno-polityczne harakiri, SLD dumy to nie przyniesie, a moze wnerwic tylko stary elektorat.
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół

Zielarz
0
Wpisów: 457
Wysłane: 5 października 2011 16:48:25
To bardziej do "Joke" pasuje ale ...
http://pokazywarka.pl/zkckug/
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.
Edytowany: 5 października 2011 16:48

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 5 października 2011 16:49:42
sss56 napisał(a):
Cytat:
Więc ... możemy mieć idiotyczna sytuację, PKW teraz rozpatrzyc nie może, po wyborach rozpatruje i uznaje zasadność. Wybory stają się nieważne. Jeśli PiS wygra - wyobrażacie sobie ten wrzask?

no bo jak PO wygra to raczej nie ma szans na unieważnienie.

nie, dlatego że wyborcy PO zachowują sie zdecydowanie normalniej. Przyjmują wyniki demokratycznych wyborów normalnie. Nie będą palić pochodni, nie wieszają się na krzyżach, nie krzyczą o zaborach itd. Pójdą do pracy jakby nic się nie stało bo to do siebie ma demokracja że nie zawsze wygrywa swój.

moge sie założyć że z kolei po takim wyroku (i swoim zwyceistwie) PiS zorganizuje za to czarne marsze z krzyżami i pochodniami, ludzie bedą krzyczeć o zdradzie, rozdrapywac wszystkie stare sprawy, a wyrok PKW stanie się częścią spisku smoleńskiego.

@Venom
ale ja mam biznes tutaj, nie tak prosto to przenieść ;) king
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 5 października 2011 16:58

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 5 października 2011 17:00:35
ale mi nie chodziło o reakcje wyborców bo po każdej ze stron są rożne elementy tylko o działania partii, tv i innych niepolitycznych służb.
coś w ten deseń:
Cytat:
Być może to zbieg okoliczności, ale biorąc pod uwagę aferę hazardową...

www.rp.pl/artykul/69745,727824...

Cytat:
Posłowie PO i PSL błyskawicznie zmienili prawo. Dzięki temu uniknął procesu Ryszard Krauze
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 5 października 2011 17:00

maobab
0
Wpisów: 221
Wysłane: 5 października 2011 17:04:28
sss56 napisał(a):
A mnie dzisiaj zaniepokoiła jedna rzecz, w przedwyborczych audycjach TV były kolejno spoty wszystkich partii biorących udział w wyborach a jak przyszła kolej na Nową Prawicę JKM to pokazał się napis że partia nie dostarczyła spotu. Wychodzi na to że zbierają pieniądze na kampanie od darczyńców a nie umieją wykorzystać "darmowych" minut na reklamę. Mam nadzieje że moje podejrzenia sie nie sprawdza bo to by był kolejny dowód amatorszczyzny partii JKM

Nie wiem na jakim kanale to oglądałeś ale TVP odmówiła wyświetlania spotu KNP.

sss56
0
Wysłane: 5 października 2011 17:10:14
1tvp albo 2tvp
Edytowany: 5 października 2011 17:10

maobab
0
Wysłane: 5 października 2011 17:27:15
No to TVP odmówiło wyemitowania tego spotu
link

vanGaild
PREMIUM
0
Wpisów: 187
Wysłane: 5 października 2011 18:41:25
@anty_teresa

dla mnie wazniejsze jest strategiczny kurs PISu, jego wizja panstwa i to mi nie pasuje.

nie wydaje mi sie by pod wzgledem korupcji oraz pisania prawa pod wlasne potrzeby wiele roznilo PIS i PO. PIS wiecej mowi o walce z korupcja - tylko tyle z roznic.

Wolalbym widziec partie, ktora widzi obnizenie korupcji porzez:
- zminimalizowanie wplywu panstwa - czyli prywatyzacje
- to co w rekach panstwa - pozostawienie jak najbardziej transparentnym

Swego czasu brat Jarka zostal prezydentem Wwy - by nie byc posadzanym o korupcje zatrzymal prawie wszystkie inwestycje ... - jako urzednik nie popelnil przestepstwa - z kosztow zaniechania nikogo sie nie rozlicza.

Najwiekszy sukces - CBS, dla mnie jako idea jest b. dobra, jednak wykonanie dosc srednie:

Agent Tomek, ktory chodzi za Sawicka i przez miesiace, namawia do korupcji - po wielu miesiacach kobieta sie zgdadza na prosby (prawie)kochanka i wchodzi w uklad .... Wszystko po to by na kilka dni przed wyborami CBS moglo dokonac aresztowania w swietle kamer. Gdyby Sawicka byla w PISie to moglaby spac spokojnie. To nie jest jedyna taka akcja agenta Tomka ... - w nagrode za dobre sluzenie PISowi moze kandydowac z list partii ...

Takie instytucje jak CBA czy CBS sa b. potrzebne - sama swiadomosc ze istnienia dziala oczyszczajaco ale ktos kto wykorzystuje je do niszczenia politycznych przeciwnikow powinen byc dla dobra kraju eleminowany z zycia publicznego.

The Winner
0
Wpisów: 167
Wysłane: 5 października 2011 19:02:31
@vanGaild

Nie no, jak można wciąż powtarzać te wyssane z palca brednie, po tym jak już nawet Platforma się z nich wycofywała. Pewnie nie jesteś świadom, że to co napisałeś o tzw. sprawie Sawickiej, agenta Tomka i CBA, to niczym nie potwierdzone plotki, co przyznał nawet szef odpowiedniej sejmowej komisji śledczej Andrzej Czuma (PO). Wybacz, ale kolportowanie tych kłamstw na kilka dni przed wyborami, to albo totalna ignorancja (w takim stanie nie powinno się głosować!) albo zła wola. Mam nadzieję, że w Twoim przypadku, to jest to pierwsze...

Ponadto jeśli nie widzisz różnic pomiędzy walką z korpucją pani minister Julii Pitery z PO (największy sukces: wyśledzenie dorsza, za chyba 8 zł. opłaconego służbową kartą ;)) a walką z korupcją Mariusza Kamińskiego z PiS (choćby wykrycie afery hazardowej), to ja już nie mam nic do dodania.

Scarry
193
Wysłane: 5 października 2011 19:13:57
@The Winner
a ja sie całkowicie z vanGaildem zgadzam i prosiłbym o nie oczernianie rozmówców. Jesteś The Winner najlepszym przykładem tych pisowskich negatywnych emocji, o których pisałem wyżej.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 5 października 2011 19:18

sss56
0
Wysłane: 5 października 2011 19:17:34
a które słowa/zdania świadczą o tych złych emocjach?

Scarry
193
Wysłane: 5 października 2011 19:19:24
cała wypowiedź, sugerowanie że myślący inaczej niż pisiory nie powinni głosować, do tego że to zła wola lub ignorancja (czyli traktowanie rozmówcy jak głupka albo zdrajce). Narracja PIS-style wręcz w idealnym ich stylu.
Edytowany: 5 października 2011 19:20

sss56
0
Wysłane: 5 października 2011 19:24:55
nie chcę się czepiać ale u winnera poziom rozemocjonowania jest co najwyżej średni, na pewno nie większy niż w twojej wypowiedzi:

Cytat:
cała wypowiedź, sugerowanie że myślący inaczej niż pisiory nie powinni głosować, do tego że to zła wola lub ignorancja (czyli traktowanie rozmówcy jak debila). Narracja PIS-style wręcz w idealnym ich stylu.

a ty jesteś chyba za PO, tak?

Scarry
193
Wysłane: 5 października 2011 19:27:20
zasadniczo byłbym za Palikotem najchętniej ale widząc że PiS mogłby wygrać wybory jednak idę swiadomie na PO oddać głos, przeciez pisałem to tutaj.

Idzie kryzys światowy, jeszcze tego brakuje żeby znowu mieć co pół roku awanturę w Sejmie i co rok rozwiązywanie kolejnych rzadów. Teraz stabilnośc najbardziej cenna rzecz. Jak płynność dla giełd.
Edytowany: 5 października 2011 19:27

maobab
0
Wysłane: 5 października 2011 19:42:57
@Scarry powiedz mi jak to jest możliwe żebyś mógł poglądy zmienić o 180% z człowieka o prawicowych poglądach popierasz partie lewackie?

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 5 października 2011 19:52:38
anty_teresa napisał(a):
Problemem jest także podejście do portu w Świnoujściu. Moim zdaniem nic obecnie rządzący nie załatwili w tej sprawie. Jedni nazwą to fobią antyniemiecką, ale problem istnieje. To to nie szczególnie zła wola Niemców wobec Polaków, ale najzwyczajniej w świecie interes gospodarczy. W końcu w interesie Niemiec jest wspieranie portu w Hamburgu, a nie w Świnoujściu. Podobnie z Rosjanami. Na rękę im marginalizowanie Polski jako pośrednika, a także producenta surowców. Zwykły interes ekonomiczny. Sposób przedstawiania problemów jest fatalny i wręcz niedopuszczalny, ale ocena rzeczywistości i realnych problemów jak najbardziej trafna.

z racji zawodowych dosc czesto bywam w okolicach i wiem jak hamburski port wyglada, jakie statki tam wplywaja, jak wyglada rozladunek kolosow. poza tym, Niemiec czy Holender wsadzi kontener na TIRa lub na tory, a u nas kuleje zarowno transport kolejowy, jak i autostrady.
a stocznia hamburska tez jeszcze kilka lat temu przezywala ciezkie czasy, ale z tego wybrnela - przetrwaja najsilniejsi. co do Nord Stream - byl czas na negocjacje.
problem istnieje, bo mamy szurnietych politykow nie rozumiejacych, ze mozna blefowac, ale tylko do czasu az ktos powie 'sprawdzam', oraz ze wazniejszy jest dlugofalowy interes Polski, nie machanie szabelka i chwilowy sukces w mediach.

edit:
@pop - co do tej notki, to moze byc to tak samo rzetelny material, jak SBckie statystyki i raporty kapusiow (ile z nich to sztuka dla sztuki, by awansowac, dostac premie etc?) - malo wiarygodny. a w '81 sowietow bylo u nas wiecej niz w Afganistanie - a gory, i to wcale nie tak niedostepne to mamy tylko na poludniu. nie musieli wchodzic. tu mieli wywiad, zaplecze logistyczne, w zasadzie wszystko co potrzebne - domysl sie, jak mogloby sie to skonczyc, gdyby Jaruzelski nie wprowadzil stanu wojennego? Czesi i DDRowcy zacierali raczki, bo przy takiej imprezie zawsze mozna cos wyrwac dla siebie. a poza tym ani jedni, ani drudzy nie palali do nas miloscia.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 5 października 2011 20:01

Scarry
193
Wysłane: 5 października 2011 19:56:39
maobab napisał(a):
@Scarry powiedz mi jak to jest możliwe żebyś mógł poglądy zmienić o 180% z człowieka o prawicowych poglądach popierasz partie lewackie?

nigdy nie miałem poglądów prawicowych - miałem zawsze liberalne. To ogromna różnica. W UPR podobało mi się że partia w gospodarce jest skrajnie liberalna a nie jej element konserwatywny. Nie jestem konserwatywnym liberałem z poglądów tylko po prostu liberałem :) i troszeczkę minarchistą :)

nie mam nic przeciwko temu żeby ludzie dorośli wchodzi w związki partnerskie czy palili sobie trawkę, tak długo jak nikt nie narzuca mi co ja mam robić, tak długo ja nie bede miał nic przeciwko różnym stylom życia.
Edytowany: 5 października 2011 20:00

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

34 35 36 37 38

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,446 sek.

thmtswzo
bjumzune
tucfnvar
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
acofheok
yvhzkvfk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat