PARTNER SERWISU
otqiwsgf
19 20 21 22 23
rafsty
PREMIUM
38
Wpisów: 2 393
Wysłane: 4 kwietnia 2012 13:06:58 przy kursie: 36,20 zł
Nie podniecajmy się tym, ile obejmie prezes. Firmie potrzebna jest gotówka na przebrnięcie przez kryzys płynności. Gdyby prezes ją miał, to udzieliłby firmie pożyczki. Weźmie 3% tych obligacji? Fajnie. Nie weźmie wcale? Też fajnie. Pewnie weźmie, bo chce blokować zmiany statutu. No i niech ma, skoro stworzył te firmę. Ale to nie jest normalne, jeśli potężna giełdowa spółka stoi jednym człowiekiem, a wszyscy temu przyklaskują.

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 4 kwietnia 2012 13:21:05 przy kursie: 36,20 zł
krótko i treściwie opowiedział "miedzy słowami" dzisiaj w tvn cnbc sytuację PBG- S. Buczek z Quercusa...

"rynek ( zarzadzajacy i analitycy) nie wierzy prezesowi"

"jeszcze dwa dni przed komunikatem z PGS na spotkaniu z nami ( czyli także z Buczkiem) Prezes PBG zapewniał, że nic nie planuje z emisją akcji...., przez dwa dni tak wiele się zmieniło...?????"

" wielu analityków nie wierzy ostatnim raportom finansowym PBG"

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

rafsty
PREMIUM
38
Wysłane: 4 kwietnia 2012 14:48:33 przy kursie: 36,20 zł
A to akurat jest nagonka. Drapieżnicy dostrzegli ofiarę, która kuleje. Ale nie mam czasu rozwijać tego tematu. Ciekawe, czy Prezes wyciągnie z tego naukę na przyszłość.

scsator
0
Wpisów: 21
Wysłane: 4 kwietnia 2012 16:27:55 przy kursie: 36,20 zł
Wydaję mi się,że to nie jest niewiara tylko nietrzeźwe spojrzenie na stan obecny i bezmyślne ustawienia "automatów"

fidelio77
0
Wpisów: 745
Wysłane: 4 kwietnia 2012 19:35:44 przy kursie: 36,20 zł
Podobno PBG w 2011 mialo zysk, ale również ujemne przepływy operacyjne na ok. 500 mln. To w końcu spółka zarobiła czy nie? Jak to w ogle jest możliwe, że jednocześnie jest zysk i ujemne przepływy?

investkid
3
Wpisów: 499
Wysłane: 4 kwietnia 2012 20:41:21 przy kursie: 36,20 zł

witam

mysle ze warto przyjrzec sie nowym nominacjom do rady nadzorczej

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Sa to ludzie majacy doswiadczenie na rynku kapitalowym - prace analityczne na rzecz ABN AMRO i ING oraz w funduszach inwestujacych w spolki potrzebujace restrukturyzacji.

Ktos powie - ze to dlatego ze maja problemy - tak, duze problemy - nie tylko plynnosciowe, ponadto caly sektor takowe ma.

Mysle ze pracuja z prezesem od dluzszego czasu nad umowa z fundszami oraz instytucjami finansowymi jako zainteresowanymi w objeciu obligacji i wejscia do spolki jako inwestorzy finansowi nie wplywajac na stosunki decyzyjne w firmie.

Ciekawie tez wygladalby Alstom , ktory po dogadaniu sie o pakiecie wiekszosciowym i restrukturyzacji zglaszanej wierzytelnosci wobec Rafako moglby jedym pociagnieciem piora wzmocnic wiezy miedzy partnerami, pozbyc sie brzmienia niezgody i otworzylby sobie droge do dobrze rokujacego rynku energetycznego,

Innym rozwiazaniem jest : Budimex - patrz wielkosc gotowki w posiadaniu. To spokonie wystarcza do objecia duzego pakietu akcji spolki z rynku po obecnej cenie - i zrobienie wezwania Shame on you gdzie pies pogrzebany? otorz wrogie przejecie przy prezesie ktory do tej pory ma mozliwosc blokowania wiekszych uchwal - nie pasuje do pozytywnego patrzenia w przyszlosc - nalezaloby dzialac jak dwa oddzielne podmioty przystepujace do rokowan a dzialajace wspolnie nad juz wygranymi przetargami. Ponadto to dzialanie pozwoliloby wyeliminowac atak spekulacyjny na polskie spolki budowlane - proroctwo co do zniszczenia tegoz segmentu na rzecz zagranicznych inwestorow - d'oh!

Ujemne przeplywy - hmmm dopiero teraz wyszly? Kurs czy bedzie nizej?

Wg mnie wszystko jest podane na tacy: nie ma emisji z PP bo akcje sa bardzo nisko, zmiana rady nadzorczej na tych bardziej znajacych sie na rzeczy - swieza krew z dostepem do finansowania poprzez swoje doswiadczenie, finansowy inwestor - bo prezio chce zachowac rzady w swoim imperium, czy do czerwca cos zrobia - twierdzi ze moze czyli nie spieszy mu sie z tym, kurs akcji nisko i prezio mowi ze mu nie zalezy na kursie - troszku sciemnia i chyba zaczyna wykupywac tanio za pomoca finansowego inwestora jako tego, od ktorego odkupi w przyszlosci po przeprowadzeniu restrukturyzacji -daje im procent i prawdopodobny dyskont do wyceny rzeczyeistej w przyszlosci - bardzo prawdopodobne zagranie biorac pod uwage fakt, iz powinno mu zalezec na komentowaniu wszystkiego co sie dzieje w spolce - bo milczenie zle wplywa na kurs...Not talking
Skladamy wszystko do kupy????
Czekamy na duza hustawke na papierze?
Zauwazam rowniez pierwsze ofiary lapania spadajacego noza i sadze ze nie skonczy sie tylko na jednej lapce Anxious

Pozdro
IK

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 4 kwietnia 2012 21:41:14 przy kursie: 36,20 zł
fidelio77 napisał(a):
Podobno PBG w 2011 mialo zysk, ale również ujemne przepływy operacyjne na ok. 500 mln. To w końcu spółka zarobiła czy nie? Jak to w ogle jest możliwe, że jednocześnie jest zysk i ujemne przepływy?

Jak najbardziej możliwe i wcale nie takie rzadkie. W końcu zysk powstaje gdy spółka wystawi fakturę, albo jak w przypadku PBG(MSR11) oceni, że tyle a tyle jej się należy, bo poniosła tyle a tyle kosztów. Dla zysku bez znaczenia jest czy spółka dostanie gotówkę(przynajmniej do powstania odpisów, które są niestety w dużej mierze uznaniowe)Innymi słowy zysk nie oznacza wpływu gotówki, bo ta może zostać tylko na papierze w rachunku wyników(faktura - przychody) i bilansie(należności) natomiast nie musi wpłynąć do spółki - Dodatni CFO

ZYSK jest memoriałowy, a rachunek CF kasowy.

fidelio77
0
Wysłane: 4 kwietnia 2012 21:52:36 przy kursie: 36,20 zł
@antyteresa

Czyli chodzi o to, że zysk jest papierowy, kontrahent jeszcze nie zapłacił? Analityk w studio tłumaczył, że chodzi o coś takiego, że jedna złotówka tego zysku kosztowała powiedzmy 2 złotówki. Nie wiem o co mu chodzilo.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 4 kwietnia 2012 22:09:01 przy kursie: 36,20 zł
Przepraszam za off topa, ale na jednego posta nie będę zakładał nowego wątku.

To nie tak. Nie wiem jak to prosto wytłumaczyć...

Przepływy pokazują jak krąży gotówka, a zysk ile zarobiłeś.

Najprościej pokazać to na przykładzie.

Masz 100 PLN i chcesz sprzedawać długopisy na allegro.(Pomijam podatki)
Kupujesz 100 długopisów u hurtownika. Wydajesz gotówkę. Przepływy z działalności masz -100PLN, bo gotówka poszła w zapasy. Zysku nie masz, ale miałeś wydatki. Potem ktoś kupił od Ciebie 100 długopisów za 200PLN. Wystawiasz fakturę i wysyłasz kurierem, któremu musisz zapłacić 50 PLN za transport i pobranie. Wraz z wystawieniem faktury masz księgowo zysk 50 PLN(szacujesz koszt transportu na 50PLN), choć wydałeś 100 złotych.
W momencie wysyłki masz -150 przepływów, bo zapłaciłeś kurierowi, a jeszcze nie przywiózł Ci pieniędzy. W bilansie swojej spółki masz należności na 200, ale gotówki minus 150 PLN. Dopiero jak wróci masz w sumie z całej transakcji 50PLN dodatnich przepływów. Gorzej jak pożyczyłeś z banku 100PLN na początku. Jeśli kurier nie wróci przed tym jak musisz spłacić kredyt, to straciłeś płynność, bo nie masz z czego regulować zobowiązań. Teoretycznie można ogłosić Twoją upadłość mimo, że masz zysk...

Podobny problem ma PBG, tyle, że duuuużo bardziej to skomplikowane. Spółka raportuje przychody nie tylko wtedy, kiedy da fakturę, ale także kiedy uzna, że w przyszłości na realizowanych kontraktach długoterminowych uzna wedle poniesionych kosztów, że wystawi taką fakturę i nie będzie ona kwestionowana. Analityk pewnie mówił, że spółka musi wsadzić najpierw 2 PLN, żeby zarobić 1 PLN. Ty też musiałeś wsadzić najpierw 100PLN w zapasy. PBG musi wsadzać w koszty realizowanych prac, a do spływu gotówki jeszcze jest daleko.

To tak mniej więcej i w skrócie. Może trzeba napisać tekst w edukacji na temat przepływów i rachunku wyników?
Edytowany: 4 kwietnia 2012 22:15

fidelio77
0
Wysłane: 4 kwietnia 2012 22:17:13 przy kursie: 36,20 zł
@anty-teresa

Dzięki wielkie, teraz wszystko jasne.

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 4 kwietnia 2012 22:27:21 przy kursie: 36,20 zł
anty_teresa napisał(a):
Może trzeba napisać tekst w edukacji na temat przepływów i rachunku wyników?

Jeżeli pytanie jest propozycją takiego tekstu, to odpowiedź jest chyba oczywista. Jak najbardziej trzeba :)

Początkującym inwestorom zazwyczaj sprawia to trudność, a jeżeli tekst wyjdzie poza podstawy to i bardziej zaawansowani na pewno skorzystają.

rafsty
PREMIUM
38
Wysłane: 5 kwietnia 2012 02:05:25 przy kursie: 36,20 zł
Podstawy AntyTeresa właśnie wyłożył. A jak się w to wgłębić, to zaczynają się schody:

-> CF dzielony jest na finansowy, inwestycyjny i operacyjny.
Z tym, że odsetki mogą (ale nie muszą) być klasyfikowane, jako finansowe, albo operacyjne.

-> CF operacyjny może być robiony metodą:
-- bezpośrednią - byłaby łatwiejsza do zrozumienia dla laików, ale w przygotowaniu strasznie niepraktyczna;
-- pośrednią - to jest to, co w 99,999% jest w sprawozdaniach;

-> CF operacyjny robiony metodą pośrednią to praktycznie korekta wyniku (czyli już to pokazuje, że wynik raczej ma tendencję do różnienia się od CF).
Do tego są trzy kategorie tych korekt:
-- korygujące wynik - np. rozliczenia międzyokresowe;
-- korygujące fizyczny przepływ - np. zapasy, należności, zobowiązania;
-- korygujące klasyfikację przepływu - np. usuwające wynik na działalności inwestycycjnej z sekcji operacyjnej CF.

-> Jednak w formacie stosowanym w sprawozdaniach rozliczenia międzyokresowe, zapasy, należności i zobowiązania grupowane są w jednej sekcji pt. zmiany w kapitale obrotowym, co moim zdaniem trochę wykrzywia obraz. W mojej opinii RMK są korektą wyniku (wymuszoną zasadą współmierności kosztów i przychodów), a nie kapitałem obrotowym.

Trochę stromo się zrobiło, prawda? Nie jestem pewien, czy rzeczywiście chcecie w to aż tak wnikać.

investkid
3
Wpisów: 499
Wysłane: 5 kwietnia 2012 07:40:05 przy kursie: 36,20 zł

reasumijac sprawe PBG:

ujemne przeplywy operacyjne na prawie 500mln to nie strata - bo spolka zainwestowala to w budowe drog pochlaniajce ogromne kwoty, i czeka na rozliczenie etapow juz wykonanych

czyli nie moze wyplacac podwykonawcom bo jeszcze tych srodkow nie otrzymala

czyli ma zachwiana plynnosc poprzez duze potrzeby kapitalowe na poczet tych nieszczesnych drogowych inwestycji - ta jedna informacja daje znac jak duze sa to potrzeby

wciaz uwaza ze ma zysk na tych inwestycjach ale coraz mniej kasy do zarzadzania nimi

Wniosek: moze czas zaczac naciskac Dyrekcje Drog i ministerstwo do rychlego realizowania swoich zobowiazan za juz wykonana robote , bo to oni tworza korek platniczy, przez co duze podmioty gospodarcze takie jak PBG traca grunt pod nogami, nie wspominajac o tysiacach podwykonawcow tychze panstwowych inwestycji , ktorzy nie otrzymuja wynagrodzen w terminie i czestokroc sa zmuszani ta sytuacja do "bankructwa" angry3

Czy to nie nasze szacowne Panstwo dziala na niekozysc gospodarcza naszych podmiotow - wykorzystujac trudna sytuacje ekonomiczna kraju i problemy pozyczkowe Europy???????

IK

DarthUnreal
0
Wpisów: 228
Wysłane: 5 kwietnia 2012 08:15:23 przy kursie: 36,20 zł
Raczej oni z tą GDDKiA walczą od samego początku. Mają swoich prawników i oficjalne piszą, ponaglają ale to jak kulą w płot. Bo przecież na dobrych słowach i miasteczku namiotowym nie będą się opierać w walce z GDDKiA. No jazda by była gdyby ktoś zgłosił wniosek o upadłość tej instytucji.

To samo jest z Narodowym Centrum Sportu. Oni tak samo nie płacą Hydrobudowie - znaczy raczej nie odbierają robót. Hydrobudowa z kolei nie płaci podwykonawcom. NCS dał komunikat że sam będzie płacił podwykonawcom, żeby ci nie zbankrutowali, a przede wszystkim coś robili. To jest normalnie cyrk, szopka. Jak w socjalizmie główny zamawiający sam wytwarza problemy.

VeRtO
3
Wpisów: 122
Wysłane: 5 kwietnia 2012 08:31:39 przy kursie: 36,20 zł
Z NCS z tego co pamiętam miała być teraz jakaś ugoda zawierana na te prace dodatkowe właśnie w kwietniu chyba (tak z informacji NCS-u wynika). Natomiast GDDKiA jest niereformowalna. Nie dość że nie płaci w terminach to jeszcze nie uwzględnia żadnych roszczeń wykonawców co do zasady. Gorzej niż ubezpieczyciel w USA. Wzrost cen podstawowych surowców o 50-60% ich zdaniem nie stanowi żadnego argumentu w walce o podwyższenie wynagrodzenia.
Natomiast nie są to jedyne problemy z cashflowem. Należności generalnie jest na prawie miliard, lecz mam wrażenie że może tam pojawić się kilka pożyczek dla spółek z grupy (np. Infra która wyrwała się z grupy PBG). Przy obecnej restrukturyzacji Prezes powinien wziąć te spółki córki-babcie-ciotki, oraz spółki powiązane, w których występują zięciowie, wujkowie, kuzynowie, teściowie, za nos żeby oddali kasę. Bo że cała grupa kwitnie na rodzinnych powiązaniach i stołkach to tajemnica chyba nie jest (przynajmniej w Poznaniu). Mam wielką nadzieje, że po zapowiedziach Prezesa o restrukturyzacji, przeglądzie kadr, menedżerów, zatrudnienia outsorcingu itd.+ nowych członkach RN ta sielanka się skończy.
Natomiast co do przyszłości grupy to na forach huczy od plotek domysłów i spekulacji, od Chińczyków, przez wrogie przejęcie przez Elektrim, zmowę z fundami i inne cuda widy wianki. Osobiście jeszcze mam zaufanie do Prezesa i wątpię żeby coś niecnego knuł, raczej się skupi na uratowaniu grupy. Sporo mówi się też o potencjalnym trupie w szafie. Myślę że jeśli jeszcze jakiś został to będzie to łączne zadłużenie grupy po I kwartale, szczególnie HBP, której jak najszybciej warto by się pozbyć :)

DarthUnreal
0
Wpisów: 228
Wysłane: 5 kwietnia 2012 08:55:16 przy kursie: 36,20 zł
Ale przede wszystkim według mnie głównym problemem jest brak rozliczeń. Bo gdyby zleceniodawcy płacili to myślę że problemu by nie było w ogóle. Wtedy powiązania rodzinne nie byłyby wywlekane na wierzch. A obecna sytuacja skłania spółkę do głębokiej modernizacji w każdej dziedzinie co jeśli się uda wyjdzie jej na zdrowie.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 5 kwietnia 2012 09:00:55 przy kursie: 34,94 zł
Cytat:
Natomiast GDDKiA jest niereformowalna. Nie dość że nie płaci w terminach to jeszcze nie uwzględnia żadnych roszczeń wykonawców co do zasady.
Gorzej niż ubezpieczyciel w USA. Wzrost cen podstawowych surowców o 50-60% ich zdaniem nie stanowi żadnego argumentu w walce o podwyższenie wynagrodzenia.

A masz pewność, że gdaka nie płaci w terminie? Ja mam wrażenie, że to raczej spółki liczyły na zaliczki i przedpłaty, a ich nie dostały, bo nie było tego w umowie...

Także nie jest zadaniem gdaki przwidywanie zmian cen. Po to są przetargi, żeby to SPÓŁKI planowały w swoich budżetach. Przecież to nie jest zaskoczeniem, że po spowolnieniu przychodzi ożywienie, a wraz z nim wzrost cen surowców. Tak się dzieje od dziesiątków lat. Przetargi drogowe były wygrywane w cenach 60-70% planowanego budżetu! Jak chcieli robić poniżej kosztów to niech robią! Dlaczego gdaka ma uznawać takie roszczenia? Co innego prace dodatkowe, ale wzrost cen materiałów powinien być wkalkulowany.

Cytat:
Natomiast nie są to jedyne problemy z cashflowem. Należności generalnie jest na prawie miliard, lecz mam wrażenie że może tam pojawić się kilka pożyczek dla spółek z grupy (np. Infra która wyrwała się z grupy PBG).

Pożyczki nie powinny się znaleźć w należnościach tylko w inwestycjach. Nie mam sprawozdania czy tak jest, ale na czuja tak powinno być. To tam trzeba szukać pożyczek dla spółek córek wyprowadzonych poza grupę.

Cytat:
Myślę że jeśli jeszcze jakiś został to będzie to łączne zadłużenie grupy po I kwartale, szczególnie HBP, której jak najszybciej warto by się pozbyć :)

Przy obecnej wycenie habety nie jestem pewien czy właśnie to dobry pomysł. Ktoś te drogi musi w końcu budować, ale jak zwykle wszystko zależy od kasy. Jak da się uplasować obligacje z rozsądną ceną konwersji to decyzja o sprzedaży HB może być przedwczesna. Lata 2012-2013 będą ciężki jeśli chodzi o budowę portfela, ale jeśli jest pomysł jak przetrwać ten okres to może marto...

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 5 kwietnia 2012 09:56:45 przy kursie: 34,94 zł
@Anty-Teresa

masz pewność, że gdaka nie płaci w terminie? Ja mam wrażenie, że to raczej spółki liczyły na zaliczki i przedpłaty, a ich nie dostały, bo nie było tego w umowie...

Także nie jest zadaniem gdaki przwidywanie zmian cen. Po to są przetargi, żeby to SPÓŁKI planowały w swoich budżetach. Przecież to nie jest zaskoczeniem, że po spowolnieniu przychodzi ożywienie, a wraz z nim wzrost cen surowców. Tak się dzieje od dziesiątków lat. Przetargi drogowe były wygrywane w cenach 60-70% planowanego budżetu! Jak chcieli robić poniżej kosztów to niech robią! Dlaczego gdaka ma uznawać takie roszczenia? Co innego prace dodatkowe, ale wzrost cen materiałów powinien być wkalkulowany.

Podejrzewam klasykę polskiego systemu przetargowego, czyli : robimy absurdalnie niską ofertę pierwotną, wygrywamy ceną, robimy 60 - 70% robót, a potem przystawiamy do głowy pistolet zawalenia terminu, wymuszając aneks urealniający cenowo pierwotną ofertę.
Gdaka wydaje się być teraz dokładnie z pistoletem przy głowie, przystawionym przez część wykonawców. Próbuje się szarpać, ale za wielkiej swobody manewru nie ma. Czerwiec 2012 blisko...
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 5 kwietnia 2012 10:04:18 przy kursie: 34,94 zł
rafsty napisał(a):
Trochę stromo się zrobiło, prawda? Nie jestem pewien, czy rzeczywiście chcecie w to aż tak wnikać.

Próbka wyjaśnienia CF, jaką wrzuciłeś brzmi bardzo zachęcająco.
Ja bym chętnie "wniknął" gdyby się taki temat pojawił w dziale edukacja, bo bez tej wiedzy samo czytanie raportów może prowadzić na manowce. Już się tam parę razy wybrałem, by później po Waszych omówieniach wracać na właściwą ściężkę.
A po za tym, co nas nie zabije to nas wzmocni.blackeye

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 5 kwietnia 2012 10:53:19 przy kursie: 34,94 zł
Szutnik napisał(a):

Podejrzewam klasykę polskiego systemu przetargowego, czyli : robimy absurdalnie niską ofertę pierwotną, wygrywamy ceną, robimy 60 - 70% robót, a potem przystawiamy do głowy pistolet zawalenia terminu, wymuszając aneks urealniający cenowo pierwotną ofertę.
Gdaka wydaje się być teraz dokładnie z pistoletem przy głowie, przystawionym przez część wykonawców. Próbuje się szarpać, ale za wielkiej swobody manewru nie ma. Czerwiec 2012 blisko...

Ja jestem nawet tego pewien, że tak było, bo budżety były nierealne. Pierwsze oferty na A1 i A2 były dużo wyższe. Wygrał to Budimex - całe odcinki, ale realizacja miała być w PPP. Nie znaleźli chętnego na finansowanie, choć w mojej ocenie byli jednym z najbardziej przystosowanych do prowadzenia takiej inwestycji. Potem był podział na odcinki i zmiana programu. Od tego momentu w wypowiedziach branżowych, a także samego BDX można było przeczytać, że nie uda się zbudować tego na EURO. Rząd mamiła nas tylko, że będzie fajnie itd itp... Potem pojawiła się koncepcja "przejezdności"

Pistolet jednak jest naładowany ślepakami. Myślę, że wszyscy doskonale wiedzą, że nie da się tego zamknąć w całości, tylko robią dobrą minę do złej gry. Mogą być tylko przejezdne pewne odcinki, ale czy to jest argument? W powietrzu wiszą też kary umowne od gdaki za opóźnienia. Teraz tylko wszyscy próbują z tego bajzlu wyjść z jak najmniejszą ilością ran. Gdaka także.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE PBG
  • GPW zawiesiła notowania Redanu, KG Efekt i PBG od dziś na żądanie KNF
    GPW zawiesiła notowania Redanu, KG Efekt i PBG od dziś na żądanie KNF

Z upoważnienia Komisji Nadzoru Finansowego (KNF) skierowano do Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie (GPW) żądania zawieszenia obrotu akcjami spółek: Redan, Korporacja Gospodarcza Efekt i PBG w restrukturyzacji w likwidacji. Zawieszenie obrotu instrumentami nastąpiło od 2 października 2024 roku

19 20 21 22 23

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,206 sek.

ibjghkbq
plaxjgpk
psnmvfqk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kroixpfn
mgjcyycm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat