0 Dołączył: 2011-07-29 Wpisów: 1 159
Wysłane:
13 stycznia 2012 20:43:27
przy kursie: 3,25 zł
 Oj nie wiem czy zarobimy bo zniknęły zlecenia kupna na 2-3 tys akcji po 3,2-3,3 zł. Więc wypadałoby wychodzić z akcji - tylko jak? Skoro ktoś cofnął te zlecenia kupna? Może bankrucik ma jakiś indykator przewidujący wycofanie zleceń(czy nie pojawienie się zleceń) które normalnie się pojawiają po 3,2-3,3? Bo widziesz teraz to jak musztarda po obiedzie. Ciekawy jestem analiz dotyczących znikania i pojawiania się zleceń w arkuszu - chętnie będę o tym czytał na tym forum, a inne informacje dotyczące możliwości przez pw. Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
0 Dołączył: 2011-08-26 Wpisów: 375
Wysłane:
13 stycznia 2012 22:03:49
Kolego po co ta ironia??? Nikomu to niepotrzebne. Jeśli możesz to wklej mi linka jakiegoś z informacjami o tej nowej firmie bo chętnie poczytam. A co do analiz.. Nie wiem bo zacząłem zarabiać dopiero gdy zacząłem wkładać pieniądze według własnych przemyśleń i obserwacji... Zapewniam Cię jednak że często znikający popyt na mało płynnych spółkach poprzedza nieciekawe informacje. Niestety nie mam na to żadnych dowodów poza swoimi notatkami. Co prawda w przypadku I3D jest on mniej istotny gdyż nikt nie może z niej wyjść jeśli ma pozycję większą niż kilkanaście tysięcy.Cała lewa pewnie by nie wystarczyła. (Przepraszam zamknąłem komputer z notowaniami więc nie wiem jak wygląda arkusz)
Edytowany: 13 stycznia 2012 22:04
|
|
141 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 899
Wysłane:
14 stycznia 2012 13:59:11
obserwuję tą spółkę od samego początku ( nawet założyłem wątek dla tej spółki), miałem wchodzić w ofertę ( nie zrobiłem tego wtedy, mój błąd bo można było w pierwszych kilka dni zarobić dobra kasę %) od tamtego mam ją w jednej zakładce i zerkam z ciekawości bo wg mnie jej kurs był od kilku co namniej tygodni ładnie broniony ( bardzo umiejętnie  ) i ciekawiło mnie co to oznacza czy tylko właśnie obronę czy też faktyczne zbieranie akcji... nie wiem co będzie dalej natomiast ... reakcja ( bardzo nerwowa) na moją uwagę co do wyjątkowego (na przestrzeni kilku tygodni) wyglądu karnetu zleceń kupna spowodowała, że jednak teraz postawiłbym na zjazd kursu w ciągu najbliższych tygodni, zbyt dużo emocji ( może akcji) jest ... fajnie, że ten wątek żyję ( ale w moim odczuciu, aż za "bardzo" - kolejny w mojej opinii maleńki powód do zachowania ostrożności.. ) oczywiście ktoś może powiedzieć ze ewentualny zjazd to może być wynik ogólnej sytuacji na rynku.. zobaczymy co nam rynek powie... spółka się rozwija, i tego nie neguję, opinie w branży ma dobrą ( znam ją z dobrych źródeł) więc biznes się rozkręca pytanie czy da to tyle zysków na ile każdy posiadacz akcji liczy ( też spółka rozstrzygnie to wynikami) a na koniec pytanie retoryczne. wolicie jak dotychczasowi akcjonariusze sprzedają czy kupują akcje? bo ja wolę jak co najmniej trzymają albo jeszcze lepiej dokupują, jakoś wtedy ciut bardziej wierzę w realizacji dobrych zapowiedzi i planów. spółkę ( a tym bardziej zachowanie jej kursu ) tym bardziej z jeszcze większym zaciekawieniem będę obserwował... wszystkim życzę samych zysków na tej lub inne inwestycji..
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
|
|
|
|
Wysłane:
14 stycznia 2012 14:48:24
Jeśli można to Ja mam pytanie. Czy na pierwotnej była jakaś redukcja? Dawali wszystkim tyle samo? Jeśli tak to jaka była wielkość pozycji? Jeśli nie chcecie tutaj to może na priv ktoś Mi podeśle?
|
|
26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
14 stycznia 2012 16:01:23
To raczej nie jest już tajemnica minimalny zapis był za 35k zł, a redukcja wyniosła prawie 80%. Dane z pamięci, ale jakoś tak to wyglądało.
Edytowany: 14 stycznia 2012 16:03
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
17 stycznia 2012 12:05:13
przy kursie: 3,30 zł
Są kolejne pyt.i odp.w akcji inwestor.Przy okazji prośba-jak ktoś chce zadać tam pytanie,to numerujcie wszystkie pytania,bo inaczej tworzy się chaos...: Akcja Inwestor-Spółka i3D napisał(a): I3D2012-01-06 Na filmach dotyczących montażu podłogi interaktywnej widać, że producentem sprzętu jest firma Sharp. Czy i3D ma podpisaną umowę z tym producentem odnośnie dystrybucji sprzętu do wyświetlania i obsługi podłóg interaktywnych? Z udzielonych już informacji wynika, że zastosowanie w sprzęcie czujników laserowych w tym sprzęcie jest rozwiązaniem "pionierskim" - czy autorem tego pomysłu jest i3D czy Sharp? Czy w całym sprzedawanym na świecie przez Sharp sprzęcie do podłóg interaktywnych będzie instalowane oprogramowanie i3D? Jeśli tak, to czy i3D będzie miała z tego tytułu przychody i zyski? Czy to oprogramowanie zostało przez i3D w jakikolwiek sposób zastrzeżone? Czy pomysł na wykorzystanie czujników laserowych został w jakikolwiek sposób zastrzeżony?
1. Tak. i3D ma podpisaną umowę partnerską z firma SHARP w kontekście wykorzystania ich sprzętu w tworzeniu sieci nośników reklamowych. Jest to jednak umowa oparta na określonych przez Strony warunkach handlowych.
2. Zastosowanie czujników laserowych jest nowym rozwiązaniem sprzętowo/technologicznym opracowanym i wdrożonym przez i3D. Na bazie tego systemu i3D Network oferuje autorskie rozwiązania softwarowe w oparciu o własne oprogramowanie oraz zestaw sterowników, dzięki czemu można być bardziej elastycznym w odniesieniu do potrzeb klienta. Spółka udostępnia również prosty w obsłudze i intuicyjny moduł do samodzielnego tworzenia aplikacji, dzięki czemu użytkownik w kilka minut może opracować podstawową reklamę korzystając z biblioteki efektów, lub zlecić wykonanie bardziej skomplikowanych aplikacji dowolnej agencji medialnej w technologii flash lub Unity3D.
3,4. Celem i3D Network jest stworzenie sieci nośników reklamowych zarządzanych w systemie Digital Signage i tym samym zbudowanie pierwszej w Polsce sieć reklamy interaktywnej z dynamicznym zarządzeniem treści i planowaniem kampanii. Oferta i3D Network to koncepcja, oprogramowanie oraz aplikacja, a dopiero później odpowiednie środowisko sprzętowe (sprzęt SHARP) – dokładnie w takiej kolejności.
5. Rozwiązanie proponowane przez i3D chronione jest prawem autorskim.
6. Nie, pomysł ten nie został w żaden sposób zastrzeżony. Jest to naturalny proces rozwoju technologicznego, w którym to rozwiązanie starsze i mniej efektywne jakim są emitery podczerwieni jest wypierane przez nowsze i bardziej niezawodne jakim jest wykorzystanie wiązką lasera do pomiaru odległości. Na chwilę obecną sytuacji i3D jest pierwszą firmą która zauważyła potencjał tej technologii w zastosowaniu do podłóg interaktywnych. Jednak najważniejszym w tym podejściu jest nie tyle wykorzystanie samego lasera co posiadanie autorskiego oprogramowania do obsługi urządzenia i systemu sterowników umożliwiających pracę w tej technologii. A te są chronione prawami autorskimi.
pulsinwestora.pb.pl/ai?company...edit: p.s.Jeśli raporty kwartalne będą podawane tak jak do tej pory,to można się spodziewać raportu za IVq do końca stycznia, w każdym razie czekamy jeszcze na oficjalny harmonogram.
Edytowany: 17 stycznia 2012 12:15
|
|
24 Dołączył: 2010-08-20 Wpisów: 530
Wysłane:
17 stycznia 2012 14:37:11
przy kursie: 3,30 zł
I3D 12:50 Kiedy możemy się spodziewać raportów przewidzianych za okres 2011 roku? Czy będzie podany harmonogram publikacji raportów? 1. Polityka informacyjna Spółki w tym zakresie nie ulega zmianie – Spółka przekazuje Raporty jak najwcześniej jest to możliwe, czyli zaraz po dopełnieniu wszelkich procedur formalno-prawnych związanych z przygotowaniem takiego raportu. 2. Harmonogram publikacji raportów na rok 2012 zostanie opublikowany przez Spółkę jak najszybciej będzie to możliwe, nie później jednak niż w styczniu. notowania.pb.pl/akcjainwestor/...
|
|
0 Dołączył: 2009-01-01 Wpisów: 59
Wysłane:
19 stycznia 2012 22:55:22
przy kursie: 3,48 zł
Od strony technicznej baza pod wybicie zrobiona. Pozostaje tylko czekac na implus.  kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 19 stycznia 2012 22:57
|
|
Wysłane:
19 stycznia 2012 23:09:22
przy kursie: 3,48 zł
Side, B.dobrze,że wrzucasz wykres, jedynie jeszcze bym go uzupełnił o kilka elementów: -od pocz.listopada do dzisiaj mielismy trojkąt,z którego dzisiaj nastąpiło wybicie przy obrotach nie oszałamiających,ale tez istotnie większych niż przez ostatnie sesje -na wykresie tygodniowym utworzyło sie podwójne dno -trendu wzrostowego oczywiscie nie ma, ale od 3 miesięcy jest trend boczny w przedziale 3,20-4,09 close (z mozliwymi wyłamaniami intraday w obu kierunkach) -przebicie w dół 3,20 close oznaczałoby prawdopodobieństwo nowej fali spadkowej -wybicie w górę 4,09 close daje szansę na trwalszy trend wzrostowy
Edytowany: 19 stycznia 2012 23:12
|
|
Wysłane:
20 stycznia 2012 11:00:43
przy kursie: 3,45 zł
Cytat:Pierwsza inwestycja, objęcie pakietu 5 proc. akcji w kapitale zakładowym i3D S.A.; druga, zwiększenie zaangażowania finansowego do 10 proc. Do końca stycznia, strategia inwestycyjna BZ WBK Inwestycje zakłada zwiększenie udziałów do poziomu przekraczającego 15 proc. Spółka BZ WBK Inwestycje po przeprowadzonej w kwietniu 2011 roku ofercie prywatnej i3D S.A., podała powody decyzji o zaangażowaniu środków w akcje spółki i3D: unikalny na skalę światową know-how oraz perspektywiczna branża, w jakiej działa gliwicki VRHouse Konsolidacja w arcjonariacie i3DByki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-02-02 Wpisów: 302
Wysłane:
20 stycznia 2012 11:10:08
Nie obraźcie się Panowie, ale chociaż jestem akcjonariuszem tej spółki to dyskusja na tle technicznym dla sytuacji w której obroty <5k dziennie są w stanie rzucać kursem z bandy na bande wydaje mi się zwyczajnie śmieszna. Co więcej zalatuje jak naganianie w kiepskim stylu.
W takiej sytuacji wystarczą bowiem dwie osoby, które się dogadają i mogą swobodnie tworzyć wasze sygnały, piękne formacje, trójkąty.. Nie wiem kto mógłby traktować analize techniczną w takiej sytuacji. No ale być może się myle.
|
|
Wysłane:
20 stycznia 2012 11:12:05
Jest nowy news z mediamiksera,choć...tym razem raczej trzeba na to spojrzeć z przymrużeniem oka, bo na takie diagnozy jest jeszcze trochę za wcześnie. Póki co nie ma przecież trendu wzrostowego, mamy trend boczny. Na razie wyłamany został pierwszy opór na 3,49, po drodze następny na 3,80, no i najważniejszy na 4,09. Ten ost.poziom jest kluczowy do trendu wzrostowego, dopóki nie zostanie wyłamany, to obowiązuje boczniak w przedziale 3,20-4,09 mediamikser napisał(a):Pierwsza inwestycja, objęcie pakietu 5 proc. akcji w kapitale zakładowym i3D S.A.; druga, zwiększenie zaangażowania finansowego do 10 proc. Do końca stycznia, strategia inwestycyjna BZ WBK Inwestycje zakłada zwiększenie udziałów do poziomu przekraczającego 15 proc. Spółka BZ WBK Inwestycje po przeprowadzonej w kwietniu 2011 roku ofercie prywatnej i3D S.A., podała powody decyzji o zaangażowaniu środków w akcje spółki i3D: unikalny na skalę światową know-how oraz perspektywiczna branża, w jakiej działa gliwicki VRHouse. Zachowujemy dynamikę wzrostu, stopniowo komercjalizujemy autorskie projekty z obszaru R+B, kończymy prace nad Quazar3D, a utworzenie spółki w USA to otwarcie się na nowe rynki zbytu. Konsolidacja akcjonariatu to dla nas sygnał, że konsekwentna realizacja naszego biznesplanu nie pozostaje bez echa – mówi Jacek Jędrzejowski, Prezes i3D. mediamikser.pl/blog/post/index...
|
|
Wysłane:
20 stycznia 2012 11:33:36
SteV napisał(a):Nie obraźcie się Panowie, ale chociaż jestem akcjonariuszem tej spółki to dyskusja na tle technicznym dla sytuacji w której obroty <5k dziennie są w stanie rzucać kursem z bandy na bande wydaje mi się zwyczajnie śmieszna. Co więcej zalatuje jak naganianie w kiepskim stylu.
W takiej sytuacji wystarczą bowiem dwie osoby, które się dogadają i mogą swobodnie tworzyć wasze sygnały, piękne formacje, trójkąty.. Nie wiem kto mógłby traktować analize techniczną w takiej sytuacji. No ale być może się myle. Oj Stev, powiem krótko: WSTYD takie rzeczy wypisywać... Analiza techniczna jest równie ważna co fundamentalna, często ją nawet przewyższa w wielu aspektach! 3 miesiące temu tez kilka osób podważało wybicie z trendu spadkowego,bo "małe obroty",spółka z New Connect itp",obroty rzeczywiście nie powalały,nie neguję tego,wynosiły 3tys.akcji, ale i tak były 3-krotnie większe przeciętnej z sesji poprzedzających. I co było dalej...? Wyłamanie okazało sie skuteczne, gdyz nowego dolka juz nie było,a boczniak utrzymuje się od 3 miesięcy... Po co glupoty wypisywać,że " dogadają się 2 osoby"-takie teorie możesz pisac przy wielu małych i średnich spółkach,nawet przy dużych też nie mozna teoretycznie tego wykluczyc,bo dla wielu funduszy rzucenie kilku,czy kilkunastu milionów też nie stanowi problemu. Kurs-to kurs,obroty są zawsze proporcjonalne do wielkości spółki i free-floatu,a analiza techniczna obowiązuje wszędzie,jesli cokolwiek masz o tym pojęcie,to jak spojrzysz na wykres i3D-też się sprawdzała (vide trend spadkowy i boczny,odbicia od wsparć na 3,20, opór na 4zł, wcześniej przełamanie w dół poziomu 4,09 close spowodowało falę spadkową na 3,20 itp.).A jeśli nie masz o tym pojęcia,to chociaż nie ubliżaj innym swymi określeniami i z łaski swojej sięgnij może do książki i wtedy rzeczowo podważaj...
Edytowany: 20 stycznia 2012 11:39
|
|
Wysłane:
20 stycznia 2012 11:49:12
Cytat: Konsolidacja akcjonariatu to dla nas sygnał, że konsekwentna realizacja naszego biznesplanu nie pozostaje bez echa – mówi Jacek Jędrzejowski, Prezes i3D.
Ciekawe czy BZWBK miało wgląd do tego biznesplanu? Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 20 stycznia 2012 11:49
|
|
Wysłane:
20 stycznia 2012 15:12:03
BZWBK ma już 15.77% i3DByki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
0 Dołączył: 2009-04-15 Wpisów: 189
Wysłane:
20 stycznia 2012 15:47:12
Cytat:BZ WBK Inwestycje Sp. z o.o. posiada 1 465 000 szt. akcji Emitenta, które stanowią 15,77% kapitału zakładowego Emitenta Źródło: I3DRelacjeInwestorskie.pl
|
|
98 Dołączył: 2009-11-11 Wpisów: 915
Wysłane:
20 stycznia 2012 16:23:00
no ciekawie jak by nie patrzeć to zwiększenie udziału do 15,77% przez WBK inwestycje jest chyba dokładnie przemyślane i analizowane - widać tutaj konsekwencję i realizację założonej strategii. niewątpliwie i3d musiało w swoim planie działania być przekonywujące i chyba musiało udostępnić szereg informacji, które przekonały inwestora. jasne, że na dzisiaj i na teraz to nie znaczy wiele, sam fakt jednak takiego zaangażowania, dla mnie jest dowodem, że spółka i jej plan działania w przyszłości zostały dokładnie prześwietlone. co więcej chyba, to ważne też to, że na rynku NC ostatnio takich komunikatów chyba niewiele, wiemy wszyscy że ten indeks raczej omijany jest szerokim łukiem. pozdrawiam
|
|
Wysłane:
20 stycznia 2012 16:47:36
Nigdzie nie widzę ceny...... A z rynku nie zbierali...
|
|
0 Dołączył: 2009-05-14 Wpisów: 149
Wysłane:
20 stycznia 2012 16:50:55
Wystarczy zajrzeć do zawiadomienia - "kupno 500 000 akcji Spółki poza obrotem zorganizowanym". Szkoda bo w ten sposób nigdy się nie dowiemy po ile kupowali ale moim zdaniem zdecydowanie taniej niż na rynku.
|
|
Wysłane:
20 stycznia 2012 17:02:38
Panowie, wydaje mi się,że sprzedający (Majer?)chyba będzie musiał podać cenę, tylko...,że jest ona dla nas kompletnie bez znaczenia. Najważniejsze,że ktos,kto nabył kiedyś i3D kilkanaście razy taniej od dzis.ceny już nie stanowi zagrożenia podazy na przyszłość, ja wolę w tym przypadku BZWBK, bo nie sądzę, by z taką ekspozycją na akcje chcieli zaraz sypać w rynek, prędzej jest to inwestycja długoterminowa, aż się spółka rozwinie do znacznie większych rozmiarów, a skoro core business rośnie mocno powyżej 100% rocznie i ta dynamika dalej ma być co najmniej utrzymana, to za te 3 lata powinni mieć dosyć przyzwoitą stopę zwrotu. Nie tylko my oczekujemy przyspieszenia wzrostu wyników od IIq (wersja pudełkowa Quazara 3D,USA), oni przecież też o tym wiedzą...
Edytowany: 20 stycznia 2012 17:06
|
|