PARTNER SERWISU
mbfwigmj
419 420 421 422 423
Black horse
0
Wpisów: 130
Wysłane: 19 kwietnia 2012 15:24:33 przy kursie: 14,20 zł
"Kulczyk Oil Ventures myśli o wejściu na londyńską giełdę - celem nie musi być jednak emisja akcji i pozyskanie środków na kolejne inwestycje, gdyż spółka na chwilę obecną nie potrzebuje dofinansowania. - Londyn jest w stanie znacznie lepiej wycenić nasze dokonania i potencjał - i to zarówno w przypadku sukcesów jak i porażek - mówi portalowi wnp.pl wiceprezes KOV Jakub Korczak."

gazownictwo.wnp.pl/wiceprezes-...

kfahoo
0
Wpisów: 122
Wysłane: 19 kwietnia 2012 17:01:04 przy kursie: 14,20 zł
ale nizej dodal:
Cytat:
Samo wejście na londyńską giełdę mogłoby mieć miejsce nawet za miesiąc - jesteśmy do tego gotowi. Pytanie tylko, czy jest sens robić to natychmiast czy też połączyć to z jakimś istotnym dla spółki wydarzeniem.

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 19 kwietnia 2012 17:44:13 przy kursie: 14,20 zł
Sens zależy od planów spółki. Jeśli chce mieć godziwie wycenione akcje według londyńskiego parkietu to nie powinni się nad tym zastanawiać.
Jeśli chcą pozyskać finansowanie to wtedy może warto poczekać na jakieś nowe koncesje pod które obok Brunei można byłoby pozyskać pieniądze z emisji. Pytanie brzmi jaki tutaj jest sens. Emisja w cenie dzisiejszego zamknięcia na AIM to wygenerowanie dużej ilości akcji i zaszkodzenie obecnym akcjonariuszom. Wydawać by się mogło, że lepiej jest wejść. Poczekać na właściwą wycenę i dopiero pozyskiwać finansowanie. Pytanie tylko pozostaje jak wyceni nas AIM i czy na pewno wyżej niż GPW.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 19 kwietnia 2012 20:23:52 przy kursie: 14,20 zł
zabapinkfloyd napisał(a):
Duże widły na terminowych - 10 groszy, sprzedaż 1.52 kupno 1.42.
Czyli wróżą na wzrosty :)

Zaba,
powiedz mi, czy istnieje coś, co nie wróży wzrostów na KOV?
spread na kontraktach - wróży wzrosty;
przesunięcie terminu publikacji raportu - patrz wyżej.

LOP na wygasającej serii to zaledwie 145.
ilość transakcji w dniu dzisiejszym - 5 (słownie: pięć)
wolumen w dniu dzisiejszym - 6 (słownie: sześć)
ile z tego zawdzięczamy animatorowi - nie wiem.
i Ty na podstawie śladowych transakcji na niepłynnym instrumencie wnioskujesz, że będą wzrosty?

do licha, nie wprowadzaj w błąd ludzi. ze spreadu można wywnioskować ino jedno - brak chętnych do zawierania transakcji

darq76
0
Wpisów: 92
Wysłane: 19 kwietnia 2012 21:44:06 przy kursie: 14,20 zł
Redface napisał(a):
darq76 napisał(a):
Skoro czasami zagląda tu przedstawiciel KOV w osobie p. Korczaka, to może skorzystam z okazji i zadam pytanie.

Panie Jakubie, jaki jest powód przesunięcia raportu za IQ z dnia 15 maja 2012 r. na dzień 4 maja 2012 roku?

Dziękuję za odpowiedź.

Witam,
Niestety mogę tylko powiedzieć 'no comment'.
Próbuję w międzyczasie pozbierać inne pytania i udzielić odpowiedzi, ale jest teraz naprawdę sporo pracy, wybaczcie.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Czy wobec powyższego, mozemy wysnuć jakis wniosek płynący z prawa, które stanowi mozliwość nabywania i zbywania akcji w czasie odpowiednim dla raportu, w tym przypadku kwartalnego?

art.159 ust.2 Ustawy o obrocie mówi że: „Okresem zamkniętym" jest:

W przypadku raportu kwartalnego -
2 tygodnie przed przekazaniem raportu do publicznej wiadomości lub okres między dniem zakończenia danego kwartału a przekazaniem tego raportu do publicznej wiadomości, gdyby był on krótszy od pierwszego ze wskazanych - chyba że osoba fizyczna wymieniona w art. 156 ust. 1 punkt 1 lit. a) nie posiadała dostępu do danych finansowych, na podstawie których sporządzany jest dany raport.

Przepisami prawa określone są podmioty, którym emitent lub wprowadzający może przekazywać informacje przed wykonaniem obowiązków informacyjnych. Mogą to być wyłącznie:

- osoby lub podmioty świadczące na rzecz emitenta lub wprowadzającego usługi doradztwa
finansowego, ekonomicznego, podatkowego lub prawnego,
jak również podmioty, z którymi prowadzi negocjacje
,

- osoby lub podmioty uprawnione do otrzymania tych informacji w przypadkach określonych we
właściwych przepisach prawa polskiego lub obcego.

Wyżej wymienione osoby są zobowiązane zachować poufność otrzymanych informacji oraz nie mogą nabywać lub zbywać papierów wartościowych emitenta do czasu ich podania do publicznej wiadomości. Zakaz nabywania i zbywania papierów wartościowych emitenta przed podaniem informacji do publicznej wiadomości dotyczy również podmiotu dominującego wobec emitenta, podmiotów działających na zlecenie emitenta oraz innych podmiotów dominujących wobec niego lub od niego zależnych. Powyższy zakaz stosuje się również do osób fizycznych uprawnionych do reprezentowania wspomnianych wyżej podmiotów lub pozostających z nimi w stosunku pracy, zlecenia lub innym stosunku o podobnym charakterze.

Możemy na podstawie tej informacji wysnuć jakąś teorię? Whistle

Edytowany: 19 kwietnia 2012 21:55

Bruce
0
Wpisów: 38
Wysłane: 19 kwietnia 2012 23:33:14 przy kursie: 14,20 zł
Hm, czy na podstawie braku ruchow zwiazanych z AIM, braku partcypacji w OML42.
I wreszcie rezygnacji Dr. Jana Kulczyka z Firmowania KOV, mozna wyciagnac daleko idacy wniosek, ze KOV ma isc na sprzedaz ?d'oh!

kfahoo
0
Wpisów: 122
Wysłane: 19 kwietnia 2012 23:56:15 przy kursie: 14,20 zł
Bruce napisał(a):
braku ruchow zwiazanych z AIM

tego nie wiemy; tzn czy i jakie sa wykonywane ruchy
Bruce napisał(a):
wreszcie rezygnacji Dr. Jana Kulczyka z Firmowania KOV

z tego co wiemy nazwisko Kulczyk pozostaje w nazwie firmy a prawie polowa akcji w posiadaniu KI

brunopower
0
Wpisów: 12
Wysłane: 20 kwietnia 2012 07:11:06 przy kursie: 14,20 zł
Bruce napisał(a):
Hm, czy na podstawie braku ruchow zwiazanych z AIM, braku partcypacji w OML42.
I wreszcie rezygnacji Dr. Jana Kulczyka z Firmowania KOV, mozna wyciagnac daleko idacy wniosek, ze KOV ma isc na sprzedaz ?d'oh!

Co do rezygnacji Dr Kulczyka to chyba nie ma co panikować. Prezes Mioduski sroce spod ogona nie wypadł. Co do AIM to tak sobie myślę, że wypowiedź Prezesa Korczaka to taka informacja dla rynku - spokojnie panowie możemy wejść ale nie mamy presji co może sugerować, że sytuacja jest stabilna.
Edytowany: 20 kwietnia 2012 07:11

kastalto
0
Wpisów: 434
Wysłane: 20 kwietnia 2012 10:11:56 przy kursie: 14,10 zł
Witam wszystkich.

Chciałbym poprosić naszego forumowego personalnego o screening P. Mioduskiego, mianowicie czy ma wystarczające kompetencje aby sprawować funkcję przewodniczącego rady dyrektorów KOV.

Z góry dziękuję,

k.

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 20 kwietnia 2012 10:31:56 przy kursie: 14,10 zł
Miodulski to jest mózg. Nawet nic nie musi mówić. Wystarczy spojrzeć w cv. Gość jest po Harwardzie z doświadczeniem na rynku energetycznym.
Edytowany: 20 kwietnia 2012 10:35

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 20 kwietnia 2012 10:32:15 przy kursie: 14,10 zł
Spółka działająca na Ukrainie i notowana na AIM
Kapitalizacja podobna do KOV i o ile dobrze wyczytałem Rumunię sprzedali Egipt też.
Wydobycie 233 tys m3/d tzn połowę tego co KOV (70% udziałów)

Regal Petroleum Plc
"Żeby wygrać trzeba grać"
Edytowany: 20 kwietnia 2012 10:32

panikarz
0
Wpisów: 54
Wysłane: 20 kwietnia 2012 10:40:00 przy kursie: 14,10 zł
w kontekście notowań na AIM zastanawia mnie kto będzie na początku oferował akcje do sprzedaży.
zakładając że nie będzie emisji, od dnia rozpoczęcia notowań ktoś musi cały czas oferować akcje
żeby zapewnić płynność. Mogą to robić dotychczasowi akcjonariusze ale wymaga to trochę zachodu i na początku niewiele osób będzie mogło to zrobić. Wydaje mi się, że wyjściem z tej sytuacji jest powierzenie jakiemuś bankowi roli animatora. Aby jednak mógł to robic ( przynajmniej na początku) musi mieć te akcje - z tego wniosek że te akcje ( myslę że conajmniej 10-20 mln sztuk) powinien skupić na GPW.
Może ktoś kto zna się na procedurach dual listing wypowie się czy takie rozumowanie ma sens.

brunopower
0
Wpisów: 12
Wysłane: 20 kwietnia 2012 10:47:30 przy kursie: 14,10 zł
rabbit napisał(a):
Spółka działająca na Ukrainie i notowana na AIM
Kapitalizacja podobna do KOV i o ile dobrze wyczytałem Rumunię sprzedali Egipt też.
Wydobycie 233 tys m3/d tzn połowę tego co KOV (70% udziałów)

Regal Petroleum Plc

Patrząc na cenę można zaryzykować stwierdzenie, że ten rynek faktycznie nie docenia Ukrainy i liczy na Brunei. To załatwiałoby sprawę domysłów dlaczego AIM sie przeciąga.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 20 kwietnia 2012 10:50:17 przy kursie: 14,10 zł
onochi napisał(a):
Miodulski to jest mózg. Nawet nic nie musi mówić. Wystarczy spojrzeć w cv. Gość jest po Harwardzie z doświadczeniem na rynku energetycznym.

popatrz.. a największe pieniądze w Polsce zrobił Zygmunt Solorz-Żak, z wykształceniem średnim z technikum. Dyplom nie oznacza sukcesu, inaczej wszyscy absolwenci wielkich uczelni dawaliby gwarancję sukcesu w biznesie.... ach... gdyby to było takie proste.... TO PETROLINVEST JUŻ BY DAWNO KOV ZAKASOWAŁ (popatrz jakie jego prezes ma wykształcenie i doświadczenie).

krewa napisał(a):
zabapinkfloyd napisał(a):
Duże widły na terminowych - 10 groszy, sprzedaż 1.52 kupno 1.42.
Czyli wróżą na wzrosty :)

Zaba,
powiedz mi, czy istnieje coś, co nie wróży wzrostów na KOV?
spread na kontraktach - wróży wzrosty;
przesunięcie terminu publikacji raportu - patrz wyżej.

LOP na wygasającej serii to zaledwie 145.
ilość transakcji w dniu dzisiejszym - 5 (słownie: pięć)
wolumen w dniu dzisiejszym - 6 (słownie: sześć)
ile z tego zawdzięczamy animatorowi - nie wiem.
i Ty na podstawie śladowych transakcji na niepłynnym instrumencie wnioskujesz, że będą wzrosty?

do licha, nie wprowadzaj w błąd ludzi. ze spreadu można wywnioskować ino jedno - brak chętnych do zawierania transakcji

o właśnie! łapiesz jak to tutaj na forum działa - Kulczyk kieruje firmą -> sukces zapewniony, Kulczyk olewa kierowanie -> sukces zapewniony, spread na kontraktach mały -> sukces, duży -> wiadomo ;P:P
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 20 kwietnia 2012 10:54

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 20 kwietnia 2012 10:52:17 przy kursie: 14,10 zł
Ciekawy temat poruszyłeś @panikarz,chociaż jest to czysto techniczna rzecz. A gdybym ja miał strzelać to łącząc dwie kropki (wywiad w którym Miodulski jeszcze jako szef KI mówił, że jest czymś obecnie bardzo mocno zajęty i fakt, że został prezesem KOV) obstawiłbym, że będzie nowa emisja akcji pod akwizycję jakiegoś niedużego podmiotu...

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 20 kwietnia 2012 11:00:54 przy kursie: 14,10 zł
@brunopower

Przeczytaj ostatni raport spółki (nie piszą nic o zasobach)
Wiercą na głębokość 5 km czas wiercenia 400 dni,produkcja o połowę mniejsza niż KOV,dwie studnie w planach,strat w ubiegłych latach dosyć duże.Według mnie spółka jest wysoko wyceniona.
Tutaj inna spółka tylko że chyba na AIM nie jest notowana.Spora produkcja ropy naftowej ale i zysk prawie 100 mln USD w 2011 roku.

Połtawa Petroleum Company
"Żeby wygrać trzeba grać"

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 20 kwietnia 2012 11:24:35 przy kursie: 14,10 zł
Odnośnie mojej wypowiedzi na temat kontraktów terminowych:
Chodziło mi o to że w pewnym momencie czasu sprzedaż była ustawiona 5 groszy wyżej od ceny sprzedaży na rynku.
Pomyślałem że ustawiający cenę kontraktów liczą na to że kurs na rynku skoczy do góry i tyle.
Nikogo nie namawiam do zakupu akcji bo to nie mój interes.
Każdy wykłada swoją kasę i ponosi za to odpowiedzialność.

paulin
0
Wpisów: 10
Wysłane: 20 kwietnia 2012 11:25:03 przy kursie: 14,10 zł
panikarz napisał(a):
w kontekście notowań na AIM zastanawia mnie kto będzie na początku oferował akcje do sprzedaży.
zakładając że nie będzie emisji, od dnia rozpoczęcia notowań ktoś musi cały czas oferować akcje
żeby zapewnić płynność. Mogą to robić dotychczasowi akcjonariusze ale wymaga to trochę zachodu i na początku niewiele osób będzie mogło to zrobić. Wydaje mi się, że wyjściem z tej sytuacji jest powierzenie jakiemuś bankowi roli animatora. Aby jednak mógł to robic ( przynajmniej na początku) musi mieć te akcje - z tego wniosek że te akcje ( myslę że conajmniej 10-20 mln sztuk) powinien skupić na GPW.
Może ktoś kto zna się na procedurach dual listing wypowie się czy takie rozumowanie ma sens.

A nie bierzesz pod uwagę , ze te 20-30 jest zapewnione . Poszukaj wypowiedź p. Korczaka , mówiącą o inwestorach z " całego świata" majacych ok 50 mln akcji i nie mogących nimi obracac - sprzedać .
Kiedyś pisałem ,że wejście na AIM to moze praesja własnie tych inwestorów , bo Londyn jak chce to kupi na GPW każdą ilość

andryus
0
Wpisów: 131
Wysłane: 20 kwietnia 2012 11:45:33 przy kursie: 14,10 zł
Panowie, zlitujcie się. No jak można pisać, tak jak Wy to robicie. Staram się czytać co jakiś czas to, co tu wrzucacie, ale mam wrażenie jakbym czytał ciągle to samo. Przeliczacie po sto razy, ile to kasy będzie, bądź mogłoby być, gdyby coś tam itd. itd. (tego itd. końca nie ma) Wystarczy, że gdzieś pojawi się jakieś info, nawet małoistotne, a Wy roztrząsacie je na 100 wariantów i tak powstaje już kolejny tom z serii „ KOV i jego potencjalne sukcesy”.
I nie dziwcie się, że paru kolegów (tu bez nazwiskblackeye ) podstawia Wam inne stołki niż te na których siedzicie, bo ich celem nie jest wyśmiewanie Was – przynajmniej ja tak sądzę, ale żebyście z innej perspektywy spojrzeli na tę spółkę. Ja mam przy okazji niezły z tego ubaw.

Sicc,
jak na podstawie tej wypowiedzi cyt.: „Miodulski jeszcze jako szef KI mówił, że jest czymś obecnie bardzo mocno zajęty” można snuć od razu wizje, że zajęty jest emisją i akwizycją, hm? Wytłumacz mi to, bo używanie słowa „obstawiam” na forum bez merytorycznego uzasadnienia, to mnie nie przekonuje, zupełnie.

Edytowany: 20 kwietnia 2012 11:46

qguar
0
Wpisów: 262
Wysłane: 20 kwietnia 2012 11:58:30 przy kursie: 14,10 zł
Do rozstrząsania ;)
Cytat:
EMISJA AKCJI ORAZ PODWYŻSZENIE KAPITAŁU ZAKŁADOWEGO W WYNIKU WYKONANIA OPCJI NA

AKCJE

Raport bieżący nr 21/2012

Kierownictwo KULCZYK OIL VENTURES INC. („Spółka”) informuje, iż w związku z wykonaniem 453.333 opcji na akcje przez jednego z uprawnionych uczestników Programu Opcji na Akcje („Program”) przydzielonych mu zgodnie z postanowieniami Programu, zatwierdzonego przez akcjonariuszy Spółki w czerwcu 2008 r. oraz opisanego w Prospekcie emisyjnym Spółki (s. 224-227), Spółka wyemitowała 453.333 akcje. Zgodnie z prawem kanadyjskim emisja akcji przez spółkę oraz wynikające z niej podwyższenie kapitału zakładowego nie podlega rejestracji przez sąd. Podwyższenie kapitału zakładowego dokonuje się w momencie emisji akcji.

Na skutek emisji akcji na dzień 20 kwietnia 2012 r. liczba akcji Spółki wynosi 421.257.700 akcji zwykłych, a na każdą akcję zwykłą przypada jeden głos. Wysokość kapitału zakładowego Spółki po emisji akcji wzrosła o 277.888 USD do łącznej kwoty 205.723.052 USD, a łączna liczba głosów wynikająca ze wszystkich wyemitowanych akcji wynosi 421.257.700.

Spółka zamierza wprowadzić powyższe akcje do obrotu na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.

Szczegółowa podstawa prawna: §5 ust. 1 pkt 9 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Data sporządzenia: 2012-04-20

Wykonanie opcji na akcje
Edytowany: 20 kwietnia 2012 12:00

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

419 420 421 422 423

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,350 sek.

lhugeugk
rwqfctpl
wlqnhdry
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vnwlgzom
reqwltdy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat