PARTNER SERWISU
efxaewco
68 69 70 71 72
Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 20 marca 2013 11:03:34 przy kursie: 2,32 zł
@baks
w naganianiu na akcje CIA wspinasz się już na wyżyny absurdu, serio przeginasz. Poza tym pisząc że pierwszy raz widzisz taki portal jak gram.pl to ze wstydu na temat niewiedzy o rynku softwarowej rozrywki powinieneś naprawdę zamilknąć.

Hardcore Gamer - 2.5 na 5

Meristation - 45 na 100
Metro GameCentral - 30 na 100
VideoGamer - 30 na 100

www.metacritic.com/game/xbox-3...

opinie użytkowników zachodnich - 6.2 na 10 i spada (dopiero 12 jest)

Jordan napisał(a):
Czytanie tylko polskich recenzji trochę zakrzywia obraz.

no to masz cztery zachodnie, bardzo niskie, jeszcze niższe niż polskie, i co teraz powiesz? Cały świat uwziął się na CIA? Międzynarodowy masoński spisek czy co ?
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 20 marca 2013 11:18

krzysztofboczek
0
Wpisów: 46
Wysłane: 20 marca 2013 11:25:48 przy kursie: 2,32 zł
Polskie recenzje SNipera2 faktycznie nie są zbyt optymistyczne, ale tylko niektóre i średnia ocen wcale nie jest taka zła jak można by wnioskować z wczorajszych ruchów na kursie CI

Tutaj jest średnia z prawie 700 głosów internautów i wynik brzmi 5.8/10
www.gry-online.pl/S016.asp?ID=...

Poza tym na Zachodzie recenzje są lepsze niż w Polsce - jeden przykład padł ze 2 wpisy wcześniej. A tutaj jest kolejna i to na Steamie - pozytywna dla gry - recenzent twierdzi że produkt jest lepszy niż oczekiwał.
kotaku.com/5990447/sniper-ghos...

Kluczowe w tym zamieszaniu jest słowo: OCZEKIWANIA.

Gdyby nie było 7-krotnego przekładania terminu publikacji, to OCZEKIWANIA, przynajmniej polskich internautów (tutaj o tym przekładaniu było głośno, na Zachodzie takie rzeczy toną w gąszczu informacji) nie byłyby BARDZO WYSOKIE. A te WYSOKIE OCZEKIWANIA są, bo firma ciągle tłumaczyła, że coś chce poprawić. City Inter STRZELIŁO SOBIE PRowo W KOLANO TAKIMI TŁUMACZENIAMI. I dlatego tak wiele jest krytyki w polskich recenzjach.
Według badań brytyjskich naukowców, ludzie, którzy czekają na infolinii 5 minut i 38 sekund, już osiągają taki poziom stresu, że pracownikowi na infolinii trudno będzie tak obsłużyć, by ten klient był zadowolony. A co dopiero gdy w grę wchodzą miesiące oczekiwań i wielokrotne przekładanie. Z każdym kolejnym przełożeniem OCZEKIWANIA ROSŁY. CI przydałby się jakiś dobry doradca od PRu bo Snpier2 na razie najbardziej boleśnie postrzelił ich w kolano.

Obiektywnie, gra jest znacznie lepsza, niż można by wywnioskować z kilku recenzji ZAWIEDZIONYCH recenzentów. Nie piszę tego złośliwie, bo zawiedzenie w takiej sytuacji, jest naprawdę w pełni zrozumiałe z punktu widzenia psychologii.

Nie wiem czy ktoś zauważył, że ranking w którym Sniper2 był na 4 miejscu obejmował tydzień od 9 do 16 marca, tymczasem Sniper2 wystartował dopiero 12 marca. Miał mniej dni niż reszta by zająć 4 pozycję

www.chart-track.co.uk/index.js...

I nie wiem czy ktoś także zauważył, ze na STeamie, Sniper2 wystartował 15 marca, a ranking w którym zajął 23 pozycję zamknięto w połowie 18 marca - gra miała 2,5 dnia na to by się ulokować w rankingu.

I taka drobna dygresja - gdyby to biznes filmowy miał najbardziej zarabiać na najlepiej ocenianych filmach przez recenzentów, to Hollywood już dawno poszłoby z torbami. Najlepiej zarabiają średnio oceniane filmy, a nie dzieła dla koneserów.

Edytowany: 20 marca 2013 11:31

Jordan
5
Wpisów: 166
Wysłane: 20 marca 2013 11:28:18 przy kursie: 2,32 zł
Kwestia oczekiwań. Ja się nie spodziewałem szału, a więc mam pozytywne wrażenia. Gra zadebiutowała za 2/3 ceny premium i takie też ma oceny. Uważam, że gra się dobrze sprzeda. Mam spore obawy co do Enemy Front, o Alien Fear nic nie wiem bo wrzucili tylko parę screenów. Ja również mam o spółce do powiedzenia więcej złego niż dobrego, ale wczorajsze reakcje były przesadzone. Spółka dalej będzie produkować i miejmy nadzieję, że nie powtórzy błędów w komunikacji z rynkiem i zbyt wysokimi kosztami. Mimo, że prezesa nie lubię to dalej będę im kibicował jak wszystkim polskim spółkom, które próbują zwojować świat.

del-15122020
5
Wpisów: 111
Wysłane: 20 marca 2013 11:42:07 przy kursie: 2,32 zł
krzysztofboczek napisał(a):

Nie wiem czy ktoś zauważył, że ranking w którym Sniper2 był na 4 miejscu obejmował tydzień od 9 do 16 marca, tymczasem Sniper2 wystartował dopiero 12 marca. Miał mniej dni niż reszta by zająć 4 pozycję

www.chart-track.co.uk/index.js...

Tylko zauważ, że najprawdopodobniej w pierwszym tygodniu doliczane są także preordery.
Lepiej poczekać na kolejne zestawienie - jeśli nadal będzie gra wysoko to wtedy jest szansa na przyzwoitą sprzedaż.

krzysztofboczek
0
Wysłane: 20 marca 2013 11:59:50 przy kursie: 2,32 zł
To prawda, że dopiero dalsze tygodnie dadzą odpowiedz, czy gra dobrze się sprzedaje. Preordery zostały wykonane przez osoby, które nie widziały gry na oczy, więc dopiero teraz rynek zweryfikuje wartość Sniper2.

Teraz przeczytałem kilkadziesiąt wcześniejszych postów i wystawiono w nich linki do kilku innych, także dobrych ocen dla Sniper2 - na poziomie 6/10 i 7/10. Wszystkie z zachodnich portali.

Jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, cena jest na poziomie 60-70% ceny gier z najwyższej półki, wiec jakość też powinna jej odpowiadać.

Wiele z uwag recenzentów ma jakieś podstawy, ale momentami czytając te polskie recenzje, to wydawało mi się, że słucham swojego sąsiada, który kupił Dacię, i narzeka, że nie ma takich udogodnień i jakości jak Land Rover.
W dodatku ta Dacia ma tak prostą(liniową) budowę, bo tego oczekiwali... użytkownicy Daci we wcześniejszej wersji.

Scarry
193
Wysłane: 20 marca 2013 12:03:29 przy kursie: 2,32 zł
@krzysztofboczek

ale tu nie kupujesz Dacii... kupujemy teoretycznie opracowywaną (i dopracowywaną) 3 lata grę na najlepszym obecnie engine na świecie.

póki co ocen użytkowników jest co kot napłakał, ale brytyjski Amazon ma już 13 ocen, z tego 5 jest minimalnych - www.amazon.co.uk/product-revie...
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 20 marca 2013 12:05

krzysztofboczek
0
Wysłane: 20 marca 2013 12:28:41 przy kursie: 2,32 zł
Czyli znowu zawiedzione OCZEKIWANIA.

Najlepszy engine na świecie czyli powinna być najlepsza gra, na światowym poziomie.

Najlepsze fabryki samochodów w Europie ma Fiat we Włoszech. Tylko że poziom skomputeryzowania fabryki ma niewiele wspólnego z produktem - Fiat to nie marka aut klasy premium. I taka jest też ich cena - poniżej średniej.
Za to najdroższe auta np. Ferrari, są składane w ręcznych montowniach a nie w najbardziej skomputeryzowanych fabrykach.

Jeśli CI wycenił grę na średnim poziomie czyli te 60-70% ceny gier z najwyższej półki, to znaczy, że także przyznał, iż gra jest na takim poziomie - średnim. Gdyby uważał, że jest na najwyższym, to ceny byłyby adekwatne. Sądząc z ocen jakie gra dostaje, to przynajmniej w tym firma się nie pomyliła.

Z bardzo wielu postów na tym forum wybija się główny powód niezadowolenia - gra nie odpowiada OCZEKIWANIOM. Bo te są WYSOKIE z powodów, które wcześniej opisywałem ( najlepszego silnika, wysokich kosztów, tłumaczeń wielokrotnych przekładań itd. )

Obiektywnie, to ile firma wydała na produkcję gry, jaki silnik do tego użyła, co mówiła przed premierą, nie powinno mieć żadnego znaczenia dla gracza. Chyba, że wydane pieniądze, engine, czy ilość przełożeń premiery są elementem gry. W przypadku Snipera2 tak nie jest. Chyba że w najbliższej przyszłości firma doda kolejne miejsce walk dla snipera - Polskę. I zadaniem głównym będzie SYMBOLICZNIE postrzelić W KOLANO twórcę tłumaczeń kolejnych opóźnień premiery. TAKI DODATEK TO BYŁBY HIT! A JAKA DARMOWA REKLAMA! A TEGO TYPU AUTOIRONIA BARDZO SPODOBAŁABY BY SIĘ GRACZOM I INTERNAUTOM.

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 20 marca 2013 12:36:21 przy kursie: 2,32 zł
Dla mnie to śmieszne było dzisiaj zachowanie prezesa w TVNCNBC. Obrażony na cały świat, wszędzie widzi spisek i czarny PR przeciwko jego spółce. Ja nie przypominam sobie, aby prezesi innych spółek zachowywali się w podobny sposób, gdy akcje ich spółek też mocno spadały. Wg prezesa wszystkiemu winne są fora internetowe, gdzie ludzie rozmawiają o spółkach, bo to tutaj odbywa się krytyka spółki. Okazuje się, że same grube ryby siedzą na forach i tylko czekają, jak tutaj zaszkodzić City Interactive. Pan Prezes może powinien zwrócić uwagę, że na forach internetowych to zawsze są ludzie, którzy będą wieszczyć apokalipsę albo złote góry i nikt na bazie tego nie inwestuje na giełdzie.

Jakoś nigdy nie słyszałem, aby prezesi innych spółek zajmujących się grami narzekali na Czarny PR wobec ich spółek, mimo że wielokrotnie można było wyczytać nie pochlebne opinie.

EDIT: Krzystofboczek@ Tylko to jak dobrze pamiętam sam pan prezes chwalił się, że jaki niesamowity Engine mają i że pozwoli to wejść na znacznie wyższy poziom produkcji niż w przypadku Snipera 1. Jak pokazała rzeczywistość najwyraźniej nie pomogło.
Edytowany: 20 marca 2013 12:40

del-15122020
5
Wysłane: 20 marca 2013 12:38:08 przy kursie: 2,32 zł
@krzysztofboczek
Cytat:
Jeśli CI wycenił grę na średnim poziomie czyli te 60-70% ceny gier z najwyższej półki,

Tylko widzisz - te wspomniane 60/70% to nie jest średnia tylko maksymalne oceny jakie dostaje gra.

Tutaj masz średnią wersji na Xbox 360, na razie 45, więc bardzo słabo:
Edytowany: 20 marca 2013 12:39

krzysztofboczek
0
Wysłane: 20 marca 2013 12:42:40 przy kursie: 2,32 zł
Scarry napisał(a):
@krzysztofboczek

ale tu nie kupujesz Dacii... kupujemy teoretycznie opracowywaną (i dopracowywaną) 3 lata grę na najlepszym obecnie engine na świecie.

póki co ocen użytkowników jest co kot napłakał, ale brytyjski Amazon ma już 13 ocen, z tego 5 jest minimalnych - www.amazon.co.uk/product-revie...

SCARRY napisz mi proszę kto ma rację gdy woda zajmuje połowę szklanki: ten co mówi że jest w połowie pusta, czy też ten co mówi, że jest w połowie pełna?

Bo ja mam wrażenie, że Ty powiedziałbyś "w połowie pusta".

Na Amazonie, o którym wspominasz i tak ładnie podkreślasz, że 5 ocen jest na najniższym poziomie, 6 ocen jest na 5 lub 4 gwiazdy czyli bardzo dobrym i dobrym. Ale tę informację pomijasz. A średnia z wszystkich ocen to 3 gwiazdki na 5.

Czyli oceny są średnie, a nie niskie, co można by wywnioskować z Twojego postu.

Ten post SCARREGO przypomina mi żarcik, jaki opowiadano nam na zajęciach z manipulacji w mediach, gdy w biegu startował Breżniew i Regan. Regan wygrał, ale rosyjskie media napisały: "nasz przywódca przybiegł na wysokiej, drugiej pozycji, zaś REgan był przedostatni":)

Edytowany: 20 marca 2013 12:45

krzysztofboczek
0
Wysłane: 20 marca 2013 12:57:23 przy kursie: 2,32 zł
sgor napisał(a):
@krzysztofboczek
Cytat:
Jeśli CI wycenił grę na średnim poziomie czyli te 60-70% ceny gier z najwyższej półki,

Tylko widzisz - te wspomniane 60/70% to nie jest średnia tylko maksymalne oceny jakie dostaje gra.

Tutaj masz średnią wersji na Xbox 360, na razie 45, więc bardzo słabo:

SGOR
tylko widzisz - jesteś bardzo wybiórczy w fakcie który podajesz.
Tutaj jest prawie 700 ocen - to już miarodajna liczba - i ocena jakości jest 5,8/10

a w linku powyżej na Amazonie, masz co prawda tylko 13 ocen, ale średnia ocen to 3/5

Najpierw trochę się śmiałem z tych informacji prezesa CI, że to niby czarny PR wokół Sniper2 jest robiony. Ale im bardziej czytam to forum, tym bardziej sądzę, że w słowach prezesa może być coś racji. A jako dziennikarz z długim doświadczeniem, wielodziesięciokrotnie natknąłem się na działania agencji od czarnego PRu. Ale nie słyszałem jeszcze, by komuś to w Polsce to udowodniono. Nigdy.
A gdyby popatrzeć na to racjonalnie - są firmy, którym taki czarny PR wokół Snipera2 byłby na rękę. W ostatnim tygodniu zadebiutowały na rynku 3 duże gry.

Scarry
193
Wysłane: 20 marca 2013 13:01:29 przy kursie: 2,32 zł
@krzysztofboczek
nie dość że próbujesz wykręcać kota ogonem to jeszcze wciskasz mi słowa, których nie powiedziałem. To ja dałem link do Amazona, żeby każdy mógł sobie sam opinię wyrobić.

Jakie mają niby być oczekiwania do największego produktu firmy softwarowej która ma jedną z najbardziej rozdmuchanych wycen na rynku w swojej kategorii ??

na 31 firm informatycznych na GPW, CIA ma najwyższą wycenę C/WK, prawie dwa razy wyższą co CDR, jeśli chodzi o zarobek i jego wskaźniki to trudno porównywać bo CIA nie zarabiało ostatnio pieniędzy. Więc trudno dyskutować o wycenie fundamentalnej.

www.stockwatch.pl/Stocks/Secto...

oczekiwania MUSZĄ BYĆ OGROMNE albo firmę czeka szybkie urealnienie wyceny rynkowej.

Cytat:
Obiektywnie, gra jest znacznie lepsza, niż można by wywnioskować z kilku recenzji ZAWIEDZIONYCH recenzentów.

to już jest obłuda Krzysztofie - Ty wiesz i wyznaczasz co jest obiektywne , nie Ci wszyscy recenzenci, oni wszyscy oszukują... 3some .. JASNE wave
Edytowany: 20 marca 2013 13:18

krzysztofboczek
0
Wysłane: 20 marca 2013 13:16:52 przy kursie: 2,32 zł
SCARRY

obawiam się, że nie wcisnąłem Ci słów w usta, jak to określiłeś, tylko podałem fakty. W poście powyżej napisałeś o 5 najniższych ocenach na Amazonie, a pominąłeś fakt, że 6 ocen jest bardzo dobrych albo dobrych. I pominąłeś informację o średniej 3/5. Z tego można wyciągnąć wniosek, że oceny są niskie. Nie napisałem, że Ty tak stwierdziłeś...

Takie pomijanie jednych informacji, a podkreślanie innych to wg. słynnego profesora Cialdiniego "manipulacja". NIestety bardzo częsta w mediach i na forach.

Cieszę się, że przyznajesz, iż powodem niezadowolenia są TWOJE BARDZO WYSOKIE OCZEKIWANIA, a nie obiektywna ocena gry.

Ale nadal nie dałeś mi odpowiedzi na pytanie, które postawiłem:

Kto ma rację gdy woda zajmuje połowę szklanki: ten co mówi że jest w połowie pusta, czy też ten co mówi, że jest w połowie pełna?

Tylko prosiłbym o niepodgrzewanie emocji - prowadzę racjonalną dyskusję i wolałbym, by nie zeszła ona do niższych poziomów...

aha - dlaczego wg. mnie gra jest lepsza niż recenzje polskie, to już tłumaczyłem wcześniej. I podkreśliłem także, co znowu pominałeś SCARRY - że to bardzo racjonalne działanie. Recenzenci i polscy internauci mają prawo być zawiedzeni, po takich działaniach firmy.
Edytowany: 20 marca 2013 13:20

Scarry
193
Wysłane: 20 marca 2013 13:21:00 przy kursie: 2,32 zł
@krzysztofboczek
próbując się postawic w postaci osoby decydujące kto jest obiektywny a kto subiektywny, i deprecjonując wszystkie nie pasujace Ci recenzje, określasz swoją wiarygodność na bliską zeru, i nie mam najmniejszego zamiaru odpowiadać na takie durne pytania.

na giełdzie, przy spółkach tak bardzo wysoko wycenionych jak CIA, trzeba zachowywać potrójną czujność. Ty w sposób zaowalowany próbujesz powiedzieć inwestorom "przymknijcie oczy na te subiektywne bzdury i spokojnie kupujcie akcje"
Edytowany: 20 marca 2013 13:23

del-15122020
5
Wysłane: 20 marca 2013 13:21:43 przy kursie: 2,32 zł

SGOR
Tutaj jest prawie 700 ocen - to już miarodajna liczba - i ocena jakości jest 5,8/10

Bardzo, ale to bardzo się mylisz.
Ja podałem link do średnich z recenzji na najbardziej znanym agregatorze recenzji na świecie - Ty do ocen polskich internautów.

Pozostawię to bez komentarza.

krzysztofboczek
0
Wysłane: 20 marca 2013 13:25:13 przy kursie: 2,32 zł
Scarry napisał(a):
@krzysztofboczek
próbując się postawic w postaci osoby decydujące kto jest obiektywny a kto subiektywny, i deprecjonując wszystkie nie pasujace Ci recenzje, określasz swoją wiarygodność na bliską zeru, i nie mam najmniejszego zamiaru odpowiadać na takie durne pytania.

na giełdzie, przy spółkach tak bardzo wysoko wycenionych jak CIA, trzeba zachowywać potrójną czujność. Ty w sposób zaowalowany próbujesz powiedzieć inwestorom "przymknijcie oczy na te subiektywne bzdury i spokojnie kupujcie akcje"

i kto tu komu "WCISKA słowa w usta" Scarry?

krzysztofboczek
0
Wysłane: 20 marca 2013 13:55:06 przy kursie: 2,32 zł
sgor napisał(a):

SGOR

Bardzo, ale to bardzo się mylisz.
Ja podałem link do średnich z recenzji na najbardziej znanym agregatorze recenzji na świecie - Ty do ocen polskich internautów.

Pozostawię to bez komentarza.

no faktycznie muszę być bardzo niesprawiedliwy SGORze
ja podaje link do ocen prawie 700 osób - użytkowników w Polsce oraz 13 na Amazonie

Ty do "najbardziej znanego agretatora recenzji na świecie" na którym ocena 45/100 powstała na bazie... 6 RECENZJI! Słownie: sześciu!

Faktycznie bardzo jestem niesprawiedliwy!

oczywiście pominąłeś fakt, że w tym samym miejscu, na tym "najbardziej znanym agregatorze recenzji na świecie" grę ocenia 61 użytkowników gry Sniper2 i ich ocena brzmi 6,2/10!
Jak to możliwe, że przeoczyłeś ten fakt?

Jeszcze ze 2-3 tego typu ordynarne manipulacje uczestników tego forum i posypię głowę popiołem i przyznam rację prezesowi CI, że za tą krytyką MOŻE stać czarny PR. MOŻE bo dowodów na to nigdy nie będzie.

krzysztofboczek
0
Wysłane: 20 marca 2013 14:07:26 przy kursie: 2,32 zł
Jeszce jedna uwaga - zastanawiam sie w jakim stopniu na wczorajsze spadki CI miała wpływ informacja o tym, że City Interactive właśnie teraz założył spółkę na Cyprze, by oszczędzić trochę milionów złotych na podatkach.

Firma chyba nie ma szczęścia - info o tym podali 14 marca - na dwa dni przed pomysłem Trojki dla ratowania Cypru.

www.parkiet.com/artykul/7,1311...

Scarry
193
Wysłane: 20 marca 2013 14:36:24 przy kursie: 2,32 zł
Scarry napisał(a):
@krzysztofboczek

i kto tu komu "WCISKA słowa w usta" Scarry?

dawno na tym forum nie było osoby tak ostro naganiającej jak kolega boczek. Decydujesz co jest obiektywne na CIA, kto ma rację a kto nie i które recenzję są warte rozwagi. Wcześniej był baks, ale jakoś przycichł.

Kompletnie olewasz ogromną wycenę CIA, to jak dużym sukcesem finansowym musi być produkt żeby uzasadnić tak bardzo optymistyczną wycenę jak obecna.
Edytowany: 20 marca 2013 14:38

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 20 marca 2013 14:41:45 przy kursie: 2,32 zł
Scarry napisał(a):
@baks
w naganianiu na akcje CIA wspinasz się już na wyżyny absurdu, serio przeginasz.

Pisałem nieco wcześniej, że wycofałem się z akcji CI - więc zarzut naganiania jest co najmniej nietrafiony. Tu zarobiłem już dość w tym roku.
Mam nieco inne zdanie o grze stąd nasza różnica zdań - nie wiem ale przy tak ostrej reakcji należałoby chyba Ciebie posądzać, że chcesz wejść niżej. Przy moim wyjściu wcześniej według Twojej teorii powinno mi chyba zależeć na zbiciu kursu aby wejść.
Ja jednak mam inne plany inwestycyjne i nie "wieszam się kursu" aby ciut spadł abym zarobił zeta czy dwa. Zobacz co się działo wczoraj o 15.20 przy kursie 21zł poszło ponad 30 tyś papierów chyba w jednym zleceniu ktoś skupił. Nie był to drobny inwestor za 600tyś. Więc chyba duzi czują dobry zysk a mali dają się kiwać.
Podchodzę natomiast rzetelnie do tematu i bronię tego co uważam, że jest niesłusznie oceniane.
Nie da się ukryć, że na naszym rynku są grupy inwestorów, którzy dziwnie się zachowują sam to zauważyłem wcześniej. Ale tu ewidentnie części inwestorów zależy na zwaleniu kursu i mówieniu, że czarne to jest białe. Niektórzy w to wierzą ale ja czytam poważniejsze serwisy anglojęzyczne.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CIGAMES

68 69 70 71 72

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,321 sek.

zrtxnjje
udllvwks
peuwrios
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rukdcfri
urthbxla
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat