178 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 3 453
Wysłane:
11 marca 2013 01:53:18
przy kursie: 0,93 zł
Piszecie tu moim zdaniem o rzeczach drugorzednych, najpierw spolce potrzebna jest sprzedaz, aby to wygladalo tak jak kusila inwestorow dwa lata temu w DI.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-03 Wpisów: 375
Wysłane:
11 marca 2013 09:35:55
przy kursie: 0,93 zł
RAVICON napisał(a):-> nemooo Cytat:Chyba nie potrafie posługiwać sie bazami patentowymi, czy mógłbys mi podesłać jakieś linki? Link do baz urzędu patentowego: bazy.uprp.pl/patentwebaccess/d...Daj wyszukiwanie proste i wybierz np. "Nazwa uprawnionego" Dzięki, akurat moja praca po części polega na korzystaniu z baz patentowych wiec tu juz sprawdzałem wczesniej. Znalazłem kilka patentów na nazwisko Huczała, ale żaden nie ma nic wspolnego z prezesem. Może generation potrafi lepiej wyszukiwać dlatego też czekałem na linki od niego.
Edytowany: 11 marca 2013 09:36
|
|
Wysłane:
16 maja 2013 00:30:55
Spolka opublikowala kolejny raport kwartalny i znowu brak sprzedazy i strata.
Z pozytywnych rzeczy- zgodnie z raportem inwestor ma sie w Spolce pojawic juz w tym lub na poczatku przyszlego kwartalu (zamiast Satusa) i zasilic spolke kapitalem obrotowym.
|
|
|
|
Wysłane:
23 lipca 2013 16:43:12
Dawno nie bylo tu juz zadnego wpisu, spolka przekazala wreszcie raport za rok 2012 i jutro notowania beda odwieszone.
Warto tez wspomniec, ze cos sie na wykresie zaczyna dziac, obroty jak zwykle tu mizerne, natomiast wydaje sie ze jest szansa na zmiane dlugoterminowego trendu spadkowego na wzrostowy. Spadlo do 0,48 PLN a teraz ladnie rosnie.
|
|
Wysłane:
1 września 2013 15:44:20
Widac, ze malo osob sie juz intersuje losami Binary, natomiast Prezes w raporcie za II kw. informuje, iz rozmowy z inwestorem sa na ostatniej prostej:
"Ogromny wysiłek włożyliśmy w pozyskanie odpowiedniego dla Spółki Inwestora, który dysponowałby odpowiednim kapitałem obrotowym na komercjalizację zakończonych już projektów. Niewiele już potrzeba, aby skutecznie i z pełnym sukcesem zakończyć ten proces."
Wiadomym jest, ze Satus chce wyjsc z tej inwestycji a na ich miejsce ma sie pojawic inwestor z kapitalem. W ocenie Zarzadu taki ruch pozwoli wreszcie na realizacje zamierzen, jeszcze z czasow PRE-IPO i IPO.
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
28 listopada 2013 16:32:05
Nikt nie wkleił 2 ost. komunikatów, a są o tyle ciekawe, że stanowią kuriozum...! Otóż spółka raz przełożyła termin publikacji raportu kwartalnego na 26 listopada, a potem drugi raz na 12 grudnia. Pozostaje zadać pytanie czy aż tak wielkie mają te przychody jak KGHM, czy PKN Orlen, że nie mogą się doliczyć...? Pytanie byłoby zasadne gdyby nie fakt, iż w IIQ spółka miała....74tys. zł przychodów, więc wynika z tego, że pewnie jest podobnie, albo jeszcze gorzej... Spółka ewidentnie z publikacją raportu robi sobie jakieś jaja do tego stopnia traktując inwestorów za NIC, że nawet nie ma wzmianki usprawiedliwienia dlaczego kolejny raz przesunęli raport,określenie "kpina" jest chyba najdelikatniejsze jakie tu można użyć... Cytat:Zarząd spółki Binary Helix S.A. z siedzibą w Krakowie informuje, iż zmianie ulegnie termin opublikowania raportu kwartalnego Spółki za III kwartał 2013 roku. Zgodnie z opublikowanym raportem bieżącym nr 30/2013 z dnia 12 listopada 2013 roku, deklarowanym dniem publikacji raportu kwartalnego za III kwartał 2013 roku był dzień 26 listopada 2013 roku. Nowy termin publikacji raportu kwartalnego Spółki za III kwartał 2013 roku został wyznaczony na dzień 12 grudnia 2013 roku. mojeinwestycje.interia.pl/news...
Edytowany: 28 listopada 2013 16:35
|
|
Wysłane:
28 listopada 2013 16:38:34
Ja również o to zapytałem a odpowiedz od p. Talara brzmiała, że nie stać ich na księgowego. Cytat:1. Na opóźnienie składa się kilka przyczyn. Jako podstawową wskazałbym brak środków finansowych na profesjonalną obsługę księgową. To jest dopiero smutne
|
|
Wysłane:
29 listopada 2013 00:40:01
Cholerka, nie wiedziałem, że jest aż tak źle, koszmar jakiś....!  No to cóż jest warta spółka bez przychodów i kasy na pensję dla księgowego, no dajcie spokój...! No ale dobra, na księgowego nie mają kasy,a co z pensją prezesa, też ma nie płacone, czy jednak on jest wyjątkiem...?
|
|
Wysłane:
29 listopada 2013 06:52:53
Tu już tylko pozostają nam domysły.
|
|
0 Dołączył: 2011-08-31 Wpisów: 269
Wysłane:
28 grudnia 2013 00:29:38
Kolejna spółka, która obiecywała inwestorom złote góry. Od wejścia na NC notuje jedynie straty. Sprzedaży praktycznie nie ma. Źle to wygląda. Szkoda tylko inwestorów, którzy powierzyli spółce swoje pieniadze
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-08-17 Wpisów: 128
Wysłane:
29 grudnia 2013 21:25:15
Właśnie zauważyłem najnowszy raport bieżący - znów przesuwają publikację raportu za 3 kwartał.
Spółką niedawno zainteresowałem się i bardzo ciekawi mnie ocena sytuacji przez Topfaceta. Na wątku i3D był dość ostry wobec wszelkich posunięć prezesów i chętnie dzielił się swoimi przemyśleniami. Jak ma się sytuacja tutaj? Jak dla mnie to jest trup bez żadnej płynności i perspektyw. Ciekaw jednak jestem ostrej opinii w/w forumowicza, który jest bliżej Spółki.
Edytowany: 29 grudnia 2013 21:26
|
|
Wysłane:
29 grudnia 2013 23:34:40
Damciu, nie mieszamy watkow spolek, i3D ma swoj watek, Binary ma swoj. Moderatorzy wycinaja takie "personalne" wycieczki, bo nic nie wnosza do dyskusji o danej spolce. Z jednej strony piszesz ze sie zainteresowales, a z drugiej ze to trup bez przyszlosci. Nie wiem zatem po co sie interesujesz spolka, ktora w twojej ocenie jest nic nie warta Nie wiem skad tez opinia, ze jestem blizej spolki?. Wiem o spolce tyle, co inni. Swoje opinie pisalem juz wczesniej i nic sie tu nie zmienia. Zapewniam Cie jednak, ze inwestorzy ktorzy byli zaangazowani w IPO i PRE-IPO potrafia walczyc o swoje prawa. Wiecej oczywiscie w tym temacie publicznie napisac nie moge, natomiast pewne inicjatywy juz sa podejmowane.
|
|
0 Dołączył: 2010-08-17 Wpisów: 128
Wysłane:
30 grudnia 2013 08:51:38
Ale to nie jest personalna wycieczka. Ja szukam spółek, które są w trudnej sytuacji, ale zaczynają wychodzić na prostą. Stąd zerknąłem na Binary.
Na wątku i3d ostro wypowiadałeś się o spółce. Natomiast tutaj widzę sporo Twoich wpisów (stąd moje założenie,że jesteś blisko spółki tj. obserwujesz ją regularnie) i te wpisy są neutralno - pozytywne. Tak ja je odbieram. I stąd moje pytanie - czy czegoś nie widąć na pierwszy rzut oka po raportach (czy też ich braku) czy faktycznie ta spółka upada.
|
|
Wysłane:
30 grudnia 2013 11:18:07
topfacet napisał(a):Damciu, nie mieszamy watkow spolek, i3D ma swoj watek, Binary ma swoj. Moderatorzy wycinaja takie "personalne" wycieczki, bo nic nie wnosza do dyskusji o danej spolce. Z jednej strony piszesz ze sie zainteresowales, a z drugiej ze to trup bez przyszlosci. Nie wiem zatem po co sie interesujesz spolka, ktora w twojej ocenie jest nic nie warta Nie wiem skad tez opinia, ze jestem blizej spolki?. Wiem o spolce tyle, co inni. Swoje opinie pisalem juz wczesniej i nic sie tu nie zmienia. Zapewniam Cie jednak, ze inwestorzy ktorzy byli zaangazowani w IPO i PRE-IPO potrafia walczyc o swoje prawa. Wiecej oczywiscie w tym temacie publicznie napisac nie moge, natomiast pewne inicjatywy juz sa podejmowane. Oj topfacet... Ostatnio wszędzie szukasz wycieczek personalnych, nawet tam gdzie ich po prostu nie ma, a zupełnie niepotrzebnie, bo zdecydowanie nie jest tak źle jak to odbierasz... Ja odebrałem post damciu jako próbę sprawdzenia, czy będziesz w podobny sposób obiektywny w krytykowaniu Binery wobec istniejących faktów, jak to robisz z krytyką wobec i3D (do której masz pełne prawo). Binary jest w dużo gorszej sytuacji od i3D, a nie ma tu postu krytyki z Twojej strony, więc damciu chciał Cię podpytać wprost o Twoje zdanie, choć-póki co- się nie doczekał. Można też podpytać Cię o zdanie na temat innowacyjności Binary, np. o tą elektroniczną obrożę dla psów, bo prezes Binary wiązał z nią duże nadzieje (w końcu psów w Polsce jest dużo), a w sumie sam jestem ciekawy gdzie napotkał na barierę skutecznej sprzedaży...
|
|
Wysłane:
30 grudnia 2013 12:34:52
@POP Kod:[mod: wyedytowano wpis nie dotyczący bezpośrednio spółki] Przeczytaj prosze caly watek, wypowiadalem sie kilka razy krtytycznie o BHX, w obecnej sytuacji faktycznie spolka gdy nie znajdzie inwestora, bedzie musiala oglosic bankructwo, ale Zarzad tego inwestora szuka. To czy znajdzie, to przesadzi o byc albo nie byc tej spolki. Moim zdaniem, samo wprowadzenie na rynek tej spolki bylo bledem- przyznal to zreszta sam prezes Certusa- spolka nie byla gotowa aby debiutowac na rynku.
Edytowany: 30 grudnia 2013 13:08
|
|
26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
30 grudnia 2013 13:06:47
topfacet napisał(a):w obecnej sytuacji faktycznie spolka gdy nie znajdzie inwestora, bedzie musiala oglosic bankructwo, ale Zarzad tego inwestora szuka. To czy znajdzie, to przesadzi o byc albo nie byc tej spolki.
Spółka może pozyskać kapitał tylko co dalej. Raz pozyskała go już w bodaj dwóch ofertach pierwotnych i nic z tego nie wynikło. Wciąż aktualne są problemy zaadresowane przez anty_teresę i wyczerpująco rozwinięte przez RAVICONa na stronie 7 wątku. Milion czy nawet dwa miliony złotych z emisji raczej ich nie rozwiążą.
|
|
Wysłane:
30 grudnia 2013 13:14:40
MRK kazdy moze miec swoje zdanie na ten temat, zobaczymy czy uda im sie znalezc inwestora.
|
|
Wysłane:
18 stycznia 2014 15:42:00
No i mamy wreszcie raport kwartalny (za IIIQ !!!) po wielu przesunięciach w publikacji, ponoć z braku kasy na księgowego jak tu ktoś wcześniej napisał. Po 9 miesiącach przychody 320 tys., a strata (uwaga)... 1.036 tys....  Prawda jest taka, że to jest agonia. d.iplsc.com/ebi/01/17/58835/BH...
|
|
0 Dołączył: 2011-08-31 Wpisów: 269
Wysłane:
12 września 2014 11:16:23
"Pokonujemy powoli problemy jakie wyniknęły z działań podjętych wobec Spółki przez „Inwestorów” o czym informowaliśmy Państwa w poprzednich raportach okresowych. Analizujemy proces procedowania i szacujemy odszkodowanie" słowa prezesa. Czy ktoś mógłby wyjaśnić jakie działania inwestorów wobec spółki prezes miał na myśli. Co takiego niby zrobili oni przeciwko spółce?
|
|
Wysłane:
12 września 2014 12:07:43
Odpowiedz znajdziesz w poprzednich raportach. Generalnie chodzi chyba o poszukiwanie duzego inwestora zewnetrznego, z ktorego nic nie wyszlo.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.