PARTNER SERWISU
brntkkva
41 42 43 44

Wybory Parlamentarne 2011

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 11 października 2011 21:34:38
maobab napisał(a):

[...]

Odnosząc się do tego co gutek napisał to ma dużo racji. Jaki wyrok śmierci. Nie wiem czy oglądałeś wybory ale jeden z główniejszych planów u palikota zajmował urban. Dla mnie ta partia to pomyłka, a jej głosy to w głównej mierze pochodzą od osób nienawidzących kościół, homosiów no i małych ćpunów którzy to bez maryśki życia sobie nie wyobrażają. Kto poza palikotem mógłby zostać ministrem... Nie wyobrażam sobie tego. Leszczyński od kultury a pan/pani grodzka od zdrowia bo ma w tym doświadczenie :P.

dziękuje za miłe słowa. jak Korwin jest konserwatywnym liberałem tak Palikot stara sie pozycjonowac jako liberalny liberal. wolałbym koalicje po-rpp niz po-psl. chcialbym tez zeby pani Anna Grodzka zasiadla w parlamenie obok Jarosława.

koordian
1
Wpisów: 45
Wysłane: 11 października 2011 21:43:32
Palikot i Tymochowicz... czy powierzylibyscie im swoje pieniądze?
Tymochowicz jak pisaliscie wyzej, co do Palikota, to pare lat temu byl wlascisielem pisma o nazwie OZON, który to tygodnik "Profil tygodnika zmienił się z liberalnego na konserwatywny. Publikowano w nim wiele artykułów krytycznych wobec takich zjawisk, jak aborcja, eutanazja i homoseksualizm, oceniając je zgodnie ze społecznym nauczaniem Kościoła".
Teraz chce sciągać krzyże i promowac gejostwo, a jak bedzie trzeba to pewnie powie, ze my rozpetalismy II WŚ, i wymordowalismy Żydów itd...

SirHoe
0
Wysłane: 11 października 2011 21:53:31
widzisz, jedni są nastawieni na sukces i szukają wszelakich możliwych nisz wyborczych, a inni jak Korwim są nieudacznikami politycznymi. nie wszyscy lubią głosować na nieudaczników.

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 11 października 2011 21:54:19
koordian napisał(a):
Palikot i Tymochowicz... czy powierzylibyscie im swoje pieniądze?

A który z nich chciał być ministrem finansów,czyżbym o czymś nie wiedział...?Think

koordian
1
Wysłane: 11 października 2011 22:00:18
SirHoe napisał(a):
widzisz, jedni są nastawieni na sukces i szukają wszelakich możliwych nisz wyborczych, a inni jak Korwim są nieudacznikami politycznymi. nie wszyscy lubią głosować na nieudaczników.

I tu sie musze z Tymochowiczem zgodzić, że wiekszosc Polaków to debile, bolesne ale prawdziwe.
Zamiast prawdy wola słuchac bajek.

Ps. glosujac na tych nastawionych na sukces zapewniasz sukces IM, a tobie pozostanie za niego zapłacić.

SirHoe
0
Wysłane: 11 października 2011 22:02:36
wole zapłacić za sukces rpp niż psl, które ostatnio ma spore problemy finansowe. niestety nie udało się wyautować ludowców z koalicji.

koordian
1
Wysłane: 11 października 2011 22:09:12
Cytat:
wole zapłacić za sukces rpp niż psl, które ostatnio ma spore problemy finansowe. niestety nie udało się wyautować ludowców z koalicji.

Tak na czysta logike to w obecnym parlamencie PSL jako jedyne dotrzyma (utrzyma status quo)obietnic wyborczych dla swoich wyborców, wiec dla mnie sa mniejszymi hipokrytami od RP, ktory obiecuje gruszki na wierzbie, a wyjdzie jak z komisja przyjazne panstwo - je nic nie moglem, to nie moja wina etc.

maobab
0
Wpisów: 221
Wysłane: 11 października 2011 22:11:07
SirHoe napisał(a):

Korwin nie jest politykiem. Jednak mimo to wole głosować na nieudacznika politycznego, ze stałymi poglądami niż na faceta który dla władzy jest wstanie zbratać się z każdym i zmieniać poglądy co 5 minut.

Ps. Co ci tak przeszkadza to PSL. Wiem, że to jest żałosna partia bezideowa ale ludziom takie coś najwyraźniej się podoba lub sami nie mają żadnych poglądów. Think

koordian
1
Wysłane: 11 października 2011 22:16:31
Cytat:
Ps. Co ci tak przeszkadza to PSL. Wiem, że to jest żałosna partia bezideowa

Wydaje mi sie, ze sie mylisz, ich ideą jest utrzymanie krusu i stołkow w ARIMR-e OSP-ch i innych tego typu "wiejskich" instytucjach, wiec wszyscy pracownicy wraz z rodzinami powyzszych instytucji na nich głosuja i co roku maja te 7-10 %.

SirHoe
0
Wysłane: 11 października 2011 22:25:57
maobab napisał(a):

Korwin nie jest politykiem. Jednak mimo to wole głosować na nieudacznika politycznego, ze stałymi poglądami niż na faceta który dla władzy jest wstanie zbratać się z każdym i zmieniać poglądy co 5 minut.

Ps. Co ci tak przeszkadza to PSL. Wiem, że to jest żałosna partia bezideowa ale ludziom takie coś najwyraźniej się podoba lub sami nie mają żadnych poglądów. Think

po co głosować na kogoś kto nigdy nie wejdzie do sejmu i nigdy nie zrealizuje żadnego ze swoich postulatów?

psl to przysłowiowe świnki przy korycie, które dogadają się z każdym byle zapewnić swoim ludziom robotę.

bernie
43
Wpisów: 603
Wysłane: 11 października 2011 22:27:23
poleci KRUS poleci PSL

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 11 października 2011 22:29:01
Dokładnie, psl jest jeszcze długo nie do ruszenia, rolnicy są w mniejszości ich wyborców. Psl ma bardzo głęboko pozapuszczane korzenie, wielu ludzi w samorządach i różnych innych instytucjach z nadania partyjnego.

Horyzont
0
Wpisów: 86
Wysłane: 11 października 2011 22:30:17
Cytat:
Z tym Urbanem nie ma co przesadzać bo to bardziej symboliczne wszystko jest blackeye

Tak tu dokładnie wszystko symboliczne jest - ale ja mam na myśli raczej RP.
Od dawna mentalnie (także intelektualnie,co akurat jest na ++) Palikot przypomniał mi Urbana, a moje odczucia jedynie potwierdził niedzielny wieczór, gdzie honorowymi gośćmi imprezy RP, byli naczelni mentorzy Ruchu - J.Urban i P.Tymochowicz.

Mega ambitny JP będzie dążył do zdobycia kiedyś fotela prezesa RM, a to zapewni mu jedynie przywództwo w silnym ugrupowaniu - Prawicowym nie, Środek jakby zajęty przez PO, to zostaje Lewe skrzydło (sam Urban mówił ze Palikot powinien zjednoczyć całą Lewicę). Potwierdzać to może fakt, że nikt nie pali się do przejęcia sterów w SLD - ani Leszek, ani Richard (którego nawet dziś Palikot oficjalnie nęci), ani też Alex który w ostatnich dnaich nieoczekiwanie zachorował na kręgosłup.. dyplomatycznie(?). Teraz toczy się walka PO-RP o pojedyncze dusze z SLD, reszta i tak ostatecznie dobije do RP. W ten sposób w autentycznej opozycji zostanie jedynie PIS.

Donek, jako stary strateg uzna, że lepiej mieć Palikota po swojej stronie (tym bardziej, że obaj nie przepadają za Schetyną). Nawet jeśli Palikot nie zostanie oficjalnym koalicjantem, to być może w nowym roku Donald wykona ukłon w jego stronę i ogłosi np. Rząd Fachowców, w którym odda Palikotowi najcięższy kawałek chleba, jakim będzie gospodarka roku 2012 d'oh! tam Palikot będzie mógł się wyżywać do woli.. Jeśli mu się uda, to zmiecie Donalda z piedestału... Ojjjj, nudno nie będzie... i oby cena tych podchodów nie była za wysoka dla ostatecznego płatnika, dla nas.

Moi wartościowi kandydaci byli bez szans, bo w demokratycznej Polsce jest jak mówi specyjalista Tymochowicz... niestety. Mam nadzieję, że jako naród, nie zdążymy utonąć w tej moralnej nicości, która tak dobrze się dziś sprzedaje - plastic is fantastic Sick I żeby nie było, ze piję do kogokolwiek, ale chyba z człowieka świnię zrobić można, ale w drugą stronę, to raczej się nie da, przynajmniej tak pokazuje historia i ja się tego trzymam.
Zasady, które warto poznać i stosować: Zasady dobrosąsiedzkie SW

koordian
1
Wysłane: 11 października 2011 22:31:08
Cytat:
po co głosować na kogoś kto nigdy nie wejdzie do sejmu i nigdy nie zrealizuje żadnego ze swoich postulatów?

Po co glosowac na kłamcow, ktorzy jak wejda do sejmu tez nie zrealizuja swoich postulatow, bo maja swoich wyborcow za idiotów, a ich jedynym celem jest władza dla wladzy i kasa?
Jako wyborca tych deugich czulbym sie znacznie gorzej...

bernie
43
Wpisów: 603
Wysłane: 11 października 2011 22:36:16
Ja rozumiem ludzi którzy na Korwina glosuja natomaist ma on pare wad

nie jest politykiem tylko bardziej filozofem, nawet gdyby wszedł z małym wynikiem jakims cudem do sejmu to będzie po paru tygodniach zmarginalizowany bo zwyzywa ludzi od homosiów,komunistycznych świń itp i nikt nie będzie miał ochoty się z nim użerać.

Z tymi listami bez względu na to kto zawalił to pokazał że jest nieskuteczny

W polityce na takich nie ma miejsca, nikt nikogo za rękę nie będzie prowadził a świnie się podkłada na każdym kroku

koordian
1
Wysłane: 11 października 2011 22:40:30
Cytat:

nie jest politykiem tylko bardziej filozofem, nawet gdyby wszedł z małym wynikiem jakims cudem do sejmu to będzie po paru tygodniach zmarginalizowany bo zwyzywa ludzi od homosiów,komunistycznych świń itp i nikt nie będzie miał ochoty się z nim użerać.

W polityce na takich nie ma miejsca, nikt nikogo za rękę nie będzie prowadził a świnie się podkłada na każdym kroku

Bo w Polsce nie ma demokracji tylko jest mediokracja, ogolą szympansa pokażą co pol godziny w tv, powiedza, ze to jest europejski szympans na miare naszych czasów i 40 % gwarantowane...

SirHoe
0
Wysłane: 11 października 2011 22:48:02
@koordian

tak, wszyscy politycy kłamią i wszyscy idą do władzy (władza jak narkotyk..). nie zmienia to faktu, że każdy z nich ma jakieś swoje poglądy i zdolności, które uwidaczniają się jak już do władzy dojdą. dla mnie najważniejsza przy decyzjach wyborczych jest gospodarka, staram się w tej kwestii wybierać jak najlepiej zgodnie ze swoją wiedzą, reszta mnie zdecydowanie mniej interesuje. dlatego właśnie zdecydowanie wolę rpp niż psl i dlatego właśnie głosowałem tak żeby dać jakąkolwiek szanse na zmianę koalicji.

federer
0
Wpisów: 263
Wysłane: 11 października 2011 23:51:35
bernie napisał(a):

jaka jest podstawowa roznica miedzy Korwinem a Palikotem..?

ten drugi jest skuteczny. I jeden i drugi to bardziej filozof niz polityk...
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 12 października 2011 00:00:26
maobab napisał(a):
Scarry napisał(a):
maobab

Partia? Jaka partia? Ten film to nie jest ze szkolenia Samoobrony sprzed 8 lat ? Jak pamiętam to chyba tak. Wtedy rzucił taki tekst do szkolonych osób z SO i mu to wiele lat wypominano.

Jeszcze mu wyciągnij co w liceum mówił... Angel

No trochę się może i rozpędziłem ale wiesz, przecież że ten pan jest w głównej mierze twórcą ruchu palikota, a wątpię aby zmienił zdanie o polakach. Od razu mówię, że nie mam nic do tego pana, a chyba nawet trzeba przyznać mu rację po tych wynikach.

Odnosząc się do tego co gutek napisał to ma dużo racji. Jaki wyrok śmierci. Nie wiem czy oglądałeś wybory ale jeden z główniejszych planów u palikota zajmował urban. Dla mnie ta partia to pomyłka, a jej głosy to w głównej mierze pochodzą od osób nienawidzących kościół, homosiów no i małych ćpunów którzy to bez maryśki życia sobie nie wyobrażają. Kto poza palikotem mógłby zostać ministrem... Nie wyobrażam sobie tego. Leszczyński od kultury a pan/pani grodzka od zdrowia bo ma w tym doświadczenie :P.

a propo ćpania - ale zdajesz sobie sprawę że Janusz Korwin Mikke jest za pełnym dostępem do wszystkich narkotyków dla dorosłej osoby ? Bo tak piszesz o tej maryśce z nienawiścią jakbyś nie zdawał sobie z tego sprawy king
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 12 października 2011 00:01

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 12 października 2011 08:39:40
www.youtube.com/watch?v=aULdco...

naszła mnie refleksja ze większość polityków podobny poziom prezentuje tylko lepiej się maskuje. Np arystokrata który robi 3 błędy w jednym zdaniu i gaz wydobywa odkrywkowo blackeye

scarry bo wolność to wolność jak nie szkodzisz innym to rób co chcesz Z tym że JKM dostrzega oprócz ćpania jeszcze inne ważne swobody ,a partie lewackie używają narkotyków i innych takich to mydlenia ludziom oczu. Wielka dyskusja o narkotykach, swobodach seksualnych itp, a z każdym rokiem prawdziwej wolności coraz mniej
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 12 października 2011 08:44

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

41 42 43 44

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,313 sek.

dwcxdurj
pnymgwin
bgyoymwj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qskzbotq
akuaodnm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat