0 Dołączył: 2009-03-02 Wpisów: 69
Wysłane:
18 czerwca 2009 10:17:04
przy kursie: 8,90 zł
pamiętam jak powyżej 15zł wywalano akcjie na rynek wcisnięto akcjonariuszom jak dobrze pamiętam akcji za 150mln ale to sa uroki gpw większy zjada mniejszego
|
|
0 Dołączył: 2008-10-12 Wpisów: 533
Wysłane:
19 czerwca 2009 11:04:06
przy kursie: 10,70 zł
Taka cisza na Dudzie, wczoraj ładnie sie zapakowalem i moge spokojnie popatrzec jak pojdzie w górę
|
|
0 Dołączył: 2009-05-18 Wpisów: 166
Wysłane:
19 czerwca 2009 11:15:22
JAG napisał(a):Ciekawe kiedy na Dudzie pojawi sie takie info jak na Monnari? mozesz siedziec spokojnie az do tego momentu :) swoja droga rozumiem ze kupowales po 0.9 szkoda ze faktycznych informacji jest tak malo ze spolek. szczegolnie tej z nagroda z przejrzystosci.
Edytowany: 19 czerwca 2009 11:16
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-04-10 Wpisów: 88
Wysłane:
19 czerwca 2009 11:54:14
rafsty napisał(a):No to pogratulować! Ale jak na firmę w trakcie postępowania naprawczego i szukającą inwestora (czyli liczącą na cudze pieniądze), to polityka informacyjna jest miodzio.  Ale widzę, że mieszkając nieopodal można się o spółce sporo dowiedzieć. Potencjalni inwestorzy powinni rozważyć przeprowadzkę. To podraża jednak koszty ewentualnego zaangażowania. Jeśli to, co piszesz jest prawdą, to utwierdzam się w przekonaniu, że nie uczą się na błędach. z tego co mi wiadomo, żadna przeprowadzka nie wchodzi w grę, ponieważ główny zakład został wybudowany za ogromne pieniądze, głównie pochodzące z Unii... jakby go mieli zamknąć to mogli by mieć jakieś problemy. Jeśli coś będą sprzedwać to firmy córki, lub te które wykupili w latach prosperity, z tego co mi wiadomo paru już się pozbyli...
|
|
0 Dołączył: 2009-01-09 Wpisów: 878
Wysłane:
19 czerwca 2009 11:55:20
bartekbb napisał(a):
PKM Duda otrzymał certyfikat, dzięki któremu może eksportować mięso na cały świat.
Zawodowo ocieram sie o kwestie weterynaryjne i wydaje mi sie, ze nie ma czegos takiego jak "certyfikat na caly swiat". Przepisy w zakresie bezpieczenstwa zywnosci roznia sie w zaleznosci od kraju lub grupy krajow (np. UE) i raczej zdobywa sie indywidualne zatwierdzenia. Wiesz cos wiecej o tym certyfikacie? Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....
|
|
Wysłane:
19 czerwca 2009 12:04:55
SlawekW napisał(a):bartekbb napisał(a):
PKM Duda otrzymał certyfikat, dzięki któremu może eksportować mięso na cały świat.
Zawodowo ocieram sie o kwestie weterynaryjne i wydaje mi sie, ze nie ma czegos takiego jak "certyfikat na caly swiat". Przepisy w zakresie bezpieczenstwa zywnosci roznia sie w zaleznosci od kraju lub grupy krajow (np. UE) i raczej zdobywa sie indywidualne zatwierdzenia. Wiesz cos wiecej o tym certyfikacie? być może... ja się na tym nie znam, tylko po prostu słyszałem z pierwszej ręki, że dostali certyfikat i mogą wysyłać mięso na cały świat... być może jest to jakiś najwyższy certyfikat jakości/bezpieczenstwa... nie mam pojęcia. postaram się dowiedzieć coś więcej ale to dopier dam rade jutro.
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
19 czerwca 2009 15:10:52
Hmm... A co tu się dzieje? Jakieś budujące info? Coś w stylu "CRG Capital" pomylił Dudę z Monnari i teraz wydał sprostowanie?
|
|
Wysłane:
19 czerwca 2009 16:33:00
Wreszcie ludziska skapneli sie ze DUDA jest w calkiem dobrej sytuacji finansowej. Trudno zeby spółka która generuje zysk operacyjny miala zbankrutowac. Wtopili na opcjach ale wiele gorszych spółek wtopilo i banki nie maja zamiaru doprowadzic do ich likwidacji. moje zadanie bojowe dla DUDY to ma mi splacic czesc hipoteki
|
|
0 Dołączył: 2009-02-08 Wpisów: 317
Wysłane:
19 czerwca 2009 18:11:16
|
|
Wysłane:
19 czerwca 2009 18:32:36
Ten raport wyglada na memento po ile DUDA kiedys chodzila. Oczywiscie ze jest to bulshit, ale nie sadze zeby byl powodem wzrostów. Polityka informacyjna Dudy to po prostu katastrofa i KNF powinien zareagowac. Tylko odpowiednia kara finansowa moze familie Dudów czegos nauczyc.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-04-06 Wpisów: 45
Wysłane:
19 czerwca 2009 19:25:58
Po co w ogóle zamiszczac info, ktore na dzis dzien nie ma juz zadnego znaczenia. Moim zdaniem powod wzrostow byl inny, tylko jaki???
|
|
Wysłane:
19 czerwca 2009 19:48:34
sądze, że dlatego, że PKM Duda otrzymał certyfikat "Przejrzysta firma".
na dniach będzie kończył się proces naprawczy spółki i zostana ogłoszonee jakieś poważne decyzje, a jak ktoś słusznie zauważył, sytuacja finansowa na tle innych spółek zamieszanych w opcje jest nadzwyczaj dobra.
Wystarczy spojrzeć, na wskaźnik Altmana... mają taki ogromny dług a jemu nie wiele brakuje do osiągnięcia wartości 2,99...
coś mi się wydaje, że lecimy wysoko na północ;)
|
|
0 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 155
Wysłane:
19 czerwca 2009 19:48:50
Jak dla mnie powody dla których Duda została tak przeceniona zaczynają odchodzić w zapomnienie. Do końca okresu ochronnego został bodajże miesiąc. Prezes twierdzi, że rozmowy trwają. Pozostałe spółki notowane na giełdzie, które też wpadły w kłopoty udowodniły, że nie tak łatwo je zatopić i można na nich sporo zyskać (jak to piszą na forach na "trupach" najwięcej się zarabia). Dziś uważam, ważny dzień na Dudzie przełamanie symbolicznej 1zł na sporych obrotach. A poza tym kapitału zapasowego jeszcze trochę zostało, więc jakby co znowu się pokryje... byle do przodu.
Edytowany: 19 czerwca 2009 19:49
|
|
0 Dołączył: 2009-05-02 Wpisów: 25
Wysłane:
19 czerwca 2009 22:30:48
Bosman napisał(a):Jak dla mnie powody dla których Duda została tak przeceniona zaczynają odchodzić w zapomnienie. Do końca okresu ochronnego został bodajże miesiąc. Prezes twierdzi, że rozmowy trwają. Pozostałe spółki notowane na giełdzie, które też wpadły w kłopoty udowodniły, że nie tak łatwo je zatopić i można na nich sporo zyskać (jak to piszą na forach na "trupach" najwięcej się zarabia). Dziś uważam, ważny dzień na Dudzie przełamanie symbolicznej 1zł na sporych obrotach. A poza tym kapitału zapasowego jeszcze trochę zostało, więc jakby co znowu się pokryje... byle do przodu. No drodzy Państwom, hossowicze DUDY SA - myślę, że trochę wtopiliście bo pewnie Duda poleci w pon b. mocno - przynajmniej powinna www.pb.pl/4/b/2009/06/19/Kurs_... - spokojnego mimo wszystko weekendu. P.s. zresztą ta spółka to spółka kłamczuszków i zapominalskich. Omijam szerszym kołem.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-09 Wpisów: 878
Wysłane:
19 czerwca 2009 22:53:46
Gackowaty napisał(a):
No drodzy Państwom, hossowicze DUDY SA - myślę, że trochę wtopiliście bo pewnie Duda poleci w pon b. mocno [...]
Oj nie zaluj ich az tak strasznie. Tutaj jest sporo "malo naiwnych", ktorzy na takich wahaniach potrafia zagrac i ugrac swoje. Oraz jesli ktos "wtopil", to czy ladnie sie tak cieszyc z czyjegos niepowodzenia? Patrze na Twoje posty o tepsie i widze, ze tam inaczej o potencjalnych spadkach sie wypowiadasz. Punkt widzenia zalezy od zawartosci portfela? Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....
Edytowany: 19 czerwca 2009 22:55
|
|
PREMIUM
38 Dołączył: 2009-02-19 Wpisów: 2 393
Wysłane:
20 czerwca 2009 01:17:54
bartekbb napisał(a):PKM Duda otrzymał certyfikat "Przejrzysta firma".
Ha ha ha ha!!!!!! Dopiero czerwiec, a konkurs na dowcip roku rozstrzygnięty. A co było takie przejrzyste? Szyby w oknach?
|
|
Wysłane:
20 czerwca 2009 09:52:20
No drodzy Państwom, hossowicze DUDY SA - myślę, że trochę wtopiliście bo pewnie Duda poleci w pon b. mocno - przynajmniej powinna www.pb.pl/4/b/2009/06/19/Kurs_... - spokojnego mimo wszystko weekendu. P.s. zresztą ta spółka to spółka kłamczuszków i zapominalskich. Omijam szerszym kołem. [/quote] Nie wydaje mie sie zeby ten raport miał większe znaczenie. Podczas przygotowania do Walnego skapneli sie ze robili transakcje na akcjach w 2008 i nie poinformowali o tym. Nie wymagajcie od ludzi ktorzy znają sie na uboju swinek i produkcji kiełbasy zeby znali regulacje rynku kapitałowego... Również ze względu na beznadziejną politykę informacyjną, robienie inwestorów na szaro DUDA jest notowana ze sporym dyskontem ale fundamentalnie jest na dobrym poziomie.
|
|
Wysłane:
20 czerwca 2009 10:16:14
Gackowaty napisał(a):Bosman napisał(a):Jak dla mnie powody dla których Duda została tak przeceniona zaczynają odchodzić w zapomnienie. Do końca okresu ochronnego został bodajże miesiąc. Prezes twierdzi, że rozmowy trwają. Pozostałe spółki notowane na giełdzie, które też wpadły w kłopoty udowodniły, że nie tak łatwo je zatopić i można na nich sporo zyskać (jak to piszą na forach na "trupach" najwięcej się zarabia). Dziś uważam, ważny dzień na Dudzie przełamanie symbolicznej 1zł na sporych obrotach. A poza tym kapitału zapasowego jeszcze trochę zostało, więc jakby co znowu się pokryje... byle do przodu. No drodzy Państwom, hossowicze DUDY SA - myślę, że trochę wtopiliście bo pewnie Duda poleci w pon b. mocno - przynajmniej powinna www.pb.pl/4/b/2009/06/19/Kurs_... - spokojnego mimo wszystko weekendu. P.s. zresztą ta spółka to spółka kłamczuszków i zapominalskich. Omijam szerszym kołem. Nie wydaje mie sie zeby ten raport miał większe znaczenie. Podczas przygotowania do Walnego skapneli sie ze robili transakcje na akcjach w 2008 i nie poinformowali o tym. Nie wymagajcie od ludzi ktorzy znają sie na uboju swinek i produkcji kiełbasy zeby znali regulacje rynku kapitałowego... Również ze względu na beznadziejną politykę informacyjną, robienie inwestorów na szaro DUDA jest notowana ze sporym dyskontem ale fundamentalnie jest na dobrym poziomie.
|
|
Wysłane:
20 czerwca 2009 17:08:33
rafsty napisał(a):bartekbb napisał(a):PKM Duda otrzymał certyfikat "Przejrzysta firma".
Ha ha ha ha!!!!!! Dopiero czerwiec, a konkurs na dowcip roku rozstrzygnięty. A co było takie przejrzyste? Szyby w oknach? zobacz kto przyznaje ten certyfikat(a co za tym idzie jaka jest jego wiarygodność), a potem przestań pisać pierdoły... być może wcześniej nie było najlepiej... ale widocznie, dzięki restrukturyzacji im się należało...
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
20 czerwca 2009 17:37:49
Come on. Pora przestać wierzyć w bajki. To jest akcja firmy windykacyjnej, która w ten sposób zbiera bieżące dane finansowe ze spółek niepublicznych - dając coś za coś: www.przejrzystafirma.pl/Regula...Bank za to płaci bo się w ten sposób dobiera do sprawozdań i widzi, gdzie może pójść z jaką ofertą. O wiarygodności to nic nie mówi, potwierdza chyba tylko to, że firma prowadzi księgowość ;) Wymagania są żadne. Do głupiego leasingu samochodu trzeba dać 3x więcej papierów. Natomiast generalnie takie no-name'owe dyplomy, statuetki tudzież tytuły się po prostu kupuje. pl.lider.pl/Lider_Rynku-Regula...
Edytowany: 20 czerwca 2009 17:42
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.